Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Automosó Okozta Kár
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Járművek
Ricsi
Tisztelt címzett,

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen lehetőségeim vannak az alábbi esetben!
Egy bizonyos töltőállomáson üzemelő automata automosó a mosás alkalmával letörte az autó gyári tartozékát képző pótféklámpát is tartalmazó légterelő elemet! A személyzet segítőkészen járt el, felvették a jegyzőkönyvet és továbbították a központba! Megnyugtattak, hogy 1-2 héten belül felveszik velünk a kapcsolatot és egy szakértő segítségével kivizsgálják az ügyet. Amennyiben jogos kárigényt állapítanak meg, akkor kártalanítani fognak! Eddig minden rendben is lenne, csakhogy eltelt egy hónap és semmi sem történt! Nagynehezen sikerült kiderítenem a központi illetékes telefonszámát, mert a töltőállomáson minden héten csak széttárták karjukat! Tehát felhívtam az illetékest és ő, idézem, "Elutasítottam, mert megrendezett volt!" Megkértem, hogy fejtse ki, mire annyit közölt, hogy szerinte, "nem volt elég spontán, amit a biztonsági kamera felvételén látott!"
Az eset úgy történt, hogy a beállást követően átadtam a személyzetnek a kártyát, és kimentem a mosó helységből. A személyzet elindította a mosást és elment. Én a mosó helység előtt tartószkodtam és egy csattanásra lettem figyelmes. Benyitottam a helységbe és amint megláttam, hogy mi történt, a vészleállítóval leállítottam a mosást és hívtam a személyzetet! Nem értem mi lett volna ennél spontánabb! Üvöltve kellett volna balhéznom vagy mi?
Arra hivatkozott még az úr, akivel beszéltem, hogy ez egy nem túl gyakori autó, ezért az autó hibája, mert lehetőséget adott a mosónak, hogy letépje az alkatrészt! Szó szót követett és annak köszönhetően, hogy nem hagytam lerázni magam, annyit mondott az ügyintéző, hogy "esetleg" a javítás költségét megtérítik! Új alkatrész beszerzését semmiképpen! Nem vagyok benne biztos, hogy az alkatrész javítható, mert ABS polylac műanyagból van, beágyzott fém rögzítőelemekkel, és ezek mind kitörtek! Ha elfogadom a javítást, és később a javított alkatrész ismét letörik, esetleg további kárt okoz akkor már biztosan nem foglalkoznak velem! Pl.: ha ez a ragasztott légterelő leszakad közúti közlekedés során és egy másik gépjármű szélvédőjében landol stb.
Ami még számomra nagyon meglepő, hogy nincs felelősségbiztosítása a hasonló jellegű károk okozására a töltőállomásnak! Milyen lehetőségeim vannak, hogy megtérítsék a kárt? Kihez fordulhatok segítségért?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Lugosi Richárd
asdf
Amennyiben nem szokvanyos az auto geometriaja es ez lehetoseget ad arra, hogy a mosokutyu kart tegyen benne, akkor talan a kezeloszemelyzetnek fel kellett volna hivnia erre a delikvens figyelmet, nehh? ermm.gif Mindenesetre szerintem a telefonalgatast hagyd abba, es terj at a tertivevenyes ajanlottra.
TheElf
Ezen kívül mi az, hogy nem szokványos geometria, kell jelezni, ha nem cselekszenek, akkor Békéltető testület, bíróság, nyilvánosság, stb.
Joooe
Békéltető Testület kártérítési ügyben nem biztos, hogy illetékes ermm.gif
Egyébként én is egyetértek az előttem szólókkal.
Ariadne
"A BBT hatáskörébe az áruk és a szolgáltatások minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződések megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogviták bírósági eljáráson kívüli rendezése tartozik. "

Elvileg talán bele lehet gyömöszölni a békéltetők hatáskörébe, mert elég rossszul teljesítették az autó lemosására kötött szerződést... Egyszerűen meg kell kérdezni őket, hogy ilyen esetre biztos van-e hatáskörük. A tértivevényes levélben való kommunikációt én is javaslom, ha nem is feltétlenül hatásosabb, de legalább nyoma marad. Egyébként meg bíróság marad, mint érdekérvényesítési lehetőség.

Azért ez megint elég megdöbbentő dolog, hogy ilyenek történnek... blink.gif

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.