Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Forma-1 2006
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
1, 2, 3
schcsabi
Csóri Kimi alá igazán adhatnának egy ótót .

Sumák Sumi meg így járt... tongue.gif
Joooe
Azért ez nagyon durva volt, bár az időmérőt nem láttam csak egy felvételt schumi belső kamerájából, de teljesen egyértelmű, hogy csak bakizott...
Ilyen szándékosságot feltételezni azért csak megalapozottan lehetne, nem kicsi vád, elég abszurd a versenybíróság elképzelése... Elvenni a rajtpozíciót valakitől aki vb címért küzd valami homályos összeesküvéselmélet alapján nagyon durva... Minden évben vannak versenyzők akik beakadnak a rascassban, az is látszott, hogy a schumi már a ráfordulásnál elbaszta, előfordul az ilyen, láttunk már tőle is durvább hibát is...
schcsabi
Legalább kiderült az új időmérő nem jelentéktelen hiányossága.
De ahozképest egész jól feljött, normális pályán még tán dobogós is lett vón. Bár normális pályán lehet, hogy nem főtt volna meg Kimi ótója..
crix
Szerintem nem baj, hogy sumakker a végéről indult
Amikor a pályára visszatolták pár éve az meg szabályos volt.
Amennyire Joooe szándéktalannak én annyira szándékosnak láttam.
meg bocsánatot is kért... én ha rosszat csinálok szándék nélkül nem kérek, mert nem rajtam múlt, igenis aki sumákol bünti... akimeg ennyire béna az is megérdemli
Joooe
Hmm hibáért akkor is bocsánatot szoktak kérni, ha nem szándékos wink.gif

Számtalanszor volt már, hogy valaki más hibájából kerül valaki hátrányos helyzetbe, ilyen súlyos büntetést nem szoktak kiszabni.
Ha meg szándékosságot feltételezünk, akkor ki kellett volna zárni a versenyből. Szóval számomra minden szempontból érthetetlen a szervezők döntése. Ráadásul szándékosságot feltételezni egyszerűen nem volt alapjuk, ez annál komolyabb vád, hogy csak úgy saccra ki lehessen mondani... Schumi nem tudhatta, hogy mögötte Alonso gyorsabb körön van mert ezt nem közölték vele. Csak úgy megáll a pályán, amikor fogalma sincs hogy ki van mögötte, és gyorsabb-e egyáltalán, kockáztatva, hogy esetleg nekimennek? Ráadásul íígy? Ha tényleg schumákolni akart volna, simán csinál egy látványos elfékezést... Az a kanyar nagyon szűk, minden évben akad, aki nem tud elfordulni, bárki más állt ott volna meg így, nem lett volna bünti. Szeritem whistling1.gif
crix
(Joooe @ 2006.05.31, 06:30) *

Hmm hibáért akkor is bocsánatot szoktak kérni, ha nem szándékos wink.gif

Számtalanszor volt már, hogy valaki más hibájából kerül valaki hátrányos helyzetbe, ilyen súlyos büntetést nem szoktak kiszabni.
Ha meg szándékosságot feltételezünk, akkor ki kellett volna zárni a versenyből. Szóval számomra minden szempontból érthetetlen a szervezők döntése. Ráadásul szándékosságot feltételezni egyszerűen nem volt alapjuk, ez annál komolyabb vád, hogy csak úgy saccra ki lehessen mondani... Schumi nem tudhatta, hogy mögötte Alonso gyorsabb körön van mert ezt nem közölték vele. Csak úgy megáll a pályán, amikor fogalma sincs hogy ki van mögötte, és gyorsabb-e egyáltalán, kockáztatva, hogy esetleg nekimennek? Ráadásul íígy? Ha tényleg schumákolni akart volna, simán csinál egy látványos elfékezést... Az a kanyar nagyon szűk, minden évben akad, aki nem tud elfordulni, bárki más állt ott volna meg így, nem lett volna bünti. Szeritem whistling1.gif

Hát mostanában drákói a szigor...
Egyébként meg hajlamos vagyok elhinni, hogy direkt volt... Lásd még kilökte Hill-t annó
Akkor mégis világbajnok lett...
Meg a visszatolós dolog. Akkor még mindent megtehetett. Lehet hogy egyszerűen kipróbálta, mennyit tehet meg. Csak most nem jött be
schcsabi
Azért egy x-szeres világbajnoktól elvárható lenne egy kanyar bevétele mindenféle mutatvány vélkül, bár a múltkori fűnyírását tekintve .... iiizé.. gyenge kezdés után erős visszaesés ?

Hehe, új logó a ferrarinak : -->LINK<--
ityam
itt az bonyolitotta a helyzetet hogy siman be tudta volna venni a kanyart, de nem tette meg. es szerintem ezert buntettek meg.
az igaz hogy a bejaratanal elfekezte magat de utana amikor mar fordult akkor kiegyenesitette az utat es utana mar tenyleg nem tudott befordulni.
mondjuk en nem hiszem hogy szandekos volt de attol fuggetlenul nem sajnalom hogy buntetes lett a vege.max azt hogy az utolso helyre raktak emiatt. szerintem eleg lett volna egy 10 helyel hatrebbrakni.
indoknak meg azt mondani hogy nem a tole varhato szinten oldotta meg a problemat es emiatt feltartotta a mogotte jovoket.
Joooe
Sokkal prózaibb dolgot látok a dolog mögött, fény derült az időmérő rendszer egy hiányosságára, és hogy az illetékesek a saját seggüket védjék, gyorsan kellett egy bűnbak smile.gif A rendszer tökéltetes, csak azért nem jól sikerült mert volt egy csaló biggrin.gif
Nagyooon nehéz kívülről megmondani, hogy szándékos volt-e. Ha van alapjuk szándékosnak tartani, akkor zárják ki a versenyből, ha meg nincs akkor legfeljebb pénzbüntetést érdemel a hibáért, olyanra volt már példa... De ez a se ilyen se olyan megoldás nagyon schumákolás smile.gif

Mindegy, tetszik az új logó biggrin.gif
toreki
Ha kizárják, akkor a csapat fellebbez, így viszont simán lenyelte a békát, hogy az utolsó helyről indul. És mivel úgyis mindegy volt, még motort is cserélhettek.
ityam
csak azt tudnam hogy miert volt jo nekik most motort cserelni. uccso helyrol indulnak egy olyan palyan ahol elozni alig lehet, igy jo eredmenyt elerni nem lehet, de cserebe a kovetkezo futamra van egy hasznalt motorjuk amikor elorol is indulhat es eselye is lenne.
de tudom en nem ertek hozza. nekem nincs forma1es csapatom. biggrin.gif

amugy szerintem azert lett megbuntetve mert futam elott ugyebar nagyon ment a figyeljunk a levezeto koron hogy engedjuk el a gyors koron menot, es o a nem igyekezett elegge a mogotte jovok zavartalan elengedeseben.
toreki
Azért ahhoz, hogy feljöjjön a sor elejére eléggé hajtania kellett az autót. Az övé ezt is kibírta, szemben másokéval.
Joooe
Találtam egy jó cikket erről a Schumacher-incidensről. (Mármint azért jó, mert hozzávetőleg az én véleményemet osztja biggrin.gif )
Egy idézet a végkövetkeztetésből, ami tetszett:
"Nos, talán Michael Schumacher is boszorkány, de azért ennek az alátámasztásához súlyosabb érvek kellenének annál, hogy többet nyom, mint egy kacsa..."

ittacikk
crix
jól leült a topik smile.gif

Szerencsétlen balfasz Raikkönen!
Ezt tényleg az ág is húzza. A multkori lecserélhetetlen kerék...
Szarú nyomja a csapat. Bezzeg a loozer Montoyával mindig minden rendben megy. Csak csapatot kéne cserélni a merdzsónál (mármint szerelőcsapatot).
Button meg erős kezdés után... Remélem azért mostmár beleszerelik a motort az autóba.
Alonso előtt meg kalap le. Jól keni. Talán a legjobb kocsival, de ki is használja.
csak az a csúny piros matchbox ne lenne
Joooe
jó az a piros medzsó is clap2.gif

Csá crix, rég láttalak erre smile.gif
ityam
crix: raikonennek lecsereltek a kereket. utana benaztak valamit. csak a gyula hangoztatta hogy nem csereltek le.
ityam
szegeny mekik:(
szep kis rajtbaleset
Joooe
Hogy ennyire szerencsétlen hogy lehet valaki laugh.gif

A lányok és a meki szurkolók biztos megköveznek, de ez már vicces ami Raikkönenel történik. shifty.gif
localnet
Az biztos, hogy megint elnyerheti az év peches embere címet.

Nem tudom, hogy csak engem zavar e, de a régi F1 kommentátorok mellett élvezett volt nézni a közvetítéseket, elejétől végéig érdekessé tették még az unalmas pillanatokat is. De a mostaniak (Palik stb) mellett a futam negyedénél az ember késztetést érez kikapcsolni a TV-t , a felénél meg be is alszok rajta. Az már csak megfejeli az egészet ahogy az RTL az utolsó két futamot közvetítette( híradó rulez).
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.