Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Biztonsági ôrök A Boltokban (és Egyéb Helyeken)
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
1, 2
gabcsi
Sziasztok!
Megint megsz..tam. Elmentünk bevásárolni, két kicsi gyerekkel. A táskámban volt:egy pénztárca, iratokkal, két cumisüveg teával és egy Jupik üdítős üveg, amiben szintén itthon lefőzött tea volt.
Fizetés után indultam kifelé, de sipolt a kapu. Mégegyszer átmentem, megint sipolt.Majd jött 2 őr, hogy fáradjunk velük.
Péntek du. volt. Zsúfolva az áruház.
Bekisértek, kipakoltatták a táskám. Mikor felfedezték az üdítős üveget, azt hitték megfogtak.
Majd próbáltam nekik elmagyarázni, hogy próbálják meg összehasonlítani a teát, a Jupik üdítővel. Ami amúgy sárgarépa-cseresznye-lime ízű.
Nem értették, hogy akkor mért sípolt. Ezt sajnos mi se.
Hiába engedtek el , én akkor is szénné égtem.
Nem tudom, a másik csomó embernek, aki látott, hogy elvezetnek minket (két kicsi gyerekkel!!!) is elmondják, hogy tévedtek?
Az üdítő amúgy 149 ft. és nem is ebben az áruházban vettem.
Kell ekkora megaláztatást csinálni?
TheElf
gabcsi: nekem van egy jobb kérdésem: A sípoló kapu miért csak kifelé van? Megmondom mire gondolok. Ha befelé is ugyanolyan kapun mész át, hamar kiderül a vakriasztás lehetősége. Ergo nincs felesleges megaláztatás, és az őr is tovább tud figyelni más dolgokra...
Csaba_20
Múltkor a Tesco-ban én befelé menet futottam bele a sípoló kapuba. Mivel vásárolni szerettem volna és nem utólag magyarázkodni, ezért hátra mentem a biztonsági emberrel, hogy kiderítsük a jelzés pontos okát. Végül kiderült, hogy a karácsonyra kapott melegítő felsőmben alkalmazott lopásgátló jelzett be. Miután eltörtük, már nem jezett a készülékük.

Több száz riasztós üzletben jártam a Tesco előtt karácsony óta a melegítőben. Konkrétan azon a napon is jónéhányban. Sehol nem riasztott a kapu. A biztonsági őr a kapuk érzékenységével magyarázta. Sajnálatos módon nem ismerem ezen riasztórendszerek elektronikáját, így valószínűnek tartom, hogy a tapasztalati úton szerzett információja helyes volt az őrnek. Azóta se riasztott sehol a melegítő felső és vásárláskor a boltban lehúzták a "leriasztózó" készülék előtt.

Szóval az ilyen riasztások nem feltétlen azt jelzik, hogy lopás történt. Az én példám is bizonyítja, hogy máshol vásárolt lopásgátlós termékek is okozhatnak meglepetéseket. Ez azért aggasztó egy picit, de még nem olyan vészes.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.