Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gépjármű biztosítás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
Henci Papa
Gondolom, nem túl rég indult ez a fórum és nincs még olyan sok látogatója, így nem találtam (vagy nem jól kerestem) a kérdésemre választ, illetve megfelelő témakört, ahol feltehetném a kérdésemet.

A helyzet a következő: Tegnap, 2004 június 9.-én Miskolcon és környékén (Mályi, Hejőcsaba, Nyékládháza... stb.) nagy jégeső pusztított. Nekünk az 1 év és 2 hónapos Seat Ibiza típusú gépjárművünket "ostromolta" szét.

Képek:

A biztosító a mai napon valószínüleg nem tud fogadni, olyan sok kár keletkezett. A Seat márkakereskedésben azt mondták, hogy ezek a hibák javíthatatlanok (a tetőlemez cseréje nem lehetséges), szerintük totálkár.

A kérdés: Ha a helyzet az előbbieknek megfelelő (javíthatatlan károk), akkor a biztosítónak is kutya kötelessége totálkárra venni az autót, vagy ki tud bújni valamilyen módon a dolog alól? Szóval panasz még nincs, de mire számíthatunk?
FVF
Biztosítókkal nem tudunk foglalkozni (nincs hatáskör). Az INDRA (biztosítottak szövetsége fogadja a panaszokat, amennyiben lenne.

Nyilván egy biztosítási szakértő fogja megvizsgálni, s az ő véleményét lehet majd (ha nem egyezik a márkaszervízével) szembeállítani a meglévővel.

De bízzunk benne, hogy rendben lesz.

Nekem szőlőm van Nyékládházán:( Pénteken megnézem, mi lett belőle.
Henci Papa
(FVF @ 2004 Jun 10, 05:48 PM)
Biztosítókkal nem tudunk foglalkozni (nincs hatáskör). Az INDRA (biztosítottak szövetsége fogadja a panaszokat, amennyiben lenne.

Nyilván egy biztosítási szakértő fogja megvizsgálni, s az ő véleményét lehet majd (ha nem egyezik a márkaszervízével) szembeállítani a meglévővel.

De bízzunk benne, hogy rendben lesz.

Nekem szőlőm van Nyékládházán:( Pénteken megnézem, mi lett belőle.

Remélem, maximális érintetlenség. Szurkolok.
TheElf
A javításnál legalább a sérülést megelőző állapotnak megfelelő értékű és minőségű kell hogy legyen az autó. Igen ám, de egy 30000 forintos piaci értékű trabant javítása egy sérülés miatt belekerülhet a trabi eredeti árának többszörésébe is. No itt mondhatja a biztosító, a saját belátása szerint, hogy totálkár. Drágább lenne a javítást és az értékcsökkenést fizetni mint amennyit a kocsi ért az eset előtt. Egyszerűbb, olcsóbb a kocsit megvennie az eredeti értéken, és így te is tudod gyorsan pótolni a hiányzó járgányt.
Henci Papa
(TheElf @ 2004 Jun 13, 11:30 PM)
A javításnál legalább a sérülést megelőző állapotnak megfelelő értékű és minőségű kell hogy legyen az autó. Igen ám, de egy 30000 forintos piaci értékű trabant javítása egy sérülés miatt belekerülhet a trabi eredeti árának többszörésébe is. No itt mondhatja a biztosító, a saját belátása szerint, hogy totálkár. Drágább lenne a javítást és az értékcsökkenést fizetni mint amennyit a kocsi ért az eset előtt. Egyszerűbb, olcsóbb a kocsit megvennie az eredeti értéken, és így te is tudod gyorsan pótolni a hiányzó járgányt.

Ez valóban így ésszerű, de jelen esetben egy 2,8 milliós Seat Ibizáról beszélünk.

Egyébként közel 1 millió a kár, aminek a 10%-át nekünk kell állni (csupa öröm). A járgány javítható, a lemezek cserélhetőek, csak egy kicsit láma volt a kereskedésben a fickó aki kijelentette, hogy ez totálkár. Az egészben az a legrosszabb, hogy nem tudunk közlekedni vele a bezúzott szélvédő miatt. A szélvédőt pedig csak a többi elem cserélésekor ejtik meg - így praktikus, meg egyébként se tudnak vele külön foglalkozni, túl sok a meló.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.