Remelem nem kovetek el hatalmas hibat ha nyitok egy ilyen topicot. remelem nem utkozik semmilyen helyi szabalyba.ha meg igen akkor majd Joooe majd intezkedik
Sajnos en a politikat olyan szinten nem figyelem hogy realis kepet tudjak megfogalmazni hogy kire jobb szavazni. de ez talan nem olyan foben jaro bun mivel egyik sem jobb annyival mint a masik hogy hatalmas baklovest kovessek el a szavazatommal. leven hogy mind a fidesz mind az mszpnek nagyon sok tamogatoja van, ezert biztos hogy mind2nek vannak jo otletei. ha nagyon rosszak lennenek akkor nem lenne ennyi tamogatojuk. nalunk a csalad nagyon mszp parti(hogy miert azt ugyebar annyira nem tudom leven hogy mint mondtam nagyon nem vagyok otthon a politikaban) es ma(tegnap)jottem be egyik ismerosommel vonaton aki tortenetesen fideszparti volt, es hat persze probalt meggyozni hogy hat az mszp a legrosszabb amire szavazhatok. ha nem tetszik az orban akkor szavazzak barki masra csak ne az mszpre. persze elhangzott egy par erv hogy mit terveznek meg hogy az mszp mit akar, es hogy az milyen rossz. szal elgondolkodtam hogy vajon most kinek lehet igaza es mivel voltam olyan elorelato hogy felvettem a ma esti vitamusort, es gondoltam hogy megprobalok az alapjan valasztani hogy ott mi hangzik el ha mar nem nezem vegig a partoknak visszamenolegesen 8 evre a tevekenyseget.
nekem a Gyurcsany az mondjuk meggyozobb volt de azt hozza kell tenni hogy o tobbet szapulta az Orbant mint amennyit illett volna.szal tobbet forditott az Orban kormany szapulasara mint a sajat uj programjara. Ettol fuggetlenul a statisztikai adatok amiket a Gyurcsany mondott ot tamasszak ala jobban, es akkor az a jobb. Azt mondjuk nem tudom hogy ezek az adatok mennyire vannak kiforditva,de mindenesetre azt latszolag tukroztek hogy jobb mint az ami az Orban kormany alatt volt. Es vegulis nem az a fo kerdes szerintem hogy sikerult a valasztasi igereteiket jobban betartani az egyiknek mint a masiknak hanem hogy az egyik jobb volt e mint a masik. Mint tudjuk egyik sem tokeletes es nem is lesz soha, de aki tobbet tud hozni felfele az orszagon az legyen hatalmon szerintem. minden igeretet ugysem tudja betartani egyik part sem, mert nincs az a penz, hiaba mondta mind2 minden vitakerdesnel hogy penzt szan az adott kerdesre, elhiszem hogy valamit/valamiket mellozni kell mert nincs ra penz, de azt megsem mondhatja egyik part sem a valasztasok elott hogy hat az elkovetkezo 4 evben nem lesz penz az iskolakra ugyhogy azt most kihagyjuk a fejlesztesbol, mert a masik meg beigeri ugyanugy. persze aztan lehet hogy az is kihagyja az iskolakad de lehet hogy a korhazakat fogja eppen kihagyni. szal sajnos beigerni mindent be kell, mert igy mukodik a rendszer, aztan amit fontosabbnak tart abba invesztal jobban. szal lehet jobban jarnank hogy ami volt 8 vitapont most aktualisan abbol 4 re koltenenek penzt a masik 4 et meg hagynak ugy ahogy van, aztan majd 4 ev mulva elovennek a kimaradt 4 pontot. csak sajnos ez sem teheto meg mert akkor biztos bebukna a kovetkezo valasztast aki nem foglalkozott a kerdeses 4 pontal.
Attol fuggetlenul hogy en az mszpre fogok szavazni amit a fidesz programjaban jonak talaltam hogy meg akarjak novelni a minimalbert drasztikusan, illetve hogy jobban tamogatjak azt hogy tobb gyerek legyen, mivel hosszutavon az kifizetodo. kivancsi lennek mondjuk egy olyan statisztikara is hogy a fidesz 4 eve alatt hany gyerek szuletett es az mszp 4 eve alatt mennyi gyerek szuletett. errol nem szolt Gurcsany. lehet hogy azert mert ebben a statisztikaban nem jobbak. gondolom a fidesznek is sok olyan statisztikaja van amiben ok ertek el nagyobb sikereket igy nem biztos hogy ez a par szam alapjan amit a Gyurcsany elmondott az a helyes hogy en az mszpre szavazzak.
Visszaterve a drasztikus minimalbernovekedesre: sokan mondjak hogy az biztos nem oldana meg semmit mert minden megdragulna es igy a nagy inflacio miatt nem erne semmit. de szerintem kissebb lenne az inflacio mint amitol tartanak sokan. Leven hogy ha azoknak adunk tobb penzt akinek keves van azt a tobb penzt ok el is fogjak kolteni, szal nagyobb lesz a kereslet is, mig akinek sok penze van az igy is ugyis ugyanannyit kolt, szal oket annyira nem zavarja az ha valamennyivel tobbe kerulnek a dolgok. ezenkivul magavalhuzna azt is hogy kissebbek lennenek az emberek kozott a jovedelemkulombsegek ami sok tarsadalmi problemat is megoldhatna. De mivel nem vagyok kozgazdasz igy lehet hogy ezt en abszolut rosszul latom, csak en gondolom igy(nameg a fidesz:D ). abban csak remenykedni tudok hogy az mszp is tervez ilyesmit.
velemenyek masnak?kivancsi vagyok a velemenyetekre, foleg mert akikkel meg anno a talalkozon talalkoztam azok sem tul idosek, igy jobban meg tudom itelni magam hogy csak en vagyok ennyire lama a pilitikahoz vagy mas is ugy van vele hogy halad az arral aztan valahol csak partot erunk.
szerkesztes: huuudehosszulett, jo kis kihivas amig ezt igy elolvassatok ekezetek es ertelmes mondatszerkesztes nelkul
szal igy vegszora megegyszer amit leirtam: nagyon rosszul talan nem szavazhat senki ha a fidesz vagy mszp kozott szavaz leven hogy mind2nek elegge nagy a tabora igy valszeg mind2 tabor mellett sok hozzaerto ember van. es biztos hogy mind2 oldalon rengeteg az arral uszo emberke.mint pl en is.