Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Alkalmazottak Nevesítve?!
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
oddz
Tisztelt FVF!

Azzal a gondolattal tépelődöm, hogy lehet-e, szabad-e avagy kötelező-e az alkalmazottakat nevesíteni? (névtábla, kitűző stb.) Ugyanis a nagy áruházakban a legutolsó(nak tekintett) takarítószemélyzeten is ott tündököl a névjegykitűző. Ellenben a legtöbb bank alkalmazottjáról azt sem tudom, hogy kicsoda-micsoda, hiszen nemcsak, hogy nincs a környezetében feltüntetve a neve, de mégcsak bemutatkozni sem tudnak (közben pedig odaszolgáltatok mindenféle igazolványt az összes adatommal). Jelenleg fontolgatom egy pénzügyi intézet elleni feljelentés lehetőségét, ugyanis az alkalmazott nem megfelelően tájékoztatott és ebből nekem anyagi és erkölcsi károm is származott. mad.gif Ellenben az illetőt a fent említett okok miatt meg sem tudom nevezni.
Vétett-e az intézet, avagy van-e olyan előírás, törvény avagy rendelet, amelybe ez beleötközik?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: drendolf
toreki
Mindenhol kamera van, és biztosan őrzik egy ideig a felvételeket.
asdf
Afaik 30 napig lehet csak orizni a felveteleket, utana meg kell semmisiteni.
TopiGonzalez
(oddz @ 2006.03.17, 12:16) *

Tisztelt FVF!

Azzal a gondolattal tépelődöm, hogy lehet-e, szabad-e avagy kötelező-e az alkalmazottakat nevesíteni? (névtábla, kitűző stb.) Ugyanis a nagy áruházakban a legutolsó(nak tekintett) takarítószemélyzeten is ott tündököl a névjegykitűző. Ellenben a legtöbb bank alkalmazottjáról azt sem tudom, hogy kicsoda-micsoda, hiszen nemcsak, hogy nincs a környezetében feltüntetve a neve, de mégcsak bemutatkozni sem tudnak (közben pedig odaszolgáltatok mindenféle igazolványt az összes adatommal). Jelenleg fontolgatom egy pénzügyi intézet elleni feljelentés lehetőségét, ugyanis az alkalmazott nem megfelelően tájékoztatott és ebből nekem anyagi és erkölcsi károm is származott. :angry: Ellenben az illetőt a fent említett okok miatt meg sem tudom nevezni.
Vétett-e az intézet, avagy van-e olyan előírás, törvény avagy rendelet, amelybe ez beleötközik?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: drendolf

Szerintem a személyiségi jogok miatt nem lehetne kitenni a névtáblákat. Ha egy köztörvényes bűnözőt megillet a névtelenség lehetősége,akkor egy dolgozót miért ne? A másik: Név nélkül is be tudják azonosítani az illetőt.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.