Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Jegykiállítási Díj
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vendéglátás / Idegenforgalom
dvdiro001
Délelőtt olvastam, egy cikket, mely szerint "...pénteken vált jogerőssé az a bírói ítélet, amely kimondja, hogy jogosulatlan a Malév és más légitársaságok, valamint az utazási irodák gyakorlata, amely szerint a repülőjegy kiállítás után díjat szednek..."

Ma e-mailben érdeklődtem az utazási irodánál február végén lefoglalt jegyem miatt. A válasz e-mailjükben részletezték a fizetendő összeget, melyben továbbra is ott szerepel a jegykiállítási díj.
Ariadne
Ez nem jelenti azt, hogy az utazási iroda nem számolhat fel ilyet! Elvileg ők mondhatják, hogy ha rajtuk keresztül veszel jegyet, akkor ehhez plusz szolgáltatást is adnak, nem csak a jegyet (pl. ideális útvonal kikeresése, biztosítás, mittudomén), ezért számíthatnak fel érte pluszköltséget. Mert egyébként megvehetnéd a neten vagy a legközelebbi Melév irodában is, akkor viszont nem lehet jegykiállítási díj.

A gond a Malévval volt, ha közvetlenül tőlük vetted a jegyet, akkor is számoltak fel úgy emlékszem 5500 Ft-os összegeket, ami olyan volt, mintha a közértben a tej-kenyér kombó mellé plusz 10 Ft/vásárlás számlakiállítási díjat is számoltak volna.

Nemrég néztem utána ennek a dolognak, én így tudom.
dvdiro001
A bírósági ítéletben benne van (a cikk szerint), hogy utazási irodák sem szedhetnek ilyen díjat. Majd azért még szeretném látni, hogy pontosan mi szerepel a bírósági ítéletben. Az utazási iroda a MALÉV Air Tours.

Majd én is számolok fel jegyátvételi díjat. smile.gif
Ariadne
Hoppá. És pont Malév Tours! blink.gif Na akkor viszont kellene látni tényleg azt az ítéletet - gondolom nem lesz fent a Malév honlapon... biggrin.gif (A fogyvédős honlapokról tájékozódtam, meg amit találtam. smile.gif )

Úgy tudom, törzsutaspontként vagy következő utazásból levonható összegként akarják visszatéríteni 2004. februárjától az így beszedett összegeket.

Rá kellene kérdezni náluk kifejezetten, hogy van ez az ítélet, ami szerint nem szedhetnek, akkor mi alapján számították oda azt az összeget. Kíváncsi lennék, mivel reagálnának.

dvdiro001
Csak június közepén kell kifizetnem a repülőjegyet, gondolom addig a jegykiállítási díjat át fogják keresztelni valahogyan...
A cikk, amit olvastam itt van: cikk
Ariadne
Hm, nagyon úgy tűnik... Szerintem az OFE biztos közzéteszi a honlapján az ítéletet, akkor majd el lehet olvasni.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.