Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Fogyasztóvédelem.com 2006
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Fogyasztóvédelem.com
1, 2, 3
admin
Közel egy hónapi kihagyás után újra működik a fórum.

Kíváncsi lennék a véleményetekre, bekerültek új funkciók és további átalakítások várhatók még...

Valószínűleg előfordulnak majd hibák, ezeket írjátok meg és megpróbálom javítani őket.

Az első oldalon egy portálszerűséget láthattok, bal oldalt fontosabb információk, jobb oldalon pedig néhány fontos/kiemelt téma és újdonságok az oldallal kapcsolatban.

Hogy tetszik?

Üdv,
admin
FVF
Jajj, meg kell még szokni, de szerintem így sokkal több mindenre lehet majd használni a fórumot.
Joooe
Így elsőre fura, de mivel sokban hasonlít a régihez, rossz már eleve nem lehet.

Örülök, hogy újraindult a fórum! smile.gif
Ariadne
Juppííííí, végre van megint fogyvéd fórum! Tisztára elvonási tüneteim lettek... És még mindig megvan a kedvenc jobbra-balra nézegetős smiley-m is unsure.gif , minden OK. biggrin.gif Elsőre kicsit szokatlan, de szép lett!

Egy kérés azért lehet felétek, admin és FVF? Nagyon összegabalyodtak már a "régi időszak" vége felé a hozzászólások, mindenki mindenhol nyitott mindenféle témát, teljes kavar volt (szerintem). Jó lenne, ha tevékeny közbelépésetekkel időnként ráncba tudnátok szedni a rakoncátlan fórumozókat, hogy a maguk helyén nyissanak topicot. smile.gif

És persze sziasztok újra mindenkinek! És boldog új évet is!

szerk: ohmy.gif Nincsen ördögös, fejbekalapálós és sírós smiley sem, jaj! Nagyon arcátlan dolog lenne, ha a köz épülésére visszakérném őket?
hkami
Sziasztok!
Új vagyok még a terepen, de eddig amit láttam,nagyon tetszik. Azt hallottam, h van valahol egy olyan oldal, ahol "népítélet" szerűen fel vannak sorolva üzletek, benzinkutak, amiktől óva intenek a rosszat tapasztalt vásárlók. Tudtok ilyenről?
smile.gif
TheElf
Őszinte leszek: IPB-t nem annyira szeretem, ha már kereskedelmi softwaret használ egy fórum, akkor szerintem vBulletin jobb választás.
Captain Crash
(TheElf @ 2006 Jan 27, 05:28 PM) *

Őszinte leszek: IPB-t nem annyira szeretem, ha már kereskedelmi softwaret használ egy fórum, akkor szerintem vBulletin jobb választás.

Őszinte leszek: Ha már a jobb választásnál tartunk, akkor az említett vBulletin biztonságtechnikailag sokkal rosszabb statisztikával rendelkezik, mint az IPB.
admin

Az eredeti fórum is Invision alapú volt, úgyhogy jobbnak láttam ezt folytatni a kompatibilitás miatt.

Nekem tetszik egyébként és örülök a pozitív visszajelzéseknek smile.gif

Végülis a lényeg úgyis a hozzászólásokban rejlik...
Captain Crash
Egyetértek, hogy a lényeg a hozzászólásokban rejlik, de azért remélem a január 5-ei patch alkalmazva lett a fórumon... tongue.gif
TheElf
(Captain Crash @ 2006 Jan 27, 05:42 PM) *

Őszinte leszek: Ha már a jobb választásnál tartunk, akkor az említett vBulletin biztonságtechnikailag sokkal rosszabb statisztikával rendelkezik, mint az IPB.

Lehetséges, bár ott is elég ritkák a hibák, kivéve ha rengetek plugint szedsz össze sok helyről, ezek között akad olyan amit nem árt átnézni. Ha frissíted amikor kijön az új nincs gond vele, viszont természetes, hogy minden plusz szolgáltatás, új funkció jár új hibalehetőségek megjelenésével is. Ha megnézed, akkor elég sok nagy fórum vBulletint használ, nem véletlenül, az pedig, hogy a biztonsági hibák a ténylegesen licencelt és frissített oldalakon megjelenő problémáklat okoznának igen ritka.

Viszont rengeteg pluginról tudom, hogy NEM szabad feltelepíteni. Akadt szerencsém olyan 3rd party pluginhoz, amit feltelepítettem, és első nap találtam benne SQL injectiont anélkül, hogy kerestem volna... Na azóta 3rd party pluginekkel NAGYON óvatos vagyok minden eszköznél.
Captain Crash
Az IPB hibák gyakorisága terén is jobb statisztikát mutat...
admin
Igyekszem majd odafigyelni a topicnyitásokra, bár el kellene egy-két moderátori segítség (akinek ilyen hajlamai vannak, az szóljon nyugodtan smile.gif

Viszonylag könnyű mozgatni a témákat, nem olyan nagy ördöngősség smile.gif

A smileikat is igyekszem pótolni smile.gif
Joooe
Bugot találtam?
Ha privátot küldök, nem jelenik meg az elküldöttek között. blink.gif

szerk: aháá egy kis reggeli bambaság... biggrin.gif
Itt nincs automatikusan bepipálva, hogy mentse az elküldöttet.
ityam
hát valahogy nem hatott meg ez az uj bejelentkező képernyő. Olyan zsúfoltnak tűnik.
tibu
Végre van újra fórum, alig vártam, hogy újra legyen. smile.gifsmile.gif
Joooe
Hát nekem is elvonási tüneteim voltak már biggrin.gif
asdf
-Szerintem allitsuk be a forum orajat, nalam most del van.
-Valamint a PM gombot magyaritsuk PÜ-re, ha mar a tobbi magyaritva van.
(-valamint nekem nem akarja megjegyzni, hogy az utolso latogatas ota hol voltak uj hozzaszolasok es hol nem)
Epertorta
(hkami @ 2006 Jan 27, 05:11 PM) *

Sziasztok!
Új vagyok még a terepen, de eddig amit láttam,nagyon tetszik. Azt hallottam, h van valahol egy olyan oldal, ahol "népítélet" szerűen fel vannak sorolva üzletek, benzinkutak, amiktől óva intenek a rosszat tapasztalt vásárlók. Tudtok ilyenről?
smile.gif

Nem tudom, hogy egyre gondolunk-e, itt egy cikk:
http://index.hu/gazdasag/magyar/feketelis011/

Online feketelista a fogyasztókat károsító cégekről
MTI
2006. január 17., kedd 16:10

Februártól a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége honlapján nyilvánosságra hozzák a fogyasztóvédők által határozatban elmarasztalt budapesti cégek nevét.

Ja, és elfelejtettem megemlíteni, hogy én is nagyon örülök, hogy újra indult a fórum. Már nagoyn hiányzott. smile.gif
Ariadne
Maga a feketelista itt található:

http://www.feosz.hu/feketelista.htm

De nem naprakész, az én haragosom nincs rajta... mad.gif

asdf
Feketelista: *.doc-ban kirakva a dolgok huh.gif Gyagyasak....
Joooe
Juhééé clap2.gif

Köszönjük a szmájlikat! grog.gif
Ariadne
Ez az Események megjelenítése jó ötlet, kiírja, hogy ma lesz a Tévé ügyvédje - tongue.gif megint téphetjük a hajunkat némelyik kereskedő és némelyik vásárló viselkedésén. Azért néha olyanokkal jönnek a fogyasztók is, hogy hűha, ezt talán azért nem kéne...
Pjotr
Én inkább azon az elmebeteg Juszton szoktam tépni a hajam, az az ember valami hihetetlen sötét, amiket kérdez néha, meg amiket nem fog fel, azon látszik, hogy nagyon buta szegény...
Néha szegény szakértők érthetően elmondják és a Juszt nem fogja fel , persze levonja a gúnyos, legtöbbször téves konzekvenciáit és nem ad lehetőséget a szakértőnek, hogy megcáfolja a baromságait...
Ariadne
(Pjotr @ 2006 Feb 1, 11:11 AM) *

Én inkább azon az elmebeteg Juszton szoktam tépni a hajam, az az ember valami hihetetlen sötét, amiket kérdez néha, meg amiket nem fog fel, azon látszik, hogy nagyon buta szegény...
Néha szegény szakértők érthetően elmondják és a Juszt nem fogja fel , persze levonja a gúnyos, legtöbbször téves konzekvenciáit és nem ad lehetőséget a szakértőnek, hogy megcáfolja a baromságait...

De jól megfogalmaztad - ez az, ami még idegesít benne engem is, hogy néha nem esik le neki, csak ragaszkodik veszettül az álláspontjához, hogy szerinte ez így bizony nem jó. Én kb. két hete azon az autótulajon haltam le, aki flottakedvezménnyel vett kvázi 0 km-es autót több százezerrel olcsóbban, és még neki áll feljebb, hogy nem első tulajdonosként van a forgalmiban, meg hogy benne van a Ptk-ban, hogy a főalkatrészt ki kell cserélni, ha kéri, neki ne javítsák - áááááá, az a riport fájt kicsit... bash.gif
Joooe
admin: beállítható, hogy privát üzenetküldsésénél alapból be legyen pipálva, hogy mentsen egy példányt?
Ha igen akkor megtennéd? smile.gif Zavaró, ha nem tudom visszanézni mit küldtem, mert elfelejtem bepipálni. A réginél alapból mentette...
asdf
Meg bar en url elozmenybol jovok, sz'al eleg surun kimarad a portalszeru forum nyitooldal, de azert jo lenne alul a naptarat megreformalni kicsit, hogy ott is hetfovel kezdodjon egy het biggrin.gif
Joooe
Nekem a hozzászólások összevonása nem tetszik. smile.gif
hkami
Köszi a válaszokat!
Már aszittem, h soha nem találok vissza az oldalra... blush.gif

Pjotr
A hozzászólás melleti smileyket nem lehetne csökkenteni és külön ablakba tenni őket, vagy több sorba rendezni, mert így nagyon hosszú az ablakuk...
BeR
(admin @ 2006 Jan 27, 02:28 AM) *

Hogy tetszik?

Megkaptam az értesítést, köszönöm!
Jó az oldal, gratula, sok sikert hozzá!
BeR
Joooe
(Joooe @ 2006 Feb 8, 08:50 AM) *

Nekem a hozzászólások összevonása nem tetszik. smile.gif

Egyre jobban nem tetszik crybaby.gif
Ha valamit egy hozzászólásba szánok, azt majd egybe írom mad.gif
Captain Crash
Azért ez is durva: "Ma, 12:55 AM" Ezt privát üzenet dátumaként láttam, most hajnali 1:21 van.
asdf
(Captain Crash @ 2006 Feb 10, 01:36 AM) *

Azért ez is durva: "Ma, 12:55 AM" Ezt privát üzenet dátumaként láttam, most hajnali 1:21 van.

Leheth hulye vagyok, de nem ertem a problemat. Ejfel az 12:00 AM, 12:55 AM utan jon a 12:56, 12:57, 12:58, 12:59 AM, 1:00 AM, tehat a privi majd' fel oraval 1:21 AM elott keletkezett. (De amugy tenyleg jo lenne ezt az AMPM dolgot hagyni a francba, es 24orazni...
Captain Crash
(asdf @ 2006 Feb 10, 02:05 PM) *

Leheth hulye vagyok, de nem ertem a problemat. Ejfel az 12:00 AM, 12:55 AM utan jon a 12:56, 12:57, 12:58, 12:59 AM, 1:00 AM, tehat a privi majd' fel oraval 1:21 AM elott keletkezett. (De amugy tenyleg jo lenne ezt az AMPM dolgot hagyni a francba, es 24orazni...

Nem 12:55, 12:56, 12:57, 12:58, 12:59, 1:00 AM,hanem 12:59AM után 1:00PM. AM (Ante Meridiem) a délelőttöt jelenti, a PM (Post Meridiem) a délutánt jelenti (dél/éjfél). A mi analógiánkban a 12 az a dél, vagy az éjfél, és nincs 24:55, ezért is zavaró a 12:55, ami amúgy 0:55 és már régen nem dél/éjfél előtt, hanem után. Nem tudom érted-e? smile.gif Az óra átváltását én is szorgalmazom!
Csaba_20
A www.fvf.hu oldalon is található egy Fórum menüpont, az direkt nem ide mutat? huh.gif
Joooe
Csak én látom úgy, hogy az a fórum igön gyenge "hozzánk" képest? naughty.gif
admin
Idő kérdés megoldva - legalábbis remélem (még 20percet siet, ezt majd később)...

Én is örülnék, ha fvf-ről a fórum link ide mutatna, de nem hiszem, hogy ez össze fog jönni, hacsak FVF nem tud tenni valamit az ügy érdekében...
Csaba_20
Gondolkoztam rajta és nem tudom, hogy megfelelő ötlet lenne-e tényleg ide linkelni azt a fórumot.

Ha valaki oda ír, 100% az FVF-től várja a hivatalos választ. Én nem gondolom magamról, hogy a válaszaim 100%-osan megállják a helyüket jogilag. De legalább is tartok kicsit tőle, ha ide lenne onnan is linkelve, akkor az én hibáimat is az FVF-en kérnék számon. Nem szeretném, hogy mások feje fájjon az én válaszaim miatt. Már most is egy csomóan azt feltételezik, hogy jogászok válaszolnak az FVF hivatalos álláspontját képviselve itt a fórumon.

Ti egy picit sem aggódtok ezek miatt? unsure.gif
Joooe
Ez legyen azok gondja akik linkelik biggrin.gif

Egyébként Máté ritkán szokott ránk pirítani, hogy butaságot mondunk, sőt, ennek a fórumnak megvan az az előnye, hogy sokan vagyunk, több ötlet, több nézőpont, és az ottanival ellentétben áttekinthető, visszakereshető is smile.gif

Láttunk már itt olyan panaszost, aki elég butaságot mondott arra hiatkozva, hogy ezt telefonban az FVF-nél mondták neki. Persze valószínűleg ez a telefon okozta nehézkes komunikációból adódik, de akkor is...

A fórum nyitólapján különben is egyértelművé van téve jogilag a helyzet...

Aki az FVF hivatalos állásfoglalását kéri, az írjon nekik levelet, aki csak információt keres, annak szerintem mi is jók vagyunk... rolleyes.gif
Mi is az FVF állápontján "nevelkedtünk" smile.gif

szerk: tényleg, admin, egy info, ami talán fontos: a fogyasztovedelem.lap.hu oldalon rosszul van linkelve a fórum, egyből az index.php-ra mutat.
Captain Crash
Admin: Köszi az időt smile.gif sorcerer.gif
admin
OFF: A vBulletin vs Invision témát áthelyeztem a társalgóba, ott folytathatjátok smile.gif Mellesleg elég valószínűtlen, hogy le lesz cserélve a fórummotor...
Captain Crash
Köszi, de nem kívántam folytatni. Nekem egyszerüen megfelel a fórummotor, csak a termékmenedzsereket nem szeretem. biggrin.gif Tényleg, a fejlett szerkesztő beállítása esetén a "Link beszúrása" ikonra kattintva egy ismeretlen hibával egy MessageBox jelenik meg, egyetlen lehetőség, hogy rákattintok. Valamint érdekesség képpen, ha normál szerkesztőben kattintok rá, majd mégse akarok beszúrni, akkor miért kell kétszer mégsét, majd egy okét nyomnom? smile.gif Utóbbi csak zavaros, előbbi viszont ismeretlen hiba, javítani lehet idővel mindkettőt.
Joooe
A fejlett szerkesztővel nem vagy egydül, én is szívtam vele. Olyan is volt, hogy behülyült és csak félkövérrel volt hajlandó írni, meg olyan hogy nem úgy jelent meg valami ahogy szerkesztéskor látszott, meg mindenféle tageket benne hagyott... huh.gif

Még egy hiba: csak úgy a gyors módszerrel (egérgomb nyomvatart) szerkesztettem egy topik címét, és összekavarodtak a betűk kicsit, gondolom valami kódolási gond lehet. Nem nagy probléma egyébként, mert a nyitó hozzászólást szerkesztve működik az átírás.
Pjotr
Azokat a mappákat amiben átírányított hozzászólás van nem lehet olvasott-ra állítani, vagyis hiába nyitom meg az összes topicot akkor is úgy jelzi, hogy az adott mappában van olvasatlan..
Joooe
Egy picivel nagyobb privátüzenet-tárolót nem lehetne kérni esetleg? smile.gif (<-ez itt egy nagyon szép mosoly akarna lenni)
Bár ez az egy kattintással archiválja és törli az összeset ez jó funkció, de nem jó hogy hetente kell csinálni whistling1.gif
Nem fontos egyébként, csak megemlítettem.
Pjotr
Máshol ez úgy megy, hogyannak VIP tagok, akiknek ez jár a sima tagoknak meg nem.
asdf
Valamelyik smiley-nak uj aliast kene talalni, mert hogy nem tudok leiirni egy zarojel nyit B zarojel zar dolgot, mert ez lesz belole (cool.gif sztem nem tul igazi smile.gif Most jelzem, a nyolc zarojel zar sem lenne az igazi, mert ha valaki osszeget ir zarojelben o is bebukja. /Egyaltalan, kell ez a sok rohadt smiley?/
Joooe
(asdf @ 2006.02.19, 12:42) *
/Egyaltalan, kell ez a sok rohadt smiley?/

Kell teehee.gif
Captain Crash
Van alternatív megoldás, hagyj szünetet a B ) után, vagy pedig kapcsold ki a (B) a grimaszok használatát.
tibu
A fórum legaktívabb pillanata (35 felhasználó): Ma, 10:00

Majd lesz ez még több is. smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.