Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Fogyasztóvédelem.com 2006
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Fogyasztóvédelem.com
1, 2, 3
Ariadne
(tibu @ 2006.02.19, 19:28) *

A fórum legaktívabb pillanata (35 felhasználó): Ma, 10:00

Majd lesz ez még több is. smile.gif

Azért ez durva, hogy pont vasárnap reggel jött össze a rekord - kimászik az ember az ágyból hajnali 10.00 órakor a hétvége utolsó napján, és go www.fogyasztovedelem.com... smile.gif Azt hiszem, kicsit addiktív jellegű ez a fórum, pár év és leszoktató csoportterápiát kell szervezni. tongue.gif
toreki
(Ariadne @ 2006.02.20, 12:10) *
Azért ez durva, hogy pont vasárnap reggel jött össze a rekord - kimászik az ember az ágyból hajnali 10.00 órakor a hétvége utolsó napján, és go www.fogyasztovedelem.com... smile.gif Azt hiszem, kicsit addiktív jellegű ez a fórum, pár év és leszoktató csoportterápiát kell szervezni. tongue.gif
És nekem még nincs is otthon netem. De nem sokáig biggrin.gif
Ariadne
(toreki @ 2006.02.20, 13:09) *

És nekem még nincs is otthon netem. De nem sokáig biggrin.gif

Én is ugyanígy vagyok - borzalmas állapot. tongue.gif
Joooe
OFF

Észrevettétek, hogy be lett állítva az óra?
Mosz 16:59 van nálam és a fórum szerint...

szerk:
Stimmel! smile.gif Köszönjük.
Falco
(Joooe @ 2006.01.28, 08:01) *

Bugot találtam?
Ha privátot küldök, nem jelenik meg az elküldöttek között. blink.gif

szerk: aháá egy kis reggeli bambaság... biggrin.gif
Itt nincs automatikusan bepipálva, hogy mentse az elküldöttet.

Köszönöm az eddig kapott rengeteg tanácsot!!! Pedig még csak egy órája ismerem a fórumot. Ezúton köszi Ariadnénak is.
toreki
Igen, pont most bosszankodtam én is rajta. Én tudom, hogy nem alapértelmezett a mentés, mégis elfelejtettem. Jó lenne, ha Admin tudná javítani.
Joooe
*szerkesztve*

hümmm, ezt a hozzászólásom ideje volt már kimoderálni, kicsit hülye voltam és most megtaláltam véletlen blush.gif
asdf
Pontos idojelzest adunk:
Sun Jan 14 12:08:07 CET 2007
A forummotor tobb mint 10 perccel van arrebb...
Ariadne
Khm, a belépő oldalon kicsit idejétmúlt (sajnos sad.gif) a Mátéra vonatkozó rész. rolleyes.gif
FVF
(Ariadne @ 2007.05.16, 11:08) *

Khm, a belépő oldalon kicsit idejétmúlt (sajnos sad.gif) a Mátéra vonatkozó rész. rolleyes.gif

Igen, én is éppen akartam ezért szólni. Szerintem maradjon az FVF-es júzernév (ki tudja...), de a megtévesztés kiküszöbölése végett nem ártana a nyitó szöveget lecserélni. Legyen egyszerűen Mo. legnagyobb (legnépszerűbb, stb.) fogyasztóvédelmi fóruma.
Ariadne
(FVF @ 2007.07.02, 22:36) *

Igen, én is éppen akartam ezért szólni. Szerintem maradjon az FVF-es júzernév (ki tudja...), de a megtévesztés kiküszöbölése végett nem ártana a nyitó szöveget lecserélni. Legyen egyszerűen Mo. legnagyobb (legnépszerűbb, stb.) fogyasztóvédelmi fóruma.

Ez azt jelenti, hogy azért egyszer-egyszer lehet, hogy még elnézel ide a jövőben? Jó lenne azért, szerintem mind örülnénk. Vitás kérdések mindig akadnak, még most is... smile.gif
FVF
Járok ide, már sunyiban egy ideje, lévén, hogy megint fogyasztóvédelemmel foglalkozom, csak kicsit másképp. Több mindent is csinálok, hasonló munkám is lesz.

Mellesleg, ahogy beleolvasgatok alkalomadtán, nem igazán van már rám szükségetek, nagyon korrekt válaszadás folyik, a viták meg olyan viták, melyekre egyértelmű választ sokszor más sem tud adni. Legfeljebb van ember, akinek az állásfoglalása többet számít:)

NA, úgyhogy leszek itt fenn alkalomadtán, ígérem.
Captain Crash
Örülök, hogy leszel, már nagyon hiányzott egy hiteles ember és annak is örülök, hogy újra ott dolgozol. smile.gif
FVF
(Captain Crash @ 2007.07.03, 17:29) *

Örülök, hogy leszel, már nagyon hiányzott egy hiteles ember és annak is örülök, hogy újra ott dolgozol. smile.gif

Nem, ezt fontos leszögezni, hogy nem a Főfelügyelőségen fogok dolgozni, de fogyasztóvédelemmel foglalkozom. MOst maradjunk ennyiben, a többit majd elmondom, ha működik.

ÉS sietve leszögezném azt is, hogy elsősorban azért nem töltöm itt minden időmet, mert jól megy a fórum nélkülem, igazából semmi szükség itt rám, kiválóan csináljátok. Már egy csomó olyan ember is, akit nem is ismerek:)
Captain Crash

Na akkor itt az ideje, hogy találkozót szervezzünk! smile.gif Nemde? smile.gif
Ariadne
Bizony, egy tali elkelne már igencsak, jó rég nem volt... smile.gif Ráadásul a legutóbbira nem jutottam el, mert épp melóhelyet váltottam. geek.gif
Ariadne
Hú, most nézem, 101 híján 4000 regisztrált felhasználó, és majd' 30.000 hozzászólás - nem vagyunk rosszak azért... rolleyes.gif Érdekes lenne továbbfejlesztésként a homárral valamilyen kapcsolatba kerülni, mert néha igazán dühítő látni, hogy szegény homár vagy a cikkírók mennyire nem ismerik a szabályokat, pedig a cél közös...
Captain Crash
Legutóbbi Media Markt-os történethez én is hozzászóltam és hívtam ide az emberkéket, hogy ha problémájuk van, akkor jöjjenek bátran. smile.gif De már úgy tünt, hogy elég sokan ismerik ezt a fórumot.
FVF
(Captain Crash @ 2007.07.05, 12:22) *

Legutóbbi Media Markt-os történethez én is hozzászóltam és hívtam ide az emberkéket, hogy ha problémájuk van, akkor jöjjenek bátran. smile.gif De már úgy tünt, hogy elég sokan ismerik ezt a fórumot.

Igen kapitány, s kedves is voltál, mert megdícsértél engem:)
Captain Crash
Nem tudtam, hogy Te voltál az. biggrin.gif
Ariadne
biggrin.gif De mi most már tudjuk. Nem mondjuk el, pssszt. tongue.gif
FVF
(Ariadne @ 2007.07.11, 21:41) *

biggrin.gif De mi most már tudjuk. Nem mondjuk el, pssszt. tongue.gif

Nincs ebben titok:) Mindenkinek van nickneve... Lévén, hogy a műalk-ban érintett vagyok, oda regisztráltam, s egy szőlőnév a nicknév, így ez lett ott is, a homárnál.

Sejtettem, hogy nem tudtad, nem is tudhattad:) Csak mosolyogtam magamban:)
Joooe
Üdv FVF!

Kicsit én rendszertelenül járok mostanában, most esett csak le hogy visszatértél clap2.gif
FVF
Dolgozni kezdtél?smile.gif

Azért én nem vagyok BAtman:) De veheted visszatérésnek.
Captain Crash
smile.gif Terminator
Ariadne
(Captain Crash @ 2007.07.13, 07:18) *

smile.gif Terminator

Borminator? wink.gif tongue.gif
Joooe
(FVF @ 2007.07.12, 23:26) *

Dolgozni kezdtél?smile.gif

Azért én nem vagyok BAtman:) De veheted visszatérésnek.

Ühüm, dolgozgatok, és igyekszem megkomolyodni kicsit whistling1.gif
(teljesen reménytelen... shifty.gif )
FVF
(Captain Crash @ 2007.07.13, 07:18) *

smile.gif Terminator

De Batman is visszatért, legfeljebb csak nem mondta:) Még a filmcímben is benne volt:)
Zsül
Sziasztok!

Most vagyok először az oldalon, és nem tudom hol tudnék segítséget kérni. Itt? blush.gif
Kérlek, irányítsatok jó helyre! Fotóelőhívással vannak problémáim.

Köszi: Zsül teehee.gif
asdf
Szolgaltatasok/egyeb?
Mozigépész
Ez a fórum miért jön mindig elő az ú hozzászólásokkor?
narancssárga
Sziasztok!

Egyszerű hétköznapi emberek vagyunk és nem igen értjük a jogszabályokat, csak hellyel közzel. Vásároltunk egy Albacomp típusú laptopot 2008 Március 17-én, Március 27-re meghibásodott (nem kapcsolt be a gép) és leadtuk a szervízbe. Ott közölték velünk, hogy alaplapi hiba és garanciálisan kijavítják körülbelül egy hét. Leadtuk, tudomásul vettük. És vártunk. Nem kaptunk semmilyen hírt ezért érdeklődtünk, hol is tart a javítás. Ezért felhívtuk a boltot és megkértük, hogy tudakolja meg nekünk. Kézséges volt, és mondta, hogy LCD kábelra vár és nincs raktáron ezért rendelniük kell külföldről. Ezt is, tudomásul vettük és szintén várakozásba kezdtünk. - Közben érdeklődtünk az eladónál folyamatosan, de ő is csak azt a választ tudta adni, amilyen információt közöltek vele a központi szervízben "lcd kábelra vár".
Majd idővel elkértem a központi szervíz telefonszámát és felhívtam Április 17-én - ott szintén nekem is a tudomásomra adták, hogy lcd kábelra vár, de már hétfőn megérkezik, és keddre Április 22-re felszállítják a boltba ahol vásároltuk. Most Április 23. van és ma is felhívtam a szervízt, mivel az eladónak nem volt tudomása, hogy megérkezett volna a megjavított gép.

Ezért telefonáltam a Székesfehérvári szervízbe. Megtudtam, hogy még továbbra is lcd kábelra vár. Tájékoztattam, hogy Április 22-re igérte, hogy a gép az üzletben lesz. - megkérdeztük, hogy cseregépre van-e lehetőség (ezt sem értem, hogy miért nem ajánlották fel nekünk kezdetekben, és miért nekem kell megtudnom, hogy van erre lehetőség) - azt mondták természetesen van erre lehetőség. , gondoltam magamba erre is várnom kell egy hónapot? ... Még megkérdeztem, ha igénylek cseregépet, akkor meddig maradhat a szervízben a beadott készülékem "évekig" ? - A válasza az volt, hogy ha cseregépet kérek, akkor sokáig ott maradhat a szervízben.

Most itt ülünk a párommal együtt a gép előtt, olvasgatjuk a fórumot és tanácstalanok vagyunk.Teljesen normális ez, hogy eddig javítják? - (további problémám, hogy nincs nálam az a papír amin a garanciális feltételek vannak, és így elég nehéz hivatkozni bármire is..mivel nem ismerem:S )

és nagyon nem vagyunk megelégedve ezzel a szolgáltatással - "javítási időtartam - értesítés tájékoztatás..."
A gép a pénz náluk...

Tehát milyen követelésekkel állhatunk elő 30. munkanap vagy nap - /pontosan nem tudom/, letelte után? [size=4]

Remélem tudtok segíteni!
Köszi

DTF
(narancssárga @ 2008.04.23, 15:03) *

Sziasztok!

Egyszerű hétköznapi emberek vagyunk és nem igen értjük a jogszabályokat, csak hellyel közzel. Vásároltunk egy Albacomp típusú laptopot 2008 Március 17-én, Március 27-re meghibásodott (nem kapcsolt be a gép) és leadtuk a szervízbe. Ott közölték velünk, hogy alaplapi hiba és garanciálisan kijavítják körülbelül egy hét. Leadtuk, tudomásul vettük. És vártunk. Nem kaptunk semmilyen hírt ezért érdeklődtünk, hol is tart a javítás. Ezért felhívtuk a boltot és megkértük, hogy tudakolja meg nekünk. Kézséges volt, és mondta, hogy LCD kábelra vár és nincs raktáron ezért rendelniük kell külföldről. Ezt is, tudomásul vettük és szintén várakozásba kezdtünk. - Közben érdeklődtünk az eladónál folyamatosan, de ő is csak azt a választ tudta adni, amilyen információt közöltek vele a központi szervízben "lcd kábelra vár".
Majd idővel elkértem a központi szervíz telefonszámát és felhívtam Április 17-én - ott szintén nekem is a tudomásomra adták, hogy lcd kábelra vár, de már hétfőn megérkezik, és keddre Április 22-re felszállítják a boltba ahol vásároltuk. Most Április 23. van és ma is felhívtam a szervízt, mivel az eladónak nem volt tudomása, hogy megérkezett volna a megjavított gép.

Ezért telefonáltam a Székesfehérvári szervízbe. Megtudtam, hogy még továbbra is lcd kábelra vár. Tájékoztattam, hogy Április 22-re igérte, hogy a gép az üzletben lesz. - megkérdeztük, hogy cseregépre van-e lehetőség (ezt sem értem, hogy miért nem ajánlották fel nekünk kezdetekben, és miért nekem kell megtudnom, hogy van erre lehetőség) - azt mondták természetesen van erre lehetőség. , gondoltam magamba erre is várnom kell egy hónapot? ... Még megkérdeztem, ha igénylek cseregépet, akkor meddig maradhat a szervízben a beadott készülékem "évekig" ? - A válasza az volt, hogy ha cseregépet kérek, akkor sokáig ott maradhat a szervízben.

Most itt ülünk a párommal együtt a gép előtt, olvasgatjuk a fórumot és tanácstalanok vagyunk.Teljesen normális ez, hogy eddig javítják? - (további problémám, hogy nincs nálam az a papír amin a garanciális feltételek vannak, és így elég nehéz hivatkozni bármire is..mivel nem ismerem:S )

és nagyon nem vagyunk megelégedve ezzel a szolgáltatással - "javítási időtartam - értesítés tájékoztatás..."
A gép a pénz náluk...

Tehát milyen követelésekkel állhatunk elő 30. munkanap vagy nap - /pontosan nem tudom/, letelte után? [size=4]

Remélem tudtok segíteni!
Köszi

Törekedniük kell javítás során a 15 napra, de gondolom mindent a szervízre fognak... Te tőlük vetted, semmi közöd a szervízhez, ott és úgy javítják ahogy akarják, de a jogszabályokban leírtakat be kell tartaniuk. Cseregéppel 30 napra tolódna a határidő, de mivel az elején nem adtak, így erre nem hivatkozhatnak.

Javaslom, hogy nyomtasd ki az oldalon lévő rendeleteket (151/2003 és 49/2003) és a ptk (1959. évi) idevonatkozó részét majd mutasd meg nekik. Ha erre sem reagálnak, akkor meg kell őket fenyegetni bírósági eljárással és azzal, hogy minden költségedet levered majd rajtuk. (ezek után lehet, hogy rögtön kész lesz a laptopod:))

Ja, és ha készen van a noti, ha nem, bele kell írnod a Vásárlók könyvébe, hogy nem törekedtek a 15 napra. A bejegyzésedről kapsz majd egy példányt, annak a fénymásolatát küld el az NFH-nak, jobb esetben pénzbüntetést szabnak ki rájuk.
Vízipók
hello!
autópálya matrica az hová tartozik nem tudjátok? köszi!
Captain Crash
(DTF @ 2008.05.04, 22:24) *

Törekedniük kell javítás során a 15 napra, de gondolom mindent a szervízre fognak... Te tőlük vetted, semmi közöd a szervízhez, ott és úgy javítják ahogy akarják, de a jogszabályokban leírtakat be kell tartaniuk. Cseregéppel 30 napra tolódna a határidő, de mivel az elején nem adtak, így erre nem hivatkozhatnak.

Apró észrevétel ehhez: A 49/2003-as GKM rendelet és a Ptk. vonatkozó szakaszai szerint valóban törekednie kell a kötelezettnek arra, hogy a kijavítást, ill. kicserélést legfeljebb 15 napon belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül elvégezze, azonban a cserekészülék biztosításával nem 30 napra tolódik a határidő. A korábbi szabályozás szerint így volt, de 2003-ban ez megváltozott (ahogy sokminden más is). A hatályos jogszabályok alapján a fogyasztó kényelmetlenségének enyhítésére szolgál a cserekészülék biztosításának lehetősége, de nincs olyan jogszabályi rendelkezés, hogy ebben az esetben 30 napra tolódna az említett 15 napos határidő.

Mindemellett a kérdés az, hogy a cserekészülék biztosítása esetén mikor jelent a fogyasztó számára jelentős kényelmetlenséget a kijavítás elhúzódása. Ezt bírói jogkör eldönteni.

(Vízipók @ 2008.05.06, 20:40) *

hello!
autópálya matrica az hová tartozik nem tudjátok? köszi!
Mi szerint hova tartozik? smile.gif
DTF
[quote name='Captain Crash' date='2008.05.08, 09:06' post='31359']
[quote name='DTF' post='31326' date='2008.05.04, 22:24']
Törekedniük kell javítás során a 15 napra, de gondolom mindent a szervízre fognak... Te tőlük vetted, semmi közöd a szervízhez, ott és úgy javítják ahogy akarják, de a jogszabályokban leírtakat be kell tartaniuk. Cseregéppel 30 napra tolódna a határidő, de mivel az elején nem adtak, így erre nem hivatkozhatnak.[/quote]

Apró észrevétel ehhez: A 49/2003-as GKM rendelet és a Ptk. vonatkozó szakaszai szerint valóban törekednie kell a kötelezettnek arra, hogy a kijavítást, ill. kicserélést legfeljebb 15 napon belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül elvégezze, azonban a cserekészülék biztosításával nem 30 napra tolódik a határidő. A korábbi szabályozás szerint így volt, de 2003-ban ez megváltozott (ahogy sokminden más is). A hatályos jogszabályok alapján a fogyasztó kényelmetlenségének enyhítésére szolgál a cserekészülék biztosításának lehetősége, de nincs olyan jogszabályi rendelkezés, hogy ebben az esetben 30 napra tolódna az említett 15 napos határidő.

Mindemellett a kérdés az, hogy a cserekészülék biztosítása esetén mikor jelent a fogyasztó számára jelentős kényelmetlenséget a kijavítás elhúzódása. Ezt bírói jogkör eldönteni.

Köszi! nem tudtam biztosra ezt a 30 napot, így sajna leírtam. több helyen és többféle jótállási jegyen szerepel a cserekészülékkel egybekötött 30 napos "eltolódás", de ezek szerint ez is kamu...
Captain Crash
Előfordul, hogy olyan jótállási jegyet kap kézhez a fogyasztó, melyen hatályon kívül helyezett jogszabályok is szerepelnek, amennyiben a 151/2003-as Korm. rendeletben foglalt jótállás vonatkozik a termékre, de a jótállási jegyben annál kedvezőbb feltételeket vállalnak, akkor azok az irányadóak. A jogszabályi rendelkezéseknél kedvezőtlenebb kikötés semmis. smile.gif
Noncsi
Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Azzal a kérdéssel illetve problémával szeretnék Önökhöz fordulni , hogy kb.fél éve vettem egy telefont a veszprémi plázába.Kb.három hónapra rá magától elromlott , elment a kép , később már bekapcsolni sem lehetett.Mivel még volt rá garancia visszavittem az üzletbe.Ők állítólag megnézték és azt mondták mivel külső hiba okozta , ezért nem csinálják meg garanciára.A garanciapaírt nem is adták vissza.Bevittem egy rendes szervízbe és ott azt mondták hogy valóban nem külső hiba okozta a kárt , és hogy megcsinálják garanciára , csak vigyem be a garanciapapírt.Később visszamentem az üzletbe ahol vettem a telefont , hogy kikérjem a papírt , de addigra már megszűnt az üzlet.
Kihez fordulhatnék ez ügyben segítségért?Vagy mit lehet ilyen esetben csinálni?
A telefon amiről szó van Nokia5310 Xpress music,és 65 ezer forintért vásároltam.
Válaszukat előre is várom.Köszönettel
Blade
(Noncsi @ 2008.07.03, 13:33) *

Azzal a kérdéssel illetve problémával szeretnék Önökhöz fordulni , hogy kb.fél éve vettem egy telefont a veszprémi plázába.Kb.három hónapra rá magától elromlott , elment a kép , később már bekapcsolni sem lehetett.Mivel még volt rá garancia visszavittem az üzletbe.Ők állítólag megnézték és azt mondták mivel külső hiba okozta , ezért nem csinálják meg garanciára.A garanciapaírt nem is adták vissza.Bevittem egy rendes szervízbe és ott azt mondták hogy valóban nem külső hiba okozta a kárt , és hogy megcsinálják garanciára , csak vigyem be a garanciapapírt.Később visszamentem az üzletbe ahol vettem a telefont , hogy kikérjem a papírt , de addigra már megszűnt az üzlet.
A telefon amiről szó van Nokia5310 Xpress music,és 65 ezer forintért vásároltam.

Nos. A garancialevél nem lenne szükséges, ha a kötelező 1 éves garanciát le lehetne verni az eladón. Amennyiben a bolt megszűnt, de az a cég nem, aki eladta a készüléket, akkor azt továbbra is garanciavállalásra lehet kényszeríteni. Nézz utána, hogy mi lett azzal a céggel, akinek a neve a számlán szerepel.
A másik, ettől teljesen független jog az úgynevezett márkagarancia. Ezt a gyártó vállalja, és ehhez kell a garanciajegy. Ezt viszont tudtommal lehet pótolni: a Nokia képviselete (szakszervíz) tudtommal a számla és a telefon gyári száma alapján pótolni tudja. Ezen a vonalon tehát a nokia képviseletet keresd meg (szerintem esélyesebb, mint egy megszűnt bolt után felelősöket találni...)
lazurdeak
(Noncsi @ 2008.07.03, 13:33) *

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Válaszukat előre is várom.Köszönettel

Kedves Noncsi! Elég csak egyszer kérdezni.
wacska
Vigyázzatok a különféle allergia ellenes készülékekkel! unsure.gif
Gazdasági Versenyhivatal ismételten eljárást indított a Pannon Medisana Kft ellen, ugyanis az állítólagosan az általa forgalmazott szerkentyű alkalmas az allergia megelőzésére, gyógyítására. Ezt az állítást nem támasztotta alá kellő tudományos háttér, kutatás.
A teljes cikket elolvashatjátok az http://infovilag.hu oldalon.
rolleyes.gif Célom nem megbántás, támadás, csupán a figyelmeztetés!
Mozigépész
Megmondaná valaki, miért rakja már napok óta az új hozzászólások közé ezt a topikot.
Most p.: Ma 07:05 jelzéssel az újjak között volt! ohmy.gif
Mozigépész
Ma 11:13-ra írja ki a fenti hozzászólásomat új üzenet keresésnél, de miért? Senki nem tudja?
Manoka6
Én még új vagyok nyugdijas és hejesen sem tudok irni bizom benne elnézitek nekem. Amiota fel fedeztem a lapot szivesen böngészem nagyon tetszik és sok mindenre kell még rájönöm mit hogy kell csinélni De nagyon jó és tanulságos.Ha még azt is tudnám hogy tölsek fel képet értékelném de egy pár baki után ráfogok jönni.
lazurdeak
(Manoka6 @ 2008.12.17, 19:30) *

Én még új vagyok nyugdijas és hejesen sem tudok irni bizom benne elnézitek nekem. Amiota fel fedeztem a lapot szivesen böngészem nagyon tetszik és sok mindenre kell még rájönöm mit hogy kell csinélni De nagyon jó és tanulságos.Ha még azt is tudnám hogy tölsek fel képet értékelném de egy pár baki után ráfogok jönni.

Ütvöszlünkk a klubban, alik várjukk a képekkett.
Mozigépész
(lazurdeak @ 2009.08.18, 06:58) *

(Manoka6 @ 2008.12.17, 19:30) *

Ütvöszlünkk a klubban, alik várjukk a képekkett.

Látom te is besétáltál ebbe a fórum hibába! 2008.12.17 dátumra válaszoltál, igaz ez a fránya fórum motor néha feldobja, hogy új hozzászólás, de még se! dry.gif
lazurdeak
(Mozigépész @ 2009.08.18, 08:14) *

Látom te is besétáltál ebbe a fórum hibába! 2008.12.17 dátumra válaszoltál, igaz ez a fránya fórum motor néha feldobja, hogy új hozzászólás, de még se! dry.gif

A francba, tényleg. bangin.gif

De most legalább jogosan leszünk az új hozzászólások között. biggrin.gif
mylady
(admin @ 2006.01.27, 03:28) *

Közel egy hónapi kihagyás után újra működik a fórum.

Kíváncsi lennék a véleményetekre, bekerültek új funkciók és további átalakítások várhatók még...

Valószínűleg előfordulnak majd hibák, ezeket írjátok meg és megpróbálom javítani őket.

Az első oldalon egy portálszerűséget láthattok, bal oldalt fontosabb információk, jobb oldalon pedig néhány fontos/kiemelt téma és újdonságok az oldallal kapcsolatban.

Hogy tetszik?

Üdv,
admin

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, így most ide írok. Véleményt kérnék Tőletek, mit lehet tenni a következő esetben: Az interneten feliratkoztam a www.smsville.com weboldalra, hogy olcsó SMS-eket tudjak küldeni, mert a mobil egyre drágább már. A 1786-os emelt díjas számon kellett regisztrálni. Ezt követően leemeltek a számlámról 10 naponta 500 Ft-ot, s ezért adtak napi 20 sms-t. Jobban mondva csak 9 napon átadták, mert a leemelés napjától számították a 10 napot, de csak másnaptól aktiválták az SMS küldésemet. Már megcsinálták ezt a trükköt többször. E-mail-ben reklamáltam a HelpDesk-nél:

"Re: Support SMSVille: Annet (LTK14908423629X)
...
Photo for Ildikó Kulcsár
From:
Ildikó Kulcsár <i.kulcsar@yahoo.com>
...
View Contact
To: Netsize Helpdesk – Magyarország <ConsumerCareHU@netsize.com>
Jó napot!

Jó néven venném, ha az 500 ft-os díjnak a kártyámról törtéő leemelésével egyidőben aszolgáltatást is aktiválnák. Ugyanis a legutolós alkalommal is elveszett egy napom! mivlcsakmásnap aktiválták,de a 10 nap a díjlehívás napjával kezdődött.És még valami: az SMS-ben Önök már rég 25 db napi SMS-t igérnek, enek ellenére csak napi 20-at engedélyezne Amennyiben nem aktválják még a mai nap az SMS küldési lehetőségemet, és napi 25 SMS-t, és nem 20-at!, kérem, hogy ez alkalom lejárta után (amit kifizettem természetes, hogy igénybe is óhajtom venni!!!) töröljenek az adatbázisukból, és többé a telefonomról díjat le ne hívjanak, mert ellenkező esetben a Fogyasztvédelemhez fordulok

Kulcsár Ildikó (06/20/551-9562)"

36205519562(LTK14908423629X)
...
From:
Netsize Helpdesk – Magyarország <ConsumerCareHU@netsize.com>
...
View Contact
To: i.kulcsar@yahoo.com
Referencia szám: LTK14908423629X. Kérjük használja ezt a kódot a további levelek alkalmával.

Tisztelt Kulcsár Ildikó!

Köszönjük levelét.

Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy ingyen sms-t többféle képen kaphat. Amennyiben frissíti felhasználói profilját, illetve képeket ad meg, legyen szíves kitölteni a profiloldalon feltüntetett mezőket.

Abban az esetben, ha meghívja a barátait a meghívottaknak a visszaigazolásnál mindig Önre kell hivatkozni. Tehát a felhasználónak az Ön által küldött meghívó kódot kell megadnia a profil létrehozásánál. A felhasználó visszaigazolást kap a hivatkozásról. Bővebb tájékoztatást az http://smsville.com honlapján találhat.

Szeretnénk megkérni Önt, hogy szolgáltatás megszüntetési kérelmét legyen szíves megerősíteni, mivel kérése nem volt egyértelmű vagy legyen szíves a 1786 számra elküldeni az SMSVILLE STOP üzenetet.

További kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére.

Üdvözlettel,

Netsize Helpdesk - Magyarország

ConsumerCareHU@netsize.com

tel: +36 1 327 0169 begin_of_the_skype_highlighting +36 1 327 0169 end_of_the_skype_highlighting

fax: +44 (0)203 393 5091

---------------Original Message---------------
From: Ildikó Kulcsár < i.kulcsar@yahoo.com >

Subject:
Fw: Support SMSVille: Annet (LTK14908423629X)

body>
Jó napot!

Miután Önök 11-én emelték le a mobiszámlámról az 500 Ft-ot, kérem, hogy a 10 napot a mai naptól, 12-től számítsák, ugyanis csak a mai nap lett aktiválva az SMS küldő szolgáltatásom. És miután az SMS-ben, melyben az emelt díj leemelését jelzik, 25 db SMS-t ígérnek, igényt tartok 10 napon át összesen 250 db SMS-re.

Kulcsár Ildikó

Erre a mai napon (5 nap után! miután leemelték a 10napra az 500 Ft-ot) inaktiváltak, amire újra reagáltam:

Re: 36205519562(LTK14908423629X)
...
Photo for Ildikó Kulcsár
From:
...
View Contact
Jó napot!!!! Egyre több kellemetlenség ér a www.smsvile.com oldalon. 5napja vették le a számlámról az 500 Ft-ot! de már inaktiváltak a következő üzenettel:
"Feltöltőkártyás mobil telefonnal való regisztrálás nem megengedett

Számlája zárolva lett, mivel feltöltőkártyás mobil telefonnal regisztrált. Amennyiben előfizetéses telefonnal szeretne számlát nyitni, kérem kattintson az alábbi linkre.

Új telefonszám megadása"

Ezt a trükköt már többször eljátszották velem. Amennyiben még a mai nap nem aktiválnak újra (még min. 5 napig jár nekem a 20 SMS,még a holnapi nap folyamán személyesen megyek be a Fogyasztóvédelemhez,aki kapcsolatba lép a külföldi fogyasztóvédelemmel, és utánajárnak ezeknek dolgoknak!!!! Ez az emberek becsapása!!!!"

Lehet meglehetősen naiv vagyok, de már elegem van a sok átverésből. A www.uzenem.hu weboldal szintén ingyen???? SMS-eket ígér regizésért és az adatainkért, tehát nem ingyenes! Ennek ellenére közel egy hete nem lehet SMS-t küldeni, mert azóta folyik a hiba elhárítása! A www.mobiltelo.hu ugyanígy csinálja, kicsalja az adatainkat, újabb ingyen SMS-ekkel kecsegtet ha reklámozzuk őket,csak éppen a beígért s elküldött?? aktiváló kódot nem küldte el!!!

Tehát sem ingyen SMS-ek, az adatainkért és a reklámozásukért adják cserébe, amit nem adnak!!!!! Ez lényegben egy barter, ahol a másik fél egyoldalúan megszegi a megállapodást !

Hova kellene fordulni???

mylady

(admin @ 2006.01.27, 03:28) *

Közel egy hónapi kihagyás után újra működik a fórum.

Kíváncsi lennék a véleményetekre, bekerültek új funkciók és további átalakítások várhatók még...

Valószínűleg előfordulnak majd hibák, ezeket írjátok meg és megpróbálom javítani őket.

Az első oldalon egy portálszerűséget láthattok, bal oldalt fontosabb információk, jobb oldalon pedig néhány fontos/kiemelt téma és újdonságok az oldallal kapcsolatban.

Hogy tetszik?

Üdv,
admin

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, így most ide írok. Véleményt kérnék Tőletek, mit lehet tenni a következő esetben: Az interneten feliratkoztam a www.smsville.com weboldalra, hogy olcsó SMS-eket tudjak küldeni, mert a mobil egyre drágább már. A 1786-os emelt díjas számon kellett regisztrálni. Ezt követően leemeltek a számlámról 10 naponta 500 Ft-ot, s ezért adtak napi 20 sms-t. Jobban mondva csak 9 napon átadták, mert a leemelés napjától számították a 10 napot, de csak másnaptól aktiválták az SMS küldésemet. Már megcsinálták ezt a trükköt többször. E-mail-ben reklamáltam a HelpDesk-nél:

"Re: Support SMSVille: Annet (LTK14908423629X)
...
Photo for Ildikó Kulcsár
From:
...
View Contact
Jó napot!

Jó néven venném, ha az 500 ft-os díjnak a kártyámról törtéő leemelésével egyidőben aszolgáltatást is aktiválnák. Ugyanis a legutolós alkalommal is elveszett egy napom! mivlcsakmásnap aktiválták,de a 10 nap a díjlehívás napjával kezdődött.És még valami: az SMS-ben Önök már rég 25 db napi SMS-t igérnek, enek ellenére csak napi 20-at engedélyezne Amennyiben nem aktválják még a mai nap az SMS küldési lehetőségemet, és napi 25 SMS-t, és nem 20-at!, kérem, hogy ez alkalom lejárta után (amit kifizettem természetes, hogy igénybe is óhajtom venni!!!) töröljenek az adatbázisukból, és többé a telefonomról díjat le ne hívjanak, mert ellenkező esetben a Fogyasztvédelemhez fordulok

Kulcsár Ildikó (06/20/551-9562)"

36205519562(LTK14908423629X)
...
From:
Netsize Helpdesk – Magyarország <ConsumerCareHU@netsize.com>
...
View Contact
To: i.kulcsar@yahoo.com
Referencia szám: LTK14908423629X. Kérjük használja ezt a kódot a további levelek alkalmával.

Tisztelt Kulcsár Ildikó!

Köszönjük levelét.

Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy ingyen sms-t többféle képen kaphat. Amennyiben frissíti felhasználói profilját, illetve képeket ad meg, legyen szíves kitölteni a profiloldalon feltüntetett mezőket.

Abban az esetben, ha meghívja a barátait a meghívottaknak a visszaigazolásnál mindig Önre kell hivatkozni. Tehát a felhasználónak az Ön által küldött meghívó kódot kell megadnia a profil létrehozásánál. A felhasználó visszaigazolást kap a hivatkozásról. Bővebb tájékoztatást az http://smsville.com honlapján találhat.

Szeretnénk megkérni Önt, hogy szolgáltatás megszüntetési kérelmét legyen szíves megerősíteni, mivel kérése nem volt egyértelmű vagy legyen szíves a 1786 számra elküldeni az SMSVILLE STOP üzenetet.

További kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére.

Üdvözlettel,

Netsize Helpdesk - Magyarország

ConsumerCareHU@netsize.com

tel: +36 1 327 0169 begin_of_the_skype_highlighting +36 1 327 0169 end_of_the_skype_highlighting

fax: +44 (0)203 393 5091

---------------Original Message---------------
From: Ildikó Kulcsár < i.kulcsar@yahoo.com >

Subject:
Fw: Support SMSVille: Annet (LTK14908423629X)

body>
Jó napot!

Miután Önök 11-én emelték le a mobiszámlámról az 500 Ft-ot, kérem, hogy a 10 napot a mai naptól, 12-től számítsák, ugyanis csak a mai nap lett aktiválva az SMS küldő szolgáltatásom. És miután az SMS-ben, melyben az emelt díj leemelését jelzik, 25 db SMS-t ígérnek, igényt tartok 10 napon át összesen 250 db SMS-re.

Kulcsár Ildikó

Erre a mai napon (5 nap után! miután leemelték a 10napra az 500 Ft-ot) inaktiváltak, amire újra reagáltam:

Re: 36205519562(LTK14908423629X)
...
Photo for Ildikó Kulcsár
From:
...
View Contact
Jó napot!!!! Egyre több kellemetlenség ér a www.smsvile.com oldalon. 5napja vették le a számlámról az 500 Ft-ot! de már inaktiváltak a következő üzenettel:
"Feltöltőkártyás mobil telefonnal való regisztrálás nem megengedett

Számlája zárolva lett, mivel feltöltőkártyás mobil telefonnal regisztrált. Amennyiben előfizetéses telefonnal szeretne számlát nyitni, kérem kattintson az alábbi linkre.

Új telefonszám megadása"

Ezt a trükköt már többször eljátszották velem. Amennyiben még a mai nap nem aktiválnak újra (még min. 5 napig jár nekem a 20 SMS,még a holnapi nap folyamán személyesen megyek be a Fogyasztóvédelemhez,aki kapcsolatba lép a külföldi fogyasztóvédelemmel, és utánajárnak ezeknek dolgoknak!!!! Ez az emberek becsapása!!!!"

Lehet meglehetősen naiv vagyok, de már elegem van a sok átverésből. A www.uzenem.hu weboldal szintén ingyen???? SMS-eket ígér regizésért és az adatainkért, tehát nem ingyenes! Ennek ellenére közel egy hete nem lehet SMS-t küldeni, mert azóta folyik a hiba elhárítása! A www.mobiltelo.hu ugyanígy csinálja, kicsalja az adatainkat, újabb ingyen SMS-ekkel kecsegtet ha reklámozzuk őket,csak éppen a beígért s elküldött?? aktiváló kódot nem küldte el!!!

Tehát sem ingyen SMS-ek, az adatainkért és a reklámozásukért adják cserébe, amit nem adnak!!!!! Ez lényegben egy barter, ahol a másik fél egyoldalúan megszegi a megállapodást !

Hova kellene fordulni???

mylady

Mozigépész
A ki******* k***a életbe, minek kellett ide is duplán beírogatni ugyan azt a hozzászólást!

Nos ugye arra rájöttél, hogy nincs semmi ingyen és jól becsaptak!
Ezután a felismerés után gondolom nem leszel ilyen balek!
A leírtak alapján a sóhivatalt tudom ajánlani, mivel a cég szerintem nincs Magyarországon bejegyezve, így vagy az eddigi címre tudsz írni, ami yahoo-s, így ilyet bárki csinálhat, vagy megkeresed a bejelentett címet és ott reklamálsz, de nem Magyarul. Mondjuk Norvégul, mert valószínű ők a központ, hisz a magyar lapon nincs kontakt, csak ezen a Norvég oldalon! (sendega.com)
És megkérlek ne írogasd le mindenhova ugyan azt a kérdésedet!
Máté77
Tisztelt moderátorok és üzemeltetők!

Szeretném kérni, hogy az oldal bejelentkező felületéről töröljék a nevemet, illetve azt a hivatkozást, hogy az oldal a (már 4 éve nem ezen a néven létező) az FVF jelenléte mellett működik. Mivel nem vagyok fenn, nem válaszolok kérdésekre, évek (!!!) óta nem vagyok moderátor, kérem, hogy a nevemet ne használják.

Sajnos valami oknál fogva saját nevemen nem tudtam regisztrálni, ezért az álca... smile.gif

Remélem, hogy kérésem nem okoz problémát.

Tisztelettel:

Siklósi Máté
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.