(Captain Crash @ 2006.02.11, 17:50)

Először tisztázzuk, hogy vitapartnernek tartasz, vagy csak minősítgetni jöttél az effajta megnyilvánulással!
Másodszor egyezzünk meg abban, hogy kinek a statisztikáját fogadnánk el hivatkozási alapként?! (CVE,NIST,US-CERT,Secunia,SecurityFocus...stb.?) Harmadszor pedig egyezzünk meg abban, hogy a legújabb veriószámú termékekkel foglalkozunk [major szekciót vesszük alapul, a minor és egyéb build, revision változásokat nem]! (vBulletin 3.x és IPB 2.x)
Én állításaimat Secunia statisztikája alapján írtam:
vBulletin 3.xInvision Power Board 2.x Captain CrashNem ismerlek és ezért nem is, minősítelek. Azokat sem minősítem akiket ismerek. (hacsak nem pozitív a véleményem)
Mindenki saját magát minősíti, a megnyilvánulásaival, tehát azt is tisztázzuk, hogy te ragaszkodsz a te véleményedhez én meg az enyémhez, akár vitatkozhatunk is, ha úgy gondolod de, maradjunk meg kulturált embereknek, ha úgy kívánod vitapartnereknek.
Ezért javasolnám zárjuk ki az érzelmi részét a hozzászólásokból.
Nem effajta vagy affajta megnyilvánulásról van szó, hanem kérdeztem, és te válaszoltál.
Érdekesnek tűnik az általad linkelt statisztika. Igen a legújabbakkal foglakozzunk, ami nem IPB 2.x vB 3.x hanem IPB 2.1.x vB pedig 3.5.x.
Akkor kezdjük a tényeket:
IPB 2.1.0; 2.1.1; 2.1.2; 2.1.3; 2.1.4 + a 2.1.4 re is jött javítás ez, ha jól számolom 5 kiadás + 1 fix
vB 3.5.0: 3.5.1, 3.5.2, 3.5.3. ez Összesen négy kiadás az új változatokból
Vegyük úgy, hogy az alapot levonjuk és a többi mind biztonsági frissítés, akkor kimondhatjuk, hogy az IPB öt biztonsági hibát volt kénytelen javítani a vB pedig csak hármat.
Ezek tények és nem statisztika, de ha akarod én is, összehozok neked X neves oldalt, aki a vB javára dönti el a mérleget.(statisztikailag) de a tények, most a vB javára billentik a mérleg nyelvét.
Mindkettő javára írnám, azt hogy a biztonsági rés felfedezése után maximum 1-2 nap elteltével mindkettő kiadja a biztonsági javítását
Csaba_20Köszönöm a hozzászólásod, lehet, hogy az én értékrendemmel van baj de, nem igazán látom mi a minősíthetetlen a hozzászólásomba, és mi lenne neked az emberi?
De te tudod, számomra nem derült ki hogy egy másik termék jobb lenne de, nem is minősítettem eddig az IPB fórummotort, csak megkérdeztem, hogy mire alapozta az állítását.
A mellényről meg csak annyit hogy én veled szemben nem voltam tiszteletlen, ezért kérlek a személyeskedést, mellőzzük.
Ha tényeket tudsz felsorolni, akkor szívesen veszem ezeket, és szívesen válaszolok neked is de, tartsuk itt is a beszélgetést egy civilizált hangnemben, és adjuk meg egymásnak a minimális tiszteletet, ha valakinek itt lett volna oka megsértődni az nem te vagy.
Az érintett pedig kulturált módon válaszolt nekem amit ezúton is köszönök.
Üdv