(TheElf @ 2006.03.09, 13:27)

Alapvetően a hotswap redundáns megoldás előnye, hogy hiba esetén nincs fölösleges leállás, a redundáns megoldás (ha nem hotswap) a leállás idejét csökkenti, a márkásabb jobb táp pedig a hiba esélyét csökkenti.
Ezek között a szempontok között kell meghatározni valahogy az egyensúlyt. A redundáns táp előny (fontos előny) de nem létszükséglet. Ezért hajlok jelenleg egy enermax táp felé ami ugye nem redundáns, de a márkában megbízom

Ház kapcsán: extended atx formátum, dual xeon procikhoz, és viszonylag sok merevlemezhez, tehát komoly hűtés kellene.
Tudom mi a redundáns táp előnye, de arra voltam kíváncsi, hogy te miért érzed szükségesnek. Egy jól megválasztott táppal egy megfelelő hőmérsékleten és páratartalom biztosítása mellett tartott teremben 3-4 év folyamatos hibátlan működést szerintem simán lehet produkálni, ha csak a táp meghibásodását vesszük figyelembe.
Valóban a leállás idejét csökkenti a redundáns táp, de nem hiszem, hogy kellene annál komolyabb rendszert alkotnotok, ami 3-4 évente maximum 1 nap leállást jelent a táp miatt. Ez már elég jó hibatűrőnek számít.
Az Enermax jó tápokat gyárt, de akár az FSP cég szervertápjait is megnézheted, azok se rosszak, sőt.