Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Hogyan fogadjuk az újoncokat? :)
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
Joooe
Na szóval...

Már megint ötletelek, azt hiszem nincs más hátra, le kell lőni

Azt kéne megcsinálni, hogy egy kis útbaigazítást kapjon, az akinek erre igénye van, valami kiemelt helyen. Gondolok itt olyanokra, hogy figyelmeztetések, hogy hol kell témát nyitni, ne nyisson több témát több helyen mert nincs értelme, ne privátban zaklasson lehetőleg, és hogy tájékozódjon. És itt jön be az én önzőségem a dologba tongue.gif, mert egyúttal ott szeretném valahogy az elkészült tájékoztatókra felhívni a figyelmet, na nem a fórumon kérdezés helyett, csak, hogy kérdezés, vagy tapasztalatok megosztása előtt az alapokkal már tisztában legyen.

Ezt az egészet mondjuk beraknám az információk a fogyasztóvédelemről részbe és kiemelném, akkor elég feltünően megjelenik a nyitólapon.

Mindjárt írok egy vázlatot ide.

Ehhez a témához minden tözsvendégnek kötelező hozzászólni. tongue2.gif Bizony biggrin.gif (szerk: kiemeltem wink.gif )
Ez az idetévedő embernek olyan fórum nevében dolognak látszhat, szóval legyen is az ne csak az én agymenésem. rolleyes.gif
Joooe
na valami ilyesmire gondoltam:

Kedves látogató!

Mielőtt hozzászólnál, vagy új témát indítanál mindenképpen olvassd el ezt a pár sort!
  • A kérdést csak 1 helyen tedd fel, nem kapsz nagyobb eséllyel választ, ha többször írod be.
  • Nyilvánosan kérdezz! Ne privát üzenetben vagy e-mailben, úgy nem válaszolunk.
  • Figyelj, hogy hova nyitod a kérdésed, ne nagyon kuszálódjon össze a fórum…
    Ha konkrét vásárlással kapcsolatos panaszod van akkor ezekből válassz:
  • Felhívnánk a figyelmed, hogy ez nem hivatalos FVF panaszbejelentő, hanem egy nyitott fórum.

Összegyűjtöttük néhány kérdéskörben a legfontosabb információkat, ezeket lapozd át mielőtt kérdezel:

Fogyasztóvédelmi Jogszabályok, ha utánanéznél a paragrafusoknak (Linkek a kapcsolódó jogszabályokra, magyarázatokkal)

Más gyakori kérdések:
Határidők Kifogások Rendezésére (15 nap? 30 nap? 3 nap? Munkanap vagy naptári nap?)
Garancia, Jótállás, Szavatosság?, A fogyasztói reklamációk jogalapjai (Van-e jogod reklamálni, és mire hivatkozz)
A Kifogás Bejelentése, túlélőcsomag reklamációhoz (Hol és hogyan, jegyzőkönyv, elismervény, vásárlók könyve...)
Javítás, Csere, Levásárlás, Pénz Vissza?, A fogyasztói jogok sorrendje (El kell-e fogadnod a javítást, köteles vagy-e levásárolni az árat, és hasonló kérdések...)

Tájékozódj! Jobb, ha úgy teszed fel a kérdésed, hogy az alapokkal már tisztában vagy. Ha ezekben meg is találod a választ a problémádra, akkor is elmondhatod, illetve mondd el az eseted, mindenkinek hasznos lehet a tapasztalat. A fórumokat böngészve és a kereső segítségével is hasznos információkat találhatsz.
asdf
Namost en nem emlekszem, hogy authentikacios-e a regisztracio, de ha igen, akkor az ilyet szerintem rogton a jelszot kuldo emailba kene beleirni. Ott talan meg van ra esely, hogy elolvassak smile.gif Itt a forumon szerintem mar nehez celzottan egy olvasd el ezt eloszor dologhoz terelni az ujakat.
Ariadne
Szerintem is az üdvözlő e-mailes dolog lenne a legjobb, hátha akkor elolvasnák az emberkék, és nem mindenki a legnépszerűbb topic címére pályázó "Mit tegyek?" fórumba írna cipőtől az autóig mindenről...

Egy kis javaslat: (hadd kötekedjek kicsit devil.gif )

Mindegy, hogy valamelyik meglévő témához szólsz hozzá, vagy új témát nyitsz. Ahogy neked tetszik.

Azért buzdítsuk már arra az emböröket, hogy ha 1 mód van rá, ne nyissanak új témát, csak ha előbb használták a keresőt, és nem találtak a problémához passzoló témát.

Ha konkrét esetnek általános vonatkozása is van akkor inkább a konkrét termékkategóriába menjen, vagy ahogy jónak látod

Legyünk kicsit keményebbek, kérem szépen. Igenis ha lehet, a konkrét termékhez írják, és csak ha tényleg nem kapcsolható márkához, szolgáltatóhoz, forgalmazóhoz vagy termékhez, akkor menjen az általánosba. Ne lássák jónak másképp. naughty.gif
Joooe
Hajjhhhh, túl engedékeny vagyok smile.gif
Okés. Keményítünk. shuriken.gif

(Ariadne @ 2006.02.13, 10:46) *
és nem mindenki a legnépszerűbb topic címére pályázó "Mit tegyek?" fórumba írna cipőtől az autóig mindenről...

Gondolkodtam már rajta, hogy azt be kéne zárni rolleyes.gif
admin
Ez egy jó ötlet... Ha kész van, akkor intézkedek, hogy kikerüljön a megfelelő helyekre smile.gif
kaktusz
Szép napot kívánok!

Bár nem vagyok törzstag, legfőképp csak kívülről kukkoló, (de az rendszeres, megrögzött, és lehet mondani: függő) azért elmondom Joooe felvetésével kapcsolatban a véleményem. Szabad? rolleyes.gif

Szerintem a fórumozók közül csak az olvasná el Joooe felhívását, aki életében először (na jó, esetleg másodszor) jár fórumon, és csak hallomásból tudja, hogyan működik egy ilyen „intézmény”. A legtöbb ember valamiért fel van háborodva, vagy tanácstalan, és gyors segítséget vár. Ebből kiindulva nem fog elolvasni semmit, hanem gyorsan regisztrál, kérdését felteszi, problémáját elmondja és várja a választ, melyet szentírásnak fog venni. Hiába… a topic lakók már csak ilyenek. biggrin.gif
De a törekvést megértem!

Szerintem a GYIK jó ötlet.
Én azt küldeném el e-mailben a frissen regisztrálónak, de nem ugyanabban az e-mailiben, amiben a regisztrálást visszaigazolják, hanem azzal egy időben, egy másik levélben. (Valami olyan tárgyat adnék ennek a GYIK-et tartalmazó e-mailnek, ami biztosan felkelti a regisztráló figyelmét. Pl. „Megoldás a problémádra”, vagy „Válasz a kérdésedre”.) Azért külön, mert szerintem a regisztrálást visszaigazoló e-mailt is kevesen olvassák el. Keresik benne a hivatkozást, amire klikkelni kell, hogy a regisztrációját élesítse, és az email tartalmán átsiklanak és már futnak is, hogy kérdésüket gyorsan beírják a „Mit tegyek” fórumba. laugh.gif

Nos, felhasználói oldalról (magamból kiindulva) nekem ez a rövid meglátásom. Bocsi, a kotnyeleskedésért. rolleyes.gif
Csaba_20
Szerintem meg legyen egy moderátor, aki a megfelelő helyekre pakolgatja a rossz helyre tett hozzászólásokat. Jó munkát Joooe tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Viccet félre téve, még nem találkoztam megfelelő megoldással...minden fórumban, amit eddig láttam probléma az, hogy az újoncok össze-vissza irogatnak...az eddig felvetettek tudomásom szerint sehol nem válltották be a hozzájuk fűzött reményt. De persze próbálkozni azt kell. biggrin.gif
Joooe
(admin @ 2006.02.13, 11:46) *

Ez egy jó ötlet... Ha kész van, akkor intézkedek, hogy kikerüljön a megfelelő helyekre smile.gif

clap2.gif clap2.gif clap2.gif

(kaktusz @ 2006.02.13, 12:17) *

Szép napot kívánok!

Bár nem vagyok törzstag, legfőképp csak kívülről kukkoló, (de az rendszeres, megrögzött, és lehet mondani: függő) azért elmondom Joooe felvetésével kapcsolatban a véleményem. Szabad? rolleyes.gif

Ilyet kérdezni nem szabad biggrin.gif Hát persze, hogy örülünk véleményednek grog.gif
Csak a törzsközönséget bíztattam de ha bárki tanácsot ad, akkor köszönöm szépen smile.gif

Szerintem a fórumozók közül csak az olvasná el Joooe felhívását, aki életében először (na jó, esetleg másodszor) jár fórumon, és csak hallomásból tudja, hogyan működik egy ilyen „intézmény”. A legtöbb ember valamiért fel van háborodva, vagy tanácstalan, és gyors segítséget vár. Ebből kiindulva nem fog elolvasni semmit, hanem gyorsan regisztrál, kérdését felteszi, problémáját elmondja és várja a választ, melyet szentírásnak fog venni. Hiába… a topic lakók már csak ilyenek. biggrin.gif
De a törekvést megértem!

Hát igen. Valami feltünő helyen kell, nagyon röviden, mert ha egy ilyesztően hosszú kioktató szöveggel találkozom én is mindig reflexből átlépem tongue.gif De azért szerintem sokan nem azért jönnek, mert azonnal kérdeznia akarnak, és talán az emberek többsége nem rögtön az új hozzászólás gombot keresi, hanem kicsit szétnéz. (Pl örömmel látom hogy a Gyakori Kérdések sorozatot a fórum statisztikája szerint elég sokan nyitották meg.)

Szerintem a GYIK jó ötlet.
Én azt küldeném el e-mailben a frissen regisztrálónak, de nem ugyanabban az e-mailiben, amiben a regisztrálást visszaigazolják, hanem azzal egy időben, egy másik levélben. (Valami olyan tárgyat adnék ennek a GYIK-et tartalmazó e-mailnek, ami biztosan felkelti a regisztráló figyelmét. Pl. „Megoldás a problémádra”, vagy „Válasz a kérdésedre”.) Azért külön, mert szerintem a regisztrálást visszaigazoló e-mailt is kevesen olvassák el. Keresik benne a hivatkozást, amire klikkelni kell, hogy a regisztrációját élesítse, és az email tartalmán átsiklanak és már futnak is, hogy kérdésüket gyorsan beírják a „Mit tegyek” fórumba. laugh.gif

Nos, felhasználói oldalról (magamból kiindulva) nekem ez a rövid meglátásom. Bocsi, a kotnyeleskedésért. rolleyes.gif

Igen, nekem ez is teccik.
Köszi a véleményt és ötletet! grog.gif

(Csaba_20 @ 2006.02.13, 12:26) *

Szerintem meg legyen egy moderátor, aki a megfelelő helyekre pakolgatja a rossz helyre tett hozzászólásokat. Jó munkát Joooe tongue.gif tongue.gif tongue.gif

NA persze szegényekre rögtön ráuszítanál egy vérszomjas plüsstigrist:)
És szegény Joooe meg csak dolgozzon vért izzadva. geek.gif

(Csaba_20 @ 2006.02.13, 12:26) *

Viccet félre téve, még nem találkoztam megfelelő megoldással...minden fórumban, amit eddig láttam probléma az, hogy az újoncok össze-vissza irogatnak...az eddig felvetettek tudomásom szerint sehol nem válltották be a hozzájuk fűzött reményt. De persze próbálkozni azt kell. biggrin.gif

Úttörők leszünk sorcerer.gif
Captain Crash
Meg kisdobosok... tongue.gif
Joooe
laugh.gif

Akkor végül is azt kéne kitalálni, hogy technikailag hogy legyen megoldva. Admin, te mit gondolsz jónak/lehetségesnek?

Szerintem az e-mailt sem olvasná el mindenki, jobb lenne ha a fórumon lenne valami látható figyelmeztetés. Bár nem vagyok benne biztos ermm.gif
Ariadne
Mit szólnátok mind2höz? Egy e-mail, külön küldve, és egy kiemelt topic vagy kifejezetten Gyakori Kérdések címmel egy feltűnő izé (figyelembe véve, hogy olyanok is járnak erre valszeg, akik ritkán használják egyébként a netet, és nem biztos, hogy tudnák, mi az a FAQ)?
Csaba_20
Igazság szerint az lenne a legjobb, ha előre legyártott lehetőségek közül kellene kiválasztania a segítségkérőnek, hogy neki milyen termékkel és milyen problémája van. De ez megölné a fórum mivoltát a dolognak. Esetleg ha lenne egy "Segítségkérő varázsló", ahogy a Windows fogalmaz, amivel az újoncok könnyen tudnának segítséget kérni. Előre megadott paraméterek alapján tudna a felhasználó választani a termékek közül, majd a fórum-motor eldöntené, hogy melyik topicba illeszti be a hozzászólását. Majd az adott hozzászólás megjelenne az ő személyes adatlapján bejelentkezéskor.

Az a baj, hogy ez nem járható út, nem várom el senkitől, hogy átírja a fórumot csak emiatt. biggrin.gif
Ariadne
Vigasztalásul tessék, egy varázsló: sorcerer.gif ... Ez csak olyan mezei pálcikás fajta, nem olyan szuper, mint a windowsosak... wink.gif
toreki
Egy folyamatábra is segíthene nekik, hogy eligazodjanak. Milyen termék, mikor vette, menniyért (pl. pendrive 10000 alatt v. felett). Ez alapján meg lehetne mondani, hogy milyen jogszabály vonatkozik rá. Aztán a termék tipusát ismerve fel lehet ajánlani neki azokat a topicokat, amik ezt tárgyalták. Abból választhatna, hogy hova akar írni. Nem kell bonyolult varázsló, egy képen mindenki végig tud menni a nyilak mentén.
Joooe
Egy ilyen fogyasztóvédős varázslón már én is gondolkodtam, hogy megkérdez pár dolgot, és utána adja a vonatkozó jogszabályokat, általános tippeket és hasonló eseteket. Egyrészt lenne azért vele munka pl PHP-ben ezt összedobni, nem is annyira a programozós rész, hanem a gyűjtögetős. Másrészt meg szerintem is egy kicsit "megölné a fórum mivoltát a dolognak".

De itt pl egy érdekesség az a módszer amit a prog.hu-n és ha jól tudom a pcforum.hu-n is alkalmaznak, hogy új topik nyitásakor csak a címet kéri, majd a címben szereplő szavakra rákeres, és ha találatokban nem teccik semmi emberünknek akkor írhat hozzászólást. Vagy valami ilyesmi, rég jártam már arra smile.gif

A foylamat ábra mellé javaslom még hogy SSADM diagramokkal szemléltessük a fórum felépítését wink.gif wink.gif wink.gif
Az a baj a folyamatábrával, hogy nem lehet igazán hatékony döntési sort így megcsinálni, legalábbis én nem tudnék, sokkal több tényező játszik közre szerintem... unsure.gif
Ariadne
Mezei júzerként belekotnyeleskedek kicsit a hozzáértők dolgába, jó? Szerintem felesleges varázslózni, mert elveszi a fórumjelleg szabadságát - inkább tényleg ki kellene emelni, ami kiemelnivaló, színnel, betűnagysággal, elhelyezéssel. Nem lehet tudni ugyanis, ki jön csak úgy böngészgetni, és ki keres konkrét problémára választ. A kereső eddig is megvolt, mindent meg lehet vele találni, csak kicsit nehéz megtalálni magát a keresőt... tongue.gif
Csaba_20
Ariadne: Te örök optimista. tongue.gif Nézz végig egy jópár fórumot és látni fogod, hogy az egyik legnagyobb keresőrendszert a Google-t se találják meg, nemhogy az adott fórum keresőrendszerét. Igazából nem ott van a baj, hogy nincsenek szem előtt, hanem hogy nem is akarnak keresni bennük. Lusták hozzá. A szem előtt lévő felhívásokat pedig(e-mail, belépés stb.) 99%-uk nem nézi meg. Azt keresi, hogy hol van a Belép, vagy a Tovább gomb rajta. Ha nincs, akkor meg már gyorsan törli is. A varázsló csak arra lenne jó, hogy az újoncoknak segítsen eligazodni. Anélkül is lehetne továbbra is feltenni kérdést. A probléma ez esetben ott van, hogy mekkora figyelmet kapna az adott varázsló, hogy használnák-e az emberek. De például egy újonc esetében, akinek van pár 10 hozzászólása lehetne a belépéskori kezdőlapján hatalmas felületen látható, hogy szembetűnő legyen neki, hogy van varázsló is. Így nem egy több bekezdéses szöveget kell elolvasnia, hanem mondjuk annyit, hogy "Tedd fel kérdésed a Varázsló segítségével" és erre lehetne ráklikkelni.
Ariadne
biggrin.gif Így mondjuk tetszik az ötlet, ha megmarad a választás szabadsága. Bár még mindig magában rejti azt a lehetőséget, hogy a notórius újonc átugorja a varázslót, mert nehogy má' egy varázslóra szoruljon, jobban tudja majd azt ő. De úgy kell az ilyen újoncnak, magára vessen. tongue.gif Hmmm, tényleg igazad van, hogy sokan a guglit sem ismerik - nem is tudom, hogy lehet élni nélküle, szinte reflexszerűen használja az ember... rolleyes.gif
admin
Szerintem ne bonyolítsuk túl a dolgot mindenféle varázslóval, meg spec. keresővel, mert ugyanúgy nem biztos, hogy sokan használnák, és elég melós összedobni egy ilyet.

Beteszem a szabályzatba, a főoldalra és csinálok egy közleményt, ami legfelül lesz minden témánál. Ha a fele ember elolvassa, akkor már jól járunk.

A többi esetében pedig itt vagyunk mi, a moderátorok, akik majd betesszük a megfelelő helyre a topicot, ha esetleg rossz helyre ment volna.
Joooe
A varázsló inkább csak programozói szemmel érdekesség, hogy mennyire intelligens fogyasztóvédő robotot tunánk csinálni. (Bár ha már fogyasztóvédő robot inkább olyan terminátor féle kellene smile.gif )
Szerintem sem szükséges a fórumra.

Én bízom benne, hogy ha elég feltünően (azért nem zavaróan) sikerül kirakni, a többség elolvasná a figyelmeztetéseket, ha meg valaki mégis eltéved, tényleg nem nagy dolog helyrerakni.

Inkább azt szeretném, ha valaki információt keres, azt könnyen megtalálná.

Meg még egy kicsit talán rövdidíteni kéne azon ami eddig van, azt hiszem minél hosszabb annál nagyobb eséllyel lépik át olvasás nélkül.
Ariadne
Fogyasztóvédelmi terminátor - nem is rossz ötlet, na ez tetszik! starwars.gif Lezúzná a fogyasztókat megkárosító, két hónapig javító, jótállásra fittyet hányó kereskedőket. biggrin.gif
Csaba_20
Az varázsló ötlet jó, de had idézzem magamat:

Az a baj, hogy ez nem járható út, nem várom el senkitől, hogy átírja a fórumot csak emiatt. biggrin.gif

Még mielőtt mindenki örömünnepbe csapott volna át, admin gyorsan le is szögezte, hogy ő bizony nem csinálja meg. tongue.gif tongue.gif Igaza is van. tongue2.gif
Joooe
biggrin.gif

Ariadne: Majd visszaküldjük az időben, hogy még a létrehozásakor semmisítse meg a "szelest" meg a "halast" devil.gif

Valami érdemi javaslat akkor a kiírandó szöveggel kapcsolatban, ha már így a technikai része kezd letisztulni?

Ma másmilyen lábbal keltem fel (már ha alvásnak lehet nevezni ezt az időt... sleeping.gif )

Kicsit szerkesztettem rajta, elsősorban rövidíteni akartam

Na? Senki többet sokadszor?

Ennyire jó nem lehet, hogy senki sem köt bele clap2.gif

Lefogadom el sem olvastátok! Irgum burgum bash.gif Legközelebb valami erotikus novellát is beleszövök senki sem fogja észrevenni rolleyes.gif
Ariadne
Elolvastam. Becsszó.

És egyszerűen jó, mit írjon akkor az ember? Ne becsüld alá az írói tehetségedet! wink.gif

Meg nem tudom, akkor mi lett a döntés: e-mailben vagy fórumban állandóan, varázsló vagy nem?

szerk: Én az e-mailben és állandóan, varázsló nélküli változatra szavazok. smile.gif
FVF
Én kifejezetten azt írnám, hogy e-mailre és p.ü.-re nem fog választ kapni, mert én nem írok neki, az biztos. Azért fórum, mert mindenki láthatja a panaszt, s nem eggyel több FVF-es panaszoldal:)

A bevezető szövegben még egyszer ki kellene emelni, hogy nem FVF, s kiírni a teljes nevet, kihangsúlyozva, hogy az oldal magánszemély tulajdonában áll. Ezeket azért, mert még mindig rengeteg a probléma ebből adódóan.

Amúgy tetszik, jó a dolog.

Köszi!
Joooe
Én benne vagyok. Azt már be is írtam, hogy nem válaszolunk e-mailre.
Ha konkrét elképzelésed van nyugodtan írd ám át a hozzászólást, úgy jobban látjuk mire gondolsz. sorcerer.gif

(Ariadne @ 2006.02.20, 15:00) *

Elolvastam. Becsszó.

És egyszerűen jó, mit írjon akkor az ember? Ne becsüld alá az írói tehetségedet! wink.gif

Hogy írói tehetségem, nekem? Ha ezt a gimis irodalomtanárom hallaná, tuti agyvérzést kapna szegény smile.gif

(Ariadne @ 2006.02.20, 15:00) *

Meg nem tudom, akkor mi lett a döntés: e-mailben vagy fórumban állandóan, varázsló vagy nem?

szerk: Én az e-mailben és állandóan, varázsló nélküli változatra szavazok. smile.gif

Én is smile.gif

OFF: Ti tudtátok, hogy a fúrumnak van szabályzata? Azt hiszem így ennyi idő után már ideje volt észrevennem blush.gif blush.gif blush.gif
Joooe
Azt a "valami rövid és nagyon figyelemfelkeltő szöveget ide" valaki fogalamzza már meg, mert nekem most nagyon nincs hozzá ihletem.

Azután ki is mehet szerintem...
FVF
Én max pénteken, addig csak tűzoltok:) Kicsit elhavazódtam.
Joooe
Most arra gondoltam, nem kéne esetleg külön venni a szöveg két részét? (szabályok és tájékoztatók)
Hogy a jobb? dry.gif
Joooe
Senki sem foglalkozik az üggyel és senki sem tiltakozik... hiába hajtanám én a bandát
így saját szakállamra kiraktam valamit santa.gif Ha nem tetszik valakinek ami kikerült akkor szóljon smile.gif
Ariadne
Szerintem jó így együtt, de nem lehetne még kijjebb tenni? Mert így el fog merülni a többi téma között, pedig az egész fórum előtt kellene elolvasni... smile.gif

Vááá, korbácsos smiley... Ezzel szeretnéd vonzani a hozzászólókat? blink.gif Gulp... Akkor én nem is szóltam...
Joooe
Ennél kijjebb csak admin tudja smile.gif

Korbács... devil.gif Csatt, csatt biggrin.gif
Joooe
Egyébként az "olvasd" az egy vagy két S ? Meg mertem volna esküdni, hogy olvassd és nem olvasd, de a gugli nagysárgrendel több találatot dobott az utóbbira (így szoktam dönteni, ha valamit nem tudom hogy kell leírni biggrin.gif )
Ariadne
Tudom ajánlani a Helyesírási szabályzatot vagy a Magyar helyesírás szabályai című kis könyvecskét, azoknak 100% körüli a találati arányuk. tongue.gif

Egyébként egy s, jól írtad. biggrin.gif
Joooe
Valahol megvan aza könyvecske, még arra is emlékszem hogy néz ki, de most sehogy sem találom. A google gyorsabb, főleg ha ilyen jó eredményt is ad smile.gif

Egyébként az olvass, olvassadból indultam ki, amikor duplának gondoltam.
Joooe
A Word helyesírás ellenőrzője mindkét verziót helyesnek tekinti... Bár azért az "ő" véleményében nem bíznék annyira, lehet csak ugyanazon logika alapján téved, ahogy én rolleyes.gif
FVF
Jó amit kiraktál. olvasd. Nagybetűvel persze.
Joooe
Teljes kudarc... épphogy kikerült a tájékoztató, máris ott van alatta egy oda nem való kérdés... és ugyanaz a kérdés egy másik helyen is ahova szintén nem való...
Kicsit olyan ez mint az antialkoholista gyűlésen a welcome drink... ermm.gif
toreki
Ezért javasoltam, hogy a kiemelt témákhoz ne lehessen írni. Ami mégis megpróbálja, az kapjon egy üzenetet, hogy olvassa el a leírást.
FVF
HA megoldható tecsnikailag, én is támogatom.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.