Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő ügyben:
Én és a párom 2 hete kiválasztottunk egy gyönyörű fehérarany, vésett mintás karikagyűrűt, amiből rendeltünk 2 darabot (nyilvánvaló :-)), 62 ezer FT értékben egy ékszerüzletben. A mintadarabon egy iszonyat ronda fémjel volt a karikagyűrű külső oldalán, de kérdésünkre az eladó azt mondta, hogy majd ráírja a megrendelő lapra, hogy belülre üssék. Jó.
Egy hét múlva értesítettek minket, hogy kész vannak a gyűrűk, lehet értük menni.
A meglepetés a boltban ért, ugyanis a két gyűrű mintája nem egyezett(!), illetve a párom gyűrűjébe, a külső oldal közepére, pont a mintába lett a fémjel ütve (ráadásul nem is kicsi, hanem jó feltünő), míg az én példányomon, ugyan belül van a fémjel, de(szintén a mintában) 2 ütött, vagy vésett kb. fél mm átmérőjű "folt" van. Úgy néz ki minha "kis baleset" érte volna (befogtam volna a satuba, hozzávertem volna egy féltéglát stb.). Persze lehet hogy a gyártó cég ütötte bele a jeleit, nincs sasszemem.
Mindegy, iszonyat ronda lett, az amúgy gyönyörű gyűrű. Ezt szóvá is tettük, majd utána azt is felfedeztük hogy a gyűrűk között minta-beli eltérés van (az enyém selyemfényű lett -ahogy rendeltük - a páromé pedig csíkozott)
A kis hölgy azt mondta hogy a mintabeli eltérést ki lehet javíttatni, úgyhogy vissza is küldi a gyűrűket, de a fémjellel és a másik két "pöttyel" nem tudnak mit kezdeni, mert aki ezket beüti, monopolhelyzetben van az egész országban, és csak ők csinálják, és így is milyen szép... Tényleg.... (Csak a gyomrom már görcsbe rándul, ha arra gondolok, hogy nemsoká visszajönnek a javíttatásból, ugyanolyan rondán)
Namármost:
A nemesfém tárgyak és termékek vizsgálatának, hitelesítésének és nemesfémtartalmuk tanúsításának részletes szabályairól szóló 74/2004. (IV. 29.) GKM rendelet 3. melléklete szerint: tömör karikagyűrű esetén a jel beütési helye a sín BELSŐ RÉSZE!!! Tudom hogy kényelmesebb kívülre ütni, na de azért... Külön kértük... Mert oké, hogy aki nem kéri, azt ki lehet cselezni... Ráadásul az egyiknéltudták belülre ütni?
Arról nem beszélve hogy már ki van fizetve a gyűrű, és nem két forint volt :-(
Szóval mit tehetek, ha nem a nekem tetsző módon fogom viszontlátni a gyűrűket?
Kicserélik? Visszakérhetem a pénzt? Vetessek fel jegyzőkönyvet? Vagy addig küldjem be javíttításra amíg meg nem unják és meg nem csinálják rendesen? És a NEHITI, aki a fémjeleket belenyomja?
Esküszöm az egésztől elment a kedvem, az embernek nem az eljegyzés fog az eszébe jutni ha ránéz, hanem egy gyomorfekély...
Kérlek segítsetek, mert nemsoká vissza fognak jelezni az üzletből... MIT TEGYEK????
Gyors válaszotokat előre is köszönöm:
Hacumomo