Namármost én általánosítani szeretnék, és nem akarok konrét problémákat, és helyszíneket feleleveníteni, saját szellemi épségem megőrzése jóvoltából. Először is csak szedetekbe rendezném a kérdéseimet.
1, -Miért szarnak rá (nem lehet szebben kifejezni) arra, hogy mit árulnak az áruházak.
2, -Miért engedik meg, hogy a nagykereskedők/nagybeszerzők azt csináljanak amit akarnak?
3, -Egy áruházban miért lehet olyan tábla egy kompjúter
3, -Miért szarnak a vavő jogaira?
És most bővebben. :
Egy áruház legyen multi, legyen ABC (mert az is ház, és áru van béne) azt árul amit csak akar. Eddig ok. Értem én pénz kell, inni kell, élni muszáj. De ez nem mindenkinél egyezik meg azzal a hozzáállással, hogy szivassuk meg, húzzuk le, úgyis hülye, kit érdekel, meg egyébként is én eladó vagyok 50-et keresek mit izguljak.
Bővebben annyi, hogy egy áruház azt ad el amit akar. Én kisvásárló volnék. Becaktatok álá tecsóba vagy ósönbe, és elkezdek jóhiszeműen pakolni. Vagyis elkezdenék, ha olyan barom lennék. De NEM. Az ártábla ha véletlen megegyezik az alatta szereplő termékkel, akkor már örül a paraszt (mint pl. én, és nem negatív értelemben) hogy olyan cuccot talált aminek kivannak írva az adatai. Aztán persze ennek sem igaz a fele sem. Mivel a számítógépekhez "értek" szamámból és hobbimból kifolyólag, így mondhatom azt, hogy az áruházak tájékoztatása néha egyenlő a semmivel, vagy más esetben a szarral. Bátran kiállok a kijelentett dolgok mellett, és bízom benne, hogy lesz olyan akinek nem tetszik és ír nekem a fórumon, de ha van hozzá arca akkor akár emilben is. Bár miért ne lenne
- Jó napot kívánok.
- Igen?
- Szeretnék érdeklődni eme számítógép konfiguráció iránt.
- Igen. Értem.
- Tehát?
- Mi tehát?
- Hát szeretnék róla többet megtudni
- (az eladó gondolata) ÉN IS
- Hmm
- Hmm
- Szóval
- Mit szóval?
- Mit tud róla elmondani?
- Gazdaságos
- Aha értem
- Kinek?
- Hát önnek, mert sokkal olcsóbb mint egy szakboltban, mert ott mindíg lehúzzák az embert
- Értem, és mitől jobb ez?
- Hát mert ezen minden egyben van, és így jóval olcsóbb. Tulajdnoképpen ugyanazt kapja mint a szakboltban, csak ez modernebb, mert itt nem minden külön külön van, hanem ezen már egybe építették a sok külön alkatrészt, és ezért ilyen olcsó és jó.
- Aham értem. De bővíteni lehet ugye?
- EEEzt, háát hogyneee. Amivel csak akarja. (gondolom egy rúd kolbászra célozhatott az eladó)
- Értem. Tehát ebben lehet akár videokártyát is cserélni? (ezt a vevő egy hozzáértő barátjának a tanácsából merítette)
- Ebben akár kettőt is. Nyugodtan vásárolhat később bele amilyet csak akar ! (meg a kurva nénikéjét a nemhozáértőnek, és itt az sem zavar, hogy nincs megfizetve)
- Ühümm. Értem. köszönöm szépen a segítséget.
- Igen miben segíthetek? (a következő lámának, mert te má le vagy szarva)
Ez egy nem teljesen kifejező történet, és nyilván írásban nehezebb, de próbáltam a helyzet súlyát megmutatni benne.
Sajnsos a magyar szar áruházak egytől-egyig ebbe a kategóriába tartoznak és egyetlen céljuk az, hogy hülyére vegyék a népet.
Kérdem én ezt szabad?????
Bár végülis ha a fogyvéd., és az állam megengedheti magának, akkor egy kócos, kotvák, rumlis áruház miért ne? Semmi lázadási szándékom nincsen. Egyet sem kell érteni velem, én csak leírtam azt a geci helyzetet, ami kialakult itt nálunk.
Majd a garanciális dolgokra egy olyan napon amikor lesz kedvem, még rátérek, mert érdemes.
Köszönöm a figyelmet, bár látom, hogy ezen a fórumon még ilyen nemigen létezik, de akkor is. És ajánlom minden jövőbeli vásárlónak, hogy kerülje el az ilyen addelbazdátt yóól "bevásárló központokat". Mondjuk van egy találóbb név is ezekre, mint pl. HúzdleCenter.