(admin @ 2006.02.13, 11:46)

Ez egy jó ötlet... Ha kész van, akkor intézkedek, hogy kikerüljön a megfelelő helyekre

(kaktusz @ 2006.02.13, 12:17)

Szép napot kívánok!
Bár nem vagyok törzstag, legfőképp csak kívülről kukkoló, (de az rendszeres, megrögzött, és lehet mondani: függő) azért elmondom Joooe felvetésével kapcsolatban a véleményem. Szabad?
Ilyet kérdezni nem szabad

Hát persze, hogy örülünk véleményednek
Csak a törzsközönséget bíztattam de ha bárki tanácsot ad, akkor köszönöm szépen

Szerintem a fórumozók közül csak az olvasná el Joooe felhívását, aki életében először (na jó, esetleg másodszor) jár fórumon, és csak hallomásból tudja, hogyan működik egy ilyen „intézmény”. A legtöbb ember valamiért fel van háborodva, vagy tanácstalan, és gyors segítséget vár. Ebből kiindulva nem fog elolvasni semmit, hanem gyorsan regisztrál, kérdését felteszi, problémáját elmondja és várja a választ, melyet szentírásnak fog venni. Hiába… a topic lakók már csak ilyenek.
De a törekvést megértem!
Hát igen. Valami feltünő helyen kell, nagyon röviden, mert ha egy ilyesztően hosszú kioktató szöveggel találkozom én is mindig reflexből átlépem

De azért szerintem sokan nem azért jönnek, mert azonnal kérdeznia akarnak, és talán az emberek többsége nem rögtön az új hozzászólás gombot keresi, hanem kicsit szétnéz. (Pl örömmel látom hogy a Gyakori Kérdések sorozatot a fórum statisztikája szerint elég sokan nyitották meg.)

Szerintem a GYIK jó ötlet.
Én azt küldeném el e-mailben a frissen regisztrálónak, de nem ugyanabban az e-mailiben, amiben a regisztrálást visszaigazolják, hanem azzal egy időben, egy másik levélben. (Valami olyan tárgyat adnék ennek a GYIK-et tartalmazó e-mailnek, ami biztosan felkelti a regisztráló figyelmét. Pl. „Megoldás a problémádra”, vagy „Válasz a kérdésedre”.) Azért külön, mert szerintem a regisztrálást visszaigazoló e-mailt is kevesen olvassák el. Keresik benne a hivatkozást, amire klikkelni kell, hogy a regisztrációját élesítse, és az email tartalmán átsiklanak és már futnak is, hogy kérdésüket gyorsan beírják a „Mit tegyek” fórumba.
Nos, felhasználói oldalról (magamból kiindulva) nekem ez a rövid meglátásom. Bocsi, a kotnyeleskedésért.

Igen, nekem ez is teccik.
Köszi a véleményt és ötletet!
(Csaba_20 @ 2006.02.13, 12:26)

NA persze szegényekre rögtön ráuszítanál egy vérszomjas plüsstigrist:)
És szegény Joooe meg csak dolgozzon vért izzadva.
(Csaba_20 @ 2006.02.13, 12:26)

Viccet félre téve, még nem találkoztam megfelelő megoldással...minden fórumban, amit eddig láttam probléma az, hogy az újoncok össze-vissza irogatnak...az eddig felvetettek tudomásom szerint sehol nem válltották be a hozzájuk fűzött reményt. De persze próbálkozni azt kell.

Úttörők leszünk