Sziasztok!
A budaörsi Divex sportáruházban a biztonsági őrök
kidobtak az ajtón, miután meghallották, hogy a vásárlók könyvét kérem. Szemtanú nincs, csak az áruházi alkalmazottak és a kamerák.
Hogy miért kértem a vásárlók könyvét? Kifelé menet a pénztáros nő arrogánsan utánam szólt: "Hányszor jön ez még?" Akkor látott másodszor, egyetlen szót sem beszéltem vele. Visszafordultam, és megkérdeztem, hogy mit mondott. Úgy csinált, mintha ott se lennék. Kértem a vásárlók könyvét, erre ketten megragadtak (egyikük az áruház vezetője), és kidobtak az ajtón.
Mi a teendő? Belenyugodjak?
Menj vissza két tanúval. Ezenkívül tegyél panaszt a felettes szervnél.
Ariadne
2006.04.06, 09:13
Vagy hívj rendőrt, ha legközelebb ilyen történne, az biztosan hatásos megoldás. Ilyet egyszerűen nem lehet csinálni, nagyon durva... Mindenesetre jó, hogy itt leírtad, melyik üzletről van szó, én pl. már biztos nem egyek oda soha, és mások is így lesznek ezzel - az üzletben meg magukra vessenek, ha így mernek viselkedni.
OFF
budaörsi divex???!!!
soha az életben be nem tenném a lábam semmilyen divex-be
Karácsony, egy kedves hölgyismerősöm akart korit venni. Már a megközelítés és a bejutás is körülményes. Bemegyek jé van megörző, ez jó, beteszem a felesleges dolgokat. Hátizsák marad a hátamon. A biztonsági őrnek (sem) látszó tárgy, köszönés udvariasság és elnézés kérül utasít tegyem be a táskát is. Kizárólag a hölgyismerősöm miatt, nem küldtem el udvariasan a k.............., és írtam a vásárlók könyvébe. De most...
Egyébként pedig szánalmasan szegényes kínálat, teljes hozzáértést mellőző, furkó eladók. Ráadásul vissza kellett mennem a cuccért, mert belül nem lehet megközelíteni a megörzőt. Szánalmas, használhatatlan, szutyok bolt, senkinek nem tanácsolom, hogy ott vásároljon.
ON
Tanulság erre az esetre:
Vissza kell menni azonnal, ismét kérni a könyvet. Amint közelít az erősember figyelmeztetni, hogy egyetlen érintés után:
1, alapos kartörés, fogkiverés v.
2, szemkikaparás
és tökönrugás következik
(nemek szerint kiválasztandó az eleje)
A kevésbé agresszívak pedig előveszik a mobilt, és beütik a rendőrség számát. Ez valamivel elegánsabb, de talán az előbbi hatékonyabb.
Egyébként vissza kell menni, akár később is, és ismét megkísérelni a panaszkönyv dolgot. Nagyon szívesen megyek erősítésnek és/vagy tanúnak. Komolyan, ha visszamész privizz
Köszönöm a bátorítást!
Még ott helyben vártam 5 percet, lehiggadtam, és visszamentem a bejárathoz (külön van a kijárattól). Beléptem, nem is lett volna gond, de a boltvezető odajött, és utasította az ott álló (látszólag értelmes) őrt, hogy ne engedjen be. Azzal nem akartam harcolni, pl. mert nem bunkózott, udvariasan ajtót nyitott.
Figyelmeztettem az orkokat, hogy fényképet készítek, ezért gyorsan hátat fordítottak. Nem baj, így legalább nem hivatkozhatnak majd személyiségi jogokra.
Ariadne
2006.04.07, 16:10
Én igazából szóhoz sem jutok, hogy ilyen van... Legalább annyira megdöbbentett, mint amikor arról olvastam fényképekkel illusztrálva egy honlapon, hogy az egyik éjjel-nappal nyitva tartó konditeremben kamerák vannak a riasztó dobozában - az öltözőben... (Embernek feltűnt, minek kell riasztó egy éjjel-nappal működő egységbe, és kinyitotta a falra szerelt dobozt...) Milyen világban élünk?!
OFF
Teri
Gondolom szívesen kerítenél ennek nagyobb feneket. Első sorban javasolnám neked a homárt (homar.index.hu). Nem mert reklámozni akarom, de nagyobb a látogatottsága, mint fórumunknak.
ON
a második rész különösen felháborító, ezt a helyi jegyzőnél kell jelenteni, miszerint nem jutottál a vásárlók könyvéhez
Remélhetőleg csúny nagy bírságot tesznek rájuk.
Egyébkénta történeted, csak megerősít abban: soha többé divex
Nicsak mit találtam
Homár
helyes helyes nekem is megvan a homáron

homár jó
remélem valamelyik divexes köcsög is olvassa és pakeszkodni kezd menteni a szitut...
egyébként két ok miatt is indulhat eljárás ellenük, miszerint erőszakosak voltak (testi sértés, személyi szabadság korlátozása vagy mittomén), illetve nem jutott Teri a vásárlók könyvéhez. Ezen kívül bízom abban, hogy ez policy/cégutasítás ott a divexnél, és valamelyik elköpi, majd ebből kifolyólag ledózerolják az összes boltjukat, beszántják sóval behintik. pofátlan bagázs
ismét homár

kíváncsi lennék Teri véleményére erről... Ez azért durva
Itt a link. Tényleg jó lenne, ha Teri reagálna rá.
Szerintem nézzetek el ismét a homárra mert Teri visszavág
http://index.hu/homar/index.php?title=viss...1&c=1&tb=1&pb=1, és innen kezdve döntsön Salamon vagy az Atyaúristen ( amelyik éppen szabadnapos és ráér ). Azt hiszem az életszerűséget megítélni nem lesz egyszerű.
Ariadne
2006.04.11, 18:40
Én speciel hiszek neki. Szerintem nem jött volna regisztrálni és segítséget kérni a fórumra (még a homáros dolog előtt), ha az üzletbeli fószernek lenne igaza...
én innentől nem tudok állást foglalni
de:
Teri máskor ne bambáskodjon, hogy kisétál egy kapun
Divex... soha inkább bármi más
köszönet az objektív véleményekért!
blokk a merrell-ről
GoldnerIbolya
2006.05.09, 09:47
Április 27--én kellett volna - hosszas várakozás után - lebonyolódjon a számhordozásos telefoncsere. matávról upc-re.
Ehelyett 27-e óta se matáv, se ip telefon, se upc-s ügyfélszolgálat.
részletesen ld. itt.
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...372entry16372
Vásárlók könyve - június 1-től törvényváltozás:
Az új kereskedelmi törvény értelmében, amely június 1-jén lépett hatályba, a fogyasztók vásárlók könyvébe tett bejegyzésére a kereskedőnek, szolgáltatónak 30 napon belül válaszolnia kell - közölte a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség
Forrás(Kár, hogy a www.fvf.hu oldalon a dokumentumtárban valahol 2005 elején megálltak a feltöltéssel. Örültem volna, ha ezt ott találom meg először...)
Szerk: duplán jelentk meg a szöveg.
Ariadne
2006.06.02, 13:17
(toreki @ 2006.06.02, 14:15)

Vásárlók könyve - június 1-től törvényváltozás:
Az új kereskedelmi törvény értelmében, amely június 1-jén lépett hatályba, a fogyasztók vásárlók könyvébe tett bejegyzésére a kereskedőnek, szolgáltatónak 30 napon belül válaszolnia kell - közölte a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség
Kár, hogy a www.fvf.hu oldalon a dokumentumtárban valahol 2005 elején megálltak a feltöltéssel...
ForrásTalán ha megkérjük az önként jelentkező tigris moderátorunkat, talán valamilyen módon be tudja ügyeskedni a jogszabálylistámba a hivatkozást, meg onnan elérhetően valahogy a törvényt (tudom, feltette ma, csak plz legyen benne a listában is...) Hű, meg a szösszenetek is változnak így. De jóóó, kellett ez a 30 nap.
Hú de gyors voltál
Ariadne
2006.06.02, 13:18
Te is, 1 perc.

szerk: Meg én is, percen belül.
(Ariadne @ 2006.06.02, 14:17)

Talán ha megkérjük az önként jelentkező tigris moderátorunkat, talán valamilyen módon be tudja ügyeskedni a jogszabálylistámba a hivatkozást, meg onnan elérhetően valahogy a törvényt (tudom, feltette ma, csak plz legyen benne a listában is...) Hű, meg a szösszenetek is változnak így. De jóóó, kellett ez a 30 nap.
A tigris szivesen megcsinálja

De nem értem, te nem tudod? Elvileg tudnod kéne szerkeszteni a sjaát hozzászólásod...
Ariadne
2006.06.02, 13:42
Persze. Áááh, tényleg, van honnan belinkelni, ma feltetted. Láma voltam, persze, meg tudom csinálni.
chevrolet
2009.04.06, 15:56
Pontosan nem is tudom mire jó a vásárlók könyve.
Eddig háromszor írtam ilyenbe,miután hosszas üvöltözés után megkaptam,de egyikre sem reagált senki és semmi.
Mire jó ez a könyv?
Lehet írogatni,ha ideges az ember?
chevrolet
2009.04.07, 10:49
De tényleg,kérem ha van itt valaki aki szakértő a témában az írja már meg,hogy mire jó a vásárlók könyve?
Ezt ki ellenőrzi,illetve milyen következménye van annak,ha beleírnak?
El se tudom képzelni...
(chevrolet @ 2009.04.07, 10:49)

De tényleg,kérem ha van itt valaki aki szakértő a témában az írja már meg,hogy mire jó a vásárlók könyve?
Hivatalos közlésnek számít, amit beleírsz. Neked kell belőle kapnod egy példányt, és (már amennyiben megadtad a postacímed) 30 napon belül hivatalos választ kell kapnod. Ha ezek egyike nem teljesül, akkor a FVH(?) megbünteti a céget, ráadásul egy ezt követő perben bizonyítja, hogy nem foglalkozott a cég minimálisan sem a problémáddal, ezért például jogosan álltál el a szerződéstől, stb.
chevrolet
2009.04.07, 19:38
(Blade @ 2009.04.07, 14:12)

(chevrolet @ 2009.04.07, 10:49)

Hivatalos közlésnek számít, amit beleírsz. Neked kell belőle kapnod egy példányt, és (már amennyiben megadtad a postacímed) 30 napon belül hivatalos választ kell kapnod. Ha ezek egyike nem teljesül, akkor a FVH(?) megbünteti a céget, ráadásul egy ezt követő perben bizonyítja, hogy nem foglalkozott a cég minimálisan sem a problémáddal, ezért például jogosan álltál el a szerződéstől, stb.
Hm,érdekes.
Én eddig háromszor írtam bele és soha semmi reakció nem volt.
Ez miért lehet?
Beleírtam és elhoztam egy példányt belőle, tehát szerintem jól jártam el,nem tudom hol a hiba
Mozigépész
2009.04.08, 14:07
Ha 30 napon belül nem válaszolnak a területileg illetékes jegyzőhöz is lehet menni bejelentést tenni. A jegyző megvonhatja a működési engedélyét a cégnek.
chevrolet
2009.04.08, 16:31
(Mozigépész @ 2009.04.08, 15:07)

Ha 30 napon belül nem válaszolnak a területileg illetékes jegyzőhöz is lehet menni bejelentést tenni. A jegyző megvonhatja a működési engedélyét a cégnek.
Danke Schön!