Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Nem Azt Kaptam, Amit Vettem
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Bútorok
szekreny
crybaby.gif

Jó estét!

a szakemberek segítségét kérem a következő esettel kapcsolatban:

Bútorokat akartunk venni, kinéztük az áruház katalógusából, megnéztük az árakat a neten (mert csak ott lehet), telefonon érdeklődtünk a készlettekről, a szállításról - teljesen felkészülten érkeztünk az RS Reiiter Ferenc utcai bútoráruházába. Arra nem gondoltunk, hogy az info és a telefonok ellenére kiderül, hogy a négy szekrényből a legnagyobb csak tükrös változatban van raktáron, így a tükörnélkülit, ami nekünk kell, meg kell rendelni a gyártótól, aki 21 nap múlva szállítja le a szekrényt az RS depójába, a város másik végén. (ez az ügymenet sehol nincs benne a katalógusban, sem a neten, de még telefonon sem hívták fel erre a figyelmünket)

Meg persze azt sem gondoltuk, hogy fél órával zárás előtt lezárják a rendelést "mert még nagyon sok dolgot kell csinálni a papírokkal". (ez a módszer sincsen sehol feltüntetve) Megvettük hát a maradék három szekrényt, fizettünk, majd megrendeltük a házhozszállítást.

A tükör nélküli nagyszekrény megrendelése miatt vissza kellett mennünk az áruházba. Meg is tettük, kifizettük a vételár felét, közölték, hogy a szállítás ebben a hónapban akciós: 7 ezer helyett 5 ezer a főváros bármely pontjára. Nekünk addigra már leszállították a másik három bútort - 7 ezerért. Egy szót sem szóltak az akcióról...

Több mint két hét múlva a megadott napon bementünk az áruházba, kifizettük a vételár másik felét, megrendeltük az akciós szállítást. Másnap megérkezett a nagyszekrény - tükörrel...

a vevőszolgálaton nem kértek elnézést, de közölték, hogy az üzletvezető nem elérhető (péntek - ma - 17 óra volt), és ez az egész a gyártó hibája, mert azt írta rá a tükrös ajtó csomagjára, hogy nem tükrös. úgyhogy menjünk be hétfőn az áruházba, írásban jelentsük be a gondunkat, rendeljük meg újra a bútort, és különben is vegyük fel a kapcsolatot mi a gyártóval, ha tükör nélküli szekrényt akarunk.

a megrendelésen, a szállítólevélen, a dobozon is tükör nélküli ajtós szekrény van - csak a dobozban nem

holnap (szombaton) kilenckor nyitnak. én nem akarom hetekig ezt a lapraszerelt tükrös szekrényt nézni a szoba közepén. a saját szekrényemet akarom, amiért már kifizettem a teljes vételárat és amire hetekig vártam

mit csináljak?
Csaba_20
Menj el személyesen és mondd el a problémád és próbálj kompromisszumra törekedni. Érd el, hogy a lehető legrövidebb időn belül intézzék el a tükrös, nem tükrösre cserélését. Tudatosítsd velük, hogy te nem szeretnél a velük szerződésben lévő gyártóhoz rohangálni, te velük állsz szerződésben és azt szeretnéd, ha nem tükrös szekrénysorod lenne.

Igazából már át se kellett volna venned a terméket ellenőrzés nélkül. De minden esetre ne idegeskedj sokat rajta, mert nem éri meg a szívrohamot. wink.gif
Ariadne
Az RS-e úgy emlékszem, más is panaszkodott már itt. Ez nem lehet véletlen... ermm.gif
FVF
A lényeg az, hogy a megrendelő alapján Neked tükörnélküli járt, fizettél érte, s nem azt kaptad. Téged nem érdekel sem a szállító, sem a gyártó, Te az RS-el állsz kapcsolatban. Ők hibásan teljesítettek, vállalják ennek ódiumát, cseréljék szépen ki úgy, hogy a szállítással nektek sem költségetek, sem bajotok ne legyen. Ezt rögzítsd vásárlók könyvében is.
szekreny
(Ariadne @ 2006.02.27, 10:35) *

Az RS-e úgy emlékszem, más is panaszkodott már itt. Ez nem lehet véletlen... ermm.gif

több mint egy hét telt el. beszéltem a gyártóval, aki megígérte, hogy elhozza Budapestre a tükör nélküli szekrényajtót, de persze el kell mennem érte a raktárba, elvinni a tükröset, és csere ott. előtte azért hívjam fel a raktárt, megérkezett-e. felhívtam, megérkezett, de "sajnos annyira megsérült szállítás közben", hogy a raktáros nem vette át. (mert ebben az RS raktárban kibontják a csomagokat, hogy ellenőrizzék, mi van bennük. nem értem, a másik raktárban miért nem ellenőrizték legalább azt, igaz-e, ami a csomagolásra van írva.) újra beszéltem a gyártóval, az rs-sel, egymásra mutogattak. a gyártó közölte, egy hét múlva megint felrakja a teherautóra a szekrényajtómat... holnap van a napja
lazurdeak
Ezt én nem értem. Miért kell neked elmenned a raktárba, ha ők szállítottak ki mást, mint ami a megrendelőn volt? Hiszen egyszer már fizettél a szállításért, csak éppen nem azt hozták, amit kellett volna. Tehát az ő dolguk lenne újból kiszállítani, vagy legalábbis megtéríteni a szállítási költségeket.

És a lényeg: megvan már a tükör nélküli szekrény, vagy inkább elkezdesz barátkozni a tükrös változattal, ha már ennyire összemelegedtetek? blink.gif

Még egy dolog: azt írtad, hogy a "város másik végébe" kell menni az áruért, és ezt nem írták korábban sehol sem. Nekem mikor annak idején érdeklődtem náluk, azt mondták, hogy a közelben van a raktáruk, és most a honlapjukon is ez szerepel a vásárlási feltételek között (Budapest, 1135. Fáy u. 81-83 sz.). Lásd: RS vásárlási feltételek

Kérdésem úgy általában a többiekhez: ez utóbbi, honlapon szereplő feltétel nem kötelezi-e őket? Jogosan mondhatják-e a megrendeléskor, hogy nem a Fáy utcából kell elszállítatnom a cuccot, hanem máshonnan, messzebről? Vagy ragaszkodhat-e hozzá a vevő, hogy a megjelölt árért a feltételekben megjelölt helyen tegyék számára elérhetővé a holmit?

Mikor tekinthető egy honlapra kitett feltétel tájékoztató jellegűnek és mitől lesz jogilag kötelező érvényű? Extrém példaként kitalálhatja-e a kereskedő a megrendelés felvételekor, hogy a megjelölt árak a gyalyatetői raktárukban történő átvételre vonatkoznak (nyitvatartás minden hét második keddjén), de csekély 20% felárért elhozzák nekem a boltjukba? Szerintem nem, de nem tudom, mire hivatkozhatok hasonló esetben, a jó édes anyukáján kívül?

(Egyébként volt hasonló esetem mostanában, a feleségem persze simán elküldte őket a francba a szállítási költségükkel együtt és nem vette át az árut. De lehet hogy van jobb megoldás, és tudnánk hivatkozni arra, ha a honlapon mások a szállítási feltételek / költségek, akkor nekünk azon az áron / arra a helyszínre kötelesek elhozni a cuccot?)

Pjotr
Kötelező érvényű , olvasgass az GVH határozatai között.
lazurdeak
(Pjotr @ 2006.03.09, 10:23) *

Kötelező érvényű , olvasgass az GVH határozatai között.

E szerint ha a kereskedő a honlapján szereplőnél kedvezőtlenebb feltételekkel áll elő, akkor mi a konkrét teendőm?
Levelezzem le az illető céggel, hogy én a meghirdetett feltételekhez ragaszkodom, és ha erre nem hajlandóak, akkor készítsek mondjuk képernyőlenyomatot a honlapjukról és tegyek panaszt a GVH-nál, mellékelve az email-eket? Ennek várhatóan lesz valamilyen foganatja?

Pjotr
Pontosan így működik, ha igazad van megbüntetik őket.
lazurdeak
(Pjotr @ 2006.03.09, 14:52) *

Pontosan így működik, ha igazad van megbüntetik őket.

Nagyon köszönöm a tanácsot!
FVF
Más fórumban is előjött: az új, 2003-as Ptk alapján kell felelősséget vállalni a reklámban közölt állításokért.

Azt azért hozzátenném, hogy messze nem minden fogyasztói panaszt fogad be a GVH.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.