Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Edigital
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
FVF
"Panasszal kívánok élni a következő ügyben: Garanciális időn belül meghibásodott a "Canon PowerShotA75" jelzésű digitális fényképezőgépem,amit javításra beadtam a boltba,ahol a vásárlás történt.A vásárlás :2005. januárjában volt.
Az első meghibásodás és javítás 2005.09.07-én történt.Az ezt követő meghibásodás és szervizbeadás dátuma
2005.12.20.A Szervizjegyzőkönyvben: A kifogás rendezésének módja:A" hiba kijavítása"Időtartama Kb 30 nap.
A vállalt határidő lejárta után telefonos érdeklődésemre közölték velem,hogy a gépet Németországban javítják és
nem áll módjukban a szervizet sürgetni, kértem,hogy ez esetben adjanak egy hasonló cseregépet a javítás idejére.
Amint ezt kimondtam,A jegyzőkönyvet kiállító Pintér Sándor a telefont azonnal letette.A gépet átvevő cég:
Big Extrém Kft.(www.edigital.hu) H-1132,Budapest.Visegrádi u.10. Tel.:45-1452
A fenti ügyben kérem a segítségüket.Mit tehetek?Kérem szíveskedjenek jelezni azt is mit tehetnek és mit tesznek ebben az ügyben Önök?"

Nos ez a következménye annak, ha olyan cégtől vásárolunk, aki sem szervizhálózattal nem rendelkezik itthon, sem nem tud megegyezni a gyártók hazai képviseletével, mivel külföldről vásárolja a terméket közvetlenül. GYakorta olcsóbb megoldás, de ha hosszú ideig nem használjuk, akkor is?
Pjotr
Ilyenkor kéne kibalagnotok egy jó nagy csekkel a kezetekben a boltba...
FVF
S mit tegyünk? Mert a törekvés meghatározása nem hatósági, hanem bírósági jogkör...
A fogyasztót pedig ritkán elégíti ki, ha egyéb okkal büntetjük a céget, bár ez utóbbi előfordul, ha már mást nem lehet tenni.
Captain Crash
Ahogyan valahogy a kutyák és macskák c. filmben is volt: majd csúnyán néztek rájuk. smile.gif rolleyes.gif
Pjotr
És annak ráírása, hogy 30 nap a javítás?
Az sem jutalmazhatjátok?
Ariadne
"Jutalmazzuk" őket mi - ne vásároljunk náluk, és tántorítsuk el a tények közlésével azt, aki szeretne... wink.gif
Joooe
(FVF @ 2006 Feb 8, 11:26 AM) *

S mit tegyünk? Mert a törekvés meghatározása nem hatósági, hanem bírósági jogkör...
A fogyasztót pedig ritkán elégíti ki, ha egyéb okkal büntetjük a céget, bár ez utóbbi előfordul, ha már mást nem lehet tenni.

Miért nem működhet úgy a rendszer, hogy ti birságoltok ha nagyon durva a helyzet, aztán a kereskedő bizonygasson veletek szemben a bíróságon ha szeretne, hogy ő mennyire törekedett?
Ezt nem látom nagyobb beleszólásnak a kereskedő-vevő dolgába, mint ha azért bírságoltok, mert nem kapott használati útmutatót... rolleyes.gif
asdf
Vagy eppen rogton lehetne fordulni a panaszoshoz, hogy ugyan, faxolja mar el a szerviz-atveteli papirjat, mennyiben is felel az meg a jegyzokonyvben elvartaknak wink.gif
FVF
Tényleg elveszítenénk, ráadásul híre menne, hogy olyan esetekben járunk el, amikor nincs hatáskörünk. Talán meg is szűnnénk:) Amúgy meg sorra vesztenénk, s drága a perköltség.
Danee
Sziasztok,

Február közepén adtam le egy fényképezőgépet az Extrém Digital Visegrádi uti szervízébe. azóta hiába hivtam őket, nem tudtak érdemleges információt adni, se arról, hogy mi történt a géppel, se arról, mikor lesz esetleg készen. Van esély rá, hogy valaha egy működőképes gépet kapok tőlük vissza?

D.
Ariadne
Választ lásd itt határidők. smile.gif

szerk: Ja és még itt olvasd el!.
zsuzsa
Kedves Hozzáértők !
zsuzsa
Kedves Hozzáértők !

Az alábbi próblémában kérném a segítségetek, hogy ilyenkor mit lehet tenni?

A www.edigital.hu /Big Extrém Kft. extreme digital/, piactér oldalán licitálásra kináltak különféle elektronikai berendezéseket. Én egy Samsung Digimax V6 -os digitális fényképezőgépre licitáltam. A termékre 2006.06.02. 15:00 óráig lehetett licitálni, 14:57-ig az én licitem volt a nyertes, de a licit vége előtt az oldal elérése megszünt. Online Ügyfélszolgálatot értesítettem, de nem válaszoltak.
Egy órán keresztül próbálkoztam elérni az oldalt, de nem sikerült. Majd 16:30 kor kaptam egy emailt hogy a licitet nem én nyertem.Az eljárás inkorrektségéről tájékoztattam az ügyfélszolgálatukat akik levelemre válaszolva azt írták, hogy igen technikai gond volt, és ezért nem volt elérhető az oldal, szánják bánják stb , így jártam. Válaszukba beletörődtem, mert akkor sem biztos, hogy én nyertem volna meg a fényképezőgépet, ha az oldal működött volna tökéletesen.Véleményem az, hogy ez egy elég inkorrekt eljárás volt, de mindegy, tudomásul vettem.

2006.06.14 kaptam egy email miszerint a nyertes csak én vagyok, a levélben leírják hogy smint lehet a terméket megrendelni.

"Tisztelt X Y !

Gratulálunk, a Samsung Digimax V6 + ajándék töltő licitje sikeres volt.
A terméket megnyerte!

Kérjük, jelentkezzen be az oldalunkon és adja le rendelését a piactéren a termékre, illetve jelölje ki hogy hol szeretné átvenni!
http://www.edigital.hu

Üdvözlettel

Extreme Digital
Telefon: (06 1) 452-0090
Fax: (06 1) 450-1454
www.edigital.hu

Kapcsolatfelvétel: shop@edigital.hu
Raktárkészlet információ: operator@edigital.hu
Észrevétel, panasz: vezetoseg@edigital.hu

Megjegyzés: ez egy a rendszerünk által automatikusan küldött levél! Ha munkatársainkkal másként egyeztetett, kérjük, tekintse levelünket tárgytalannak. "

Mikor értesítettek/2006.06.14/ arról, hogy megnyertem a licitet, bejelentkeztem és le akartam adni a rendelésemet, de a rendelés tárgyát képző termék nem volt megtalálható az oldalon.Leírt módon nem tudtam érvényesíteni a rendelésemet. A shop@edigital.hu-n érdeklőttem afelől, hogy akkor miként lehet a terméket átvenni. Választ nem kaptunk.
Telefonon érdeklődtünk, mondták küldjük el azt a levelet amin értesítenek, hogy a licitet megnyertük, levelet elküldtük a shop@edigital.hu-ra.
Választ ismét nem kaptunk.
Telefonon megint csak egyeztettünk az illetékessel, aki azt mondta, hogy aki megnyerte a licitet nem jelentkezett a gépért, ezért jöttünk mi a képbe.
Az illető kérdezte, hogy mennyi volt a mi legutolsó licitünk? Kérdem én ők ezt nem tárolják?Emlékezetünk szerint 27.000 Ft volt a legutolsó licitünk.
Erre megkaptuk a választ, hogy bemondás alapján nem áll módjukban értékesíteni. Nem tudják mi volt a nyerő licit.... DE a raktáron van még eilyen készülék amit kitesznek ismét licitre, próbáljam meg újból.

Kérdem én mit lehet ilyenkor tenni, bosszankodni az biztos, és azon kivül?
üdv
zsu
Csaba_20
Szerintem azonnal felejtsd el őket, ha nem szeretnél bosszankodni! Amin jót nevettem, hogy minek kérdezik meg, ha utána úgyse fogadják el az értéket?
zsuzsa
(Csaba_20 @ 2006.06.22, 16:42) *

Szerintem azonnal felejtsd el őket, ha nem szeretnél bosszankodni! Amin jót nevettem, hogy minek kérdezik meg, ha utána úgyse fogadják el az értéket?

én is azt hiszem kár volt időt pazarolni rájuk, egy nagy kalap sz-t sem érnek.
jelemtelen alakok. Bőszen hirdetik, hogy akár a piactéren az eredeti ár alatt jut hozzá a termékekhez, ha szerencsésen nyeri a licitet. én ugye megnyertem 27 e forinttal, a gép érték a raktáron 57 e Ft. szép, szerintem ezt nem tudták benyelni.... jó meg kellene őket szivatni, én akinek tudom csak azt ajánlom ne edigitalozon,,,, előbb vagy utóbb visszaköszön ez a kizsákmányoló, jelemtelen cég....
üdv
zs
localnet
Nem igazán korrekt egy cég. 1-2 éve rendeltem tőlük online egy fényképezőt ingyenes házhozszállítással. Vissza is igazolták a megrendelést és megírták, hogy 1 hét múlva postázzák. Három hét múlva telefonáltak , hogy megvan a gép és kérem e a fizetős gyorspostát (~ 2-4 ezer Ft lehetett a plusz költség). Mondtam nem, az ingyenes kiszállítást választom. Erre a srác benyögte, hogy akkor felejtsem el , vegyem tárgytalannak a megrendelést, majd lecsapta a telefont.
zsuzsa
(localnet @ 2006.06.24, 03:00) *

Nem igazán korrekt egy cég. 1-2 éve rendeltem tőlük online egy fényképezőt ingyenes házhozszállítással. Vissza is igazolták a megrendelést és megírták, hogy 1 hét múlva postázzák. Három hét múlva telefonáltak , hogy megvan a gép és kérem e a fizetős gyorspostát (~ 2-4 ezer Ft lehetett a plusz költség). Mondtam nem, az ingyenes kiszállítást választom. Erre a srác benyögte, hogy akkor felejtsem el , vegyem tárgytalannak a megrendelést, majd lecsapta a telefont.

pl korrektség: nincs is az oldalon forum, vagy vendégkönyv...... csak a termékekhez irkálhatsz, az online ügyfélszolgálat ha szerencséd van válaszolnak ha nem nem, technikai hátér sincs meg szerintem ehez az egész e-boltos dologhoz, sajnálom, hogy kapcsolatba kerültem velük, már ott betelt a pohár hogy az ügyfélszolgálatossal majd 20 percig beszéltünk mert mondta a saját mondókáját az enyémet meg nagy ívből tett rá, a végül meguntam és mondtam neki akkor adjon egy magasabb szintet, erre ő de hát a magasabb szint sem fog tudni segíteni.....vicc.nekem most nagyon a "begyembe" vannak, puffogok egy kicsit még, mert jólesik, csak aza baj, hogy belőlünk élnek meg, viszont ők ezt nem tolerálják semmilyen szinten
üdv
zsu
szobi
Üdv,

én is vettem Edigitalnál fényképezőgépet, de kb úgy, mint ha nem lenne rajta gari. Egyszer kellett egy kicsit hozzányúlni, de eszembe nem jutott oda visszavinni. Irány a szakszervíz, pénz kicsenget, aztán meg lesz csinálva gyorsan és jól és a javításra vállalnak garanciát :-) De egyébként tényleg az az egyszerűbb, ha mindenki elkerüli őket, kritikán aluli cég.
DTF
Annyit fűznék hozzá az Edigital témához, hogy még decemberben volt egy akciójuk miszerint minden megvásárolt digitális fényképezőgéphez adnak ajándékba egy 3000 Ft-os értékű könyvet. A megrendelt digitális fényképezőgépet házhozszállítással rendeltem meg, de az átvételkor az "ajándék" nem volt mellékelve. Másnap írtam a vezetőségnek, hogy mi a szitu. A válaszlevelükben elnézést kértek és nyomdára fogát a dolgot, de ha megadom a címemet akkor elküldik nekem ajánlottan + ha nem kapom meg x időpontig akkor jelezzem. Mivel az "ajándékot" nem kaptam meg x időpontig így újból írtam de nem voltak hajlandóak többszöri mekeresésemre reagálni. Ma kaptam egy levelet tőlük, miszerint a rendelésemet törölték (a rendelés alatt az "ajándék" könyvet értik).
Mondjuk engem baromira nem érdekel, csak ha már van ilyen téma akkor gondoltam ide leírom.
Egyébként már nem először vásároltam náluk de még soha semmi gondom nem volt. A fenti történet pedig csak egy kis piti ügy.
toreki
Kíváncsi lennék, ha hibás teljesítésre hivatkozva elállnál a szerződéstől mi lenne.
DTF
(toreki @ 2007.01.05, 11:54) *

Kíváncsi lennék, ha hibás teljesítésre hivatkozva elállnál a szerződéstől mi lenne.

Mintha az Edigital olvasná ezt a fórumot! Egy pár órával ezelőtt kaptam tőlük egy levelet, melyben leírták, hogy a levelemet csak jóval később kapják meg (ezen esetben több mint 2 hét biggrin.gif ) de természetesen ÚJBÓL postázzák, de ha nem érkezik meg jövő hét közepén akkor legyek szíves fáradjak be ahol személyesen átvehetem és még a postai feladószelvényt is megtekinthetem. Hát nem megéri?
Persze nem megyek be személyesen, hisz eredetileg is házhozszállítással kértem a teljesítést, így úgy gondolom, hogy egy rohadt könyvet csak el tudnak postázni.
De ha nem kapom meg az sem baj.

Ja és elállni eszem ágában sincsen, amint már mondtam, az eredetileg megrendelt termékkel teljesen mértékben elégedett vagyok és nem akarok kb. 3 rongy miatt hónapig szórakozni.
toreki
Meg sem kell írnod nekik, hogy nme mész be, postázzák ki, itt úgyis elolvasták már. biggrin.gif
Ariadne
Mondjuk nekem minden hibájuk ellenére is szimpatikus hozzáállás - már ha tényleg emiatt van -, ha egy cég igenis felfigyel arra, ha valaki panaszkodik rájuk, és igyekszik megoldani. Elrontotta, de legalább pótolja, erre nagyon sok cég egyáltalán nem képes.

(Szokásos példám a Bluefish, akikről egy másik fórum megfelelő topikjában leírtam, hogy felszámolják a régi céget, tehát tönkrement, így most már biztosan nem fog megoldódni a már peres úton járó panaszos ügyem, nem fogok pénzt látni a dologból, hiába van igazam. Erre e-mailt írt az egyik BF cég franchise üzletág vezetője, hogy tud arról, hogy "nem jó szívvel gondolok" a cégre egy megoldatlan garanciális problémám miatt, de ne terjesszek már ilyeneket. blink.gif Mert egyébként ő minden hozzá forduló panaszos ügyét megoldja... Aha... Válaszomban jeleztem, hogy immár másfél éve kompromisszumkész vagyok, várom őket, a többiek panaszát meg akkor oldja meg, regisztráljon. Válasz persze nem érkezett, csak egy furcsa telefonhívás a mobilomra, amibe nem szóltak bele, és letették, miután reflexből bemondtam a nevem. Furcsa kommunikáció a panaszossal... eek.gif )
DTF
A tegnapi napon megkaptam az Edigitaltól a beígért ajándék könyvet (kettőt is küldtek belőle véletlenül) és ráadásképpen még egy másik ajándékot is kaptam melléjük.
Szóval minden jó ha a vége jó, így a teljesítés 100%-os, az most már nem érdekel, hogy kb. 2 és fél hét után érkezett meg az "ajándék".

Nekem az Edigital-lal csak pozitív tapasztalatai vannak és én személy szerint csak ajánlani tudom őket!

Sztpeter
Hi fórumozók!
Kicsi elrettentő példa az Extreme Digitalról!!!!!!
2009 áprilisában vásároltam náluk egy Bluepanther v480 navigációt.
Egy rakás szar volt az egész, ugyhogy decemberben visszavittem a miskolci üzletükbe a cuccot garanciális problémáimmal: SDkártyát nem ismeri fel, továbbá recseg, illetve halk a hangszórólja, és ezeken kívül elveszíti a gps kapcsolatot is.
Ez utóbbit fel sem írták a hibalistára, merthogy ez egy "fos", ettől ennyit lehet várni.
Eltelt 1 hónap, és telefonálnak, hogy cserélték.
Bebattyogok az üzletbe, és elémraknak egy bluepanther diamondot.
Kérdem az eladótól, hogy nem volt v480? mondja nem, ezt kapom helyette.
Mondom ok, de én erre nem tartok igényt, mert nem ilyet adtam le, és tudomásom szerint ilyenkor én döntöm el, hogy mit veszek a pénzemért.
Eladó (aki egyébként egy tapló paraszt volt) mondja, hogy ez nem igy megy,
azt kapom amit a szerviz küld,és kész.
Kértem tőle, hogy hivja fel akkor a szervizt, és kérdezze meg hogy ráfizethetek-e egy komolyabb navira.
Tudjátok hogy mi volt a válasz??? A pofám leszakad, de a tapló eladó azt mondta, hogy
mit képzelek én, a telefon nincs itt ám ingyen, és nem lehet csak ugy telefonálgatni.
Kérem adja meg a számot, de nem akarta, ugyhogy kénytelen voltam a szervizátvételi lapról lenézni a szóban forgó telefont.
Tárcsáztam, és a tuloldalon egy bemutatkozni képtelen ember nyugtázta a problémám, majd közölte, hogy intézkedik.
Feleségem ezzel párhuzamosan a fogyasztóvédelmet hívta, akik megerősítették az igazam.
Álláspontjuk szerint ne egy szervizes válasszon helyettem navit.
Megvártuk a telefont, ami szerint vigyem ami van, vagy leszarnak.
Természetesen nem vittem el, panaszkönyv elő, és leirtuk a problémát.
Másnap reggel telefonon beszéltem a BP-i központjukban tartózkodó Keresztes Csaba nevezetü értékesítési vezetővel, aki ugyancsak 2 iq-val rendelkezett, mert nem bírta felfogni,hogy jogom van levásárolni, vagy pénzt visszakövetelni ha nem tudják cserélni (már pedig nem tudták).
Arra hivatkozott, hogy ő nem tudja a rendszerükben hogy elkönyvelni a problémát.
Említettem, hogy én ezt magasról leszarom, oldják meg.
A végén igérete szerint 1 héten belül megpróbálja rendezni az ügyet (azóta semmi hír, 2 hét telt el) ugy, hogy vagy jóváiratja a szállítóval (nem értem mi köze van az én ügyemhez a szállítójának, hiszen én náluk vásároltam, nem a szállítónál), vagy keritenek a föld alól is egy azonos tipust, nehogy már jó legyen nekem.
Most itt tartunk, ugyhogy azóta megvásároltam máshol a navigációmat, és még mindig várom a válaszukat.
Mivel ilyen gusztustalan ez a társaság, a feleségmmel úgy öntöttünk, hogy végső esetben elmegyünk egészen a pereskedésig is.
Egy kedves volt osztálytársam ügyvédként praktizál, és szerinte az ügyünk egyértelmű és világos, ugyhogy tuti nyerő a pozíciónk.
Kivárom a válasz (már ha lesz) és attól teszem függővé a folytatást.
Ezek után nyugodtan mondhatom azt hiszem, hogy ez egy gusztustalan társaság, akiket nem érdemes tovább gazdagítani.
A leírtak a saját véleményem, azt hiszem ehhez jogom van.
Üdv!
Peti
bangin.gif
L_Matyi
Pontosan így működnek, ezt mindenki tudja, aki utánaolvas a neten, de mivel (pont ezért) olcsón árulják a kütyüket, sokan náluk veszik. Ajánlom, hogy írjál a Homárnak, mindenképpen érdemes egy kis "reklámot" csapni nekik, ez a legnagyobb kár ami őket érheti.
kami
Üdv mindenki!

Tegnap elmentem a miskolci kirendeltségébe az Extreme Digitalnak, hogy megvegyek gyorskölcsönnel egy laptopot. Vittem magammal mindenféle okmányt, még munkáltatói igazolást is. Az üzletben nagyon korrektek voltak az ügyintézők, beírták az adataimat megbeszéltünk mindent, majd mondták hogy várni kell 20 percet; a hitelbírálatig. 20 perccel később jött az OTP válasza, hogy elutasította, mert nem tudták délután 5 órakor felvenni a kapcsolatot a munkáltatómmal. Megjegyzem, nálunk a humánpartnerek úgy 14:00-ig dolgoznak.
Azt mondta a hölgy erre, hogy holnap majd ismét megpróbálják, szóval legyek elérhető.

Ma gondoltam egyet, és felhívtam az ED ügyfélszolgálatát, hogy felvehessem a kapcsolatot a helyi kirendeltségben dolgozókkal - mert el akartam mondani nekik, hogy ha lehetséges a mai napon próbálják már meg 12:00-ig felhívni a munkáltatómat, mert utánna megint bukta van.

Az ügyfélszolgálatos "hölgy", kérdésemre nem is válaszolva, felvilágosított arról, hogy a helyi kirendeltségeket nem lehet felhívni. Ugyan megkérdeztem, hogy akkor Önök hogy érik el őket, erre az volt a válasz: "Nem tudok segíteni ez ügyben." Csend. Feltettem újra a kérdésemet, hogy akkor nekem egy nap szabadságot kell kivennem azért, hogy személyesen beszaladjak a boltba egy mondtad erejéig? A válasz: "Sajnálom, nem tudok segíteni ez ügyben, a bankot hívjam fel hogy elindíthassam a hitelemet." bash.gif

Lenyomtam...10-ig elszámol...OTP ügyfélszolgálat felhív...

-"Tessék tökömtudjakivagyok, miben "segíthetek"?
Elmondom a történetet, és elmondom a kérésemet, hogy ha lehet 12:00-ig próbálják meg felvenni a kapcsolatot a munkáltatómmal, stb.
-"Sajnálom, mi innen nem tudjuk ezt megcsinálni, próbálja meg!" eek.gif
*Csend*
-Hogy tessék, mit próbáljak meg? -kérdem.
-Próbálja meg személyesen a boltban elindítani a hitelkérelmét.
-A hitelkérelmet már elindítottam - mondom -, már csak egy apró dolgot kellene Önöknek megcsinálniuk.
-Sajnálom mi ebben nem tudunk segíteni, a boltban kell elintéznem.

Telefon letesz.

Most kéremszépen, hogy is van ez? Az ED azt mondja hogy a banknál intézkedjek, az OTP meg azt hogy a boltban.... VÁÁÁHH! Ez egyszerűen egy agyrém, és egyben egy nagy rakás kaka. bangin.gif

Tudom, most hogy írom a levelet, még elvileg hívhatnánk, de 99,9999999999999999999% hogy nem fognak. crybaby.gif Szabit nem veszek ki ilyenért, főleg hogy már alig van. Nem segítséget várok, csak megértést.

Megj: azért ragaszkodtam ehhez a hitelhez és az ED-hoz, mert most először átverés nélkül 10 havi részletre véve a notit, nincs kamat. Ez pedig nagyon jól jött volna. De hát így jártam.
L_Matyi
Menj be az ED-ba este, kérjed meg, hogy hétfőn reggel indítsák el a hitelkérelmet, és most írjál alá mindent.

Egyébként meg az ED a lehető legszarabb ilyen bolt, garanciális ügyintézés náluk a legnehezebb. Képzeld el, ha azok után, hogy ott akarsz hagyni ennyi pénzt, még a telefont se hajlandóak felemelni, mit fognak csinálni veled, ha reklamálni akarsz...
kami
(L_Matyi @ 2010.09.10, 10:13) *

Menj be az ED-ba este, kérjed meg, hogy hétfőn reggel indítsák el a hitelkérelmet, és most írjál alá mindent.

Egyébként meg az ED a lehető legszarabb ilyen bolt, garanciális ügyintézés náluk a legnehezebb. Képzeld el, ha azok után, hogy ott akarsz hagyni ennyi pénzt, még a telefont se hajlandóak felemelni, mit fognak csinálni veled, ha reklamálni akarsz...

Hát, most hogy ezt mondod, lehet nem is megyek már be. Igazad van, elég tetü egy társaság.
sarkanyolo2
Tiszelt szakértők!

1,5 éve rendeltem egy internetes áruházból számítógépet, perifériákat, illetve monitort. Nincs meg a garanciális levél, sem számla, csak vásárlást igazoló e-mail. Azt szeretném, hogyha újra kiállítanának egy garancialevelet. Ez kötelességük vagy sem? Ha ez nem lehetséges akkor milyen módon kell érvényesíteni a garanciát?

A válaszokat előre is köszönöm: sarkanyolo2
L_Matyi
Ezek szerint van amire több mint egy éves garanciát adtak? Elvileg nem kötelezhetők arra, hogy kiállítsák, és ha az Edigital-ról van szó, akkor biztos nem is fogják. Az email lehet egy bizonyíték, de mivel könnyen hamisítható, és nincs benne az alkatrész sorozatszáma, így a cég jóindulatán múlik, hogy elfogadja-e (azaz kikeresi-e ez alapján a saját példányát).
Mozigépész
A mali semmire nem jó, ha nincs meg a számla vagy blokk amivel tudod igazolni a vásárlást, nem kapsz garanciajegyet.
Sok helyen ha visszaküldöd a hibás terméket, megnézik a nyilvántartásukat, és ha garanciális csinálják, meg kell próbálni.
Ha csak azért kérded mert nincs meg, esetleg tovább adnád akkor az bukta.
sarkanyolo2
Visszajöttem, hogy megírjam az eredményt. Eddig is bírtam az ipon.hu-t de mostmár tényleg azt mondhatom, megbízhatóak. Tegnap este írtam ide, hogy szerintetek kapok-e új garancialevelet, számla, minden nélkül és KAPOK. Megbízhatóak, csak ajánlani tudom őket mindenkinek.

Üdv: sarkanyolo2
royal828
Üdv mindenkinek!

Szeretnék tanácsot kérni, mivel sajnos én is megjártam ezzel a bizonyos céggel.
2009.10.22-én vásároltam egy notebookot, a fizetésnél gondok adódtak. Én szerettem volna 100k Ft-ot készpénzzel, és a marad 99k Ft-ot bankkártyáról fizetni. Az eladó azt mondta lehetséges, van erre mód.
El is kezdte a lebonyolítást, de hibázott, mert a rendszerükbe úgy ütötte be, hogy mind a 199k Ft-ot bankkártyáról fizetjük. Gyorsan csinált pár sztornó papírt és nagy hadarás közepette, mondta hogy ezt írjam alá. Majd utána megcsinálta, úgy ahogy mi szerettük volna a kezdetektől. A notebookot sikeresen átvettem.
Teltek a hónapok, egyszer csak jelentkeztek, hogy én fizessek ki 199k Ft-ot, mert, hogy hiányzik a rendszerükből, az állításuk szerint ők adtak nekem 199k Ft-ot a kasszájukból és a notebookot is. Ez önmagában is nevetséges, hogyan létezne olyan bolt aki kiad 199k Ft-ot és egy notebookot. Közöltem vele, hogy én nem fogok fizetni, minden fizetési bizonylatom megvan.
Addig húzódott az ügy, amíg küldték a fizetési felszólítást a közjegyzőtől. De ez mostmár 15 hónapja, szóval több mint 1 éve a vásárlástól. Most ott tartunk, hogyha 15 napon belül nem mondok ellent, akkor per lesz belőle, vagy pedig kifizetek újra 199k Ft-ot.
Egyetlen dolog, ami bizonyítékunkra szolgálhat azok a kamerafelvételek, de ez már 15 hónapja, így ebben szeretném a tanácsot kérni, mitévő legyek.
Várom a véleményeket, hátha valaki ezt már megélte, van tapasztalat ebben, tudna nekem segíteni.

Üdv!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.