(asdf @ 2006 Feb 10, 10:31 PM)

(localnet @ 2006 Feb 10, 10:08 PM)

Érdemes 100Hz-es TV-t venni, nem parasztvakitás hanem tényleg "egészségesebb" mert nem fárasztja a szemet annyira.
Haaat, en tovabbra is azt mondom, hogy 3-4 meterrol, ha egyeb fenyforras is van a szobaban nem sokat szamit. Ellenben ha mondjuk jol megnezed egy 100Hz-es tv kepenek "minoseget", nem tudom hogy vagy vele, de azt az undorito, ocsmany, hanyadekot (hmmm, kicsit elragadtattam magam

), amit a 100 Hz-es tv-k kep gyanant prezentalnak, na azt nem vagyok hajlando nezni, meg ha neadjisten valoban egy cseppet szemkimelobb is. Szerintem egy jo nagy reklammaszlag ez a 100 Hz-ezes. Mert egy monitor az orrod elott fel meterrel, na az tenyleg nem mindegy, hogy 60 Hz-en megy-e vagy 85-on /esetleg 100-on, mint nekem

/, foleg, hogy monitoron mintha meg az utanvilagitasi ido is rovidebb lenne. De hogy negy meterrol a latoterem max. 20%-at kitevo cucc villog-e vagy sem /amennyiben vilagit egy lampa a kornyeken/, szerintem edesmindegy. Ellenben az a brutalisan ocsmany, szemcsezett kep, na az ezerszer jobban zavar.
(localnet @ 2006 Feb 10, 10:08 PM)

Thomson TV-k nem a legjobbak ez tény, viszont ár / teljesítmény szempontjából az egyik legjobb. Egyébként van bennük szervízmenü amiben állítható a geometria és egyéb paraméterek.
Igen, csak altalaban nem kotik a juzerek orrara, hogy hogyan lehet a szervizmenube belemaszni

En kerestem utana a neten, de nem jutottam eredmenyre /a sajatomnak viszont megvan teljes service manualja

/. De igazabol nem is akarok hozzanyulni, reszint, mert anyamek nem latjak a problemat, masreszt olyan jellegu geometriai problemai vannak, amit egy mezei menubol ami a tv-ben lehet /trapez, parna, dolesszog, pozicio, meret/ nem lehet korrigalni.
100hz-nél max homályosabb lehet a kép, de nem szemcsésebb és ugyanannyira érzékelhető 4 méterről a különbség mint monitornál fél méterről. Nem azon van a hangsúly, hogy látod e ,hogy villódzik, mert elviekben nem fogod mivel a szemünk 15 képkocka /perc felett folytonosnak érzékeli a képet, hanem az, hogy nem annyira fárasztó a szemnek, nem erőlteti meg annyira és ez nem pr duma.
Thomson TV-nél meglepődnél mennyire részletes a szervizmenü. Minden állítható benne (trapéz, méret stb. amiket írtál), igaz ha rosszul állítod be ki is mehet tőle a készülék.
Ui.: TV vásárlásnál sok ember becsap az egymás melletti TV-k képe, egyiken szemcsésen jön be az adás a másikon homályos a kép. Sokszor az antenna kábelben jelentkező zavarjelek miatt ekkora nagy a különbség (akár egymástól fél méterre levő készülékek között is). Úgyhogy nem azt kell mérvadónak tekinteni, hanem érdemesebb a menüt vagy teletext-et behozni rajtuk és azokon megnézni a színösszetartást stb-t.
Még valami az eszembe jutott. A vásárlásnál nem feltétlenül a márkát kell nézni, mert lehet , hogy valakinél az adott márka nem jött be, esetleg hibás volt a készülék, de ez nem feltétlenül igaz az összesre. Néhány példa. Thomson TV-ből volt olyanom amiben a gyárban bennefelejtettek egy drót darabot és pont a gari idő lejárta után vágta ki a TV-t, de ugyanakkor a másik hárommal a mai napig nincs semmi gond. Vagy itt van a Sony, ami ugye márkás , drága és sokan nagyra tartják. Viszont a TV-jeik minősége botrányos. Átlagosan 3 évet bírnak ki bennük a kondik utána érdemes az összeset cseréltetni bennük mert kiszáradnak. Vagy egy 200ezres tv-ben kimegy egy 10 forintos alkatrész, de egész európában nem lehet hozzá kapni, minden szervíz vissza is dobta. Ugyanakkor a Vega TV-jeik minősége nagyon jó.