Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kellemes Kikapcsolódás?
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vendéglátás / Idegenforgalom
gadamo
Az év végi hajtás után szerettem volna egy rövid családi kikapcsolódásra elutazni valamely jónevű magyarországi üdülőhelyre. Tisztázódott az anyagi helyzetem január közepére, így nem maradt más, mint végigolvasni a különböző helyek akciós ajánlatait, és választani. Ajánlatkérések után a szerintem legjobbat kiválasztva elmentünk egy két éjszakás kikapcsolódásra.
Az ajánlatkérésben szerepelt, hogy 3 kiskorú gyermekkel megyünk ( a korukat is pontosan meghatároztam, 9; 4; 4 hónap ). Az internetes oldalon ( egy jóhírű szállodalánc négycsillagos szállodaként is működő apartmanjáról van szó ) az ajánlatban a következő szerepel:

"A következő költségek merülnek fel, amennyiben a ********* foglalnak:

A csomagajánlat díja, az idegenforgalmi adó (240 Ft / fő / nap 18 és 70 év között).

Illetve még egy költségként felmerülhet, ha valamilyen plusz szolgáltatást vesznek igénybe a club területén, gondolok itt menüs ebédre, szolárium, teniszpálya stb.

A félreértések elkerülés érdekében leírnám Önnek a kérdéses csomagajánlat tartalmát és árát:

Aktív napok

2 éjszaka szállás, félpanzió bőséges büféreggelivel, egy romantikus, gyertyafényes vacsorával és egy háromfogásos, menüválasztásos vacsorával, egy frissítő, vérpezsdítő masszázs, aktív kikapcsolódás (opcionálisan 2 óra tenisz, vagy fél óra lovaglás vagy egynapos kerékpárbérlet), a szauna, pezsgőfürdő, gőzfürdő, fitness-terem, valamint a beltéri és (szezontól függően) a szabadtéri medence használata.

2006. január 7-április 14-ig: 22.900,- Ft / fő

Erre az ajánlatra a következő gyermekkedvezmények érvényesek: 6éves korig ingyenes, 6tól 12éves korig 50% kedvezményt tudunk Önnek adni.

Bízom abban, hogy ajánlatom megnyeri tetszésüket és vendégeinkként üdvözölhetjük Önöket."

Megérkezésünkkor közölték velünk,hogy a gyermeknek nem jár az opcionálisan választható szolgáltatás és a masszázs sem, a vacsoráknál fél adagot kapott a gyermek ( a kisebbiknek nem is terítettek ), viszont az pezsgőfürdőt egyáltalán, a beltéri medencét pedig 18h után nem használhatták gyermekek!

Ezekről semmi tájékoztatást nem adtak előzetesen pedig 3 emilváltás történt közöttünk.

Az internetes oldalon szerepel még egy 5%-os kedvezmény is, ha hétköznap veszi igénybe az ember, amit a fizetésnél egy az egyben elfelejtettek érvényesíteni.

Felháborodott levelemre a vezetőnő válaszolt, de nem bocsánatot kért a tévedésekért, hanem sajnálta, hogy nem a helyszínen vetettem jegyzőkönyvbe a kifogásaimat.

Ezzel végleg felbosszantott, így kíváncsi vagyok, hogy mit lehet lépni egy ílyen estben!

A válaszokat előre is köszönöm:

gadamo
FVF
Alapvetően az a lehetőség, hogy kártérítést kérsza cégtől, illetve, hogy nem takarod ki a nevüket. Ez az oldal itt valahol egy "feketelista" (úgyis népszerű manapság ez a listázásosdi), amennyiben ilyen sérelem ért, s nem akarnak kárpótolni, hát majd csökken a vendégkörük.

A Wellness-láncok többsége egyébként korlátozza egészségügyi okokból a gyermekek által igénybevehető szolgáltatásokat, de erről tájékoztatnak is, honlapon, illetve a hotelekben található tájékoztatókon. A gyermekadag természetes, ha a gyermek miatt kevesebbet is fizetett a szülő. Az igényesebb helyeken egyébként büféétkezés van, ahol ez nem is számít.
gadamo
Köszönöm!

Már csak az nem világos, hogy ezt a kártérítést én kérjem, az ügyvédem kérje, vagy rögtön forduljunk valamely hatósághoz?
FVF
HAtóság nem ítélhet meg kártérítést. Ügyvéd több eredményt szokott elérni, de sokszor az sem hozza meg a kívánt eredményt. Ilyenkor nem árt a Békéltető Testület sem, de biztos csak a bíróság lehet. A cégek nagy része azonban felszólításra meg szokot adni 5-15%-os kártérítést.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.