Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Javítási határidő
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Bútorok
Lombi
Sziasztok!

Én is hasonló helyzetben vagyok. 2005. december 12.-én vásároltunk egy 230 ezer forintos ülőbútort. Olyasmit, ami kihúzható ágynak is. Megegyezés szerint január végén le is szállították. Három nap után az ágy középső része elkezdett recsegni-ropogni, bármilyen mozdulatra (nem csak éjszaka, hanem nappal is, összecsukva ülőalkalmatosságként használva). A feleségem ráadásul alig bírja kihúzni-becsukni a szerkezetet. Mondjuk nekem sem a legkönyebb. 2006. február 1.-én a vásárlás helyén reklamációs jegyzőkönyvet vetettünk fel, amit korrekt módon meg is tettek. Az elbocsájtó szép üzenet az alábbi volt:" 12 napon belül felveszik velünk a kapcsolatot". Ma február 13.-án újra bent voltam a vásárlás helyén, ott rákérdeztek a gyártónál hogy mi történt eddig. A válasz: február 8.-án ajánlott levelet küldtek nekünk, amiben február 27.-ét jelölték meg javítási dátumnak. Azaz a reklamáció felvételétől számított 26. napot!!!

Ez még belefér abba, hogy: "A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 15 napon belül elvégezze" ???
Joooe
Nehéz megmondani, ezért rossz így a jogszabály. Normálisan 15 napon belül kéne lenni, és szerintem ezért nem fér bele.

Azért hoztam példának a 30 napot, mert ha nagyságrendi eltérés van, az azért már mégis egy olyan figyelemfelkeltő dolog, szinte soha nem elfogadható.

Lombi
A fentebb említett levél megjött, igaz nem ajánlott levélként!!!
Felhívtam a javítást végző társaságot (mert a gyártó a garanciális javításokat alvállalkozóval végezteti) és reklamáltam az időpont miatt. Reakció: örüljek hogy "ilyen hamar" kijönnek megállapítani hogy igaz-e a reklamációm. Megemlítettem a törekedést a 15 napon belüli javításra, szinte kinevetttek.

Nem voltam dühös!!!

Most mi a manót csinálhatok? Egyszerűen agyrém, hogy mit meg nem engednek maguknak. El vagyok szánva sokmindenre, csak azt nem tudom, hogy mik azok a lehetőségek, amiket ki tudok használni, meddig tudok úgy elmenni, hogy az igazamat érvényesíteni tudjam!!!
Csaba_20
(Lombi @ 2006.02.17, 20:00) *

A fentebb említett levél megjött, igaz nem ajánlott levélként!!!
Felhívtam a javítást végző társaságot (mert a gyártó a garanciális javításokat alvállalkozóval végezteti) és reklamáltam az időpont miatt. Reakció: örüljek hogy "ilyen hamar" kijönnek megállapítani hogy igaz-e a reklamációm. Megemlítettem a törekedést a 15 napon belüli javításra, szinte kinevetttek.

Nem voltam dühös!!!

Most mi a manót csinálhatok? Egyszerűen agyrém, hogy mit meg nem engednek maguknak. El vagyok szánva sokmindenre, csak azt nem tudom, hogy mik azok a lehetőségek, amiket ki tudok használni, meddig tudok úgy elmenni, hogy az igazamat érvényesíteni tudjam!!!

Tessék tájékozódni a fórumon található információk között!!!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.