Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
DVD Kölcsönzés
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
Béla
Egy kölcsönzőben történt az eset,ahová rendszeresen járok. Az általam kivett egyik DVD filmet a lejátszó kb. 40 percig játszotta,aztán nem leállt.

Visszavittem,mire mondták,hogy megnézik. Rövidebb vita után közölték,hogy nem kell kifizetni a kölcsönzést, de menjek vissza másnap (mivel nem tudtam megmondani pontosan,hogy hol volt a hiba és nem tudtam megvárni, míg ott helyben ellenőrzik), és ha náluk is megáll a lejátszás,akkor nem kell kifizetnem a filmet.

Másnap visszamentem,közölték,hogy náluk minden OK, és utólag kifizettették a kölcsönzés árát.

Szabályos ez így? Mit lehet tenni? Az engem nem érdekel,hogy ők le tudják játszani, mert nem nekik kölcsönzöm a filmet, hanem magamnak és én nem tudtam megnézni... crybaby.gif
Henci Papa
(Béla @ 2004 May 30, 05:45 PM)
Egy kölcsönzőben történt az eset,ahová rendszeresen járok. Az általam kivett egyik DVD filmet a lejátszó kb. 40 percig játszotta,aztán nem leállt.

Visszavittem,mire mondták,hogy megnézik. Rövidebb vita után közölték,hogy nem kell kifizetni a kölcsönzést, de menjek vissza másnap (mivel nem tudtam megmondani pontosan,hogy hol volt a hiba és nem tudtam megvárni, míg ott helyben ellenőrzik), és ha náluk is megáll a lejátszás,akkor nem kell kifizetnem a filmet.

Másnap visszamentem,közölték,hogy náluk minden OK, és utólag kifizettették a kölcsönzés árát.

Szabályos ez így? Mit lehet tenni? Az engem nem érdekel,hogy ők le tudják játszani, mert nem nekik kölcsönzöm a filmet, hanem magamnak és én nem tudtam megnézni... crybaby.gif

Lépj a nyakukra és kész. Olyan nincs, hogy csak TE teljesíted a feltételeket (fizetsz a szolgáltatásért) ők pedig hibás cuccal szolgálnak ki. Már nekem is volt ilyen problémám és azt érték el, hogy elveszítettek (mint ügyfelet) és a baráti köröm se látogatja a helyet. Javaslom, hogy te se menj oda többé és beszéld le a barátaidat is. Majd ha megcsappan a hely forgalma, akkor észbekapnak. A napokban letesztelem majd a régi helyet. Ha a helyzet változatlan, akkor továbbra se nő a cég forgalma (legalábbis általam és az ismerőseim által).
FVF
Nehéz a kérdés. A probléma valószínüleg kompatibilitási téren kereshető. Nagyon hosszan tudnék erről írni, de nem teszem. smile.gif

Én üzletvezetőként a visszajáró ügyfelemnek egyszer elengedném, azonban ha többedszerre fordul elő a dolog, akkor felhívnám arra a figyelmet, hogy a készülékkel lehet valami gond. NAgyon problémás kérdés, mi jelenleg nem nagyon tudunk ebben az ügyben mit javasolni. Sajnálom.

A baj ugye az, hogy nagyon sokfajta lejátszó, és rengeteg féle lemez van a piacon.
Henci Papa
(FVF @ 2004 Jun 10, 05:56 PM)
...
A probléma valószínüleg kompatibilitási téren kereshető.
...

Ez azért egy kicsit más. Lehet, hogy Magyarország nincs a csúcson minőségi kérdésekben, de a kiadványok túlnyomó része hibátlanul lejátszható "minden" készülékben. A HWSW fórumán PPéter néven van egy DVD guru. Az ő elmondása szerint sok-sok különböző (régi és új) lejátszóban is kipróbálják a lemezeket, mielőtt azt piacra dobják. A gyári lemezeknél az inkompatibilitás megengedhetetlen. Ha mégis fennáll a lehetőség, akkor erre a DVD tokján fel kell hívni a figyelmet, mint ahogy fel kellett hívni a figyelmet a 4X-es írható DVD média megjelenésekor, hogy inkompatibilitás léphet fel a régebbi (2X-es) DVD íróknál. Ezt többnyire az írót gyártó cégek firmware frissítéssel megoldották, de a probléma létező, és a figyelemfelkeltés megtalálható mind a lemezek tokján, mind a boltok polcain (legalábbis normális helyeken - pl. a sokat szidott Media Marktban ott van a felhívás).

Visszatérve a lényegre: valószínűleg karc okozta a gondot. Amit Béla megtehet, sőt, meg kell tennie: Kölcsönzéskor megtekinti a lemez állapotát. Ha túl karcos, akkor el kell állni a kölcsönzéstől. Ennek ellenére volt már olyan, hogy egy nehezen észrevehető karc miatt nem tudtam lejátszani egy lemezt (a karc körkörös volt és ezt nagyon nehezen tudja a lejátszó hibajavítója kezelni, annak ellenére, hogy a karc nem volt mély).
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.