Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Távhő
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Közműszolgáltatások
Cryshler
Mit tehet a fogyasztó?

A melegvízzel vannak gondjaink. A nyomással és a hőfokkal.
Gyakran előfordul, hogy egyáltalán nem jön víz a csapból, mikor a melegvizet nyitjuk meg.
A hőfok pedig szinte soha nem jó.
Jeleztük már gondunkat a szolgáltató felé, de csak hitetlenkedett, hogy ő ilyet még nem hallot és nem lépett semmit. Illetve egy olyan vélemény hangzott el, hogy a 8. emeleten ne várjunk olyan hőfokot, mint ami a földszinten van. Azért jelzem időnként azt is tudják teljesíteni.
De ha én ne várjak olyan szintű szolgáltatást, akkor miért kell nekem ugyanannyit fizetni?
Abban kérnék tanácsot, hogy mivel tudnánk rákényszeríteni a szolgáltató, hogy igen is járjon utánna a dolognak és hárítsa el a hibát?!

Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv: Cry
Joooe
Írásban jelezd nekik a panaszod szerintem, ajánlott, tértivevényes levél...
Cryshler
(Joooe @ 2006.03.29, 11:24) *

Írásban jelezd nekik a panaszod szerintem, ajánlott, tértivevényes levél...

Kaptak emailt.
Kihívtuk telefonon.
De akkor lehet megpróbálkozunk majd a levéllel is.

Captain Crash
Üdv, 10. emeleten lakom, nálunk van melegvíz, télen egy pár másodpercet várni kell, de van. Igaz, amikor elzárják, mert mondjuk szerelik, aztán újra megnyitják, akkor előfordul, hogy sokára lesz melegvíz, mert olyankor az egész csőrendszeren végig kell jusson a víz. Ilyenkor mindig várunk pár órát, hogy ne mi fizessük meg azt, hogy az egész lépcsőháznak egyből legyen "köpködésmentes" vízellátása. biggrin.gif

A hőfok tekintetében sincsen panaszom, tehát nem irreális elvárás részedről, hogy legyen melegvized. smile.gif Én is a levél írását tartom a legmegfelelőbbnek, ahogy Joooe írta.
kaboca44
Nem értem a szolgáltató hozzáállását, gondolom nálatok is fogyasztás szerinti elszámolás van, akkor neki valójában az lenne az érdeke, hogy minél több GJ fogyjon el. Ha van nálatok közös képviselő akkor ő, ha nincs akkor a szolgáltatónak kell megmondania, hogy milyen üzemviteli szerződés van kötve az épületetekre, ennek tartalmaznia kell, hogy milyen hőfokúnak kell lenni a haszánlati melegvíznek. Erre azonban sajnos csak egy átlag számot szoktak meg adni, de nem hiszem hogy ez azt jelentené, hogy nálatok nem kell lennie melegvíznek. A nyomás csökkenésnek is sok oka lehet, az nem derül ki a panaszod mostani, vagy régebbi, van-e valami előzménye (pl. új hőközpont kialakítása). Én is egyetértek a többiekkel, hogy tértivevényes levéllel próbálkozz és szerintem már valami vezetőnek cimezd biggrin.gif Sok sikert kívánok Neked.
Cryshler
Sziasztok.

Ez azállapot volt és van.
Időnként sikerül elkapni. És olyankor egyáltalán nincs melegvíz. Hideg víz sem jön a csapból helyette. Csak szörcsög az egész. Elég bosszantó tud lenni.
Pláne, hogy a heti átlag 3 alkalom. De persze ez nem azt jelenti, hogy csak ilyenkor van gond. Csak hát nem nyitogatom percenként a csapot.
asdf
Ha a hideg sem jon, akkor nem feltetlenul a tavfutoket kell cseszegetni, hanem a vizmuvet. Mert ugye mind a hideg-, mind a melegviznel magat a vizet es annak nyomast a vizmu prezentalja, a tavfutomuvek csak a hot adja hozza, amit egy pincebeli/fene tudja hol levo hocserelovel atadnak a beerkezo hidegviznek, nem? Vagy en tudom rosszul? wink.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.