Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gyakori Kérdések: Javítás, Csere, Levásárlás, Pénz Vissza?
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Információk a Fogyasztóvédelemről
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
mamus
Vásároltam egy fényképezőt még karácsony előtt a neten.Visszaküldtem ,mert nem tetszett.Postai úton küldtem vissza, mert nem tudtam, hogy csak futárszolgálattal lehet.Így lettek rajta ragasztások a dobozán.Nem vették át.Elküldtem futárosokkal.Azt írták levélben, hogy sérült a csomagolás ,ezért bruttó 10%- ot levonnak a vételárból.Nem tudom ez mennyire helyes?
12 nap telt, de a számlámra még nem érkezett a csökkentett összeg.
Mozigépész
Bocs, le van írva valahol, hogy csak futárral lehet küldeni? Ha nem akkor jogtalan.
mamus
Le volt írva a honlapjukra, de már csak később szereztem róla tudomást.Végül is csak a dobozán van ragasztás, a gép sértetlen. Én is eladó vagyok, és a vevőkért kell lenni, nem ellenük.Nem kellett volna ezen kekeckedni ,úgy gondolom.Na, mindegy legyenek azzal a pár ezer forinttal boldogabbak.
Engem csak az bosszant,hogy nem azon vannak, hogy utalják minél előbb a lóvét. Pár hét múlva kisbabám fog születni és még egy fotót sem tudok róla készíteni a születésénél. Karácsony óta nincs gépem.Ez van!
Napalm
Érdeklődnék, hogy a termék visszavételétől számított hány napon belül kell a vételárat visszafizetni, és ez hol, milyen törvényben, korm. rendeletben van szabályozva?
mackosajt
Sziasztok!

Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy mi a mai elfogadott módja annak, hogy ha én vettem márciusban egy márkás füllhallgatót, ami ugyan akkor sem érte el a 10.000 Ft-os értéket, viszont emlékeim szerint jóval többet kértek érte, mint manapság, akkor ha neadj, hiány miatti csere szóba sem jöhetne (értsd, nem tudnak szerezni mégsem), akkor milyen vételárat kellene visszafizetniük?
Azt, amelyiken én a terméket megvásároltam, vagy kitalálhatnak más összeget rá?
Ez már csak azért is érdekel, mivel egyszerre két terméket vásroltam, és nem részletes a számla amit adtak, hanem egy teljes összeg szerepel, vagyis a 2 termék vételára. Állítólag, ha bent van az illetékes kollégájuk, meg tudják nézni, mennyiért vettem.
Viszont már előre azzal fogadtak, hogy ha nem tudják kicserélni (mert javítani a gyártó általában nem engedi a termékeit), akkor majd a nagyker mond egy árat, és ők azt vagy visszafizetik nekem, vagy levásárolom.
Ezen kicsit kiakadtam, hiszen én úgy tudtam, hogy a vásárláskori vételárat kell fizetniük, esetleg lehet amortizációt számolni, viszont azt meg meg lehet támadni, mert egy füles, ami 4 hónapos, karcmentes, mit amortizálódik?
Kenderice
Ha sem javítani, sem cserélni nem tudnak, akkor a számlán szereplő vételárat kell visszafizetni. Mondjuk már ott hibáztak, hogy nem tételes számlát adtak.
Olyan nincs, hogy amortizációval csökkentik a visszafizetendő összeget.
mackosajt
(Kenderice @ 2011.07.26, 16:09) *

Ha sem javítani, sem cserélni nem tudnak, akkor a számlán szereplő vételárat kell visszafizetni. Mondjuk már ott hibáztak, hogy nem tételes számlát adtak.
Olyan nincs, hogy amortizációval csökkentik a visszafizetendő összeget.

Köszi!

Vagyis ha nagyon kukacoskodnak, még több bajuk is lehet, ha jól értem, mivel minden tételnek külön rajta kéne lennie a számlán?
Mozigépész
Nincs amortizáció, annyit fizet vissza amennyi a vételár akkor volt.
Csak te ezért nem fogysz bíróság elé menni, az illető meg nem fogja kifizetni neked, ez a tapasztalat.
mackosajt
(Mozigépész @ 2011.07.27, 10:35) *

Nincs amortizáció, annyit fizet vissza amennyi a vételár akkor volt.
Csak te ezért nem fogysz bíróság elé menni, az illető meg nem fogja kifizetni neked, ez a tapasztalat.

Meglátjuk.
Még benne vagyunk az elviselhető gari ügyintézésben.
Jövő héten ha nem lesz előrelépés, lépek. Nem kell félteni, vagyok elég "hülye", hogy nekik ne legyen jó. wink.gif
nagyorsi
Tisztelettel !

Lenne egy olyan problémám és segítséget szeretnék kérni !
Nem rég megnyitottam 1 táska üzletet.2011.májusban eladtam 1 vevőnek 1 hátizsákot és számlát kérte adtam.Ma visszajött 1 hansonló hibástáskával(túl használva) és a kiállított számlánkkal kérte vissza a megfizetett pénzt és az indoka lenne az,hogy nem használta csak 1 szer de nem volt ideje visszahozni csak 3 hónap után.
Most mit tegyek én?Őszintén simán tudok vissza adni neki a pénzt mert csak néhány ezer forintról van szó de tényleg nem tartom igazságnak főleg úgyláttam ,hogy nem jó indulattal hozott vissza!
Nagyon szépen köszönöm a segítségüket egyelőre is !
Üdvözlettel !
Mozigépész
Boltosnak kötelező lenne ismerni a rendeleteket, és nem lenne ilyen kérdés.
Mivel nem tartós fogyasztási cikkről beszélünk, így szavatosságról beszélhetünk. Első hat hónapban a kereskedőn van a bizonyítás terhe, amikor ha szakvéleménnyel tudja igazolni, hogy a hiba nem anyag illetve gyártási hibából adódik, akkor elutasíthatja a javítást, cserét.
Csere akkor illetné meg ha az eladás után 3 munkanapon belül visszaviszi, és tényleg hibás a termék.
Jelen esetben is a javítás jogszerű, már ha a hiba tényleg nem a használatból ered.
Poli
Tisztelt Niagara System .

Xy történő telefonbeszélgetésre hivatkozva küldöm ezt a levelet. Vettünk Önöktől egy Flora kádat, ami 1. osztályú jelöléssel került eladásra, összesen 200.000 Ft-ért. Azóta már 2x volt Önöknél garanciális javításon.

Amikor megpróbáltuk először beépíteni a kádat, észrevettük, hogy a belső peremével igen komoly gondok vannak.2cm görbület. Elsőre a kád belső peremét olyan jól sikerült megcsinálniuk, hogy olyan lett, mint egy hullámvasút, és össze volt karcolva a kád belseje.

Másodszor amikor visszahozták már ki volt egyenesítve (össze van tákolva), és fel is lett polírozva. Ezek után megtettük második próbálkozásunkat is a kád beépítésére, ami ismételten nem sikerült.

Használati utasítás nem volt az előlap felfogatásához, sőt a felfogató tartók se voltak meg az előlaphoz. Tehát a kád felszerelése hiányos volt. Miután ezt észrevettük, telefonon konzultáltunk egy szerelővel, aki megígérte, hogy pótolja a hiányzó alkatrészeket és lerajzolja nekem, hogyan kell a kád előlapot felrakni. A mai naponmegérkeztek az alkatrészek, ezért 3x is megpróbáltuk beépíteni a kádat, ami természetesen ismét nem sikerült, mert az előlaptartó fül a kád egyik szélén ki akar szakadni a kádból, ezért nem fogja meg az előlapot, amit a szerelőjük által lerajzolt, és telefonon elmondott módon próbáltunk meg felrakni! Mivel szélső fülről van szó, így sajnos nem tartja meg az előlapot.

A kádat már másfél hónapjanem tudjuk beépíteni, ennek következtében használni sem.Ha nem lenne zuhanyzó a házban, akkor ez komoly problémát jelentene, bár így is az. A kád, amit vettünk nem felel meg az 1 osztály besorolásnak,ez már erősen értékcsökkent kategóriát képvisel. Mivel mi a fürdőszobát az Önök kádméreteihez viszonyítva alakítottuk ki, ezért, nem szeretnénk máshonnan kádat venni, viszont szeretnénk, ha az összetákolt körülbelül harmad osztályú kádhelyett megkapnánk azt az első osztályút, amiért majdnem negyed millió forintot fizettünk ki.

Szinte biztosak vagyunk benne, hogy az általuk nekünk eladott kád, nem nekünk lett legyártva, hanem egy selejtes darab volt, vagy mástól, vagy pedig egy kiállító teremből került ide.

Kérem, haladéktalanul rendezzék a problémánkat, vagy ha még mindig nem hajlandóak a probléma normális orvosolására, akkor ezt írják meg, vigyék el a kádat és adják vissza a pénzünket. Mi jobban örülnénk annak, amit rendeltünk Önöktől, vagyis szeretnénk egy újonnan legyártott tökéletes állapotú, első osztály minőségű kádat! Önöknek köszönhetően már tudjuk, hogy mire kell figyelni, és hogy milyen állapotban kéne lennie, ezt vegyék figyelembe. A kád javításáról nem vagyunk már hajlandóak tárgyalni, mert látszik, hogy ez az ígértekkel ellentétben nem lehetséges!!

Köszönettel: xy

Ez volt az én levelem, és ezt válaszolták rá :

Tisztelt Cím!

A terméket nem tőlünk vásárolták, mi mint a szerviz a terméket nem tudjuk, és a jogszabályok szerint nem is kötelességünk vissza vásárolni mindaddig amíg a termék javítható. Kérem olvassák el a jótállási tájékoztatót. A termék több esetben volt nálunk (utoljára már vélt hibával). Az akryl kádak tűrés határa nem össze tévesztendő a lemez kádakéval ( gyártásából adódólag ), de bizonyára mint körültekintő vásárló ön is tudja. A Niagara System Kft. segítséget tud nyújtani viszont amennyiben megfelel önöknek az előlap ingyenes felhelyezésében.

Várom válaszukat.

Tisztelettel.

xy

A kérdés az lenne mit tudok ez ügyben tenni? Nekem ez a kád ami agyon van javítva nem kell, szeretnék helyette egy új kádat ami mentes az eddigi hibáktól, hiszen én ezért fizettem nem egy olyan kádért ami mindenhol toldozva van.Köszönöm a válaszukat !
Mozigépész
Nos igazuk van, hiába nem tetszik neked.
1. Te az eladóval vagy jogviszonyba, se a szervizzel se a gyárral. Velük kell tisztázni a helyzetet, ugyanis a leírásodból nem igazán derül ki kivel beszéltél.
2. Javíthatnak annyiszor ahányszor akarnak, de többször ugyan azzal a hibával, hosszú ideig már lehet ok a cserére, pénzvisszafizetésre.
sztoly
Tisztelettel!

Van egy problémám. 3 hete vásároltunk egy 40 colos LED tv-t, amely tegnapelőtt elromlott. Volt egy másodperces áramszünet, és a tv már nem működött utána, se kép, se hang. Felhívtuk a márkaszervízt, akik másnap küldtek egy szerelőt, aki a tv-t elvitte. Én kérdeztem a szerelőtől, hogy kicserélni egy ugyanilyen típusúra nem lehetséges-e, (mégis egy új tv, és viszonylag sokba is került) amire azt válaszolta a szerelő, hogy ha háromszor romlik el ugyanazzal a hibával, akkor van lehetőség a cserére.
Érdeklődnék, hogy valóban így van-e, vagy egyből kicserélhetném a tv-t egy újra? Köszönöm !
mackosajt
(mackosajt @ 2011.08.02, 23:21) *

Meglátjuk.
Még benne vagyunk az elviselhető gari ügyintézésben.
Jövő héten ha nem lesz előrelépés, lépek. Nem kell félteni, vagyok elég "hülye", hogy nekik ne legyen jó. wink.gif

Nos, a nagyker cseredarabot küldött, gari innentől újra elindult.
Vagyis most másik alkalmazottal sikerült kapcsolódnom, aki ezt egyből ré is vezette a számlára.
Remélem az új nem adja be ilyen hamar a kulcsot.
Mozigépész
(sztoly @ 2011.08.11, 18:31) *

Tisztelettel!

Van egy problémám. 3 hete vásároltunk egy 40 colos LED tv-t, amely tegnapelőtt elromlott. Volt egy másodperces áramszünet, és a tv már nem működött utána, se kép, se hang. Felhívtuk a márkaszervízt, akik másnap küldtek egy szerelőt, aki a tv-t elvitte. Én kérdeztem a szerelőtől, hogy kicserélni egy ugyanilyen típusúra nem lehetséges-e, (mégis egy új tv, és viszonylag sokba is került) amire azt válaszolta a szerelő, hogy ha háromszor romlik el ugyanazzal a hibával, akkor van lehetőség a cserére.
Érdeklődnék, hogy valóban így van-e, vagy egyből kicserélhetném a tv-t egy újra? Köszönöm !

Így, de nem értem, még meg sincs javítva, nem is tudod mi történik, de TE már cseréltetnél.
Kicsit olvasgass ITT, igaz ez autóról szól, de ugyan ez vonatkozik rád is!
XenHai
Helló!
A segítségeteket szeretném kérni garancia ügyben!
Webshopban kb 1 éve vásároltam 1 komoly 1200w-os tápot 5000ft ért 2év garival!
A táp elromlott és a cég sem cserélni sem javíttatni nem hajlandó ,kötelezni akar ,hogy vásároljuk le náluk az 5000ft -ot de a táp értéke kb 50000ft és a gépem kisebbel be sem indul újra nincs pénz!Ilyenkor mi a teendő??Lehet e kötelezni őket a táp cseréjére vagy javítására?
Mozigépész
Bocs de nem értem a nyerészkedős részt. 5000.- Ft-ért vetted és 50000.- akarsz? Mire fel?
Kényszeríteni csak bírósági úton tudod.
"Ha sem kijavítani, sem kicserélni nem tudják megfelelő határidőn belül, jelentős kényelmetlenség nélkül, akkor el lehet állni a szerződéstől, vagy árleszállítást kérni. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak helye nincs. Elállás esetén a termék visszaszolgáltatásával visszajár a teljes kifizetett vételár, nem lehet levonni a rendeltetésszerű használat során bekövetkezett értékcsökkenésre semmit. A vételárat kell visszafizetni, nem lehet kötelezni a vevőt, hogy levásárolja.
Az idevonatkozó jogszabályok sehol sem írnak levásárlásról, nem vagyunk kötelezhetők levásárlásra!"
XenHai
Én nem nyerészkedni akarok csak a tápomat visszakapni működőkepés állapotban ha már garisan vettem vagy 1 hasonló kategóriájú tápot..Egyébként a táp piaci értéke annyi jelenleg is
Mozigépész
Az lehet, de te nem annyiért vetted, és a vétel ár jár vissza!
coffee
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Vettem a feleségemnek egy ülőlabdát egy webes cégnél, idén februárban 7250FT volt a termék + csomagolás+szállítás. Összesen 8050Ft. Anno azért választottuk ezt a céget, és ezt a labdát, mert minőségit akartunk venni. A labda augusztus végén (pár nappal túl a 6 hónapon), használat közben leeresztett. Észrevettük, hogy az egyik támasztó láb belső részén van egy hasadás, és nem szúrás. Ez olyan helyen van ahol használat közben nem is tudná megszúrni semmi, mert a láb takarja.
Írtunk a cégnek, ahol nagyon kedvesen közölték, hogy sajnálják, de mivel 6 hónapon túl van nem cserélik ki. Közölte, hogy a gyártó tesztjei alapján akár 8-10 évig is használható a labda. Felajánlottak egy 50%-os kedvezményt a következő labdára. Nem fogunk élni vele.

A honlapjukon ez található a szavatosságról:
Az eladó az általa eladott árukra 6 hónap szavatossági időt vállal. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

Tudtommal ez a rendelet már nem hatályos.

Mit tanácsoltok, milyen lehetőségeim vannak?
Mozigépész
Nos a rendelet nem hatályos, de 2 év szavatossági idő van mindenre. Ezen belül hat hónapig az eladónak kell bizonyítani a hiba eredetét (ezt szokták hibásan garanciának nevezni, hisz a jogok szinte ugyan azok), utána a vevőnek.
Magyarán ha szerzel megfelelő szakvéleményt, akkor javítaniuk vagy cserélniük kellene. Persze vitathatják a szakvéleményt, és akkor marad a békéltető testület és a bíróság.
Evacs
Mobilom garancia időn belül már több mint egy hónapja javítják. Kérdésem, hogy ilyenkor már kötelesek-e új készüléket adni?
Köszönöm
Mozigépész
Attól függ, mire gondolsz?
Ha javítás idelyére olyan rég nincs! Ha azért mert nincs kész, és cseréljék ki mert nem teljesítették a 15 napra törekvést, akkor kérheted, de nem kötelesek. Rég nincs kötelezettségük.
Ben
Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy a mobiltelefonomat 3x javították ugyanazzal a hibával, majd 3. után cserét kértem, de ők visszaküldték javítani. Ha most sem sikerült megcsinálniuk, akkor valamire hivatkozhatok, hogy cseréljék ki ott helyben vagy adják vissza a telefon árát?

Köszi
Mozigépész
Pontosan.
"1959. évi IV. törvény
306. § b ) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni — választása szerint — megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye."

Itt a javítás sikertelennek bizonyult, ezért kérhető a csere, vagy a pénzvisszafizetés.
guzmo
Érdeklődnék, hogy ha egy fix bekötésű (pl.: gázkazán) a vásárlástól 3 napon belül meghibásodik, akkor is jár a cseregarancia?

Azért kérdezem, mert hát ebben az esetben a készülék úgymond egy tőle független rendszerre van rákötve fixen, fel van töltve a rendszer, esetleg már használva is volt, vagyis telekerülhetett szennyeződéssel, de akár - új építésű ház, lakás esetén - építési törmelékkel, vagy építési kosszal is, illetve arról nem is beszélek, hogy a doboza sincs már meg mondjuk, de biztos, hogy gyári csomagolásban nem lehetne visszaszolgáltatni..., illetve illetéktelen kezektől is elszenvedhet sérülést. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy ezek vezetnek a hibához, de még az is lehet.
Ebben az esetben sem beszélhetünk többletköltségről?

Csak úgy leakaszthatom a falról és visszavihetem a boltba?

Mozigépész
Most mi van? Ilyen katyvaszt rég olvastam...
3 napon belül a tartós fogyasztási cikkek esetén cserélni KELL, nem lehet javítani. Bírósági állásfoglalás az, hogy utólag vizsgálható, hogy mi okozta a hibát.
jampo
Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy minap vettem egy hősugárzót, a Lidl-ben (Konvektor néven árulják). Radiátor formájú, ami 12 ezer forintba került. Működik, szépen adja a meleget maga körül, de a helyiségben összesen 2 fokot emelt. Járattuk egész nap, elméletileg 35°-ig fel tudja melegíteni az adott helyiséget. Na most ez nálunk 15-16 foknál magasabbra nem ment. A kérdésem az lenne, hogy visszavihetem-e a boltba nyugodt szívvel, hogy adják vissza az árát, vagy ez még nem elég indok. (Mellesleg járt volna egy távirányító is hozzá, ami nem volt benne a csomagolásban..)

(megj.: nem a pusztában egy rosszul szigetelt hétvégi vityillóról van szó, hanem egy kétszintes családi házról, műanyag nyílászárókkal.)

Előre is köszi!
guzmo
(Mozigépész @ 2011.11.22, 19:50) *

Most mi van? Ilyen katyvaszt rég olvastam...
3 napon belül a tartós fogyasztási cikkek esetén cserélni KELL, nem lehet javítani. Bírósági állásfoglalás az, hogy utólag vizsgálható, hogy mi okozta a hibát.

Hát kinek mi a katyvasz... valaki tudja értelmezni.

A lényeg, hogy szerinted akármilyen állapotban is van, akkor is kötelesek elfogadni tőlem és adni helyette egy újat.

Érdekes...

Csak mert ez nem egy általános műszaki cikk (pl. telefon, stb), hanem egy olyan termék ami beüzemelés köteles, vagyis a garancia csak akkor van rá, a beüzemeléstől él, egyébként nincs.
(151/2003. (IX.22.) Korm. rend. 2§ (2) pont, de ezt biztosan ismered)
Vagyis kipróbálni akkor lehet 3 napon belül, ha még ezen 3 napon belül jön a szaki és beindítja, így a hiba is csak akkor derül ki.

És akkor ha utólag bebizonyosodik, hogy nem "gyári" hibája volt a terméknek, akkor az ember két készüléket vett?

Mozigépész
Nos, az általad említett paragrafus a garanciális egy év indulásáról beszél. Ami ide vonatkozik (lényeg ua.) az a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Ha nem jogos, az a bíróság dolga.
mackosajt
(mackosajt @ 2011.08.12, 18:37) *

Nos, a nagyker cseredarabot küldött, gari innentől újra elindult.
Vagyis most másik alkalmazottal sikerült kapcsolódnom, aki ezt egyből ré is vezette a számlára.
Remélem az új nem adja be ilyen hamar a kulcsot.

Az történt, hogy ismét betrottyolt a cseredarab is.
Hány alkalom kell ahhoz, hogy elálhassak?
Az eredetit 2011-03-01-el vettem, 2011-08-10-én kaptam a cseredarabot.
Eddig azt mondtam, hogy ennek a gyártónak a termékeit fogom ezentúl venni, de már kezdem unni.
L_Matyi
(mackosajt @ 2012.02.01, 17:47) *
Hány alkalom kell ahhoz, hogy elálhassak?
Ez így nincs leírva sehol se, de 2 csere még akár bele is férhet, ha gyors és fájdalommentes.
mackosajt
(L_Matyi @ 2012.02.01, 18:58) *

Ez így nincs leírva sehol se, de 2 csere még akár bele is férhet, ha gyors és fájdalommentes.

thx
Akkor most még csak a gyors intézés miatt fogok "vergődni", remélem.
L_Matyi
(huntiti @ 2012.02.20, 18:56) *
Tehetek még valamit?Már nem szeretném szervízbe küldeni a telefonom.Azt kifogásolja,hogy aránytalan többletköltséggel jár neki!Én meg le vagyok.....va.Még várom a válaszukat.
PTK-ra való hivatkozás, és szerződéstől való elállás. Nem hivatkozhat aránytalan többletköltségre, ha hibásan teljesített (szart adott el). Szerződéstől való elállás esetén az eredeti vételár jár vissza neked, neki meg a telefon.
huntiti
(L_Matyi @ 2012.02.20, 23:07) *

(huntiti @ 2012.02.20, 18:56) *
Tehetek még valamit?Már nem szeretném szervízbe küldeni a telefonom.Azt kifogásolja,hogy aránytalan többletköltséggel jár neki!Én meg le vagyok.....va.Még várom a válaszukat.
PTK-ra való hivatkozás, és szerződéstől való elállás. Nem hivatkozhat aránytalan többletköltségre, ha hibásan teljesített (szart adott el). Szerződéstől való elállás esetén az eredeti vételár jár vissza neked, neki meg a telefon.

Melyik PKT-ra?Vagy ha jön válasz tőlük és azt írják vigyem be és megint megjavítják nem cserélik mire hivatkozzak?Mivel kezdjem a beszélgetést?Köszönöm!
Kenderice
Kezdd azzal a beszélgetést, hogy mivel túl vannak már három sikertelen javításon is, neked ez már jelentős kényelmetlenséget okoz (a törvényben így szerepel a kifejezés) és ezért elállsz a szerződéstől.
Ha akadékoskodnak, célszerű megemlíteni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot is.
Szerződéstől elállni abban az esetben lehet, ha a kereskedő sem javítani/javíttatni sem cserélni (új készülékre) nem tudja vagy nem akarja.
Az elállás tényét szóban is lehet közölni. Ha nem fogadják el, akkor írásban a vásárlók könyvébe illetve tértivevényes levélben a bolt/telephely címére küldve.
L_Matyi
Pontosan. A PTK meg itt van.
huntiti
(L_Matyi @ 2012.02.21, 15:05) *

Pontosan. A PTK meg itt van.

Nagyon szépen köszönöm!Majd írok a fejleményből,hogy lehessen tanulni belőle!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.