Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gyors Kiszállítás?
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
regisztra
Az egyik webáruháztól megrendeltem e hónap 12.-én egy karácsonyi ajándéknak szánt terméket.Átutálással kellet fizetni,amit 13.-án meg is kaptak(ezt jelezték is).A honlapon a "rendelkezésre állástól" számítják a "normál" kiszállítást ami 72-96 óra munkanapokon.Az oldalt böngészve találtam még egy esetleges 24-48-órás késedelmi időt is.A termék a megrendelés időpontjában(12.-én)az adatbázisuk szerint "rendelkezésre állt".Miközben nyomon követtem a megrendelésemet észrevettem,hogy ez az idő szépen lassan kitolódott 22.-re.A karácsony közeledtével aggodalmam egyre nőtt.A kapcsolatot felvéve a céggel(többszöri telefon,e-mail)közölték,hogy a termék nem fog megérkezni karácsonyra,mert nem expressz megrendelés volt és különben is a termék csak 22.-én áll rendelkezésre blink.gif blink.gif blink.gif !
A kérdésem az volna,hogy a szolgáltató cégnek a megrendelés időpontjában látott adatokat kell figyelembe vennie,vagy ezen később változtathat(ezesetben a káromra)?Ha változtat akkor miért nem tájékoztat AZONNAL a változásokról(hogy legyen időm esetleg máshol vásárolni)?Ki téríti meg az erkölcsi kárt(megajándékozott)?Van-e érteme jogorvoslatnak?
Ariadne
Elállhatsz a szerződéstől és visszakérheted a pénzed - kb. ennyit tehetsz szvsz, ha nagyon kellemetlen a késésük. Kártérítést csak bírósági úton lehet kérni ilyen esetben, az pedig valószínűleg aránytalanul drága és hosszadalmas lenne, ráadásul bebizonyíthatatlan, pontosan mennyi károd származik a késedelemből.

Esetleg nem a Pixmaniáról van szó? Ha igen, náluk karácsony környékén előfordul ilyen, meg hát Franciaországból kell eljutnia ide a cuccnak... De szerintem ilyenkor szinte minden csomagküldős cég túlterhelt, érdemes jóval előbb rendelni, ha karácsonyra szeretne az ember valamit. smile.gif
Cilinder
(Ariadne @ 2005 Dec 22, 09:44 AM)
...

Meg vagyok döbbenve, hogy azt is leírod, hogy egy esetleges pereskedés milyen procedurával járhat. Ez határozottan tetszik. wink.gif
regisztra
Köszönöm a gyors választ,sajnos sejtettem,hogy nincs érteleme a pereskedésnek(igazán nem is akartam,csak dühít a dolog mad.gif ).
Hamarabb megrendelni,sajnos nem tudtam,erősen fizetésfüggő volt a dolog ermm.gif ...
Vissza nem utaltatom a pénzt,nincs értelme...Elég jó ára van ennek a kiváló minőségű terméknek.Legfeljebb később jön a Jézuska rolleyes.gif ,vagy minden órát átállítok és elromlik a tv,rádió stb... shifty.gif Végül is az ajándékozás a lényeg,nem a dátum flowers.gif !
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.