Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Externet Internet
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
najo
A következő problámám adodott, a karácsony elötti "Szereld magad" ADSL akcióból:
megrendeltem az Externettől az ADSL-t, elküldték e-mailben a szerződést, néhány nap után meg is
hozták a modemet. Összeszereltem, nem megy, felhívtam őket, bejelentettem, hogy "élesíteni" kellene.
Mondták, rendben, ez néhány napot igénybe vesz. Vártam, majd miután letelt a szerződésben általuk
diktált feltétel, miszerint 30 napjuk van a szolgáltatás megindítására, újra felhívtam őket. Mondták élesítve van, biztosan nem jól kötöttem be, mondtam, biztosan jól kötöttem be. Mindenesetre sikerült megállapodtunk, hogy január 2.-án küldenek egy szakembert, aki bevizsgálja a vonalat, megnézi a modemet, stb, stb . Természetesen nem jött a szakember, január 4.-én írtam egy felmondó levelet, miszerint nem teljesítették a szerződésben foglaltakat, tekintsék a szerződést semmisnek. Erre a levelemre egy automata visszaigazolás jött, azóta semmi. Februárban megkaptam a számlát. Ekkor újra telefonos "segítséget" kértem tőlük, de nem jutottunk semmire, felvették a reklamációmat, megígérték, hogy értesítenek a fejleményekről, de azóta semmi hír, csak a számlák jönnek, mert megjött marciusban is a számla. Közben februárban bementem egy Tcom pontba, vagy valami ilyesmibe és rövidebb "küzdelem"
után készségesen segítettek abban, hogy lehet-e egyáltalán ADSL szolgáltatást használni a telefonunkon, mert a netes keresők talán, illetve bevizsgálást ajánlottak. 10 perc alatt kiderült, egyáltalán nem lehetséges a vonalon ez a szolgáltatás. Mindezt természetesen közöltem az Externet ügyfélszolgálatával is, de ez őket nem zavarja abban, hogy egy nem létező szolgáltatásért számlákat küldjenek.
Kérdésem, hova fordulhatok segítségért, mert hozzájuk nem az már kiderült.

Előre is köszönöm a segítséget

Ariadne
Hivatalos és talán eredményes panaszt tudsz tenni az NHH-nál NHH, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjénél. smile.gif
najo
(Ariadne @ 2006.03.21, 11:35) *

Hivatalos és talán eredményes panaszt tudsz tenni az NHH-nál NHH, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjénél. smile.gif

Köszönöm a segítséget. Már írtam is nekik levelet

vasa

Én több mint két éve vagyok externetes. Néhány karbantartáson kívül eddig semmi baj nem volt. Eddig!

Most 2007. szeptember 28-óta nincs netem, és most október 5.-e van...
Hiába telefonálok az ügyfélszolgálatra, nem segítenek. Náluk, és a T-comnál minden rendben van.
Azt mondták biztosan a modemem rossz, vettem egy újat, amivel szintén ugyanaz a hiba,
nem világít az ADSL link/act LED!

Már mindent kipróbáltam, splittert cseréltem, másik fali aljzatba dugtam a vezetéket stb...
E-mailt is írtam nekik, de semmi.

Mit tegyek, kihez forduljak?!
Így nem fogom kifizetni a számlát, ha nem kapok érte netet!!!

Az NHH oldalán az szerepel, hogy 30 napja van a szolgáltatónak! Ez nagyon igazságtalan, mert
akkor én akár egy hónapig net nélkül maradhatok, amit ráadásul ki is számláznak?!
És az Ügyfélszolgálat nem tud segíteni?!
tibu
Externet ÁSZF-ben 3 munkanap van megadva a hibaelhárításra.

11. A hibabejelentő elérhetősége, a vállalt hibaelhárítási célértékek, a
hibabejelentések nyilvántartásba vételének menete.

A szolgáltató folyamatos ügyfélszolgálatot működtet, ahol az előfizető közvetlenül bejelentheti a
szolgáltatás meghibásodását. Az ügyfélszolgálat elérhetőségét jelen ÁSZF 12. pontja tartalmazza. A
szolgáltatónak a hibabejelentést az előfizető részére vissza kell igazolnia, és nyilvántartásba kell vennie.
A nyilvántartásnak tartalmaznia kell:

a) az előfizető értesítési címét vagy más azonosítóját,
cool.gif az előfizetői hívószámot vagy más azonosítót,
c) a hibajelenség leírását,
d) a hibabejelentés időpontját (év, hónap, nap, óra),
e) a hiba okának behatárolására tett intézkedéseket és azok eredményét,
f) a hiba elhárításának módját és időpontját (év, hónap, nap, óra), eredményét (eredménytelenségét
és annak okát),
g) az előfizető értesítésének módját és időpontját.

A szolgáltató a hiba bejelentése után haladéktalanul megkezdi a hibabehatárolást. Az elvégzett vizsgálat
alapján a szolgáltató haladéktalanul és megfelelő indokolással köteles az előfizetőt értesíteni arról, hogy

a) a hiba a vizsgálat alatt nem volt észlelhető, vagy a hiba az előfizető érdekkörébe tartozó okból
merült fel,
cool.gif a hiba kijavítását megkezdte,
c) a hiba kijavítását három munkanapon belül nem tudja vállalni, ezért az előfizető részére
meghatározott mértékű díjcsökkentést nyújt.

A szolgáltató az előfizető által bejelentett, a hibabehatároló eljárása eredményeként valósnak bizonyult
hibát annak bejelentésétől legfeljebb három munkanapon belül kijavítja (minőségi célérték: 3 munkanap,
vállalt minimálérték: 3 munkanap). Ha a kivizsgálás vagy kijavítás kizárólag a helyszínen, az előfizető
helyiségében és az előfizető által meghatározott időpontban lehetséges, vagy ha a kijavítás a szolgáltató
és az előfizető megállapodása szerinti időpontban a szolgáltató érdekkörén kívül eső okok miatt nem volt
lehetséges, a hiba kijavítására rendelkezésre álló határidő a kiesés időtartamával meghosszabbodik. A
hibaelhárításra vállalt határidő elmulasztása esetén a szolgáltató a hiba bejelentése esetén kötbér
fizetésére köteles a hiba bejelentésétől számított harmadik munkanaptól a hiba elhárításáig.

A szolgáltató a hibabejelentéseket, a hibabehatároló eljárás eredményét és a hibaelhárítás alapján tett
intézkedéseket visszakövethető módon, hangfelvétellel vagy egyéb elektronikus úton rögzíti, és az
adatkezelési szabályok betartásával azt legalább egy évig megőrzi.

https://www.externet.hu/_site/doc//externet...szf20070201.pdf

(vasa @ 2007.10.05, 13:13) *

Már mindent kipróbáltam, splittert cseréltem, másik fali aljzatba dugtam a vezetéket stb...

Vezeték jó, nincsen szálszakadás... ?smile.gif
vasa
Köszönöm a választ!

Teljesen új vezetéket használok azóta.

Az ÁSZF-et most olvasom, de hiába írják le ezeket, ha nem segítenek!...
Harmadszori hívásomra mondták, hogy nem tudnak segíteni!!
Szerelő kiküldéséről szó sem volt például.
Emiatt gondolom, hogy a központban sem nézték meg...

De hívtam a t-com-ot is, azt mondták, ők írásban értesítették az externetet,
hogy nincs vonali hiba. (externet viszont nekem nem jelzett vissza...)

Semmilyen hibajegyet, vagy e-mailt nem küldtek.

Mit tegyek?

Köszönettel,
Varga Sándor
tibu
Externettel kellene lerendezni a dolgokat, mivel velük állsz szerződésben.
Nehéz lesz.

Új modem jól van konfigurálva?
VPI/VCI értékek.
vasa
Egyáltalán nem ég az ADSL LED. (egyik modemen sem).
Ezért szerintem nem konfig probléma.
De (fejből) VPI/VCI 1/32.
A modemet próbáltam Bridge, és Pppoe módban is.
Persze meg sem nyikkant, mivel nincs szinkron.
A telefon egyébként rendben működik.

vasa

Egyébként próbáltam 8/35 értékkel is.
asdf
Ha nem eg az adsl led, akkor jelen ismereteim szerint sokkal nem nagyon tudsz probalkozni. A max annyi, hogy az adsl modemet kozvetlen a legelso falialjzathoz viszed -ahonnan esetleg tovabb van osztva- bedugod splitter nelkul, ugy, hogy semmi mas telefon nics radugva, es egy olyan vezetekkel, amivel elotte egy telefont is radugsz, es meggyozodsz rola, hogy van vonal (ebbol adodoan a kabel jo). Ha ekkor sem eg az adsl led, akkor naluk a hiba. Bar ez annak fenyeben erdekes, hogy a t-com szerint viszont nem... De ha egyszer nem eg az adsl led kozvetlen a bejovo kabelen raadasul ket modemmel is, akkor csak a tuloldalt lehet a problema...
vasa
Igen, én is így gondolom, és ki is próbáltam...
Eredmény ugyanaz.

Erre az a válaszuk, hogy náluk is minden rendben,
érjem be ennyivel. Egyébként olvastam olyat is valamelyik fórumon, hogy a t-com azt állította, hogy jó a vonal,
később rájöttek, hogy mégsem...

Használat közben romlott el ráadásul, közben a lakásban semmi sem változott természetesen,
mert otthon sem voltunk. (Távoli eléréssel használtam a gépemet, amikor megszakadt a kapcsolat).

Egyértelmű, hogy náluk van a hiba, vagy a házban a vezetékekben (Nem hiszem hogy a lakásban, mert
itt semmi sem változott, és a telefon is jó), de ezt nekik kell kideríteni, mi közöm van nekem ehhez?

Egyébként kötbért fogok követelni az elmaradt szolgáltatásért, azt írják az ÁSZF-ben, hogy
lehet, ha nincs szolgáltatás. Márpedig nincs, és én időben bejelentettem.
vasa
Ma azt mondták, hogy szerelőt csak akkor kapok, ha kifizetem a kiszállást.
Le*arják mi van az ÁSZF-ben...

Most újra megnézik a vonalat állítólag...
teeq
Nekem is meggyűlt a bajom ez Externettel, kötöttem velül egy Internet előfizetést mely szerződésében ez állt:

"2.5. A Szolgáltatás üzembe helyezése
Szolgáltató vállalja, hogy a Szolgáltatást az Igénylőlapon
meghatározott hozzáférési ponto(ko)n az Előfizető 3. pont
szerinti teljesítésétől számított 60 napon belül üzembe helyezi
(minőségi célérték: 60 nap, vállalt minimálérték: 60 nap). "

Vagyis azt állították hogy az egész évre szóló számla befizetése után 60 napon belül aktiválják az Internetem, pontosabban a T-COM nak kellett volna kijönni és a helyi központban egy vezetéket átdugni. Ezen a 60 napon már bőven túl vagyok és még mindig nincs netem. Érdekes a dologban hogy amíg vártam a szomszédomban 2 hét alatt bekötötték az Internetet, igaz ő T-COM os szolgáltatást vásárolt, én Externetet. Már a 60 napot is felháborítónak tartom a 21. században, de itt meglehet csinálni. Az Externet ügyfélszolgálatától azt értesítést kaptam, miután rákérdeztem ugye, hogy a T-COM visszautasította a kérésem, adjam meg a bankszámlaszámot és visszautalják a befizetett pénzt. Az érdekes ismét a dologban, hogy már nem egy Externetes ügyfél van a községünkben, tehát nem értem milyen alapon utasította vissza.

Az lenne a kérdésem, hogy ezzel most mit lehetne tenni hogy kicsikarjam azt az előfizetés aktiválást a T-COM-tól? Vagy van e mód valami panasztételre, aminek eredménye is van? Hiszen ők vállalták hogy 60 napon belül üzembe helyezik, és ezt nem teljesítették ezt nem intézhetik el annyival hogy visszautasítva?!?

Üdv. Teeq
Blade
(teeq @ 2007.10.10, 00:38) *

Az lenne a kérdésem, hogy ezzel most mit lehetne tenni hogy kicsikarjam azt az előfizetés aktiválást a T-COM-tól? Vagy van e mód valami panasztételre, aminek eredménye is van? Hiszen ők vállalták hogy 60 napon belül üzembe helyezik, és ezt nem teljesítették ezt nem intézhetik el annyival hogy visszautasítva?!?

Azt nem hiszem, hogy kierőszakolhatnád, hogy szolgáltassanak neked. Annyit tehetsz, hogy bepereled őket arra hivatkozva, hogy kárt okoztak neked a szerződés nem teljesítésével, amit ilyenkor ki kell fizetniük... mondjuk ha vállalkozó vagy, és tudod bionyítani, hogy mennyi kárt/kiesett hasznot okozott neked ez.

De nem javaslom, nem vagyunk az USA-ban (ahol ezt 3 nap után már megteszik az ügyfelek... ott délutánra/másnapra szokták bekötni az ADSL-t).

Azt javaslom, fogd a pénzed, és menj át egy másik szolgáltatóhoz (de a matávot nem javaslom...).
TheElf
Először is: Jó eséllyel az Externet sara a dolog. Ugyanis: ha nincs szabad kapacitás, ami könnyen előfordulhat, és a T-Com nem akar bővíteni, visszajelez: miért kell az Externetnek várnia azzal, hogy ezt közölje?
coba
Sziasztok!

A következőt tapasztalom:

Külföldi sáv folymatosan szakadozik, tegnap éjszaka óta :-(

Időnként elmegy a vonal. Haza címek mennek, csak külföldi nem.

Felhívtam a műszaki ügyeletet, ahol azt mondta az illetékes, hogy nicns smemiféle hiba biggrin.gif Nekem kelett meggyőznöm, hogy nincs külföldi ping. próbáltatam vele pár közismert külföldi oldalt, azt mondta nála bejön hibátlanul. Azt javasolta keresem fel a külföldi játéküzemeltetőt biztos náluk van a hiba. Ja - ja valószinűleg, hogy a játékszolgáltató hibája miatt nem jön be pl: a www.cnn.com, www.bbc.com, www.google.com.. stb.... Már 4 hónapja folymatosan jelentkezik ez a hiba. Ha csak simán a magyar Internetet böngészi valaki akkor nem veszi észre a kieséseket, de az én esetemben elég gyakran gböngészek, játszok országhatoron kívüli szervereken ez így nagyon tré. Az teljesen biztos részemről, hogy így aztán amint a rabláncuk felszabadul, lejár egyből megyek egy stabil külföldi sávos szolgáltatóhoz. Ennyi boszankodást nem ér meg számomra :S Szeritnem senkienk sem, hogy enm biztositanak rendesen szolgáltatást.

Neketek is van volt ilyen gond?

Msot pl. jó a külföldi vonal..... kérédés mikro lesz megint kimaradás.

További szép estét.

Coba
coba
Sziasztok!

A következőt tapasztalom:

Külföldi sáv folymatosan szakadozik, tegnap éjszaka óta :-(

Időnként elmegy a vonal. Haza címek mennek, csak külföldi nem.

Felhívtam a műszaki ügyeletet, ahol azt mondta az illetékes, hogy nicns smemiféle hiba biggrin.gif Nekem kelett meggyőznöm, hogy nincs külföldi ping. próbáltatam vele pár közismert külföldi oldalt, azt mondta nála bejön hibátlanul. Azt javasolta keresem fel a külföldi játéküzemeltetőt biztos náluk van a hiba. Ja - ja valószinűleg, hogy a játékszolgáltató hibája miatt nem jön be pl: a www.cnn.com, www.bbc.com, www.google.com.. stb.... Már 4 hónapja folymatosan jelentkezik ez a hiba. Ha csak simán a magyar Internetet böngészi valaki akkor nem veszi észre a kieséseket, de az én esetemben elég gyakran gböngészek, játszok országhatoron kívüli szervereken ez így nagyon tré. Az teljesen biztos részemről, hogy így aztán amint a rabláncuk felszabadul, lejár egyből megyek egy stabil külföldi sávos szolgáltatóhoz. Ennyi boszankodást nem ér meg számomra :S Szeritnem senkienk sem, hogy enm biztositanak rendesen szolgáltatást.

Msot pl. jó a külföldi vonal..... kérédés mikro lesz megint kimaradás.

További szép estét.

Coba
asdf
Szerk: Hulyeseget irtam smile.gif
Blade
(coba @ 2007.11.03, 20:23) *

Soha... mióta magyarországot több, mint két 64K-s vonal köti Ausztriához. Az pedig régen volt.
Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy tényleg a szolgáltató hibája a dolog.
Csak azt tudom mondani, hogy az Extrenettel nincs tapasztalatom; a Datanet nálam az első (nem csak a szolgáltatás, hanem az ügyfélszolgálat is jó náluk). Most TVNet-em van: az ő szolgáltatásuk is jó, bár az ügyfélszolgálat pocsék, ráadásul egy mostanság nagyra hízott cégről van szó.
Axelero-s kábelnetem is volt: a szolgáltatással ott se volt gond, de a szerelők megpróbáltak többször is lehúzni a beszereléskor, ráadásul a T* drágább, mint a többi szolgáltató, és az ügyfélszolgálatuk is nagyon gyenge.
A javaslatom, hogy keress egy másik szolgáltatót, ha ezzel gond van, és már nincs sok a szerződésedből. Egy ilyen hibát nehéz kimutatni, bizonyítani, főleg, ha a cég nem is akarja megoldani a gondot...
deaktamas
Mai napon az NHH-nak az alábbi levél ment: (elegem lett mostmár)

Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala

Debreceni Igazgatóság

Tisztelt Cím!

Az alábbi kéréssel fordulok Önökhöz, hogy az Externet Kft-vel szemben eljárni sziveskedjenek az alábbi indokok miatt:

Jelenleg az Externet Kft ( 5000 Szolnok, Szapáry út 18. Telefon: 06 56/523-111 06 1/237-1860 Fax: 06 56/523-110 ) előfizetőjeként a 4*/3**-**2-es kapcsolási számon ADSL szolgáltatást veszek igénybe immáron majd 3 éve.

Az előfizetett díjcsomagom (ADSL otthoni csomag Charlie 8096/512 Kbit/sec), sebessége nem éri el a T-COM által a kapcsolási számon biztosított maximális adatátviteli sebességet. (az ingyenes sebességnövelés után maximálisan ~ 4000Kbit/sec).

Ezért az Externet Kft-től díjmentes csomagváltást kértem (Otthoni Bravo (4Mbit/s) szolgáltatási csomagra. Ezt 2007 november hó 08.-án elektronikus levélben kértem, melyet mellékletben csatoltam. (melléklet 1). Erre válaszként november 10.-én az Externet Kft munkatársa ADSL tesztmérést kért, amit végrehajtottam és visszaküldtem, még aznap (melléklet 2).

Elektronikus levélben a következő választ kaptam: (idézet melléklet 3)

Tisztelt Ügyfelünk!

A T-com a fenti mérési eredmény megfeleleőnek találta, ezért díjmentes migrációt nem tudunk kérni. Sávszélesség módosítást 5000Ft+áfa díjért tudjuk végrehajtani. A T-com jelezte, hogy a központtól való távolság miatt a 4Mbites vonal sebessége sem fogja elérni a maximumot (3, 3.5 Mbit letöltés). Kérem jelezze, hogy ennek tudatában is kíván-e sávszélesség csökentést, avagy nem.

Üdvözlettel

--

Bende Norbert
Ügyfélszolgálati munkatárs

Erre következő választ küldtem: (melléklet 4)

Amennyiben az ár havi bruttó <= 5994Ft-ra módosul, emailváltásunkra
hivatkozva kérném a módosítást végrehajtani!

Üdvözlettel:

--
Deák Tamás

December 12.-ig semmilyen változás nem történt, ekkor az Externet Kft Ügyfélszolgálatán szóban jeleztem a problémát, mire újabb mérési eredményt kértek, ekkor újra elküldtem az externet@externet.hu-ra és Bende Norbert Úrnak : (melléklet 5).

December 21.-ig nem történt semmi, ezt újra jeleztem személyesen a Bende Norbert ügyfélszolgálati munkatársnál, ekkor szóban ígéretet kaptam az intézkedésre, ekkor tájékozattak, hogy díjcsomag váltásom díjmentes lesz.

2008 Január 7.ig nem történt változás, ekkor újra jeleztem a Bende Norbert úrnál kifogásomat az ügyintézés folyamtára. Ekkor olyan felvilágosítást tudott adni, hogy 2007 december 21.-én elindították a folyamatot, azonban a díjcsomag változtatási igényem beadása óta mai dátumig a második számlát kaptam meg, melyen a ADSL otthoni csomag Charlie 8096/512 Kbit/sec díja szerepel, tehát mai napig változás nem történt.

Kérem Önöket ügyemben eljárni szíveskedjenek.

Tisztelettel:

Deák Tamás
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.