Egy regi topicot talaltam amiben egy flashdriveos eset volt, es gondoltam azt mar nem hozom fel ujra es bovitem ki minden termekre.
Szoval a kerdes valojaban: Mi szamit hibas termeknek? elvileg mindenki azt mondja hogy ami nem a leirasnak megfeleloen mukodik az hibas. Csakhat szamtek cuccoknal elegge sokminden bizonytalan es foleg sokmindent nem is tartalmaz a leiras(meg ha lenne is hozza akkor sem).
veszem a mostani esetem az alaplapommal: eddig hasznaltam 2X512 MB ramot es arra gondoltam hogy veszek hozza egy 1GB os ramot, es akkor azzal elleszek egy jo ideig. meg is vettem az 1GB os ramot, belerakom a gepbe es lass csodat osszesen 1.5 GB-ot ismer fel. mint rutinos informatikus gondoltam kicsit atvarialom a ramfoglalatokba a memoriakat es jo lesz. hat valtozni valtozott, volt hogy csak fel gigat ismert fel volt hogy el sem indult a gep. de a 2 GB ot sehogy sem sikerult felismertetni a gepel.
Namost akkor hibas a ram? vagy az alaplap?vagy esetleg a proci(A64 nel a prociban van a memoriavezerlo)?
persze azt mondanom sem kell hogyha kivettem a 2 db 512 es ramot akkor az 1 GB os modult egyedul szepen felismerte es vettem melle meg egy 1 GB os modult es ugy mar szepen felismerte 2 GBnak a 2 db 1GB os modult. persze ha belerakom most meg a 2DB 512 es ramomat akkor is max 2.5 GB os tudok felismertetni vele.
szoval akkor most hibas az alaplap vagy sem. a leirasaban csak annyi van hogy max 1 GB os modulokat tud kezelni. akkor most hibas e vagy sem az alaplap?
vagy teszem azt ha megnezunk egy alaplap biosfrissiteseit hogy milyen hibakat javitanak ki bennuk akkor ameddig nem volt meg az adott biosfrissites addig ha valaki visszavitte az adott alaplapot a kiskerbe akkor mit kellett volna csinalnia a kiskernek? kijavitani nem tudja(nem perfect biosirasban a kisker), ha kicsereli az nem jo mert masiknal is egyanilyen problema lesz. penzt visszaadni meg nem fog mert jelentektelen hiba miatt nem lehet elallni a szerzodestol.
vegyunk masik esetet van egy dvd olvaso ami nem hajlando olvasni valamelyik markaju DVD lemezt, de a tobbit igen. hibas e a dvd olvaso ha nem irtak benne hogy nem tudja azt a dvd lemezt olvasni.
van egy jatek ami nem indul el az egyik videokartyaval amivel pedig el kellene indulnia a minimalis rendszerkovetelmenyek szerint.
tegyuk fel(ami valoszinuleg igy is van) hogy a csere azonos tipusra nem oldja meg az adott problemat .
szal kerdesem hogy hibasak ezek a termekek vagy sem? a boltos azt fogja mondani hogy nem hibas, a vevo meg azt fogja mondani hogy hibas.
mi az igazsag?