"Március 15-én tartják meg a Fogyasztóvédelmi Világnapot annak emlékére, hogy John F. Kennedy amerikai elnök 1962-ben ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot összefoglaló történelmi nyilatkozatot. Ennek a nyilatkozatnak köszönhetően került nemzetközileg elismerésre a kormányok és az Egyesült Nemzetek Szervezete által az a tény, hogy minden állampolgár fogyasztóként alapvető jogokkal rendelkezik. Az évek folyamán ezeknek a jogoknak száma nyolcra szaporodott, alapját képezve a Fogyasztóvédelmi Világszervezet, valamint Magyarországon az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület munkájának.
Fogyasztó Védelmi Világnap Március 15.
A fogyasztóvédelmi jogok a következők:
Az alapvető szükségletek kielégítéséhez való jog.
A veszélyes termékek és eljárások ellen való tiltakozás joga.
A megfontolt választáshoz szükséges tények ismeretének joga.
A különféle termékek és szolgáltatások közötti választás joga.
A kormány irányelveinek meghatározásába és a végrehajtásba való beleszólás joga.
A jogos panaszok tisztességes rendezéséhez való jog.
A tájékozott és tudatos fogyasztóvá váláshoz szükséges ismeretek és tudás elsajátításához való jog.
Jog az egészséges és elviselhető környezetben való élethez."
Captain Crash
2006.02.28, 21:43
Ha ez idézet, akkor írd le kérlek, hogy kitől/honnan idéztél!

Pl innen?
http://www.kkmk.hu/vilagnap/fogyaszt.htm Március 15.-e mellesleg több is, mint Fogyasztóvédelmi Világnap...

nekünk magyaroknak.
S akkor egy kis reklám is: mi magunk tartunk is rendezvényt evvel összefüggésben, mondjuk általában kicsit elkrüljük 15-ét, mert ugye Nemzeti Ünnepen nem fogyasztóvédünk.
Szóval 9-én rendezvényünk van a Hotel Stadionban, délelőtt.
Sajtónyilvános esemény lesz a kerekasztal, ahol a különböző hatóságok, minisztérium, s ombudsman fejtik ki, hogy mi a véleményük a nyilvánosságra hozatallal kapcsolatosan
Ariadne
2006.03.02, 13:34
(FVF @ 2006.03.01, 12:01)

Sajtónyilvános esemény lesz a kerekasztal, ahol a különböző hatóságok, minisztérium, s ombudsman fejtik ki, hogy mi a véleményük a nyilvánosságra hozatallal kapcsolatosan
Ez nagyon jó téma, kár, hogy hétközben délelőtt lesz, amikor legtöbben dolgoznak - így max a híradóból lehet majd megtudni, mi volt. Másfelől meg rendes a hivatal, hogy nem akarja elvenni a szabadidőtöket...

Én nyilvánosságrahozatal-párti vagyok (remélem jól írtam )...
Captain Crash
2006.03.02, 14:12
Engem érdekelne, hogy készül-e valamilyen felvétel az egészről egészében, hogy lehetőségünk legyen - persze csak akiket érdekel - megtekinteni az egészet. Engem mindenképp érdekel, de főállásban vagyok és nem tudok elszabadulni.
schcsabi
2006.03.14, 09:10
Csak érdeklődnék, hogy eredményes volt-e a rendezvény ?
Szerintem eredményes volt, elég sok meghívott jelen volt, vagy 80%-os volt az arány. Előadóknál is csak nagyon kevesen voltak, akik nem jöttek el. Az előadásokat főigazgatónk, Göncz Kinga miniszter asszony, VPOP, valamint Baranovszky FEOSZ-vezető mondták, szerintem mindenki elégedett volt velük.
Utánuk került sor a sajtónyilvános kerekasztal-beszélgetésre, ami szintén érdekes volt. A fő viták a szaloncukorral kapcsolatosan robbantak ki, szegény FVM-es szóvivőt nagyon földbedöngölték páran.
Péterfalvy Attila több ízben is állást foglalt, hogy a közérdekű adatokat nyilvánosságra kell hozni, s hogy a cégeknek nincsen személyiségio joguk, tehát arra nem kell tekintettel lenni. Jó hírnév sértése miatt támadhatnak, de azt is megbeszéltük, hogy nem nagyon fognak. Már csak azért sem, mert a nyilvánosságrahozatalkor már terjedt a rossz hír, ha megtámadnak, akkor ismét szóba kerül, míg számukra pozitív határozat alkalmával is csak annyi jön elő, hogy: "na, megtámadta a fogyasztókat védő hatóságot, mert átverte az embereket, de a bíróság neki adott igazat". Nem is nagyon fordult még elő.
Igazából ezekről volt szó. Jelen volt a PSZÁF, az NHH, a GVH, az FVM, az ÁNTSZ, az OFE, a FEOSZ, az ICSSZEM, mi, s Dombóvári Gábor vezette a kerekasztal beszélgetést. Képek vannak, de felvétel nem készült.
Captain Crash
2006.03.14, 11:36
A többit D-* jelentésekből elolvashatjuk..

A sajtótól kik voltak jelen?
Érdekes módon inkább írott sajtó... Talán választások előtt sok volt nekik 2 politikus.