Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Milyen Tápot... Milyen Házat...
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
TheElf
Kezd összeállni egy webserver konfigja amire a cégnél szükség lesz, de táp ügyben egy kicsit tanácstalan vagyok. A probléma:

Vagy márkás, megfelelő teljesítményű és megfelelő minőségű tápot veszünk...
Vagy egy redundáns tápot de kevésbé megbízható márkát...
Vagy valaki meg tudja mondani hol csinálhatok nagyon jó vásárt...

A kettőre nem elég a keret ahogy látom.

Másik kérdés a ház.

Amit néztem házat az 20000 + áfa körül van (természetesen táp nélkül)
Amit néztem tápot az 90000 + áfa körül van kiskerben (enermax, sajnos nem redundáns)
Csaba_20
Miért érzed szükségét redundáns tápnak?
TheElf
Alapvetően a hotswap redundáns megoldás előnye, hogy hiba esetén nincs fölösleges leállás, a redundáns megoldás (ha nem hotswap) a leállás idejét csökkenti, a márkásabb jobb táp pedig a hiba esélyét csökkenti.

Ezek között a szempontok között kell meghatározni valahogy az egyensúlyt. A redundáns táp előny (fontos előny) de nem létszükséglet. Ezért hajlok jelenleg egy enermax táp felé ami ugye nem redundáns, de a márkában megbízom smile.gif

Ház kapcsán: extended atx formátum, dual xeon procikhoz, és viszonylag sok merevlemezhez, tehát komoly hűtés kellene.
Csaba_20
(TheElf @ 2006.03.09, 13:27) *

Alapvetően a hotswap redundáns megoldás előnye, hogy hiba esetén nincs fölösleges leállás, a redundáns megoldás (ha nem hotswap) a leállás idejét csökkenti, a márkásabb jobb táp pedig a hiba esélyét csökkenti.

Ezek között a szempontok között kell meghatározni valahogy az egyensúlyt. A redundáns táp előny (fontos előny) de nem létszükséglet. Ezért hajlok jelenleg egy enermax táp felé ami ugye nem redundáns, de a márkában megbízom smile.gif

Ház kapcsán: extended atx formátum, dual xeon procikhoz, és viszonylag sok merevlemezhez, tehát komoly hűtés kellene.

Tudom mi a redundáns táp előnye, de arra voltam kíváncsi, hogy te miért érzed szükségesnek. Egy jól megválasztott táppal egy megfelelő hőmérsékleten és páratartalom biztosítása mellett tartott teremben 3-4 év folyamatos hibátlan működést szerintem simán lehet produkálni, ha csak a táp meghibásodását vesszük figyelembe.

Valóban a leállás idejét csökkenti a redundáns táp, de nem hiszem, hogy kellene annál komolyabb rendszert alkotnotok, ami 3-4 évente maximum 1 nap leállást jelent a táp miatt. Ez már elég jó hibatűrőnek számít.

Az Enermax jó tápokat gyárt, de akár az FSP cég szervertápjait is megnézheted, azok se rosszak, sőt.
TheElf
Csaba: Akkor hogy én miért éreztem szükségesnek?

A válasz egyszerű: A cég serverei közül eddig az a dual P3 a legstabilabb, amit úgy állítottunk össze, hogy igyekeztünk inkább a biztonságot előnyben részesíteni a teljesítménnyel szemben, abba is redundáns táp került, igaz nem a megálmodott darab. Ellenben a választott házhoz ajánlott, és a ház mérete, szellőzése, stb. akkor fontos szempont volt.

A kérés a vezető részéről az volt, hogy hasonló koncepciójú gépet kellene összeállítani, ezért az akkori szempontokat vettem figyelembe, ahol a redundáns tápot pozitívumként értékeltük. Éppen ezért merült fel most is pozitív szempontként a lehetőség.

De a választás ennek ellenére egy nem redundáns enermaxra eset egyellőre, ha tudsz mondani konkrét típust amit dual xeonos web serverbe ajánlanál akkor az segít, ha nem akkor marad az "ami belefér a pénzbe és Enermax" mint megoldás.

Ház ügyben sokkal tanácstalanabb vagyok sad.gif
Csaba_20
(TheElf @ 2006.03.09, 19:01) *

Csaba: Akkor hogy én miért éreztem szükségesnek?

A válasz egyszerű: A cég serverei közül eddig az a dual P3 a legstabilabb, amit úgy állítottunk össze, hogy igyekeztünk inkább a biztonságot előnyben részesíteni a teljesítménnyel szemben, abba is redundáns táp került, igaz nem a megálmodott darab. Ellenben a választott házhoz ajánlott, és a ház mérete, szellőzése, stb. akkor fontos szempont volt.

A kérés a vezető részéről az volt, hogy hasonló koncepciójú gépet kellene összeállítani, ezért az akkori szempontokat vettem figyelembe, ahol a redundáns tápot pozitívumként értékeltük. Éppen ezért merült fel most is pozitív szempontként a lehetőség.

De a választás ennek ellenére egy nem redundáns enermaxra eset egyellőre, ha tudsz mondani konkrét típust amit dual xeonos web serverbe ajánlanál akkor az segít, ha nem akkor marad az "ami belefér a pénzbe és Enermax" mint megoldás.

Ház ügyben sokkal tanácstalanabb vagyok sad.gif

A redundáns tápnak vettétek hasznát? Szerintem 3-4 évente max. egy nap leállás egyáltalán nem vészes, ilyen rendelkezésre állást elég kevés helyen írnak elő. A komolyabb gyártók tápjánál az 100k hibamentes üzemóra tényleg komolyan van gondolva. Persze az 25 fok C-ra és 70%-os terhelésre van értve. Ha mondasz konkrét alaplapot és processzortípust, akkor talán többet tudok segíteni neked abban, hogy melyik tápot vedd.

Ház ügyében a Chieftec toronyházait ajánlom figyelmedbe. Chieftec ház
TheElf
Redundáns táp kapcsán: A táp redundanciájának önmagában nem, az ezzel együtt megoldható redundáns áramellátás viszont előnyösnek bizonyult smile.gif

Alaplap: nincs nálam most a pontos konfig terv, ezért emlékezetből mondom de 3 hasonló kategóriájú jött szóba:

http://www.supermicro.com/products/motherb...0/X6DHE-G2+.cfm

És 2* dual core 2.8as xeon proci
Csaba_20
(TheElf @ 2006.03.09, 21:28) *

Redundáns táp kapcsán: A táp redundanciájának önmagában nem, az ezzel együtt megoldható redundáns áramellátás viszont előnyösnek bizonyult smile.gif

Alaplap: nincs nálam most a pontos konfig terv, ezért emlékezetből mondom de 3 hasonló kategóriájú jött szóba:

http://www.supermicro.com/products/motherb...0/X6DHE-G2+.cfm

És 2* dual core 2.8as xeon proci

Tudomásom szerint a redundáns táp azt jelenti, hogy valójában két táp van alapból és amennyiben az egyik kiesik, a másik átveszi a helyét. Volt kiesés?

Ha meg lesz a végső konfiguráció, akkor írd le, hogy mi az és a fogyasztási adatokat figyelembe véve javasolni fogok tápegységet. Így látatlanban egy 460-as FSP-t tudnék ajánlani első nekifutásra, de nem ismerem a konfigurációt.
TheElf
Ne feledd el, hogy a redundáns táp esetén nem csak tápegységből van 2, hanem azoknak küln van 230Vos bemenete is, ugye ha a két bement két különböző áramkörön (biztosíték, fázis, stb) akkor nem csak a táp hibája esetén véd, hanem egy kicsapott biztosíték, egy kihúzott tápkábel, egy rossz hosszabbító / konnektor, az adott területen kieső egyik fázis, egy rossz UPS, stb. ellen is. Ez pedig 2 esetben bizonyult hasznosnak smile.gif
Csaba_20
Igaz, az UPS hibája ellen az UPS valóban nem véd. biggrin.gif

Ha majd már megvan a pontos konfig és megírod, majd írok rá egy kb. fogyasztást.
crix
Mindenképpen ajánlanám legalább egy megtekintésre a dtk-t
Ha mást nem is házat nézhetsz ott. Sajna már nem találom náluk a redundáns tápot pedig anno volt.
http://www.dtkcomputer.hu
De fel is hívhatod őket, 1 próbát megér.
DTK-ról nagyon jó véleménnyel vagyok, jó vastag nehéz házak, de valamilyen ötlettel relatíve könnyen szerelhetők. A tápjaik is jók, és dög nehezek azok is smile.gif Olyan jó van-benne-anyag érzetű.
De esetleg megnézheted a chieftec-et is. Mind ház mind táp szempontból jó. Ott találsz redundánsat is akár 66k Ft-tól is ezt: http://www.ramiris.hu/termek.php?cikkszam=...rt=H%E1z&page=1
ez meg a weboldaluk a tápokról
http://www.chieftec.de/?page=products_cont...d=4&language=uk
Remélem segítettem smile.gif
És ha a beszerzés probléma keress meg smile.gif
TheElf
Sajnos ez a táp kicsi...

Desktop gépbe minden gond nélkül vennék chieftecet de nem biztos, hogy biztos, hogy erre a konfigra könnyen találok megfelelő darabot: Hacsak nem: http://www.chieftec.de/?page=products_big&...d=4&language=uk

Szerelhetőség: Bízom benne, hogy ritkán kell a gépet szerelni... A DTK házak amiket kinéztem kicsik...

12 merevlemezre kell tervezni, 3ware raid kártyára kötve, 3ware hotswap keretekbe pakolva... Nem találtam a DTK honlapon olyan házat amibe ez beleférne.
Csaba_20
Ha véleményt kéne mondanom a DTK tápjait illetően, akkor az semmiképp se pozitív vélemény lenne.

A 12 HDD már egy komoly probléma. A Chieftec legnagyobb asztali PC háza is csak 8 HDD-t képes befogadni. Egyéb helyekre pakolással még bele lehet rakni 12 HDD-t, de az már tákolmánynak számít, nem szervernek. Vannak viszont a Chieftec-nek is fileserver számára készített házai: Chieftec server házak

Azonban nem tudom, hogy ezeket hol lehet beszerezni.

A tápot illetően ajánlom figyelmedbe az FSP Epsilon tápjait. Nem redundás, de nagy teljesítményű.
TheElf
OK, megnézem smile.gif Köszi smile.gif
crix
(Csaba_20 @ 2006.03.11, 22:06) *

A 12 HDD már egy komoly probléma. A Chieftec legnagyobb asztali PC háza is csak 8 HDD-t képes befogadni. Egyéb helyekre pakolással még bele lehet rakni 12 HDD-t, de az már tákolmánynak számít, nem szervernek.
Azonban nem tudom, hogy ezeket hol lehet beszerezni.

ha beszerzési problémád van keress meg, egyébkénta a www.ramiris.hu oldalon megtekinthető

http://www.ramiris.hu/termek.php?cikkszam=...rt=H%E1z&page=1
ez pl 79 ruppó
több infó róla:
http://www.chieftec.de/?page=products_big&...d=2&language=uk

ahogy elnézem neked elég 14 3,5" hely, de ehez még kell egy táp

yah ofkóz az általam írt árakra rájön még a sarc meg a bünti (sarc kereskedőjé, ebből él; bünti: vettél valamit? fizess köcsög(ÁFA))
Csaba_20
(crix @ 2006.03.12, 14:38) *
ha beszerzési problémád van keress meg,

Ez biztosan nem nekem szólt. tongue.gif
crix
(Csaba_20 @ 2006.03.12, 14:43) *

(crix @ 2006.03.12, 14:38) *
ha beszerzési problémád van keress meg,

Ez biztosan nem nekem szólt. tongue.gif

Bárknek szivesen segítek, ha ilyen gondja van smile.gif
Csaba_20
Nekem garanciális problémáim vannak. Mint fogyasztónak milyen feltételeket tudnál biztosítani? biggrin.gif
crix
(Csaba_20 @ 2006.03.12, 14:47) *

Nekem garanciális problémáim vannak. Mint fogyasztónak milyen feltételeket tudnál biztosítani? biggrin.gif

nem nyilatkozhatom, mert csak a problémás dolgoknál mozgósítom a kapcsolataimat smile.gif
inkább mint problémamegoldó működöm közre (wolf)... Tehát ha valakinek extra igénye van akkor. feltételek ofkóz a törvényileg meghatározottak. S hogy a kapcsolatom... nos ő az ügyvéd ismerősét kérdezi problémás esetben smile.gif
Csaba_20
Na de mégis. Szóval ha szükségem lenne a segítségedre, akkor milyen feltételekkel és kitől vásárolhatnék? A Ramiris vásárlója lennék magánszemélyként?
TheElf
Csaba 20: Intel SC5300LXhez mit szólsz?

5U / álló server ház, ha jól látom éppen elférnénk benne...

Nem tudom, hogy a hozzá járó táp milyen, bár eddig Intel házzal, hozzá adott táppal gondom nem volt, de ilyen kérdésben neked pontosabb infoid vannak...

Ha jól látom a blade sorozatból a legkisebb értelmes konfig is nagyobb lenne mint ami nekünk kell, de még ennek utánanézek smile.gif
Csaba_20
(TheElf @ 2006.03.13, 12:10) *

Csaba 20: Intel SC5300LXhez mit szólsz?

5U / álló server ház, ha jól látom éppen elférnénk benne...

Nem tudom, hogy a hozzá járó táp milyen, bár eddig Intel házzal, hozzá adott táppal gondom nem volt, de ilyen kérdésben neked pontosabb infoid vannak...

Ha jól látom a blade sorozatból a legkisebb értelmes konfig is nagyobb lenne mint ami nekünk kell, de még ennek utánanézek smile.gif

Szerintem tökéletes választás a célra. A tápot illetően fogalmam sincs, hogy milyen minőséget képvisel. Még életemben nem láttam azt a tápot. Csak arról tudok véleményt alkotni, amit már legalább képen láttam(nem a dobozát,hanem belül). biggrin.gif
TheElf
Hasonló kategóriájú táppal idáig egyszer volt gond, az is inkább kényelmetlenséget jelentett mint valós problémát: Ha valamiért sípol, akkor az baromi zavaró tud lenni smile.gif
crix
(TheElf @ 2006.03.13, 17:46) *

Hasonló kategóriájú táppal idáig egyszer volt gond, az is inkább kényelmetlenséget jelentett mint valós problémát: Ha valamiért sípol, akkor az baromi zavaró tud lenni smile.gif

well szerény egyszerű buta véleményem szerint ha sípol akkor legyen idegesítő, hogy a stressz minél előbbi megoldásra sarkalljon...
Ez csak abban az esetben gáz, ha pánikolós vagy. Akkor kellemes női hang, mint a macskafogó ratracer 2000 információs szolgálat. Kellemesen belebúgja a füledbe a táp kigyulladt kérem hívja a tűzoltókat smile.gif
Szóval sípoljon csak mint az állat biggrin.gif
TheElf
Na igen, de ugye amikor a 2 fele közül az egyiket takarítónő úgy gondolja ki lehet húzni... na akkor halkabb jelzés is elegendő lenne biggrin.gif
crix
(TheElf @ 2006.03.14, 09:56) *

Na igen, de ugye amikor a 2 fele közül az egyiket takarítónő úgy gondolja ki lehet húzni... na akkor halkabb jelzés is elegendő lenne biggrin.gif

akkor kell csak igazán hangos... az ilyen takkernek taigetosz komplexusa van... egyébként is milyen szerver helyiség ahová bejut a takarító...

off

erről az a sztori jut eszembe amikor valamit fúrtak a szerverszobában, majd csodálkozot a pacák, hogy mi ez a füstszag... az ups-be dugta be az ütvefúrót
mi sírdogáltunk kicsit, eloltottuk az ups-t, elindítottuk a szervereket, megnyugtattuk a kernelt (pánikolt) fölhívtuk a felhasználókat, hogy mostmár lehet, és rendeltünk egy új ups-t expresszfutárral

on
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.