(tibu @ 2006.11.24, 19:56)

(Joooe @ 2006.11.23, 11:32)

Én azt gondolom, hogy a mszp szavazók egy jelentős része nem szavazott volna rájuk, ha már 1,5 évvel a választások előtt elkezdik rendbetenni a költségvetést, és kiderül, hogy mit okoztak. Azért a választások után sok embernek leesett, hogy megszorítás??? "itt valami tényleg nem stimmel" jójó, hogy lendületben az ország, de merre?

Biztos igy van, hogy akkor nem szavaztak volna rájuk. De ha hozzá kezdenek a rendbetételhez, utána elvesztik a választás, hatalomra kerülő kormány folytatja az osztogatás.
Megint ugyanott vagyunk ahonnan elindultunk.
Értem, hogy ez a véleményed. Az enyém más. Akkor most hogy döntsük el, hogy melyikünknek legyen igaza merre menjen tovább az ország? Egymás között megbeszéljük? Nem, ezt nem nekünk kettőnknek kell eldönteni kő-papír-ollóval egy sör mellett

Erre lennének valók a választások.
Még ha fel is tesszük, hogy helyes a múlt tapasztalatait félretéve a jövőbe vetett bizalmad, még ha jó cél is vezette azokat akik most hatalomra jutottak, azt kellene érteni, hogy nem így működik, így nem működhet a rendszer. A többség akaratának kell érévnyesülni, és ezzel akkor sem lehet szembemenni, ha a többség akarata ellentétes a te akaratoddal és szerinted a többség akarata a rosszabb...
Pont erre a hozzáállásra mondtam:
Ennyi erővel akkor [tavasszal] is meg lehetett volna csinálni, hogy az illetékesek nem írják ki az új választásokat, hanem gyerünk lendületből tovább, a mi ferink az igaz. És erre a tapasztalatok szerint az mszp szavazók azt mondták volna: [szerk.: hiszen szerintük az a jobb az országnak, mszp kormányt akartak, az is lett akkorminek ilyen formaságokkal foglalkozni mint a választások tisztasága?] "ugyanmár minek fogalkozni vele, a választásokra pénzt és időt pocsékolni, az orbán talán jobb miniszterelnök lenne? Meg különben is nevetséges és gyerekes azoknak a felháborodása, akiknek ez nem tetszik. Nem azt kell nézni, hogy elfogadható-e ami történt, hanem hogy a végeredménye egyezik-e az én akaratommal. Akinek meg nem tetszik, verjék szét, megérdemli, miért nem marad nyugton"
Szóval örülök annak, hogy elismered, hogy ha a kormány alkotmányos kötelezettségeinek eleget téve működik, "akkor nem szavaztak volna rájuk", csak azt nem értem, hogy ha arról van szó, hogy legitim volt-e a választás, akor miért hivatkozol arra, hogy mit tartasz Te a jobb döntésnek. Most nem arról van szó.

Demokráciában a többség akaratának kell érvényesülnie, akkor is ha nem az a legjobb, ez az egész lényege, ha a választásokat csak egy formaságnak tekintjük, aminek megnyerésére minden eszköz megengedett (ha célt jónak tartom), akkor úgy megyünk "Előre A Demokráciáért!" ahogy nem mondom ki tette

A többire most nem is reagálok mert én ezt tartom a legfontosabb kérdésnek, nem akarok elmenni más utakra, bár mindenre lenne reakciom, ha ezen túl vagyunk még azt is megvitathatjuk ha lesz kedved