Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Fogyasztói Kifogások Listája
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Fogyasztóvédelem.com
1, 2
niki24
Sziasztok!
A Corában vettem egy Fujitsu Siemens Amilo L1310-es laptopot, még áprilisban a kütyü nagyon jó internetezni és dolgozni. A bibi az, hogy már 2hónapja megvan és még mindig nincs jótállása. A pultos hölgy udvariasan felírta az adataimat, mobilszámot, mindent, amit kell a vevőszolgálatnál, és megígérte, hogy 2hét múlva kipostázza a szükséges papírokat,vegyem nyugodtan,meglessz minden. A kisgép egyelőre nagyon jó, de ennyi pénzért...biztos, ami biztos....na meg az ígéret sem elhanyagolható, főleg írásban..... A tanúlság számomra az, hogy soha többet nem vásárolok hipermarketben elektromos dolgot, főleg nem a Corában. Jah, majdnem elfelejtettem, vicces volt, hogy mikor vettem, a műszaki osztályon elutasították a kérésem a beüzemeléssel kapcsolatosan, mondván az úr, hogy ő nem tudja nekem megmutatni hogy működik. A biztonsági őr a kasszánál persze kiszaggatta az originál csomagolásból, fejre állította párszor..... Hiába mondtam neki, hogy a lezárt csomagba aligha férne valami még....... Utólag vissza gondolva én vagyok csak az igazi barom, hogy ezek után elhoztam....... Ez a debreceni üzletben volt, azóta be sem teszem oda a lábam, csak a vevőszolgálatig, kunyerálni a jótállást, ami persze még mindig nem érkezett meg. Szerintetek forduljak a fogyasztóvédelemhez?Egyébként továbbra is várom a jótállást, semmi. Nagyon örülnék, ha a Cora is felkerülne erre a listára, mert rengeteg a szabálytalanság. Az eset óta eszemben sincs ott vásárolni, a történet sajnos teljesen igaz, azért írtam le ide, hogy mindenki okuljon belőle. Többször is voltam már reklamálni, semmi. Kaptam egy olyan ígéretet, hogy egy másik! ilyen típusú laptop jótállási jegyét fogják nekem küldeni, nem az én gépemét. Laikus szemmel is teljesen szabálytalan. A dühítő az, hogyha ezt egy kisebb cég követte volna el, biztos megüti a tulaj a bokáját pár ezer forinttal. (Ha nem többel.) Teljesen igaz, amit leírtam, a blokkal is alá tudom támasztani. Egyébként ha tudom, hogy nem lesz jótállási jegy, sose hozom el a gépet. Mi ilyenkor a teendő?
Joooe
Szia! smile.gif

Jótállási jegyet a vásárláskor kell átadni, ez elég egyértelműen büntis dolognak tűnik, szóval mindenképpen fordulj a területileg illetékes fogyvéd. felügyelőséghez.

Nem tudom mennyi jótállást vállaltak, 1 év jótállás mindenképpen jár kormányrendelet alapján, akkor is ha nincs jótállási jegyed.

Rossz helyre nyitottad a kérdést egyébként, a "Számítástechnikai felszerelések, alkatrészek" részben lenne a helye inkább. Nem nagy gond, csak szólok smile.gif
antonia
Szeretném megkérdezni, hogy szabályosan van-e a gyümölcsjoghurtokban, pudingokban modositott kukoricakememényitő? Lehet ezt már használni itthon? Ugyanugy tele tesznek vele mindnt, mint a szójával!
Köszönöm, ha válaszol valaki huh.gif
Iván
Ha nem a lengyelpiacon veszed, akkor valószínűleg engedéllyel forgalomba hozott termékről van szó ( mintha létezne egy élelmiszerkódex amiben fel van sorolva mit lehet és mit nem),
de a címkén rajta kell lennie annak hogy módosított/manipulált anyag van benne.
Szóval olvasószemüveget vinni, bár nemcsak a génmanipulált dolgok miatt, hanem nagyon érdekes dolgokat találhatsz rajta.

Ha figyelemmel kíséred az egész génmanipulációs hisztériát akkor látni fogod hogy az élelmiszeripari cégek mohósága és lobbizása miatt ezeknek a száma csak nőni fog sajnos

www.ertekelem.hu
Sziasztok!
Örülök, hogy megtaláltam ezt a listát. Már rég foglalkoztatott a gondolat, hogy hogyan lehetne kiszűrni és osztályozni a cégeket. Lassan 5 hónapja dolgozom egy oldalon www.ertekelem.hu még sok munka van hátra de remélem egyszer sikerül hatékonyan kiértekelni a jó illetve rossz cégeket.

Ha lenne bármi javaslatotok szivesen fogadom.

Köszönettel,
Tuba
szszm
Kedves Tuba!
Nagy fába vágtad a fejszédet, én drukkolok, hogy sikeres legyen ez a www.ertekelem.hu weboldal. Ha ötleteket akarsz meríteni, akkor mintának javasolom a hasonló jellegű www.badbusiness.com weboldalt. Sok sikert kívánok: szszm
szszm
(szszm @ 2007.02.12, 12:08) *

Kedves Tuba!
Nagy fába vágtad a fejszédet, én drukkolok, hogy sikeres legyen ez a www.ertekelem.hu weboldal. Ha ötleteket akarsz meríteni, akkor mintának javasolom a hasonló jellegű www.badbusiness.com weboldalt. Sok sikert kívánok: szszm

Bocs, az előbb rossz hivatkozást adtam meg emlékezetből. A helyes hivatkozások, amelyeket figyelmedbe ajánlok: www.badbusinessbureau.com; www.ripoffrevenge.com weboldalak.
Üdv: szszm
Vandrea
(Joooe @ 2006.02.15, 15:26) *

Szerintem nagyon jó az ötlet. !!!

Épp tegnap írtam valami hasonló elképzelésemről Ariadne-nek... Gondolatolvasó vagy sorcerer.gif
Mondjuk én valami elektronikus vásárlók könyve szerű cégvéleményezési lehetőségről álmodoztam, ahol mondjuk a szekcióban a topikok cégnevek és esetleg a cég kapna "hivatalos" reagálási lehetőséget ha igényli, de az nem lenne az igazi mert túl sok baj lenne vele, meg felesleges kétszer leírni az egyes eseteket.

Ez ahogy te írod nagyon is jól hangzik, ésszerűbb is meg a termékekre is ki lehet terjeszteni a dolgot.

A Missz Trálnál lesz egy pár link biggrin.gif

konkrétan milyen formában képzelted el? külön topikok, vagy ömlesztve?
Vagy fórumon kívülről linkelt lista?

Szerintem is kiváló ötlet !
Sokat segítene a vásárlás elött. clap2.gif
www.ertekelem.hu
[/quote]

Szerintem is kiváló ötlet !
Sokat segítene a vásárlás elött. clap2.gif
[/quote]

Koszi smile.gif

starwars.gif

Most mar térkép is van. Sőt utvonal kerső. clap2.gif

Azért nagyon remélem sok pozitiv értekelés is lesz..

www.ertekelem.hu
csandi
..
lila
sziasztok.
jogi vénával megáldott emberek tanácsát kérem, kicsit tehetetlen vagyok. Az ÉMÁSZ-ról van szó. észak magyarországi áram szolgáltató. lényeg, hogy tavaly, 2006 májusában óracsere történt és rosszul vitték be a gépbe az óra számát, ezért egy darab számlát nem számlázott a rendszer, így nem is küldtek semmit. A felhalmozódott tartozás kb.160 ezer forint. Már csak hab a tortán, hogy albérlők laktak ott, akik erről semmit nem szóltak nekem, és most rajtam akarja behajtani az Émász. Az albérlők meg, most hogy már kiköltöztek, nem akarják befizetni.
Örülnék valami okos ötletnek, pár értelmes szónak, mert kicsit kivagyok. Köszi és üdv....
asdf
Ugyanugy, mint lakas adasvetelnel, berbeadasnal is a berlo oda- es elkoltozesnel papirost kell irni, amely tartalmazza a meroorak allasat. Elvileg a berleti szerzodesben kene ennek lennie, de gondolom nem volt ilyen...
Masreszt -ha jol ertem- amennyiben a meroorat ugy csereltek ki, hogy te nem voltal ott, az szamomra kerdesesen jogszeru, hisz' a berlod nem volt meghatalmazottad, hogy ezugyben eljarjon helyetted...
lila
az a helyzet, hogy az óracserénél a nagybátyám volt jelen, mint meghatalmazottam, és ekkor még nem voltak bent a bérlők, de ebben az időszakban nem volt fogyasztás. A bérlőkkel van szerződés, de óraszámot nem írtunk. Azt viszont az Isten se tagadhatja, hogy ők fogyaszottták az áramot. És ők se tagadják, csak éppen nem hajlandóak fizetni. Kérdés, hogy az Émász engedhet ilyen ügyben? Ha igen az jó lenne, de mindenképpen perre viszem az ügyet a bérlőkkel.
Ariadne
A bérlőkkel való pereskedés előtt azt is érdemes meggondolni, adóztál-e a bérleti díj után, és be voltak-e jelentve... rolleyes.gif Az Émász felé ugyanis neked kell megfizetni a díjat, ha te vagy a tulaj, a te neveden van az óra, ez egészen biztos. Utólag persze megpróbálhatod leperelni az összeget a bérlőkön, de ez gondokkal járhat, ha nem adóztál a díj után (SZJA + úgy tudom, önkormányzati helyi adó is szokott lenni)...
lila
na igen, most kezd bonyolódni, mert a szerződés szerint ők ingyen lakhatnak a házban, azzal a feltétellel, hogy minden hónapban legalább 20 e Ft. értékben javításokat végeznek rajta és a számlát mindíg benyújtják nekünk, ami persze a legelején egyszer-kétszer megtörtént, de időközben anyukám meghalt, rámszakadt az ügy, én meg nem voltam helyben, hanem Pesten lakom, és nem volt időm, energiám szaladni ezután. De ha mondjuk, kiderül, hogy kellett volna adót fizetnem ezután, az mit jelent nekem? Nem perelhetem le rajtuk, vagy utólag még kell büntit fizetnem?
Ariadne
Az adót, ahogy a számlákat is, te vagy köteles kifizetni, és az adót még csak le sem perelheted rajtuk, az a te kötelességed kizárólag. Úgy tudom, büntit kell fizetni ilyenkor, de megpróbálhatod valami anonim módon megkérdezni az önkormányzatot pl. hogy van-e helyi adó lakás bérbeadásra, az SZJA pedig biztos.

Igazából ez elég nehéz ügy, és elég nagy öszegről van szó, de szerintem nincs nagyon sok esély és mód, hog kikényszerítsd belőlük így utólag. Bíróság max, de azt nem tudom megmondani, hogy ez a számla benyújtós dolog ott minek számít, milyen módon kell és kell-e adózni utána.
lila
szia
közben tegnap felhívtak a volt bérlők és azt mondták, akkor mégis kifizetik, úgyhogy ennek nagyon megörültem. Persze ez is csak ígéret, amit vagy betartanak, vagy nem, de legalább valami. Egyenlőre várom az Émász számlát , ha megjön, kérek részletfizetést, és a csekkeket majd odaadom a bérlőknek. Persze, mint eredetileg szándékomban állt, meggpróbálom ügyvéd előtt aláíratni velük, h kötelezettséget vállalnak, h fizetik. Eddig ennyi. Remélem minden rendben lesz. Az Émásznál meg természetesen a számla kézhezvétele után simán reklamálni fogok. Hát nem az ő kötelességük rendesen felírni az óra számát?
köszi a segítséget!
Ariadne
Remélem sikerül békésen rendezni az ügyet. És hát igen, a legnagyobb hunyó itt a szolgáltató...
mono78
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni!!
Van egy 32-hónapos Renault Megane 1.5 dci tipusú autóm. Olyan hiba jelentkezik rajta amit nem tudom hogy a szavatossági(36 hónap) időbe kijavítanak-e.
A hiba : gázadásnál nem akar menni csak ha vissza veszem a gázt és újból rálépek.
Üzemanyagszürő most lett cserélve mindig Sheel kúton tankolók még véletlen sem kanából, de a szürő csere ellenére sem szünt meg teljesen a hiba csak nem jön elő mindig. De garancia már lejárt róla. kérem segítsetek hátha mégis gyárilag kell ezt még javítani a Renault-nak.
Szöszi
Ez érdekes. Vettünk a beteg fiamnak egy mp4 lejátszót az EXTREME DIGITAL ZRT-től. Futár hozta mivel vidéken lakunk. Most tönkrement és felhívtam őket hova vigyük. Közölték , hogy mivel nincs jótállás ezért az elektrodokihoz forduljunk. Megtettük. Ők is azt mondták jótállás hiányában nem tudják vállalni. Igaz szerződésük van a forgalmazóval de sorry.
Kérdezem én, ha a forgalmazó nem ad jótállást a számla semmire sem jogosít? Vagy nem lehet pótolni?
Hibát követtem el mikor nem néztem meg a dobozt, de a futár addig nem engedi míg nem fizetek, viszont utána nem érdekli semmi megy tovább.
Mit tehetünk?
Segítsetek!!!!!!!!!!!
k2krisz
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy ma akartam venni egy üllűgarnitúrát ki is fizettem a teljes vételárat de mire hazaértem meg gondoltam magam. Vissza kaphatom-e a pénzem vagy marad a bútor ami még nincs leszállítva.
lazurdeak
(Szöszi @ 2008.11.26, 17:15) *

Ez érdekes. Vettünk a beteg fiamnak egy mp4 lejátszót az EXTREME DIGITAL ZRT-től. Futár hozta mivel vidéken lakunk. Most tönkrement és felhívtam őket hova vigyük. Közölték , hogy mivel nincs jótállás ezért az elektrodokihoz forduljunk. Megtettük. Ők is azt mondták jótállás hiányában nem tudják vállalni. Igaz szerződésük van a forgalmazóval de sorry.
Kérdezem én, ha a forgalmazó nem ad jótállást a számla semmire sem jogosít? Vagy nem lehet pótolni?
Hibát követtem el mikor nem néztem meg a dobozt, de a futár addig nem engedi míg nem fizetek, viszont utána nem érdekli semmi megy tovább.
Mit tehetünk?
Segítsetek!!!!!!!!!!!

1. Ha a bruttó (ÁFA-s) vételár 10.000 forint felett volt és a kütyü tud MP3-mat lejátszani, akkor kötelező adniuk egy év jótállást. (Sajnos ilyen idióta szabályok vannak: az MP3 lejátszóra van kötelező jótállás, MP4-re nincs.)

2. Két év szavatosság minden árura jár. Ennek első hat hónapjában a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy az áru átadáskor nem volt hibás, különben köteles javítani vagy cserélni. Ez mejdnem olyan, mint ha kapnál hat hónap jótállást (bár jogilag nem ugyanaz.) A következő másfél évben a fogyasztónak kell bizonyítania (pl. szakértői véleménnyel), hogy az áru alapól hibás volt, tehát nem ő tette tönkre. De ha ez sikerül neki, akkor nem csak a javítást / cserét, de a szakértői díjat is követelheti a kereskedőtől.

Fentiektől eltérni a vásárló hátrányára nem megengedett.

Tehát az a nagy kérdés, hogy az átvételtől számítva mennyi idő múlva jelentetted be a hibát. Ha fél éven belül, akkor nyert ügyetek van.

A szerviz nem köteles bármilyen munkát elvállalni, ezért először egyeztetni kell velük, mielőtt elküldenéd nekik javításra a készüléket. A javítási / csere kötelezettség a kereskedőt terheli, ha az általuk megadott szerviz nem javít, akkor nekik kell visszaküldeni az árut.
lazurdeak
(k2krisz @ 2008.11.26, 19:37) *

Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy ma akartam venni egy üllűgarnitúrát ki is fizettem a teljes vételárat de mire hazaértem meg gondoltam magam. Vissza kaphatom-e a pénzem vagy marad a bútor ami még nincs leszállítva.

Elvileg igen, ezt úgy hívják, hogy elállás. A megrendelő bármikor elállhat a szerződéstől, ha teljesítés még nem történt meg, azaz esetedben az árut még nem szállították le. De a másik fél ("kötelezett") kárát meg kell térítenie. Azaz ha nekik már felmerült valamilyen költségük - pl. megvették az anyagot a bútorhoz, azt ki kell fizetned. (Persze cserébe megkapod a megvett cuccokat.) Ha már részben elkészítették, akkor annak költségét is meg kell fizetned.

Ezért minél gyorsabban cselekszel, annál jobb.

A gyakorlatban azonban nehéz dolgod lesz, ha a kereskedő nem akarja visszaadni a pénzed és ragaszkodik ahhoz, hogy leszállítsa a bútort. Hiába van jogilag igazad, ha nem akarnak fizetni, akkor maximum bírósági úton tudod leverni rajtuk. (Ha a megrendelés másnapján elállsz a szerződéstől, akkor nehéz lesz bármilyen költségüket rád verni.)

Szerintem egyezz meg velül minél gyorsabban, majd vegyetek fel egy jegyzőkönvet, vagy a megbeszélésre hivatkozva írj egy levelet, amit faxon küldj el nekik.
k2krisz
köszönöm lazurdeak
lacu
Először is jó előre ki szeretném hangsúlyozni, itt most egyáltalán nem a 2 forintokon akadok ki, hanem magán az eljáráson, hogy ebben az országban már ezt is meg lehet engedni?

A tények:

A Magyar Nemzeti Bank áltak meghozott
2008. évi III. törvény
az 1 és 2 forintos címletű érmék bevonása következtében szükséges kerekítés szabályairól*
alapján leírja, hogy: „
3. § Bankkártyával való fizetés elfogadója dönthet úgy, hogy a bankkártyával való fizetés elfogadása során az 1. § szerinti kerekítési szabályokat alkalmazza. Erre a tényre a bankkártyával fizető személy figyelmét kifejezetten fel kell hívni.”

DE!

ehhez azért lenne nekem egy-két érvem.

1./ A bankkártyás fizetésnél fizikai valóságában soha nem jelenik meg a bevont 1 és 2 forintos érme, tehát a kerekítés szabályait nem igazán kellene komolyan venni, miután a banki folyószámláról fizettség gyanánt mindig pontosan azt az összeget lehet leemelni, amennyi az valójában.
2./ Ha már „a bankkártyával való fizetés elfogadója dönthet úgy ….”
akkor a bankkártyával fizető vásárló vajon miért nem dönthet úgy, hogy ebbe az egészbe egyszerűen nem megy bele? A saját pénzéről hadd már döntsön leginkább annak birtoklója és ne egy üzlet vagy kiskereskedelmi hálózat vezetője! (még akkor is, ha az csak 2 forint!)
A kerekítés szabályaira odafigyelve - nálam (és feltételezetten sok más vásárlónál) először a G-Roby nevezetű élelmiszer üzletlánc próbálkozott ezzel a bankkártya-fizetéses "elfogadási gyakorlattal", de a probléma általam történő többszöri szóvátétele után egy idő után mindettől szerencsére elálltak. Viszont a legújabb esetem az, hogy a Penny Market nevű hálózat is elkezdte a vásárlók ilyetén (szerintem) teljesen illegális „megfejését”. Ezt a módszert én az Éles saroknál található /Bp. X. Kőrösi Csoma út 57/ üzletükben már a második alkalom után a Vásárlók Könyvébe történő bejegyzésemmel honoráltam.
Várom hát rá a választ. (még nem jött semmi!)
- Ott és akkor a pénztáros majd az üzletvezető először az MNB által publikált „kerekítési törvényre” hivatkoztak, mondván hogy az teljesen kötelező érvényű, no meg állítólag a központjuktól ezt az utasítást kapták, de miután én többször elolvastam a törvényt mint ők, én úgy gondolom, hogy egyáltalán nem cselekszenek helyesen.
Amint a törvény (vagy csak paragrafus) megemlíti: - A törvény a kerekítési kötelezettséget a készpénz – bankjegy vagy érme – átadása esetén írja elő, …

Mit kell tudni a bankkártyás és átutalásos fizetési módokról?
Amikor bankkártyával fizetünk egy vásárlásért vagy éppen elektronikus úton, átutalással teljesítünk egy fizetést, nem kötelező a kerekítés, továbbra is bármilyen forintra végződő összeget megadhatunk (pl. 1877 Ft, 5423 Ft és így tovább).
http://www.forint.hu/engine.aspx?page=kerekites

Tehát mindezt a Magyar Nemzeti Bank eléggé egyértelműen taglalja.

Továbbá:
Ezen üzlethálózat, miután még egynéhány boltjukba bementem közülük …. egyszerűen nem veszi figyelembe a banki hivatkozást, de még csak a törvény szó szerinti leiratát sem a vásárlók erre utaló tájékoztatásáról. S amíg a G-Roby-nál ezt a tájékoztatást a pénztárnál valahová mégiscsak kiírták, majd mégiscsak meg tudták szüntetni, a Penny Market üzletekben egyáltalán nincs SEHOL kiírva! De azért bátran és pofátlanul alkalmazzák.
Itt most egyáltalán nem a 2 forintokon kapom fel a vizet, hanem magán az eljáráson … amikor már központilag úgy jön le a pénztárgépi szoftverjükkel, hogy minden esetben kerekít! Szerintem ezt a szabad rablást egyáltalán nem kellene megengedni.
Ősi mondás: „a sok kicsi sokra megy”! Nálam, azaz a vásárlónál is.
Második vásárlásomat vidéken, a kiskunfélegyházi - dr. Holló Lajos úti -üzletükben ejtettem meg, de ott hasonlóan „tájékoztatásmentes környezetben” és beszólásom után ugyanezekkel az indokokkal kaptam.
A mellékelt pénztárgépi bizonylatokon jól látható amint automatikusan kerekítenek … korrekció néven!

Mozigépész
Van kibúvó:
" Mit kell tudni a bankkártyás és átutalásos fizetési módokról?
Amikor bankkártyával fizetünk egy vásárlásért vagy éppen elektronikus úton, átutalással teljesítünk egy fizetést, nem kötelező a kerekítés, továbbra is bármilyen forintra végződő összeget megadhatunk (pl. 1877 Ft, 5423 Ft és így tovább)" Forrás: Magyar Nemzeti Bank honlapja
Ez sajnos azt jelenti, hogy a bolt eldöntheti kerekít vagy sem! Itt a MNB nem döntötte el a kérdést, így megmaradt a kiskapu.
Pumpi
Sziasztok!

Tud nekem valaki válaszolni arra, hogy egy ellenőr elveheti-e a diákigazolványom? Azt tudom hogy hivatalosan nem nyúlhat az irataimhoz, ő viszont elvette, megbüntetett, és vissza sem adta.
Hol tudnék ennek utánanézni? Visszakaphatom valahogyan? huh.gif
Kenderice
Szerintem nem lett volna volt joga elvenni még akkor sem, ha érvénytelen volt.
Érvénytelen utazási igazolványt, bérletet, jegyet lefoglalhat, de a diákigazolvánnyal önmagában utazni nem lehet. Legfeljebb megbüntethetett volna azért, mert nem voltál jogosult a kedvezményes utazásra.
Tegyél panaszt a bkv-nál.
Pumpi
Köszi szépen!
Már utánajártam, és mindenhol nagyon segítőkészek voltak! blink.gif Nem is gondoltam volna, nagyon meglepődtem!
Még egyszer köszi!
valcsi1
Azt szeretném megkérdezni,hogy a ruhaneműkre mennyi a garancia,vagy egyáltalán van-e rá valami devil.gif jogszabály ha 3 hónap után hordhatatlan. devil.gif
Mozigépész
Mivel nem tartós fogyasztási cikkről beszélünk, garancia nincs. De létezik a szavatosság ami 2 év, az első hat hónapban az eladónak kell bizonyítani, hogy a nem megfelelő használat miatt ment tönkre, ezért mivel a feltételek majd nem olyanok mint garancia esetén, tévesen fél év garanciát mondanak, de ez nem igaz, ez szavatosság.
Így marad a javítás, vagy kicserélés.
Ildikó 50
Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Kérem segítségüket az alábbi problémás ügyemben! Két hete vásároltam az interneten keresztül egy természetgyógyászattal foglalkozó cégtől egy un. Dr. Zapper készüléket 125.000 Ft.-ért, mellyel lányom gyógyulását szerettem volna elősegíteni. A vásárlás előtt a céggel beszéltem telefonon és minden jót elmondtak a gépről. A gép meg is érkezett futár útján, de már a bekapcsolás után sem tudtuk használni, hiába követtük az útmutatót. Több telefonbeszélgetés után ( amit a forgalmazóval folytattam ) sem sikerült a gépet megfelelő működésre bírni, mivel folyton valami hibát jelzett. Vissza küldtem a gépet és küldtek helyette egy másikat. Sajnos ez a gép sem volt jó. Kb. két hetes használat alatt folyton csak valamilyen hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn. Tehát ez a gép is használhatatlan.Természetesen ezt jeleztem írásban és telefonon keresztül is a forgalmazónak. Először azt válaszolták, hogy küldjem vissza a gépet és megjavítják, bár az előző géppel sem volt semmi probléma, náluk a vissza küldött gép rendesen működött ( legalábbis ezt állítják ). Mivel a második rossz tapasztalat és a jelentős postaköltségek miatt nem akarom ezt a gépet már, így kértem a céget vásárolja vissza. Azt a választ adták, hogy az alapgépet vissza vásárolja, de a láb és kéz modulokat nem, mert azok higiéniai okokból nem adhatóak újra el másnak. Megjegyzem , hogy ezek tömör fém markolatok, illetve egy fém lap, amit talán egy tankkal lehetne megrongálni, nem hogy egy szokványos használat mellett. Mivel ezzel nem értettem egyet kértem, hogy vásárolják vissza a gépet minden elemével együtt. Erre azt a választ kaptam, hogy most már csak azért sem vásárolja vissza, hanem megvizsgálják és ha hibás garanciában javítják, de nem hajlandóak az árát vissza fizetni. Kérdésem az, hogy ha másodszorra sem vagyok megelégedve a készülékkel, mert teljesen használhatatlan és nem akarok a rossz tapasztalatok után egy újabb ilyen gépet, akkor köteles-e a panaszom alapján az eladó cég vissza fizetni a gépet, ha én azt visszaküldöm nekik, illetve a feleslegesen megfizetett postaköltségeket, melyek nem az én hibámból keletkeztek köteles-e átvállalni az eladó cég? Gyors válaszát köszönöm: Ildikó
Mozigépész
Válaszom tömören kicsit olvasgatni!
Ezerszer leírtuk de leírom még egyszer.
1.Interneten vásárolt terméket 8 napon belül visszalehet küldeni (távollevők között kötött szerződés) indoklás nélkül, és az eladó köteles visszafizetni az árát! A postai költség sajnos bukta.
2. 3 nap csere van, magyarul ez időben nem lehet javíttatni, cserélni kell.
3. Bármikor lehet cserét kérni de ezt elutasíthatják, és addig javíthatnak ahányszor akarnak.
4. Ugyan azzal a hibával javított termék sokszori javítása után lehet kérni a cserét vagy a vételárat. Bírói gyakorlatban 3 hosszas ideig javított készülék esetén az elállás helytálló!
wopecs
Kedves Fórumozók!

Miután vásárlónk (Ildikó)a bejegyzésében megnevezte a készüléket, ezzel gyakorlatilag minket a cég gyártóját és forgalmazóját is megnevezett, ezért fontosnak érezzük, hogy bejegyzésére reagáljunk.

A történet dióhéjban a következő:
A készülék célja, hogy az emberi testen átvezetett elektromos impulzusok segítségével, itt nem részletezett, hatást érjen el. Ehhez elektródákat kell kézbe venni, illetve láb elektródára kell a lábat helyezni.

A készülék részletes magyar nyelvű felhasználói kézikönyvvel rendelkezik, amely ábrákkal is segíti a megértést.

Kedves vásárlónk a vásárlást követően telefonon keresett minket és elmondta az itt leírt panaszát, azaz a készülék nem működik, folyamatos hibajelzést ad. A készüléket visszaküldte javítás céljából. A visszaküldéssel párhuzamosan mi egy másik új készüléket postáztunk részére, azért hogy ne kelljen sokáig készülék nélkül maradnia. A visszaküldött készüléket megvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy hibátlan.
Vásárlónk az új készüléket megkapva ismét telefonált és elmondta, hogy a készüléknek ugyanaz a hibája. Ezután telefonon lépésről lépésre a bekapcsolástól végigvezetve vásárlónkat kiderült, hogy ez a készülék is hibátlan, csak a hölgy az elektródákat nem vette a kezébe a kezelés megkezdése előtt. A telefonbeszélgetés alatt közösen megállapítottuk, hogy a készülék hibátlan. (Egyébként az emlegetett hibajelzés a következő: "Rossz kontaktus", amely arra utal, ahogy a kézikönyv is írja, hogy az elektróda és a kéz között túl nagy az ellenállás.)
Ezután vásárlónk egy-két hétig (pontosan már nem emlékszem) nem jelentkezett, majd emailben előállt azzal, hogy a készülék továbbra is rossz vegyük vissza. Közöltük, hogy a visszavételre ugyan nem vagyunk kötelezettek (a 8 nap többszöröse eltelt közben), de megtesszük, csak a higiéniai okokból nem cserélhető alkatrészeket nem tudjuk visszavenni, valamint meg kell vizsgálnunk a készülék állapotát és ennek megfelelően esetleg érték csökkenten vásároljuk vissza.
Ezután rendőr férjjel és fogyasztóvédelemmel való fenyegetések következtek vásárlónk részéről, melynek hatására visszavételi szándékunktól elálltunk.

Természetesen a készülék javítását továbbra is vállaljuk, amennyiben visszaküldés után kiderül, hogy mégis hibás.

Kérem a tisztelt fogyasztóvédő olvasókat, hogy amennyiben eljárásunkban hibát találnak azt jelezzék itt a fórumon, vagy az sj@wopecs.hu email címen, hogy eljárásunkat korrigálhassuk.

Üdvözlettel: Schneidler József
sj@wopecs.hu
www.wopecs.hu

(Ildikó 50 @ 2010.03.24, 00:05) *

Kérem segítségüket az alábbi problémás ügyemben! Két hete vásároltam az interneten keresztül egy természetgyógyászattal foglalkozó cégtől egy un. Dr. Zapper készüléket 125.000 Ft.-ért, mellyel lányom gyógyulását szerettem volna elősegíteni. A vásárlás előtt a céggel beszéltem telefonon és minden jót elmondtak a gépről. A gép meg is érkezett futár útján, de már a bekapcsolás után sem tudtuk használni, hiába követtük az útmutatót. Több telefonbeszélgetés után ( amit a forgalmazóval folytattam ) sem sikerült a gépet megfelelő működésre bírni, mivel folyton valami hibát jelzett. Vissza küldtem a gépet és küldtek helyette egy másikat. Sajnos ez a gép sem volt jó. Kb. két hetes használat alatt folyton csak valamilyen hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn. Tehát ez a gép is használhatatlan.Természetesen ezt jeleztem írásban és telefonon keresztül is a forgalmazónak. Először azt válaszolták, hogy küldjem vissza a gépet és megjavítják, bár az előző géppel sem volt semmi probléma, náluk a vissza küldött gép rendesen működött ( legalábbis ezt állítják ). Mivel a második rossz tapasztalat és a jelentős postaköltségek miatt nem akarom ezt a gépet már, így kértem a céget vásárolja vissza. Azt a választ adták, hogy az alapgépet vissza vásárolja, de a láb és kéz modulokat nem, mert azok higiéniai okokból nem adhatóak újra el másnak. Megjegyzem , hogy ezek tömör fém markolatok, illetve egy fém lap, amit talán egy tankkal lehetne megrongálni, nem hogy egy szokványos használat mellett. Mivel ezzel nem értettem egyet kértem, hogy vásárolják vissza a gépet minden elemével együtt. Erre azt a választ kaptam, hogy most már csak azért sem vásárolja vissza, hanem megvizsgálják és ha hibás garanciában javítják, de nem hajlandóak az árát vissza fizetni. Kérdésem az, hogy ha másodszorra sem vagyok megelégedve a készülékkel, mert teljesen használhatatlan és nem akarok a rossz tapasztalatok után egy újabb ilyen gépet, akkor köteles-e a panaszom alapján az eladó cég vissza fizetni a gépet, ha én azt visszaküldöm nekik, illetve a feleslegesen megfizetett postaköltségeket, melyek nem az én hibámból keletkeztek köteles-e átvállalni az eladó cég? Gyors válaszát köszönöm: Ildikó

Ildikó 50
(Mozigépész @ 2010.03.25, 21:10) *

Válaszom tömören kicsit olvasgatni!
Ezerszer leírtuk de leírom még egyszer.
1.Interneten vásárolt terméket 8 napon belül visszalehet küldeni (távollevők között kötött szerződés) indoklás nélkül, és az eladó köteles visszafizetni az árát! A postai költség sajnos bukta.
2. 3 nap csere van, magyarul ez időben nem lehet javíttatni, cserélni kell.
3. Bármikor lehet cserét kérni de ezt elutasíthatják, és addig javíthatnak ahányszor akarnak.
4. Ugyan azzal a hibával javított termék sokszori javítása után lehet kérni a cserét vagy a vételárat. Bírói gyakorlatban 3 hosszas ideig javított készülék esetén az elállás helytálló!

Az üggyel kapcsolatban meg kivánom jegyezni, hogy időközben felvettem a kapcsolatot a cég képviselőjével, aki azt kérte tőlem, hogy küldjem vissza a gépet, megnézik, és megbeszéljük a továbbiakat, valmint biztositott a korrektségéről.
Kérem a téma törlését.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.