Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kozmetikumok
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
signum2
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha lejárt szavatosságú kozmetikai terméket veszek, arra milyen szankció jár az eladónak.
Milyen törvény, jogszabály renedelkezik erre?
Minőségvédelmi bírság jár utána (50.000 Ft), vagy mi?

Előre is köszönettel az információért. clap2.gif
FVF
Amennyiben a hatóság ilyet talál, fogyasztóvédelmibírságot szab ki, sok körülmény mérlegelésével. A fogyasztó annyit tehet, hogy visszacserélteti a forgalmazóval, általában szó nélkül megteszik. Lehet bejelentést tenni, hátha van több. Minőségvédelmi bírság tudtommalcsak élelmiszerek esetében van, de elbizonytalanítottál.
Mall
Az még a jobbik eset, ha van rajta dátum. Bevett szokás, hogy a pecsét szerű festéket egyszerűen letörlik acetonnal, na erről állapítsd meg mikor járt le. És még sorolhatnám a sok disznóságot amit elkövetnek a kereskedők. Ebbe az országba szerintem elkelne néhány FANATIKUS FOGYASZTÓVÉDŐ. Ha lenne ilyen állás én jelenkeznék rá. devil.gif
Ariadne
(Mall @ 2006.03.27, 20:32) *

Ebbe az országba szerintem elkelne néhány FANATIKUS FOGYASZTÓVÉDŐ. Ha lenne ilyen állás én jelenkeznék rá. devil.gif

Szerintem azzal, hogy itt vagy, regisztráltál, hozzászólsz, már meg is tetted ezt. wink.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.