Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kávézó_cukrázda_fagyizó
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
Lilla
Sziasztok!
Elég sokat járok a témában megadott helyekre, mert elég édesszájú vagyok. Van rossz, jó mégroszabb és pár még jobb véleményem. Arról szeretnék beszélgetni veletek, hogy nektek milyen tapasztalaitok vannak ezekkel kapcsolatba. Értem ezen a kiszolgálást, sütemények, fagylaltok állagát, minőségét, kinézetét ízét stb. Adhatnánk egy-két jó tanácsot egymásnak. Pl: kedvenc helyeim közé tartozik a győri Bergman Cukrázda és a Cafe Mozart.
Jó forumozást kívánok!
FVF
Egyik nagy mérföldkő számomra, hogy hol milyen forró csokit adnak. A Szépkilátás Cukrászdában például Belgiumból jön a csoki hozzá, no az mennyei.

Bergman-t ismerek Balatonfüreden is, lehet, hogy az ugyanaz (2 is van belőlük)?

Örülök az ilyen topicoknak!
kaktusz
A cukrászda számomra fővárosunkban az Auguszt cukrászdánál kezdődik és végződik. Elfogultságom sok éve töretlen. Sehol máshol nem ettem még olyan igazán finoman krémes, omlós, izgalmas sütit, mint ott.

Részemről a Fény utcai intézményüket részesítem előnyben, mivel hogy az van hozzám a legközelebb, és így majdnem minden nap kiélhetem ott bűnözési hajlamom. A környezet kellemes, a kiszolgálás tökéletes, nem néznek a vendégre furcsán, ha egy süti mellett többet ücsörög fél óránál.

A legfinomabb forró csokit természetesen én csinálom, otthon, de azért Augusztéknál is érdemes megkóstolni. smile.gif (Még nem kerestek meg, hogy receptemet osszam meg velük, de ez csakis azért lehet, mert még nem kóstolhatták az én csokim. biggrin.gif )
Pjotr
Sajnos az ilyen hanyag hozzászólókat megbüntetjük, tongue.gif valami nagyon-nagyon fontosat kifelejtettél a hozzászólásodból nem? devil.gif
kaktusz
Ki és mit? eek.gif biggrin.gif
Pjotr
Te fogsz büntetést kapni és nagyon szigorút, mert súlyosan vétettél a fórum szabályzata ellen, ami egyértelműen leírja, hogy ha valaki azt állítja, hogy ő főzi a legjobb forró csokit, akkor annak receptjét bizonyítékként a többiek elé kell tárnia, hogy ők is alapos érzékszervi vizsgálatnak vethessék alá. cool.gif
Amikor beléptél ott volt, hogy a forrócsoki és forraltbor recept megnemtagadási joggal egyetértek.
Ezen szerződés ellen a hollandiai választott bírósághoz lehet fordulni!
kaktusz
Az általad felvetett érvek jogosak, a megfélemlítés pedig hatásos. Kérek engedélyt meghunyászkodni! smile.gif
Nem tehetek mást, mint féltve őrzött titkom elárulom. Remélem, tisztában vagy vele, hogy meggazdagodásom reménye foszlik szerte zsarolásod által, mert ezek után, hogy itt közkincsé teszem receptem, mit fogok eladni szorult helyzetemben a cukrászoknak? smile.gif De legyen... (Mit meg nem teszek azért, hogy ne kapjak büntit... biggrin.gif)

Alaprecept:
1 tábla (10 dkg-os) étcsoki (én a minimum 70 % kakaó tartalmút szeretem, de tökéletesen megfelel a célnak más étcsoki is)
3 dl tejszín
1,5 dl tej

A tejszínt fel kell főzni, bele kell tenni az apró vágott, vagy reszelt csokit, és addig kevergetni, míg el nem olvad. Utána hozzá kell önteni a tejet, és az egészet kavargatás mellett összeforralni. (Ha ikrás maradna a csoki, akkor leveszed a tűzről, kavargatod kicsit, visszarakod, felfőzöd, és addig ismételgeted, míg teljesen, simára nem olvad.)

Ezt lehet igény szerint cukorral, vagy fahéjjal, vagy vaníliás cukorral, vagy rummal, menta-, narancs-, mandulalikőrrel, ízesíteni, annak megfelelően, ki hogyan szereti.

Még egy jó tanács! Vigyázz, mert forró! smile.gif

… én szóltam… smile.gif

Pjotr
clap2.gif clap2.gif Köszönet a receptért, én nagyon szertem a forró csokit, már minden gyári port végipróbáltam, de azok ihatatlanok....
kaktusz
"Az általam leírt dolgokért nem vállalok semmilyen felelőséget!
Biztonság kedvéért várd meg FVF véleményét is!" biggrin.gif
(Azt mondta, nagy szakértője a kóstolásnak.)
Pjotr
biggrin.gif
Ariadne
Nyámm... tongue2.gif (ez most nyálcsorgató smileyt jelent)
Pjotr
Most milyen jól jönne, mert úgy érzem kezdek megbetegedni
kaktusz
... egy kis ír whiskyvel "megbolondítva"... wink.gif
Joooe
Nocsak, Pjotr milyen jól tetted, hogy felemlegetted a titkos forrócsoki-záradékot, most gazdagabbak lettünk egy recepttel smile.gif

Köszönjük kaktusz clap2.gif
Csaba_20
Valami véletlen folytán én is imádom a forró csokit. tongue.gif
Az életem eddigi legfinomabb forrócsokiját én a Kálvin téren ittam egy várakozás alkalmával. Nem tudom megmondani a hely nevét, mert nem figyeltem meg, de bármikor odatalálok. A templom melletti egyik üzletről van szó. De szerencsére már egyre több helyen találkozom olyan gépekkel, amik már nem az utcai 60 Ft-os "Forró csoki" minőséget ontják magukból. Egyszerűen ki tud készíteni, amikor forró csokit rendelek és forró kakaót kapok habbal. De szerencsére már ez a ritkább. Például a Mammut II. mozi szintjén, közvetlenül a mozi mellett található egy üzlet, ahol szintén jó minőségű forró csokit árulnak. wink.gif
kaktusz
Az egész hétvége előttetek áll. Ez a vacak, sötét idő is tökéletes alibi a forrócsokizásra. smile.gif
Hétfőn kérek szépen beszámolót, kinek hogy ízlett! smile.gif
FVF
Én csak ritkán, de akkor finomakat szoktam inni, mondtam: Szamos Szépkilátás itthon mindent ver, pedig a Kossuth utcai Augusztban is vételeztem már. Olaszországban az igazi (con panna..smile.gif), ott ittam már 70%-os Lindt csokoládéból készítettet, igaz volt vagy 1600 Ft:) Autogrillben kaptam olyat is, ami olyan sűrű volt, mint egy puding. Mire nagyon bambán néztem, erre az olasz nő adott egy kis tejet...

Kösz a receptet!
toreki
13.ker Béke út Vanilin
Sokféle fagyi, sütemény, torta, jó nyitvatartás.
Eddig a legjobb Morgan? kapitány (egy szelet torta kb 2 dl rumba áztatva) aki megette, az is elázott biggrin.gif
Ariadne
Most, hogy kiderült egy másik topikban, Joooe-val közös kedvenc pékségünk: Szeged, Csiga pékség, a Nagyállomásnál van a HQ, és több üzletük a városban. A legigazibb giga-mega kakaós csigák náluk teremnek, kívülről egyszerűen tésztaturbán külsejűek, mert a kakaó (vagy inkább tömény kakaókrém) belül rejtezik. Ezen kívül a pizzás csigájuk is csak a mennyei jelzővel írható le, rengeteg pizzaszósszal és még rengetegebb igazi sajttal. Nyámmm. tongue.gif
Joooe
Kakaósat már rég vettem náluk, ezért ma azt ettem. Fültől fülig kakaós lettem, de megérte smile.gif

OFF: bebebeee eddig tartott a "munka"hetem tongue2.gif tongue2.gif tongue2.gif tongue2.gif
sajnos a valóság azért szomorúbb mert az itthoni munka csak most kezdődik, és az a durvább
crix
Sziasztok!

Nekem is sikerült idetalálni az off részlegbe. Gondoltam, mint leendő és ex fórumfüggő belebonyolódok én is smile.gif
na csak sikerült megtudni a haveromtól
el is kezdtem hozzászólni, és a név maradt a nyelvemen...
Kálvin tér Cafe Intenzo zseniálisan fantasztikus forró fehércsoki (kövezzetek meg, ebben nincs kakaótongue.gif)
hozzá pedig egy aprócska mandulás süti.
Egyébként az általam leginkább látogatott kvzó az irodaházban(genex) van, jó árral, és tökéletes kiszolgálással. Bár sajna ronda ikeabútorokkal.
Lilla
Sziasztok!
Halkan jegyzem meg, hogy, amikor átfagyva beérek a suliba, kint hóesés, meg jegesmedvék hajkurásszák egymást, akkor nagyon jól tud esni az autómatás extra csoki. Ok, tudom, hogy több benne az E-s számok halmaza meg a mindenféle szinezék, tartósítószer, meg miegymás amibe jobb ha bele se gondolok, de valljuk az ár és a kapott termék aránya jobb mint sok puccos helyen. Ha van időm én is inkább csinálok magamnak itthon rendes csokiból, tejszínből (csipet fahéj feldobja) stb. biggrin.gif
Egyébként mi a véleményetek a forró csokin kívül a kávéról, fagyiról és a süteményekről? Véleményeket várom!
Pussz:Lilla
toreki
Mindegy, hogy milyen, jöhet.

Pussz: Gombóc Artúr biggrin.gif
crix
(Lilla @ 2006.03.07, 21:05) *

Sziasztok!
Halkan jegyzem meg, hogy, amikor átfagyva beérek a suliba, kint hóesés, meg jegesmedvék hajkurásszák egymást, akkor nagyon jól tud esni az autómatás extra csoki. Ok, tudom, hogy több benne az E-s számok halmaza meg a mindenféle szinezék, tartósítószer, meg miegymás amibe jobb ha bele se gondolok, de valljuk az ár és a kapott termék aránya jobb mint sok puccos helyen. Ha van időm én is inkább csinálok magamnak itthon rendes csokiból, tejszínből (csipet fahéj feldobja) stb. biggrin.gif
Egyébként mi a véleményetek a forró csokin kívül a kávéról, fagyiról és a süteményekről? Véleményeket várom!

well automatás csoki abban az esetbe RULE3; na igen az E "vitamin" az a fő alkotórésze, több van benne mint víz:D
de majd ha egyszer végignézed hogyan tisztítják wink.gif
kövezzetek meg de életem legjobb - és mellesleg brutális erejű - kvját a teszkóban ittam.
a campona teszkójában van egy külön kis kvzda... finom és drága kv-kat árulnak... először ittam egyet, majd a velem levő hölgy vásárolt... akkor még csak az illatát éreztem... de kész voltam annyira jó volt minden. De amikor megkérdezték, hogy milyen kvfőzőbe lesz leakadtam. mert másféle kell a presszó a filteres a kotyogóba:D
ha majd eszembejut a neve beírom: pest-budai kavebehozatali tarsasag gyártja dr morik kft.
lehetséges hogy a sir morik-ban is ők nyomják... na a héten letesztelem
csak az a gáz, hogy azért randira mégsem viszek valakit a teszkóba

apropó tudtok ajánlani valami jó helyet, ha mégis randira kvzó kellene?
kaktusz
Crix!
Nézz be egyszer a Noir ChocoBarba. Budapest, Hegedű u. 6. A Liszt Ferenc tértől kb. 3 perc. Szerintem nagyon hangulatos csokizó, kávéző, sütiző.
Kicsi az egész. Jobb kézre "mezitlábas" rész van, kanapékkal, alacsony asztalokkal. Balra a hagyományos asztalok székekkel. Ajánlom figyelmedbe az "apró kávészem csokiba mártva" szemenként csomagolva "cukorkát". Azt darabra lehet ott vásárolni.
crix
kaktusz megnézzük smile.gif

addig is egy link: http://www.kavehazak.hu/
TheElf
(kaktusz @ 2006.02.15, 15:22) *

A cukrászda számomra fővárosunkban az Auguszt cukrászdánál kezdődik és végződik. Elfogultságom sok éve töretlen. Sehol máshol nem ettem még olyan igazán finoman krémes, omlós, izgalmas sütit, mint ott.

Csodálkozol? 1896ban már kaptak egy igen rangos díjat, a cukrászda jelenleg is az eredetileg azt megalapító család tulajdonában van... 110 éve is jó cukrászda volt, ma is az. Ilyen helyzetben illik tartani a színvonalat smile.gif
Ariadne
Azt hiszem, ide illik inkább a kis színes hír, amit nemrég leltem:
csokiiii. biggrin.gif

szerk: Hopp, és egy jó forró csokis hely, tesztelve: Noir Choco Bar, Hegedű - Paulay Ede utca sarkán. tongue.gif Ínycsiklandó forró csokijaik vannak, meg csokifondü, meg soksoksok Lindt és Cote d'Or csoki. Nyámm. Neten csak ennyi van róluk Noir Choco Bar. Megérdemelnének többet is. biggrin.gif
Ariadne
Megint csoki blush.gif link. Állítólag meghosszabbítja az életet, pozitív gondolatokat ébreszt, és erősíti az immunrendszert, a magas kakaótartalmú étcsokit pedig borral érdemes enni... wink.gif

Hogy a témához is kapcsolódjak: említettétek korábban a Szamos cukrászdát, kipróbáltam a budaörsi egységükbeli sütemények egy igen kis halmazát (egyelőre), és tényleg igazán nagyon finom! clap2.gif
dora77
(Ariadne @ 2006.07.26, 11:52) *

Megint csoki blush.gif link. Állítólag meghosszabbítja az életet, pozitív gondolatokat ébreszt, és erősíti az immunrendszert, a magas kakaótartalmú étcsokit pedig borral érdemes enni... wink.gif

Hogy a témához is kapcsolódjak: említettétek korábban a Szamos cukrászdát, kipróbáltam a budaörsi egységükbeli sütemények egy igen kis halmazát (egyelőre), és tényleg igazán nagyon finom! clap2.gif

En godi vagyok pesten nem ismerek sok helyet viszont Dunakeszin van egy etterem ahol olyan de olyn finom csokifelfujt van, hogy szinte fuggo lettem..heti egyet meg kell enni Part Cafe a hely neve es nagyon hangulatos is lennt a Dunaparton kerthelyiseg is van finom koktelok...nade a csokifelfujt..az tenyleg leirhatatlanul finom..
Captain Crash
Ez ott van valahol, ahol a Fatányéros, vagy milyen étterem is van? smile.gif Mellékelhetnél egy térképet, hogy pontosan hol is van, mert akkor legközelebb, amikor arra felé biciklizek, akkor meglátogatom.
dora77
(Captain Crash @ 2006.07.26, 14:46) *

Ez ott van valahol, ahol a Fatányéros, vagy milyen étterem is van? smile.gif Mellékelhetnél egy térképet, hogy pontosan hol is van, mert akkor legközelebb, amikor arra felé biciklizek, akkor meglátogatom.

fatanyerost nem ismerem, de konnyu megtalalni a rev utcaban kell lemenni ahogy a revhez mennel es az utolso utcan balra be a Duna mellett...Szuperjo telleg
Iván
Balatonparti ötletek:

Balatonfüred: Aranycsillag pizzéria, a 71 át mellett a nagy Skála kereszteződés előtt, ott nem fognak lerántani, és normálisak az árak-

Fagyi:

Tihany: Péntek fagyizó ott csinálják, drágább mint a többi egy kicsivel, de megéri mert nagyon jó

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.