Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Fogyasztóvédelmi Poénok
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
1, 2, 3
Ariadne
Egy gyöngyszem a Mistral honlapjáról (néha eljárok oda szórakoztatni magam a garanciális ügyintézési szövegükön):

"Tájékoztatjuk Önöket, hogy az 151/2003 (IX.22.) –as Korm. Rendelet értelmében a számítástechnikai alkatrészek, termékek olyan besorolás alá esnek, melyek üzembehelyezését CSAK az erre felhatalmazott szakszervizek, szakemberek végezhetik el, és ezt a beszerelést, üzembehelyezést számlával kell igazolni."

Hogy ez hogy jött ki nekik, azt el nem tudom képzelni... laugh.gif
toreki
Joooe
Javaslom nyílvánítsuk május 18-át a UPC áldozatainak emléknapjává. sorcerer.gif
Joooe
Ez nagyon süti:
http://index.hu/tech/hardver/twstshp06051/
schcsabi
Nanofilteren fennakadt sárgarépa-atom... hehe

Erről az jut eszembe, hogy egy ficere mikroherz mérésére alkalmas kézi multimétert akart venni .
Kérdeztem, hogy nem véletlenül mega az a mikro ? - Nem, ő kifejezetten mikroherzet akar mérni !
Erre közöltem vele,, hogy standard méréshez vegyen stoppert, ha meg pontosan akar mérni, akkor egy preciz svájci órát ... , de nem hiszem, hogy leesett neki... smile.gif
toreki

Forrás
Ariadne
Nem egészen fogyasztóvédelmi, és úgy igazán nem is mulatságos, amit egy hivatásos HR-es cég álláshirdetései között találtam véletlenül:
link
"Ingatlaniroda meglévő és új ügyfeleinek lakásvásárlási hitelügyintézésére dél-pesti területre profi, tapasztalt munkatársat keres,
Hitelügyintéző
Amit nyújtunk

akár bejelentett munkaviszonnyal is,
korrekt munka és fizetési feltételekkel.
Min. 10 bankkal való kapcsolattartást és oktatást biztosítunk."

Akár bejelentett munkaviszonnyal is? blink.gif Persze általában bejelentetlenül ezek szerint, vagy megbízási szerződéssel, nehogy olyan jó legyen neki... huh.gif Értem én, mire gondoltak, de akkor is nagyon rosszul veszi ki magát...

kaktusz
biggrin.gif
Én őrizgetek nyomtatott formában egy iratot ahol egy cég a profilját irj le.
Abban van, hogy foglalkoztat 7 varrónőt, ebből 3 férfi. biggrin.gif
Joooe
Mostanában újra terjednek a PH-s reklámok biggrin.gif
(Tudjátok régen volt mánia, annyira, hogy már kémiaórákon is nem egyszer szerencsétlen felelő a semleges PH-ra azt mondta, hogy 5.5 biggrin.gif biggrin.gif még nem is 5,5, ami szimplán csak hülyeség lenne, hanem "ötpontöt" ami extra nagy hülyeség biggrin.gif)
Nem tudom jól láttam-e, de mostanában mintha a reklámokban "bőrsemleges" PH-tól nem színeződne el a lakmuszpapír... biggrin.gif most én nem figyeltem jól biológia meg kémia órán, vagy a gyártók gondolják úgy, hogy az egész ország nem? blink.gif
Csaba_20
A reklámok nem szólnak másról, mint befolyásolásról. Komoly szakemberek foglalkoznak az emberek befolyásolásának lehetőségeivel. Megfelelő intelligencia szükséges ahhoz, hogy valaki ne dőljön be bizonyos reklámoknak. Amilyen ütemben a reklámok szerint haladtak a mosóporok technológiában, hogy már nem csak a szóda, hanem a kisfröccs erejével is tiszít, már rég nem kéne lennie kifakuló, foltos ruháknak. Arról nem is beszélve, hogy ha jól hallottam, most valamelyik reklám azt állította, hogy azért lettek kisebb kiszerelésűek a mosóporok, mert így kevesebb mosópor elegendő a megfelelő tisztításhoz. Na meg lassan már Paks helyét is, mely a magyar energiatermelés legalább 40%-át adja, át tudja venni egy rózsaszín-nyuszis elem.
Ariadne
Egy üzlet, ahol nem szabad vásárolni, legalábbis ha ezt mind komolyan gondolják: VTComp - Garanciális feltételek... Rég láttam ennyire amatőr módon összeállított irományt, ahogy olvastam, egyre kerekedett a szemem. biggrin.gif Így hirtelen nem jut eszembe olyan jogsértő feltétel, ami ne szerepelne benne... rolleyes.gif
Captain Crash
Azt hiszem ide ma beugrok.... biggrin.gif
Ariadne
(Captain Crash @ 2006.08.25, 10:32) *

Azt hiszem ide ma beugrok.... biggrin.gif

Úúúú, az betenne nekik... devil.gif Erősen gondolkozom egy amolyan "worst of" topic nyitásán, ahol a hasonló förmedvényeket gyűjthetnénk - jöjjenek és cáfolják meg... Jó boltos topic viszont tényleg kellene, hogy ne legyünk olyan negatívak mindig. smile.gif
Joooe
Amikor Argentínában egy mosógépszerelő egyik hétköznap munkába indult, még nem számított rá, hogy a napja valóságos rémálom lesz.
A 44 éves háziasszony, Terra Populares panaszáradattal fogadta a szerelőt, amiért mosógépe állandóan csak boszúságot okoz, és annyira elragadta az indulat, hogy fegyvert fogott a férfira, miközben az javította a gépet. Miután a szerelő végzett a munkával, az asszony egy nyilatkozat aláírására kényszerítette, miszerint a mosógép soha többé nem fog meghibásodni.
Végül a felbőszült nő elengedte a férfit, aki azonnal a rendőrség felé vette az irányt. Populares asszonyt nyomban le is tartóztatták.
Ariadne
Egy társasházi lakásokat építő cég egyik értékesítés alatt álló házának honlapján találtam ezt a kis szösszenetet:

"A lakást csak rendeltetésszerűen, lakáscélú használatra lehet igénybe venni. Egyéb tevékenység céljaira nincs megépítve."

Hűha, vagyis ha a vállalkozásom irodáját akarom benne működtetni, hirtelen köddé válik... Ez valami vadiúj technológia lehet. tongue.gif
Pjotr
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Nyilván olyan szinvonalon van megépítve, hogy naponta max 5 alkalommal lehet kinyitni az ajtót, meg 10 ember esetén leszakadsz az alatad lakóhoz...
Captain Crash
Ariadne: Sőt, ha otthon egyéb tevékenységet végzel véletlenül, akkor hoppá, és már nincs is megépítve. biggrin.gif
Ariadne
Na még egy, ezúttal MÁV vs. kerékpárosok. Az all-in-wonder kerékpárszállítási szabályzat link egy édes megfogalmazású pontja:

"Nagy utasforgalom, zsúfoltság esetén a vasút a kerékpárok szállítását megtagadhatja, ha az az utazóközönség kulturált utazását akadályozná."

Na mármost ha a kerékpár szállítását megtagadják, ezzel egyúttal a kerékpáros szállítását is megtagadják (ki hagyná ott a bicajt a pályaudvaron? blink.gif ) Ezt viszont képtelen vagyok másként értelmezni, mint hogy a MÁV szerint a kerékpáros és kerékpárja akadálya lehet a kulturált utazásnak, tehát nem eléggé kulturáltak a vonatozáshoz, ellentétben a gyalog érkező utasokkal - hát, ehhez lenne egy-két szavam... Értem én, persze, nem elég, hogy többet fizetnek, meg be is koszolják azokat a csilivili vagonokat, meg nem férnek el a kerékpárszállító vagon hiányában vonat elejére/végére helyezett járműveiktől a hely hiányában folyosóra kiszorult utasok, hát valóban felháborítóan "kulturálatlanok", nyilván legjobb megoldás nem felengedni őket... shuriken.gif

szerk: Még két gyöngyszem, az első röhejes, a másodikat egyszerűen nem értem:

"A vasútállomás egész területén és a vasúti kocsiban tilos kerékpározni. A vonat teljes megállása előtt a kerékpárral nem szabad a vágányok közé lépni, a peronon várakozni (kivéve a széles szigetperonokat)."
"Munkanapokon (hétfőtől-péntekig) Budapest és a vidéki nagyvárosok elővárosi, illetve hivatásforgalmában közlekedő vonatokon 6.00 órától 8.00 óráig, illetve 14.00 órától 15.30 óráig csak a vonat utolsó kocsijában és a kerékpárszállító kocsiban szállítható kerékpár."
Captain Crash
A MÁV nemhogy nem könnyíti meg a kerékpár szállítást, de még meg is nehezíti. Aki szállított már kerékpárt, az biztos tudja, hogy azon a kampókon milyen idióta módon lehet több kerékpárt elhelyezni... de azért nevetséges, hogy megtagadhatja a szolgáltatást, hogyha egy szubjektív megítélés alapján úgy ítéli meg, hogy innentől nem kulturált az utazóközönség utazása. Nem az lenne az ésszerű, hogy megfelelő számú utazókocsit biztosítanak az utasoknak?

Nem értem én ezeket a nyakatekert megoldásokat...
Csaba_20
Korábban Ariadne linkelt egy nagyon botrányos jogi értelmezést a fogyasztóvédelmi törvényekkel kapcsolatban, amikor a cég igencsak másképp gondolta, mint ahogy az van. Most én is linkelek egyet:

http://ipon.hu/?page=disclaimer

Szerintem ez katasztrófa.
Ariadne
No még egy cég a pellengérre, jelen esetben webáruház. Hajtépősek, gondolkozom egy rendelésen... rolleyes.gif

üzletszabályzat
vásárlói tajékoztató borzalmas, de nicsak, ott a 8 nap!
partnerprogram Ilyen iszonyatos angolsággal akarnak külföldi partnereket szerezni? Ne má'...

Meg egy csodás mondat a honlapról:
"Az utánvétes vásárlás díja: + bruttó 375 Ft/csomag. Amennyiben a megvásárolni kívánt termékek árát - előre, egyösszegben - átutalod bankszámlánkra, úgy az utánvétes kezelési költséget nem kell kifizetned!"
Ki gondolta volna, igazán hihetetlen! Ha nem írják le, soha rá nem jövök... tongue.gif
Joooe

hmmmm... selymes?? eek.gif
Joooe
"Az operációs rendszerek három típusa ismert: a Microsoft, a Linux és az IBM.
A Linux operációs rendszer elsősorban a programozók körében elterjedt, míg az IBM és a Microsoft programozói ismereteket nem igényel, működtetésükhöz programozói tevékenység nem is szükséges, miután a hozzájuk illő programok CD lemezeken, CD-romokon fizikailag rögzítettek, s a hozzájuk illő operációs rendszerrel ellátott gépeken lejátszhatók."

http://www.gvh.hu/index.php?id=1763&l=h
ityam
eek.gif
Ariadne
Ez a selymes nagyon jó - vajon milyen elvetemült PR-os gondolta, hogy e reklám láttán az emberek szaladni fognak az üzletbe, hogy megvegyék? tongue.gif

Uff, a GVH-sok lehet, hogy nem is használnak számítógépet? Végülis abakusszal is ki lehet számolni a bírság összegét. biggrin.gif
Joooe
Úgy látom nem csak nálunk hülyék a hatóságok biggrin.gif
http://index.hu/politika/bulvar/dragon061119/
tibu

Mindig nézd meg mit vásárolsz. smile.gif
Ariadne
Joooe: Tényleg, ilyen alapon a macskanyelv elnevezését is letilthatnák, mert nincs benne macskanyelv... tongue.gif

tibu: Ahhoz képest, hogy pillanatnyilag nincs, elég drága. biggrin.gif Mennyi lenne, ha lenne?! eek.gif
Pjotr
Egy valsó fogyasztói panasz a timurlnek blogjáról:

- Jó napot kívánok, Köcsög József vagyok és fel vagyok háborodva.
- Üdvözlöm, Köcsög úr, miben segíthetek?
- Ön küldött nekem több konfigurációról is árajánlatot. Én kiválasztottam egyet. Ön el is küldte a gépet, és én most reklamálni akarok.
- Igen...?
- Abban a gépben a DVD-író NEM A LEGJOBB FAJTA! Márpedig ön azt ígérte, hogy az!
- De Köcsög úr, ezzel a típussal eddig soha senkinek nem volt baja, gondoltam, ön is meg lesz vele elégedve.
- NEM! Én mindenből a legjobbat akarom! És ez nem az! Mert a másik típusú DVD-író az az! És én olyat akarok!
- Ööö, de drága Köcsög úr, ha ön mindenből a legjobbat akarja, akkor a felajánlott öt konfiguráció közül miért a harmadikat választotta? Miért nem az elsőt, vagy a másodikat?
- Mert azok nagyon drágák voltak!
Ariadne
Még egy pár poénos használati utasítás, most találtam:

Hatalmas matrica, funyiron:
''Vigyazat, ha a motor megy, a karok forognak''

Figyelmeztetes a hajsutovason:
''Ne dugja semmilyen testnyilasba''

A Coca Cola uveg aljan:
''Itt nem nyithato''

Egy cseh cumisuvegen:
''Ha a gyerek befejezte a szopast, toltse tele forro vizzel es sikalja ki egy kefevel''

Egy festekpermetezo flakonon:
''Ne permetezze az arcara''

Furdokad tisztitoszeren:
''A legjobb eredmenyert kezdje tiszta furdokaddal.''

Ongyujton:
''Vigyazat! Tartalma gyulekony!''

Egy doboz szogon:
''Vigyazat! Ne nyelje le a szogeket. Irritalhatjak a szervezetet.''

Cimke a hajszariton:
''Ne szaritsa a hajat almaban.''

Egy narancsle uveg matricajanak hatan:
''Ne vegye le a matricat.''

Szonyegtisztiton:
''Biztonsagos szonyegre is''

Egy uvegdiszeket tartalmazo doboz aljan:
''Ne forditsa meg a dobozt''

Narancslen:
''100% tiszta termeszetes narancsbol nyomott le, koncentratumbol''

Szerencsejatek szabalyok egy cukorkan:
''Vasarlas nem szukseges. Reszletek a csomagolopapir belsejen.''

Vegyi tisztitoszeren:
''Hasznalhato haziallatok korul. NE permetezze egyenesen a haziallatokra.''

Az AWACS E-3A NATO felderito repulo pilotaszeken:
''A szek elore allitando fel-, es leszallashoz.''

Kohoges elleni csecsemogyogyszeren:
''Vigyazat, almossagot okozhat. Hasznalat utan ne iranyitson gepjarmuvet vagy nehez gepeket.''

Soszoron:
''Vigyazat, magas natriumtartalom.''

Szamitogep dobozon:
''Problema eseten latogassa meg a http :// www. pc. com/pc/instructions. htm-ot.''

Gyerekkocsin:
''Vegye ki a gyereket mielott oszehajtana''
Joooe
Neten találtam, nem saját tapsztalat:
eek.gif biggrin.gif
Csaba_20
(Joooe @ 2007.01.18, 08:36) *
eek.gif biggrin.gif

Aranyos termék tongue.gif , nekem úgy rémlik, hogy háttérben pedig azok a te bútoraid. tongue2.gif
Joooe
Asszem ez hibás teljesítés...
tibu
Kellemetlen biggrin.gif
Ariadne
Na ez az a fura eset, amikor a kicserélés és az elállás is lehetetlen, és a javítás is fáradságos, no meg joggal kérhet kártérítést is. biggrin.gif
Captain Crash
Persze, bizonyítani kell, hogy kár érte...meg, hogy ő nem ezt rendelte... biggrin.gif
Pjotr
(Joooe @ 2007.01.18, 08:36) *

eek.gif biggrin.gif

Házi cimke, ez egy Royal vodkás üveg....
Joooe
(Pjotr @ 2007.01.31, 14:06) *
Házi cimke, ez egy Royal vodkás üveg....

Téééényleg!

Nahát észre sem vettem, mégsem vagyok még igazi alkesz clap2.gif
Pjotr
tongue2.gif Nekem is úgy mesélték... tongue.gif
Csaba_20
A napokban kaptam egy aranyos levelet egy oldaltól, ahova még tavaly regisztráltam magam. Majdnem leestem a székről a nevetéstől, mikor olvastam, hogy mit is akarnak. Íme részlet a levélből:

Tisztelt Fix Ipszilon!

A kényszerű díj-változásról kell tájékoztatnunk Önt is, mint minden kedves regisztrált ügyfelünket:

Meg nem rendelt csomagok kezelési díja +2000 Ft / (rész)csomag.

Indoklás: az utóbbi hónapokban egyidejűleg akár 100-150 csomagot is kezelünk Nebraskában egy időben. Ez alapvetően örvendetes fejlemény, de mindeközben jelentősen megnőtt az előre nem várt, oldalunkon és rendszerünkben meg nem rendelt csomagok száma is.

Természetesen nem Fix Ipszilon van az anyakönyvembe írva. tongue.gif
Az első gondolatom az volt, hogy vajon honnan tudják, hogy hány csomagot nem rendeltem meg, vagy teljesen mindegy nekik, a végén egy 2000-rel osztható számlát küldenek és kész? Aztán tovább olvastam és kiderült számomra, hogy a díjszabásuk teljesen érthető, csak rosszul kommunikálják. De az első pár percben nagyon jót mulattam. biggrin.gif
tibu
Akciós tomfa:
http://www.bakamilitary.hu/webaruhaz/produ...products_id=252

3.700Ft helyett 3.700Ft smile.gif

Ariadne
Csak félig-meddig fogyasztóvédelmi, de legalább valóban pozitív poén itt a 6. kérdés:
FAQ

Ez az oldal a főoldal GYIK menüjére klikkelve érhető el, és mutat a résztémák GYIK-jeire, és a végén hogy tuti mindenki tisztában legyen a dolgokkal, még le is írja, mi a GYIK. biggrin.gif clap2.gif Meg ne kérdezzétek, én miért klikkeltem rá. laugh.gif
Nekem poénos, a net elé kínjukban kerülő embereknek viszont tényleg hasznos lehet...
Ariadne
Hülye feliratok sorozat folyt. köv. in English:

On a blanket from Taiwan:
Not to be used as protection from a tornado.

Warning on fireplace log:
Caution -- Risk of Fire.

A warning on a pair of shin guards manufactured for bicyclists:
Shin pads cannot protect any part of the body they do not cover.

On a bottle of shampoo for dogs:
Caution: The contents of this bottle should not be fed to fish.

On an American Airlines packet of nuts:
Instructions - open packet, eat nuts. laugh.gif

On a hotel provided shower cap:
Fits one head.

Warning on a cartridge for a laser printer:
Do not eat toner.

A wheel 13" a wheelbarrow warns:
Not for highway use.

A fireplace lighter cautions:
Do not use near fire, flame or sparks.

A handheld massager warns consumers:
Don't use while sleeping or unconscious.

Cardboard car sun shield that keeps sun off the dashboards warns
Do not drive with sun shield in place

Warning on a sharpening stone:
Knives are sharp.

Bottle water label warns:
Twist top off with hands. Throw top away. Do not put top in mouth.

On a box or rat poison
Warning: Has been found to cause cancer in laboratory mice. laugh.gif

Toilet bowl cleaning brush warns:
Do not use orally.

A can of air freshner warns:
Keep out of reach of children and teenagers

Caution on a package of dice:
Not for human consumption.

In the manual of a chainsaw:
Do not attempt to stop the blade with your hand.

Stamped on the barrel of a .22 calibre rifle:
Warning: Misuse may cause injury or death.

Instructions for an electric thermometer:
Do not use orally after using rectally. ninja.gif

On the wrapper of a Fruit Roll-Up snack:
Remove plastic before eating.

A TV remote controller warns:
Not dishwasher safe.
Joooe
Jó a lassanölő patkányméreg laugh.gif
Ariadne
(Joooe @ 2007.06.15, 16:37) *

Jó a lassanölő patkányméreg laugh.gif

Ja, biztos ez az állatbarát megoldás... tongue.gif
asdf
Multkor toneres boltomban voltam, ami egyben kisker is. Engem epp kiszolgalnak, mogem all egy csoka, masik boltos kerdezi, hogy mit parancsol, erre az ember minden elozmeny nelkul, hogy egy panaszkonyvet szeretnek. Magamban egy kis mosoly, hogy na, action van, erre most kivancsi vagyok mi lesz wink.gif Aztan kozben kiderult, hogy egyben nyomtatvanybolt is biggrin.gif
FVF
NA akkor ez most nagyon becsületes, vagy éppen megbírságolták:)
Ariadne
Vagy egyszerűen épp betelt a régi... tongue.gif

Egyébként kíváncsi lennék, hogy műxik ezeknek a hitelesítése. Megveszi a nyomtatványboltban, és el kell sétálnia vele a jegyzőhöz, perkálni valami lóvét, ráköti a szalagot aztán viszlát? Hogy megy ez?
FVF
Kell lóvé? (biztos). Akkor vélhetően így. De még nem volt üzletem:)
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.