Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Fodrászat
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
Wick
Sziasztok!

A napokban - április 7-én - hajhosszabbítást csináltattam Debrecenben, a Csapó utcai Ornatrix szépségszalonban. Előzetesen megnézte a hajamat a tulajdonosnő (aki nem fodrász..) és egy alkalmazottja, aki először csinálta ezt az eljárást (ezt utólag tudtam meg, de őt nem is tartom felelősnek a történtekért). Az előzetes femérés alapján közölték, hogy szőkített hajról lévén szó, be kell festeni a lenövést, mire a hosszabbításra kerül sor. Mivel én szoktam festeni - bár felajánlották, hogy itt befestik kedvezményesen 5.500 Ft-ért - ebben az esetben is jóváhagyták az otthon festést, és ideadták azt a festéket (persze kifizettem) amellyel ezt elvégeztem. Megtörtént a hajhosszabbítás, de a végeredmény egészen "érdekes" lett. A föltett 45 cm-es haj jónéhány árnyalattal sötétebb lett, mint a saját hajam és emiatt minősíthetetlenül néz ki összességében a "munka"(csak összefogva hordható) Ugyanakkor a 10 cm-es saját hajam alól átmenet, tehát összevágás nélkül folytatódik a 40 cm-es hajtömeg. A szalon minőséginek mondja magát, mégis kontármunka az, amit végeztek és egyáltalán, hogy kiengedték a kezükből ezt a munkát. Mindamellett 90 ezer Ft-ba került, amelyről még számlát sem adtak, valamint el vannak maradva annak a papírnak a bemutatásával és aláíratásával, amelyben a hajjal kapcsolatos felelősségeket részletezik.
A tulajdonosnő a panaszomra azzal reagált, hogy én festettem be a hajat az eljárás előtt, ezért nem lett olyan, amilyennek lennie kellene, persze az adott pillanatban ez ellen nem volt kifogásuk, sőt.. Szerintem a rendelt haj nem volt megfelelő színű. Még azzal védekeznek, hogy kamerára van véve, amikor beleegyezem rendeléskor az adott hajszínbe...Akkor az is föl lett véve valószínüleg, hogy nem kaptam számlát és nem írtam alá semmiféle papírt.
Úgy gondolom, hogy egy profi fodrásznak kell eldöntenie mindent egy felvállalt mukával kapcsolatban, és előre közölnie a fennálló veszélyeket, ha nem megfelelő a rendelt haj színe, nem jó a festés stb.

Panaszomra azt a választ kaptam legutóbb, hogy most 2 napig zárva vannak, de majd menjek be egy megbeszélt időpontban és befestik a hajamat (kb. 30%-ot kell a saját hajamból) 5.500 Ft-ért..... kedvezményesen... Így is vicces, hogy utólag kell festegetni.....

A kérdésem az lenne, hogy hová fordulhatok reklamálni a szolgáltatással kapcsolatban, és mire számíthatok? Van-e értelme bármit is lépni az ügyben?

Joooe
Na ez az amihez én nem tudok hozzászólni rolleyes.gif
(De még ilyet, hogy mű haj... blink.gif Nagyon el vagyok maradva a világtól smile.gif Van még olyan része a nőnek amit nem tudnak hamisítani? blush.gif )
Captain Crash
Amennyiben azzal a festékkel, amivel ők is végezték volna a lenövés hajfestését, - csak neked odaadták, hogy ezt a műveletet otthon elvégezhesd - ennyire bizonytalan a színárnyalat kimenetele, és semmi sem biztosítja, hogy náluk sikerült volna, szerintem fordulj a fogyasztóvédelemhez. Miért? Ez a festék aszerint működik csak, hogy kinek a kezében van? Van rajta gondolom egy használati útmutató, aszerint mindenkinek a kezében ugyanúgy kell működjön a dolog.

A beltéri képrögzítésére vannak jogszabályok, tudtommal, hogy mit lehet felvenni és mit nem és mikor. Ezenkívül majdnem biztos vagyok benne, hogy semmi nem került rögzítésre, valamint ha mégis, akkor hanganyag biztosan nem. Az érdekes lenne, hogyha egy ilyen professzionális külön rendszerrel rendelkeznének a fodrászatban... biggrin.gif De ebben nem lehet biztos, véleményem szerinte ez egy blöff.

U.i.: Sose fogom megérteni a nőket...

Ariadne
Én értem a nőket, azt hiszem. Bár nekem könnyebb, mint nektek, fiúk. wink.gif A férfiakat viszont ne tudjátok meg, milyen nehéz megérteni néha... devil.gif (Hm, mit is szoktak hosszabbítani a férfiak? Nem a hajukat... rolleyes.gif )

Na szóval a legfelháborítóbb a dologban, hogy nem adtak számlát a 90.000 Ft-os hajhosszabbításról! Ezért szerintem kapásból kilátásba helyezhetsz nekik egy APEH-es kis bejelentést, amivel megüthetik a bokájukat. A festést meg tényleg az általuk adott cuccal végezted, akkor az nem lett volna más akkor sem, ha a kezdő leányzó végzi sk...

Vásárlók könyve elvileg nálul is kellene hogy legyen, és a fogyasztóvédelmet is érdemes felemlegetni előttük (még akkor is, ha tulképp nemigen segíthetnek). Szerintem erélyesen követeld, hogy ingyen és bérmentve, leginkább sűrű bocsánatkérések közepette fessék be rendes színűre az elrontott részt. Ez a minimum.

Joooe
(Ariadne @ 2006.04.10, 13:29) *
A férfiakat viszont ne tudjátok meg, milyen nehéz megérteni néha... devil.gif (Hm, mit is szoktak hosszabbítani a férfiak? Nem a hajukat... rolleyes.gif )

Azt is lehet? blink.gif Na vává ez érdekelne, csak a festést ne rontsák el laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Captain Crash
OFF: Ariadne: Hogy is mondják? Nem mindegy, hogy aaahhh, vagy oooohhh wink.gif
Ariadne
(Joooe @ 2006.04.10, 14:08) *

Azt is lehet? blink.gif Na vává ez érdekelne, csak a festést ne rontsák el laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Lehet, úgy hallottam, szikével csinálják... naughty.gif Ez viszont nem olyan, mint a hajnál, hogy ha rosszul sikerül, legfeljebb levágatod és visszanő. laugh.gif Olyat csak a gyíkok tudnak...

Captain Crash: Ja, a férfiak szerint legalábbis... tongue.gif

Khm, elkalandoztunk kicsit, úgy érzem. Szóval bocsi Wick, ez OFF. De hát ugye női kisebbségként valahogy vissza kell vágni a fórumon eluralkodó férfias megjegyzésekre. wink.gif
Joooe
(Ariadne @ 2006.04.10, 14:16) *
Lehet, úgy hallottam, szikével csinálják... naughty.gif Ez viszont nem olyan, mint a hajnál, hogy ha rosszul sikerül, legfeljebb levágatod és visszanő. laugh.gif

Jááááááj ph34r.gif wacko.gif
És ténlyeg van ember aki ilyet bevállal? eek.gif

Na tessék, offolok itt én is össze-vissza. Mindjárt figyelmeztetem magam banned.gif blush.gif
(Mentségemre szóljon, hogy a világ legunalmasabb bash scriptje van kivetítve és magyaráz a gyakvezér nagy lelkesen... Én meg a napsütésre, meg a sörre (meg kit tudja még mire naughty.gif ) gondolok itt a monitorfényben wacko.gif )
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.