Sziasztok!
Vettem egy új autót részletre másfél éve. Az erste leasing-nek csekken fizetem a havi törlesztőrészletet. Most viszont kaptam egy levelet Tőlük, amiben arra "kérnek", hogy álljak át a bankszámlámról történő fizetésre! Ha mindezt nem akarom és továbbra is csekken szeretnék fizetni, akkor havonta 100Ft-ot "csekkfeldolgozási díj" címén hozzátesznek még a törlesztőrészletemhez! Persze a levélben nem írták, hogy mennyi is ez a díj, a neten kellett utánanézni. Szerintetek ez így okés? Mármint a csekkfeldolgozási díj! Az Émásztól vagy a Tigáztól miért nem számítanak fel ilyen díjat? /Nem mintha kellene/
A csekk önmagában elég drága mulatság, csak ezt egy magára valamit is adó cég nem fizetteti ki az ügyféllel. Szerintem egyoldalú szerződés módosítás. Majd egy jogász megmondja, hogy jogos-e.
Ariadne
2006.03.14, 09:32
Pontos szabályt én sem tudok rá, de szerintem kérheti. Ha bankszámláról utalok, akkor is normális, hogy én fizetem ennek a költségét, ennyi erővel kérhetik ugyanezt csekkes fizetésnél is, bár tényleg nem túl kedves dolog. Bár érthető, hiszen a banki átutalás nagyságrendekkel könnyebben kezelhető, ellenőrizhető, és nem utolsó sorban olcsó dolog.
Ariadne: én arra gondoltam, hogy utólag egyoldalúan megmódosíthatja a szerződést? Mert akkor azt is beleírhatná utólag, hogy csak piros sapkában lehet befizetni.
Ariadne
2006.03.14, 11:07
A szerződés és az ászf nélkül ezt nem nagyon lehet megmondani, én arra gondolva írtam ezt a véleményt, hogy azért van ráció abban, hogy egy cég átáll a papíralapúról az elektronikus fizetésekre, és ezért nyilván töbletköltséggel jár sokezer helyett mondjuk néhány száz példányban csekket készíttetni és kezelni.
Meg kellene kérdezni őket, pontosan mi alapján kérik most hirtelen ezt a díjat, mondják meg konkrétan, aztán abból kiindulva lehet közelebbit mondani.
Praktikus oldal: meg kell nézni, mennyiben kerül az utalás, nem biztos, hogy olcsóbb.
Nosztradamusz oldal: szerintem nem kell ahhoz sok idő, hogy mindenki szedjen ilyet, jól el akarják tüntetni a csekkes rencert.
Jogi oldal: tényleg ÁSZF kell hozzá, általában megtámadható, csak megint itt a kérdés: minek? 100 Ft-ért per?
Ariadne
2006.03.14, 13:04

Ez most olyan válasz volt, mint az egyik Mátyás királyos népmesében, amikor a lány ment is meg nem is, hozott is ajándékot meg nem is... De nagyon egyetértek egyébként mind3 oldallal - FVF, sokoldalú vagy.
És - a legfontosabb részt hagytad ki - meztelen is volt, meg nem is
Ariadne
2006.03.14, 13:26
Ejha, de jó a memóriád, Joooe!

Bár azt hiszem, nem furcsa, hogy engem ez a momentum nem ragadott meg annyira...
Köszönöm a válaszokat!
De még egy ide nem illő kérdést teszek fel. Ha meghibásodik a winchesterem, vagy a dvd-íróm esetleg az alaplapom és elviszem oda, ahol vásároltam, hogy beadjam szervízbe, akkor kell, hogy adjanak cserekészüléket? Vagy mikor kell, hogy adjanak?
Ariadne
2006.03.14, 15:11
Egyáltalán nem kötelesek cserekészüléket adni, nincs már olyan szabály, ami előírna ilyet. Választásod szerint viheted akár a szervizbe, akár a vásárlás helyére.
Sziasztok!
Új vagyok itt.
Kerestem egy fórumot amiben leírhatom sérelmeimet.Remélem ez az.
Az egri Agria Mobil Kft-n belül lévő hitel ügyintéző irodába senki be ne tegye a lábát!
Borzasztó, körülményes ügyintézés, iszonyatosan lassú, dilettáns alkalmazottak. A hozzáértés teljes hiánya.Az egész úgy ahogy van káosz. Teljesen személytelen, durva, bunkó,rideg "stílusban" bánnak az emberrel.Az egész olyan, mintha valami rettenetes nagy áldozatot hoznának nekem, csak úgy.
2.6 milló hitelt szerettünk volna intézni egy autóra.Ebből bizony 130 ezret kap az iroda jutalékként.Úgy tűnik ezt keveselték, mert még elkértek 5000 ft ügyintézési díjat(???).De amit ott átéltünk, nem is tudom szavakba önteni.Így még nem beszéltek velem sehol.Én is kereskedő vagyok.Nem tudom mire vittem volna, ha így szólok a vevőkhöz-akár egyszer is-mint ők.Az egyik hölgy például folyamatosan táplálkozott, kávézott, majd cigiszünetet tartott.Ha megcsörrent a telefon mérgesen felkapta, és beleordított, hogy nem ér rá mert éppen Okmányirodai anyagot rak össze, ezért hagyják békén.A mi ügyünket intéző holgy az asztalra könyökölve a szája elé rakott keze mögül suttogta ki a kérdéseit, a másik kezével pedig gépelt, ha éppen nem a barátjával csacsogott telefonon.De folytathatnám még sokáig.
A mindig nyugodt, csendes feleségemnek már ölni volt kedve, amikor végre röpke 2és fél óra elteltével távozhattunk az irodából.
Véleményem szerint nekik kéne megtenniük mindent a vevőkért, és nem fordítva.
Hová juttassam el eme panaszom ,ha szerintetek jogos?
Tipikus példája az újságban állást hirdető cégek egyikének, ahol kb. annyi a hirdetés, hogy Területi marketing igazgatót keres piacvezető cég havi 250.000 ft-os fizetéssel.
Tömegével vanank ilyenek mindenhol, mivel a vezetők sem értenek hozzá, nem várják el a hozzáértést egyetlen egy számít, az alkalmazottak minnél több ügyfelet hozzanak, ha elfogynak az ismerőseik, akkor kirúgjájk őket és veszenk fel újabbat, nem érdemes képzésre költeni sem.
A lényeg, hogy nem kell oda menni többet, ha nem tetszik a stílus, akkor vagy kell az interneten keresni megfelelő ajánlatot, vagy személyesen végigjárni a bankokat 130.000ft-ért megéri rászánni pár napot, ha kereskedő vagy, akkor azért a pénzhez is értesz, azt amit ők csinálnak, hogy van egy listájuk a bankoktól és abból kiválasztanak egy ajánlatot majd bemennek hejeted a bankab, Te is meg tudod csinálni.
Ha rámegy egy heted, akkor is az napi 27.000Ft-os fizetés, ami nem rossz...
Kedves Pjotr!
Köszönöm válaszod!
Sajnos meg volt kötve a kezem.A vásárolni kívánt autó árából még engedtek, azzal a feltétellel, ha ott kötöm rá a gépjárműhitelt.Persze tudtam volna intézni magamnak a dolgot, de a fent leírtak miatt ez nem volt lehetséges.
De nem is ez a lényeg, hanem a bánásmód.
Az ellen, sajnos csak azt lehet tenni, hogy nem mész oda többet és elmondod minden ismerősödnek, aki hitelt akar, hogy ezek ilyenek.
Igen...Biztos lehetsz benne, hogy ezt fogom tenni.