Ancilla
2005.12.19, 22:08
Üdv Mindenkinek !
A végzettségemet tekintve én vendéglátóipari közgazdász vagyok, és az előbb szerettek volna kioktatni, hogy miért én vagyok a hibás azért mert nem vettem át a 2,55 perce megrendelt ételt attól az étteremtől,amelyik kb. 15 perce van tőlünk és a futár már elindult 40 perce.
De tudjátok a legszebb az egészbe, hogy igen ordinálé módon még le is teremtik az embert. Az étterem neve : Bázis étterem a Hungária Krt.-on.
Ha tehetitek azt a helyet kerüljétek el, illetve a kérdésem az lenne, hogy hol lehetne ilyet jelenteni.
Várom építő jellegű válaszotokat.
Ancilla
haklikn
2005.12.19, 23:36
Szervusztok!
Kicsiny építő jellegű tapasztalat erről az étteremről:
Dec. 19-én délután rendeltünk tőlük a NetPincéren keresztül egy pizzát meg egy készételt, kb. 1800 Ft. értékben. Mivel én a munkahelyem miatt az irodába és haza is szoktam rendelni, természetesen a hazai címet adtam meg. És - ez a későbbiek során fontos lesz! - odaírtam azt, mivel társasházról van szó, és nem lehet tudni, ki mikor zárja a kaput, hogy ha nem tudnak bejönni, az XYZ telefonszámon hívjanak fel. Tehát az elérhetőségem már a megrendelés pillanatában megjelent.
És most új bekezdés jön, mert a történtek is azt érdemelnek.
Két óra 12 perc után felhívtam a dicspécsert, megreklamálva, miért nem jött ki az étel. Mondta: sokan rendelnek. Diploma előtt én is voltam diszpécser, és nálunk ilyenkor még minket is kiküldtek a futárok mellett taxival, vegye a bérkocsi-sofőr a pénzt, de ne csökkenjék az étterem renoméja azért, mert nem ér ki az éhes emberhez az étek.
Ezzel szemben ezúttal mindenki elkezdett ötölni-hatolni, majd 2.45 perckor vendéglátóiparit végzett menyasszonyomat kioktatták, hogy mit képzel ő, és miért nem vesszük át az ételt, amit a többször letagadott tulajdonosnő közlése szerint a futár már 50 perce megpróbált kivinni, csak még nem ért ide a Hungária krt. 6*-ből az Öv utca 1**-be.
Ekkor mondtam az előtte példátlan aggresszivitást tanusító hölgynek, hogy ennek még meglesz a böjtje.
Eme ígéretem első lépése ez a - remélhetőleg bejelentésnek minősülő - írás itt.
Ja, és hogy az adatok nyilvánvalóvá legyenek szerencsétlen, nem fogyasztó-, hanem csak sorstársaim számára: ez a Bázis Étterem, Zugló, Hungária krt. 48.
Ez egy privát fórum, tehát semmilyen hivatalos következménye nincsen azon kívül (ami talán a leginkább hatásos), hogy a nyilvánosság megismerheti az étterem gyakorlatát.
Egyébként jó, hogy kétszer írtatok, mert elsőre nem egészen jöttem tisztába az időpontokkal:)
A lényeg az, hogy ilyenkor azt lehet megtenni, hogy nem vesszük át a terméket, hibás, vagy késedelmes, okafogyott teljesítésre hivatkozva. Jogszabályi kötelezettség nincsen arra vonatkozólag, hogy mennyi idő alatt kell kiszállítani egy terméket, így hatóság nem élhet szankcióval ellenük.
haklikn
2005.12.20, 12:50
Kedves 'FVF'!
Még ha jogszabályilag nincs is szabályozva, mennyi idő alatt kell kiérnie az ételnek, talán módosítja a tényállást az, hogy az internetes szolgáltató, amelyen keresztül a Bázis Étteremtől rendeltünk – az egyébként roppant korrekt és tisztességes NetPincér – a honlapján úgy hirdeti, hogy "egy-két órán belül" kiszállítják az étkeket. Nos, a napi gyakorlathoz képest ez is eléggé óvatos megfogalmazás, hiszen általában max. 50 perc alatt kiérnek, viszont a Bázis (arabul Al-Kaida, haha) étterem a 2 órát is túllépte 50 perccel, mígnem végül közöltük Kovácsné üzletvezető asszonysággal, hogy nem kell semmi tőlük.
Üdv:
Ancilla Elsa és Norbert
Ezt tudom. Éppen ezért írtam, hogy késedelmes teljesítésre hivatkozva el lehet állni, vagy kártérítést, árengedményt kérni. Mi egyebet szeretnétek? Visszaforgatni az időt nem lehet, ha egyszer nem hozta, akkor nem hozta. Ismerem a helyzetet, sajnos én is vártam már 2 órát pizzára.
Hatósági út egy van, amennyiben ezek bizonyíthatóak, akkor a versenyhivatalnál meg lehet támadni a fogyasztó megtévesztésére hivatkozva.