Tisztelt Fogyasztóvédelem!
A következő dilemma előtt állok, mint magyarországi, kizárólag magyarul tudó vásárló:
Január 24-én rendeltem egy Canon fényképezőgépet a www.pixmania.hu oldalról. Azon túl, hogy az ígért 3-4 naphoz képest tizenhárom nap alatt érkezett meg az áru, felettébb bosszantó dolognak tartom azt, hogy eszük ágában sincs magyar nyelvű haszálati utasítással szolgálni.
Miután én is a kereskedelemben dolgozom és még az is betartandó, hogy egy nyakörvre magyarul ráírjuk, hogy nyakörv, így ezt eléggé problémásnak találom. Ezek után fel is hivtam őket. (bocsánat, nem én hivtam fel őket - mivel semmiféle telefonszám nem található a weboldalon ill. más elérhetőség - hanem egy linkre kattintva visszahívást kértem):
Az ügyfélszolgálatos hölgy közölte, hogy a vásárlói feltételekben fel van tüntetve, hogy: "Bizonyos termékekhez csak idegen nyelvû használati útmutatót tudunk biztosítani."
Ha mégis magyar nyelvű leírásra lenne szükségem, akkor 2-3ezer forintért megvásárolhatom a leirást utcai elektronikai boltban....
Úgy tudom, hogy a magyar nyelvű használati útmutató biztosítása kötelező, ha valaki magyar vásárlónak ad el valamit. Igaz ez internetes eladás esetén is?
Egyébként úgy sejtem, hogy magyarországon különösebb képviselettel nem rendelkeznek (még olyan telephelyük sincs, ahol személyesen lehetne szótérteni velük, raktáruk se valószinü, hogy van Magyarországon), az áru Németországból érkezett (Ezt a futárszolgálat csomagnyomkövető oldaláról tudom ).
Előre is köszönöm a segítséget!
Tar Gabriella