Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Hiányzó használati útmutató
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
Candy
crybaby.gif
2004. június 1-én vásároltam a Media Markt (Árkád) áruházban egy Candy CTS120 tip. felültöltős mosógépet. Kicsomagolás után láttam, hogy nincs hozzá magyar nyelvű használati útmutató (csak dán, svéd, finn meg norvég). Felhívtam az áruházat, ahol azt mondták menjek be és adnak egyet. Be is mentem, amikor is válasz az volt, hogy ehhez a típushoz nem csomagol a gyártó magyar nyelvű utasítást:-((((( mivel igen dühös voltam, azt válaszolták, hogy beszerznek nekem egyet (hogy mikorra azt nem tudták megmondani):-((( Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e az, hogy Magyarországon magyar nyelvű használati útmutató csatolása nélkül hozzanak forgalomba valamilyen elektromos berendezést? Nagyon felháborítónak tartom egyébként az esetet ... most ott áll az új mosógép és nem tudjuk használni, arról nem is beszélve, hogy most mi lesz a három napos csere garanciámmal.
Candy
crybaby.gif
2004. június 1-én vásároltam a Media Markt (Árkád) áruházban egy Candy CTS120 tip. felültöltős mosógépet. Kicsomagolás után láttam, hogy nincs hozzá magyar nyelvű használati útmutató (csak dán, svéd, finn meg norvég). Felhívtam az áruházat, ahol azt mondták menjek be és adnak egyet. Be is mentem, amikor is válasz az volt, hogy ehhez a típushoz nem csomagol a gyártó magyar nyelvű utasítást:-((((( mivel igen dühös voltam, azt válaszolták, hogy beszerznek nekem egyet (hogy mikorra azt nem tudták megmondani):-((( Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e az, hogy Magyarországon magyar nyelvű használati útmutató csatolása nélkül hozzanak forgalomba valamilyen elektromos berendezést? Nagyon felháborítónak tartom egyébként az esetet ... most ott áll az új mosógép és nem tudjuk használni, arról nem is beszélve, hogy most mi lesz a három napos csere garanciámmal.
Shia-ko
Kellene mellette lenni, de hogy azt a gyártó, vagy a kereskedő rakja bele, mindegy, legalábbis számodra, csak legyen benne. Az FVF felé jelezd, hogy mi történt, és majd ők szabnak ki bírságot, ami talán abba az irányba mozdítja őket, hogy ne csak külön kérésre szerezzék be, mert ha be tudjál, akkor automatikusan is tehetnék a dobozba.
Candy
Köszönöm, már jeleztem... csak ettől még nem tudom használni a mosógépet (szakszerűen legalábbis nem) mad.gif
FVF
Addig is jelezd írásban feléjük, mert amennyiben ez megvan - levél-fax, vásárlók könyve, olyan, ahol igazolható, hogy Qk átvették - akkor a gép elromlása esetén nem hivatkozhatnak nem rendeltetésszerq használatból eredQ kárra, magyarán a teljes szavatossági idQ alatt kötelesek a kijavítást, kicserélést elvégezni. Ez kettQ, de akár 3 év is lehet.
Amennyiben evvel fenyegeted meg Qket (finoman szólva: ebbQl az alkupozícióból indulsz) hatásos lehet a taktikád.
Shia-ko jól írta, a jogszabályok nem szabályozzák, hogy kinek kell lefordítania, a lényeg az, hogy forgalomba hozatalkor meg kell lennie a magyar nyelvq leírásnak.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.