Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Ime Mi Lett Egy Levelbol...
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
1, 2
Bal
...szoval ez kerekedett egy, (tobbek kozott) a Szuzuki Gusztav budapesti markakereskedesnek irt levelembol.

Amennyiben nem kapok tobb levelet toluk, reszemrol az ugy le van zarva.

Kivancsi vagyok Ti mit gondoltok!
Ime (termeszetesen alulrol felfele olvasva):

----- Original Message -----
From: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv
To: Bàlint Vetsey
Sent: Thursday, April 13, 2006 11:20 AM
Subject: Re: Uj terepjaro

tf

kérem ne búcsúzzon

írjon
From: Bàlint Vetsey
To: Balogh Henriett - Suzuki Gusztáv
Sent: Thursday, April 13, 2006 11:13 AM

T.v.

Latom en lettem a nap elso foglalatossaga, ez lekotelez.

Elvezkedjenek es - immar egyre nyiltabban - fenyegetozzenek nyugodtan.

Ha majd az informatikus vegre rabukkan IP cimem azonositojara feltetlenul tudassa velem, aztan azt is elarulhatna mi vegett a nagy hajsza (egyebkent sajnalom, hogy informatikushoz kellett fordulniuk, megadtam volna en szivesen, ha tudnam mi az az IP cim; irja meg batran hany levelet kell meg kuldenem, hogy biztosan be tudjanak merni)! A nevem nem eleg, hogy a - cseppet sem fenyegeto stilusban emlitett - titokzatos "lepeseket" megtegyek?

Vegul engedjen meg egy gondolatot: mennyivel hasznosabban tudta volna felhasznalni energiajat, ha a szereny szemelyemmel valo szorakozas helyett a Suzukinak irt volna par sort, jelezve nemtetszeset az altalam felvazolt sulyos helyzet irant... de, hat Onnek ez jobban megy; szomoru...

V.B.

Sent: Thursday, April 13, 2006 8:15 AM

T. feladó

élvezettel olvassuk sorait mialatt az informatikus az IP cím azonosításán dolgozik

ne foggyon ki a szóból, ne fossszon meg minket értékes gondolataitól

írjon :-)
Sent: Wednesday, April 12, 2006 6:37 PM

Tisztelt valaszolo (latom kifogyott a valasztekos - nevemet kerulo - megszolitasokbol, hat en is visszanyulok a gyokerekhez; egyebkent hagy tanacsoljam - ha a nev leirasa vegkepp nem megy - a magyar levelirok koreben igen elterjedt Uram - ha no lennek: Holgyem! - megszolitasi format, amit pl. egyik kollegaja volt szives alkalmazni; egyebkent az On altal - ugye elsokent - hasznalt megszolitasmodbol, On szerint vajon mi derul ki?)!

Zavarba hozo lankadatlan, kitarto erdeklodese irantam! Ahhoz kepest, hogy egyszer mar nem kivant foglalkozni megkereseseimmel, egeszen rovid ideig volt kepes ellenallni a csabitasnak;-)!

Figyelemre melto, ahogy meg probalja forditani az esemenyek sorrendjet! Tanacsolom, hogy olvassa el az elejetol a levelezest (tehat eloszor az en elso irasomat, majd az On elso valaszat es igy tovabb...) es, ha mar mindenkeppen fenn szeretne tartani a kapcsolatot velem, jelolje meg az On altal idegeskedonek, fenyegetozonek itelt passzusokat, majd szogezze le mikortol valik zaklatassa a kommunikacio (persze az on szoertelmezese... hat... nem is tudom...)!

Valoban: tolem szerzett tudomast a cimemrol es remelm egyetertunk, hogy se ez a teny, se az Onok cime publikussaga nem ok senki zaklatasara; csak gondolom egy publikus cimnek tobbet kell "birnia" mint egy privatnak, csakugy mint a kozszereplok es a maganszemelyek eseteben, aztan lehet, hogy nincs igazam (ne ertsen felre, en nem erzem magam zaklatottnak; csak a tisztanlatas vegett pontositok)...

Orommel veszem tudomasul, hogy beteg, serult emberek eseteben megtalaltak a valaszolas megfelelo modjat (birizgal viszont a kivancsisag, hogy ezt az On altal hasznalt leheletfinomsagu, elegans utalast On stilustalan, arctalan kommunikacionak, netan idegeskedo hangnemnek, tartja e - vagy esetleg egyiknek sem?). Remenyeim szerint idovel elsajatitjak a magamfajta epelmeju emberekkel valo ajanlatos kommunikacios technikakat is.

Orulok, hogy vegre jol elszorakoztatom es - immar a zaklatas folytogato erzesetol megszabadulva - tovabbi kapcsolatfenntartasra buzdit! Igerem: ha eppen nem lesz semmi erdemesebb tennivalom (remelem ezt nem veszi stilustalan arctalansagnak!), felkeresem Onoket; telefonszamlamat azonban szivesebben duzzasztom mas jellegu tarsalgasokkal.
Addig is, hagy batoritsam en is Ont a tovabbi kontaktus teremtesre: biztositom, hogy az egyeduli "lepesek" amiket tenni fogok, a konyhaba vezetnek - ezt felreerthetetlenul(!) kivanom leszogezni, nehogy ujbol a fenyegetettseg erzese karmai kozt talalja Magat.

Vetsey Balint
Sent: Wednesday, April 12, 2006 5:08 PM

Tisztelt feladó!

Sajnálatos módon az email címünk publikussága miatt sok alkalommal olyan emberek is megkereshetnek minket, akik saját szórakozásukra, avagy egyfajta betegséből zaklatnak másokat, jelen esetben minket. Sajnos sok sérület ember van, és nincs mód ezek kiszűrésére.
Ezt mi tudomásul is vesszük, tudjuk kezelni, és megfelelő módon válaszolunk a különféle zaklatásokra.

A nyomtatott verzióbol egyértelműen kiderül, hogy a zaklatást ki kezdeményezte, kinek a hangneme vált egyre idegesebbé és fenyegetőzővé, mit több az is kiderül, hogy a címet saját maga adta meg azzal, hogy levélben megkeresett minket.

Zárásként megjegyzem, rendkívül szórakoztató magával kommunikálni, írjon bátran, szívesen vennénk ha megkeresne minket telefonon, ahol az emailcímünket megtalálta, valószínűleg megtalálja a telefonszámunkat is!

Balogh Henriett

Sent: Wednesday, April 12, 2006 4:42 PM

Tisztelt Levelezo!

Igazan megtisztel ez a kintuntetett figyelem melyet szereny szemelyemnek szan, holott elso valaszomban egyertelmuen tudomasara juttattam - idezem (On utan szabadon!) -: ne erezze szukseget annak, hogy valaszoljon (mert nem szukseges)! Ennyit a stilustalansagrol, arcatlansagrol (ha megengedi: On valoban kulonos modon ertelmezi e szavak jelenteset; vajon hogyan velekedik: On milyen "kommunikaciot tanusitott" felem elso valaszaban...?!)...
Remelem nem veszi zokon, hogy nem kerekedtem fol megkeresni Budapest osszes markakereskedeset; latja: szamomra egyszerubb megoldasnak tunt egyetlen levelet tobb helyre eljuttatni - aztan lehet, hogy tevedek... Ezek utan bizom abban, hogy azt sem veszi rossz neven, he nem csorgok ra munkahelyen eggy kis cseveges celjabol.

Sajnalom, hogy az altalam emlitett problema - a Suzuki elfogadhatatlan viselkedese dolgozoival szemben es ennek (akar csekely) hatasa a piacra (tobbek kozott Onokre) - az On szamara nem kepez relevans informaciot.
Sajnalom azt is, hogy fenyegetozesnek veli levelezesunk tagabb korben valo ismerteteset (ami egyebkent folyamatosan folyik) es On alkalmaz burkolt fenyegetozest nyomtatott verziok megorzeset s kozelebbrol meg nem nevezett "lepeseket" emlegetve (ismet sajatos ertelmezes); s, ha mar zaklatasrol beszel, itt jegyzem meg: az One egy publikus cim, az enyem privat!
Vegul sajnalom, hogy annyira nem megy az uzlet, hogy ilyen intenziv levelvaltassal tudja tolteni hasznos munkaidejet.

Orizze csak gondosan a nyomtatott verziot, meg jol johet valamilyen "lepeshez"...
En - csak ugy teszem el, emlekbe:-)
Oromomre szolgal, ha a tovabbiakban tartozkodik a levelkuldestol.

(Remelem utoljara)
Vetsey Balint

Sent: Wednesday, April 12, 2006 1:56 PM

Tisztelt Cím!

Kérem, amennyiben releváns információja, közlendője van számunkra írja meg, amennyiben nincs - eddigiek szerint - szakítsuk meg a már-már fenyegetőzésbe hajló, stílustalan, arctalan kommunikációt amit cégünk felé tanúsít.
Nyílvánvaló amennyiben kellő komolysága lenne az ügynek, személyesen lenne itt, avagy telefonon keresné cégünket saját száma megadásával.

A levelezés természetesen nyomtatott formában megőrzésre került, amennyiben lépéseket kell tennünk, a zaklató, fenyegető utalások sajnálatosan igazolni fognak minket.

Engedelmével a továbbiakban nem kívánunk foglalkozni a megkereséseivel!

Balogh Henriett

Sent: Wednesday, April 12, 2006 1:39 PM

Tisztelt valaszolo!

Semmiseg.

Egy kis turelmet; email cim hianyaban ugyanis a postafiok kicsit lassubb kommunikaciot tesz lehetove, mint az elektronikus erintkezes.
Eredmenyt - remelem imenti levelemmel ertem el (bizonyara On is hallotta mar, azt szoktak mondani: tobb kart okoz egy elegedetlen ugyfel, mint amennyi hasznot hoz szaz elegedett...).

Vetsey Balint
Sent: Wednesday, April 12, 2006 1:25 PM

Tisztelt levélíró!

Köszönjük hogy megosztotta velünk gondolatait, remélem sikerül az említett anyacéggel felvennie a kapcsolatot, és eredményeket elérnie!

Balogh Henriett

Sent: Wednesday, April 12, 2006 1:11 PM

Tisztelt valaszolo!

Koszonom kellemesen kioktato valaszat.

Minden bizonnyal On van annyira tajekozott, hogy tudja: a suzuki.hu honlapon kizarolag a markakersekedesek email cimei vannak megadva; a Magyar Suzuki Rt.-t egy postafiok teszi elerhetove - ami a multimedialis kommunikacio vilagaban enyhen szolva fura (megbocsajtja, ha en mar csak ilyen futurisztikus gondolkodasmodu fazon vagyok)... Errol termeszetesen Onok nem tehetnek.
Most, hogy mondja - valoban: hat nem is a Suzuki Gusztavrol szoltak a hirek!! Latja: sikerult jobban tajekozodnom. Ezennel tehat elnezest kerek, ha rossz helyen akartam minden aron hangot adni velemenyemnek es levelemmel megzavartam munkajaban, azt a latszatot keltve (az osszes budapesti markakereskedesben dolgozok kozul kizarolag Onben), hogy Onoket tennem felelosse a Suzukinal levo elfogadhatatlan allapotok miatt.

Hogy vegre Onnek is vilagos legyen: kizarolag az "anyaceg" elektronikus modon valo elerhetetlensege miatt batorodtam a budapesti markakereskedeseknek irni, naivan azt gondolva, hogy a ceg erkolcstelen viselkedese valami fajta reakciora ingerli Onoket azzal szemben, elvegre ez a viselkedes forma - amennyiben ellenszenvet kelt a vasarlokban, mint pl. bennem - Onoket is karositja, ennek megertesehez csak egy keveske jozan kereskedoi erzek kell (a tovabbi felreertesek elkerulese vegett: nem tettlegessegig fajulo demonstraciora gondoltam, eleg lett volna mondjuk szova tenni a szitaciot...). Onnek ennyire futotta (masoktol udvariasan egyutterzo visszajelzeseket kaptam)...

Remelem megengedi, hogy a vasarlo szuveren jogai koze a cegeknek cimzett velemeny nyilvanitast is beleertsem, de lelki nyugalma megorzese vegett megigerem: a tovabbiakban csak, ha mar nagyon nem birok magammal - akkor fogok a klaviaturahoz nyulni.

A sok jo tanacs utan, engedje meg, hogy en is szolgaljak hasonloval. Amennyiben a jovoben sikerul egy elfogadhato udvariassagi szintet elernie (amit a kereskedelemben nevezhetunk akar szakmainak is) elkerulheti, hogy beveteltol fossza meg sajat ceget; szentgyorgytelepi ismerosom nem volt elragadtatva valaszatol es masik markakereskedo mellett dontott ami a jovo honapban vasarolni szandekozott kisebb terepjarot illeti...

Ezennel megkoszonom szives figyelmet es biztositom, hogy - kovetve becses ajanlasat - az esztergomi kepviselet tudomasara hozom gondolataimat, melynek legegyszerubb modjat e kedves levelvaltas tovabbitasaban latom (ha esetleg tud szolgalni egy villamposta cimmel - megkoszonom; ha nem - ezennel megteszi a postafiok).

Ismet koszonom tiszteletre melto figyelmet!
Ne erezze szukseget annak, hogy valaszoljon (mert nem szukseges)!

Vetsey Balint

Ui: remelem nem veszi rossz neven, ha e levelezest eljuttatom a Kosar magazinhoz, az Orszagos Fogyasztovedelmi Egyesulethez s az Index hirportal Tekozlo Homar cimu rovatahoz.
Megerteset elore is koszonom!

Sent: Wednesday, April 12, 2006 8:24 AM

Tisztelt feladó!

Köszönjük tájékoztató levelét.

Amennyiben a jövőben sikerül jobban tájékozódnia az ügyben, esetlegesen tudomást szerezhet arról is, hogy az említett problámák nem a mi kereskedésünkben fordultak elő, tehát amennyiben mindenáron hangot akar adni véleményének, levelével az esztergomi képviseletet keresse.

Mindemellett minden vásárló szuverén joga dönteni arról, mely márkát választja és miért. Ne érezze szükségét annak hogy döntését megindokolja (mert nem szükséges)!

Megértését előre is köszönjük!

Balogh Henriett

To: Undisclosed-Recipient:;
Sent: Wednesday, April 12, 2006 12:05 AM
Subject: Uj terepjaro

Tisztelt Suzuki markakereskedes!

Par honap mulva vegre atvehetem regota vagyott terepjaromat, ami csak azert nem az Onok Grand Vitaraja lesz, mert nem vagyok hajlando egy olyan ceg termekeit megvasarolni, mely ugy viselkedik dolgozoival mint a Suzuki. Szerencsere a szakszervezetek betiltasarol es mas hasonlo antidemokratikus, elnyomo, az ipari forradalom korat idezo - civilizalt tarsadalmakban elfogadhatatlan - viselkedesi formakrol a dontesem meghozatala elott irt a sajto...!

Tisztelettel,

Vetsey Balint

Iván
Kedves Bálint!

Előrebocsátva szeretnék elnézést kérni, a fórum aktív és régóta műküdő tagjaitól hogy párnapos újonc létemre belekotyogok mindenbe, ha gond kérem jelezzétek és ígérem hogy elhallgatok ermm.gif
Tökéletesen egyetértek Önnel a kizsákmányolás nagyon csúnya dolog, de levelezése során azért felmerült bennem pár kérdés.
Azért ne tagadjuk Ön is rettenetesen ráért, ezen levelezés során, mivel a mindig Ön volt az aki a hölgy által már régen otthagyott vasat tovább ütötte, még akkor is amikor a hölgy kérte hogy ne folytassák az internet arctalan világában.
Azért megkérdezném, Önnek mi a foglalkozása, és hogyan reagálna egy olyan emailre amely, az Ön által forgalmazott termékek burkolt bojkottját fogalmazza meg, és egyáltalán mit várt az Ön által megszólítani kívánt cégtől, bocsánatkérést, amikor Ön már közölte hogy nem választja a megadott cég termékét. Sajnos Magyarországon a vevőért való küzdelem az árcsökkentésben kimerül, és ezért nemcsak a kereskedőket okolhatjuk, hanem nem létező vásárlási kultúránkat, melyeken az ilyen kezdeményezések mint ez a fórum hivatottak segíteni és ezért dícséret illeti a szerkesztőket.
Nem védeni kívánom a céget, de az Ő feladatuk a termék eladása, és azt akár jól is végezhetik, bár erről sem én sem Ön nem győződött eddig meg.
Megkérdezném továbbá azt is, mit várt tőlük, bocsánatkérést azért amit nem ők követtek el, vagy olyan dolgokba való beavatkozást amelybe sem hatáskörük sem illetékességük nincsen, vagy mondjuk ne vegyék át a cégüktől származó autókat arra hivatkozva hogy az ott dolgozókat kizsákmányolják, ( az megint más kérdés hogy az Ön által említett Grand Vitara ha jól tudom Japánban készül, melynek japán munkastílusa az európaiak számára kissé idegen ).
Abban azonban tökéletesen igazat adok Önnek hogy az hogy egy gyártó email-je rejtett, elég furcsa, de én azért idekattintanék ( a google-en találtam )
http://www.kszgysz.hu/maszuzuk.htm
Nagyon dícséretes az hogy Ön ennyire tudatos fogyasztónak tartja magát, feltételezem ez a mindennapi vásárlásaiban is így van, és messze elkerüli azokat a helyeket ahol visszaélésekről hall, itt sorolhatnék rengeteg bevásárlóközpontot, ruha és cipőforgalmazó cégeket.
Feltételezem új járműve olyan gyártótól származik ahol szó sincsen a dolgozók kizsákmányolásáról.
Levelem mely teljes mértékben magánvélemény, nem sértésként készült, de véleményem szerint Ön rossz kapukat döngetett,és rossz helyre címezte a Suzuki-nak fogalmazott levelet és ezen véleményemet mint a fogyasztóvédelem.com mindenki számára nyitott fórumának olvasója fogalmaztam meg.
Természetesen normális keretek között folyó, érdemi vitára nyitott vagyok bármikor, de azt hiszem ezt már privát keretek között, egymás tiszteletben tartásával tudom elképzelni, és mivel elég sokat dolgozom kicsit hosszabb átfutási idővel.

Captain Crash

Iván: Szívesen veszem, - valószínüleg más is így van vele - hogyha minél több ember próbál meg segíteni a fogyasztóknak. Sőt, örülök is neki, - ha jól vettem ki és nem emlékeim csalnak meg - hogy jogi téren tevékenykedsz, mindenképpen elkél a szakszerű tanácsadáshoz.

Bal: Köszönöm, hogy megosztottad velünk a problémád, de nem látom hol és miben segíthetnénk mi neked. Ha ezt elmondanád, megköszönném, talán akkor tudok majd segíteni, vagy bárki más is. smile.gif

U.i.: Igazán nevetségesnek tartom, hogy IP-címmel próbál fenyegetőzni olyan vki, akinek magáról az IP-címről sincs fogalma, ugye Kedves Henriett. Másik oldalról pedig érdekesnek találom, hogy egy informatikus bármilyen IP-cím azonosításán ennyit kell, hogy dolgozzon, de egy segítség az IP cím azonosítására: 4 db octet-ből áll, IPheader tartalmazza és IPv4 esetében itt egy példa: 195.228.240.145. Az informatikus kollégának üzenem, hogy mielőtt ezt az IP-t se sikerülne azonosítania: ez maga az IP-cím. biggrin.gif
Bal
(Iván @ 2006.04.13, 13:26) *

Kedves Bálint!

Előrebocsátva szeretnék elnézést kérni, a fórum aktív és régóta műküdő tagjaitól hogy párnapos újonc létemre belekotyogok mindenbe, ha gond kérem jelezzétek és ígérem hogy elhallgatok ermm.gif
Tökéletesen egyetértek Önnel a kizsákmányolás nagyon csúnya dolog, de levelezése során azért felmerült bennem pár kérdés.
Azért ne tagadjuk Ön is rettenetesen ráért, ezen levelezés során, mivel a mindig Ön volt az aki a hölgy által már régen otthagyott vasat tovább ütötte, még akkor is amikor a hölgy kérte hogy ne folytassák az internet arctalan világában.
Azért megkérdezném, Önnek mi a foglalkozása, és hogyan reagálna egy olyan emailre amely, az Ön által forgalmazott termékek burkolt bojkottját fogalmazza meg, és egyáltalán mit várt az Ön által megszólítani kívánt cégtől, bocsánatkérést, amikor Ön már közölte hogy nem választja a megadott cég termékét. Sajnos Magyarországon a vevőért való küzdelem az árcsökkentésben kimerül, és ezért nemcsak a kereskedőket okolhatjuk, hanem nem létező vásárlási kultúránkat, melyeken az ilyen kezdeményezések mint ez a fórum hivatottak segíteni és ezért dícséret illeti a szerkesztőket.
Nem védeni kívánom a céget, de az Ő feladatuk a termék eladása, és azt akár jól is végezhetik, bár erről sem én sem Ön nem győződött eddig meg.
Megkérdezném továbbá azt is, mit várt tőlük, bocsánatkérést azért amit nem ők követtek el, vagy olyan dolgokba való beavatkozást amelybe sem hatáskörük sem illetékességük nincsen, vagy mondjuk ne vegyék át a cégüktől származó autókat arra hivatkozva hogy az ott dolgozókat kizsákmányolják, ( az megint más kérdés hogy az Ön által említett Grand Vitara ha jól tudom Japánban készül, melynek japán munkastílusa az európaiak számára kissé idegen ).
Abban azonban tökéletesen igazat adok Önnek hogy az hogy egy gyártó email-je rejtett, elég furcsa, de én azért idekattintanék ( a google-en találtam )
http://www.kszgysz.hu/maszuzuk.htm
Nagyon dícséretes az hogy Ön ennyire tudatos fogyasztónak tartja magát, feltételezem ez a mindennapi vásárlásaiban is így van, és messze elkerüli azokat a helyeket ahol visszaélésekről hall, itt sorolhatnék rengeteg bevásárlóközpontot, ruha és cipőforgalmazó cégeket.
Feltételezem új járműve olyan gyártótól származik ahol szó sincsen a dolgozók kizsákmányolásáról.
Levelem mely teljes mértékben magánvélemény, nem sértésként készült, de véleményem szerint Ön rossz kapukat döngetett,és rossz helyre címezte a Suzuki-nak fogalmazott levelet és ezen véleményemet mint a fogyasztóvédelem.com mindenki számára nyitott fórumának olvasója fogalmaztam meg.
Természetesen normális keretek között folyó, érdemi vitára nyitott vagyok bármikor, de azt hiszem ezt már privát keretek között, egymás tiszteletben tartásával tudom elképzelni, és mivel elég sokat dolgozom kicsit hosszabb átfutási idővel.

Kedves Ivan!

Biztositom: en is teljesen uj vagyok a honlapon, ez volt elso irasom.
Meg csak az kene, hogy On, vagy barki mas ne nyilvanithatna ki velemenyet, ne kerjen elnezest!

Ami a levelezest illeti: valoban - szerencses ficko vagyok, szabadidomet rugalmasan oszthatom be cool.gif gondolom ez nem baj. Nem pontos, hogy "mindig" a holgy "hagyta ott a vasat"; max masodik valaszat lehetett volna annyiban hagyni, de bevallom, hogy az elso valasz pimasz hangvetele tovabbi reakciora sarkallt; az osszes tobbi hozzaszolasa velemenyem szerint valaszt kivant, mivel ujabb es ujabb elemkkel gazdagitotta a levelezest. Ha figyelmesen vegigolvassa az irottakat latni fogja, hogy a holgy egyszer sem kerte a levelezes befejezeset, mi tobb: a vegere mar - termeszetesen gunyos, heccelo hangnemben - folytatasra biztatott. Abbol is meggyozodhet jo szandekomrol, hogy utolso levelemben ujra felhivtam a holgy figyelmet a valos problemara es amint egy semmi ujat nem hozo levelet kaptam, reszemrol befejezettnek tartottam az ugyet. Termeszetesen - ismetlem: a holgy tiszteletlenul kioktato valaszat kovetoen - engem sem kellett felteni.

Ertekesito vagyok egy specialis italokat forgalmazo cegnel, s, ha mar errol kerdez: vilagossa tettem a vezetesnek, hogy nem vagyok hajlando az egyik altalunk forgalmazott japan sort ugyfeleinknek kinalni, mivel a gyarto erdekelt a fegyverkereskedelemben (tehat kerdesere valaszolva: nem vartam, mig valaki felhivja a figyelmemet a szitaciora, hanem magam tettem meg a szukseges lepest a "bunos" termek s forgalmazoival szemben... es nem rugtak am ki biggrin.gif ; egy masik japan automarkat ugyanez okbol kifolyolag vetettem el mint lehetseges valasztas autovasarlaskor). Lehet, hogy ezt a harcias attitudot edasapamtol orokoltem, aki egy olasz utazasi iroda ertekesitesi igazgatojakent vilagossa tette fonokenek, hogy elvi okok miatt nem hajlando vadaszturakat szervezni Magyarorszagra (o is meg a helyen van biggrin.gif ). Szoval: ha valamit valtoztatni akarunk a rossz dolgokon cselekedni kell es nem sopankodni!

Azt kerdi: mit vartam az altalam megszolitott cegtol... Ez is megtalalhato a levelezesben, de keszsegesen idemasolom:
"...kizarolag az "anyaceg" elektronikus modon valo elerhetetlensege miatt batorodtam a budapesti markakereskedeseknek irni, naivan azt gondolva, hogy a ceg erkolcstelen viselkedese valami fajta reakciora ingerli Onoket azzal szemben, elvegre ez a viselkedes forma - amennyiben ellenszenvet kelt a vasarlokban, mint pl. bennem - Onoket is karositja, ennek megertesehez csak egy keveske jozan kereskedoi erzek kell (a tovabbi felreertesek elkerulese vegett: nem tettlegessegig fajulo demonstraciora gondoltam, eleg lett volna mondjuk szova tenni a szitaciot...)."

Jol tudja, a Gran Vitarat valoban Japanban gyartjak, azonban ez mit sem valtoztat a tenyen: ha a ceg (vagy elektronikus elerhetoseg hianyaban a cegtol "fuggo" cegek) tudomast szereznek az "elbukott" uzlet okairol, jo esetben okulnak a tortentekbol es valtoztatnak politikajukon. A bojkott a legveszelyesebb fegyver a fogyasztok kezeben es ezt a cegek is jol tudjak (a jelek szerint: Magyarorszagon csak most kezdik kapisgalni)!

Megegyszer kerdi, megegyszer megismetelem: eleg lett volna egy levelet kuldeni az anyacegnek ertesitve azt a kialakult szitaciorol (mar amennyiben szitacionak lehet nevezni egy arva levelet - milyen kis ontelt vagyok biggrin.gif ); sajnos nem gondolom, hogy sokan masok is irtak volna ezugyben Suzukieknak...). Ez abszolut a hataskorukben lett volna es meg csak az kene, hogy egy ceg nem irhatna az anyacegnek felhivva figyelmet a vevoi elegedetlenseg okaira!

Koszonom szepen a cim-tippet biztos lehet, hogy utananezek... biggrin.gif

Feltetelezese helyes: valoban igyekszem minden tudomasomra jutott informacio szerint alakitani vasarloi szokasaimat. Ha mar a bevasarlo kozpontokat meg a cipoforgalamzo cegeket emliti: elobbieket altalaban kerulom, cipot csak nem allati alapanyagokbol keszultet veszek. Nem hallottam dolgozok kizsakmanyolasarol a Subarunal...

Miert vennem sertesnek az irottakat?! Azert tettem "kozszemlere" a tortenteket, hogy meghallgassam masok velemenyet! Ezert koszonetet mondok Onnek a hozzaszolasert!

Vegul, hagy masoljam ide egy masik markakereskedo valaszat es viszontvalaszomat, hogy vilagos legyen: nem kotozkodni szeretek, csak nem birom a bunkosagot!
Ime:

Tisztelt Holgyem!

Koszonom gyors valaszat.

Remelem mihamarabb megoldodik az On es a Suzukinal dolgozo munkasok "szakszervezethianyossaga" egy becsuletes szakszervezet szinrelepesevel.

Tisztelettel,

Vetsey Balint
From: Tanay Krisztina
Sent: Wednesday, April 12, 2006 9:21 AM

Tisztelt Uram!
A Grand Vitara nem hazai gyártrmány, és lehet, hogy japánban erős szakszervezet működik.
Hazánkban pedig a szakszervezetek most olyanok, mint a "régi" időkben-már ahol van-tehát nem azokat védik, akik /hivatalosan/ fizetik őket.
Üdvözletettel:
egy szakszervezethiányos értékesítő
Tanay Krisztina

(Captain Crash @ 2006.04.13, 14:45) *

Iván: Szívesen veszem, - valószínüleg más is így van vele - hogyha minél több ember próbál meg segíteni a fogyasztóknak. Sőt, örülök is neki, - ha jól vettem ki és nem emlékeim csalnak meg - hogy jogi téren tevékenykedsz, mindenképpen elkél a szakszerű tanácsadáshoz.

Bal: Köszönöm, hogy megosztottad velünk a problémád, de nem látom hol és miben segíthetnénk mi neked. Ha ezt elmondanád, megköszönném, talán akkor tudok majd segíteni, vagy bárki más is. smile.gif

U.i.: Igazán nevetségesnek tartom, hogy IP-címmel próbál fenyegetőzni olyan vki, akinek magáról az IP-címről sincs fogalma, ugye Kedves Henriett. Másik oldalról pedig érdekesnek találom, hogy egy informatikus bármilyen IP-cím azonosításán ennyit kell, hogy dolgozzon, de egy segítség az IP cím azonosítására: 4 db octet-ből áll, IPheader tartalmazza és IPv4 esetében itt egy példa: 195.228.240.145. Az informatikus kollégának üzenem, hogy mielőtt ezt az IP-t se sikerülne azonosítania: ez maga az IP-cím. biggrin.gif

Kapitany Ur, jelentem biggrin.gif : kizarolag tajekoztatasi jelleggel irtam amit irtam. Kivancsi voltam a reakciokra... na jo: "kicsit" hajtott a vagy, hogy megismertessem Suzuki Gusztavek stilusat a nagyerdemu elott naughty.gif Segitseget majd az ugyvedtol kerek, ha Gusztavek "lepnek"... crybaby.gif biggrin.gif
Mindenesetre, koszi a biztato szavakat!
Captain Crash
Bal: Bocsánat, biztos valamit félreértettél, semmivel sem bíztattalak, eszem ágában sem volt bíztatni egyik felet sem.

OFF: Informatikus lévén azonban megütközik a szemem az ilyen láthatóan amatör hozzáálláson, ami azt próbálja sugalni, hogy egy IP-címből bárki bármit is megtudhat a másikról, nyilván nincs tisztában az illető azzal, hogy ilyen információkat nem köteles kiadni a szolgáltató csak úgy. Ahogyan az az adat, hogy az előfizető telefonvonaláról mikor, mely telefonszám hívásával és milyen időtartamban került sor telefonbeszélgetésre, meghatározott természetes személlyel nem hozható közvetlenül összefüggésbe, ezért arról ingyenes tájékoztatás adására az adatkezelő nem köteles, úgy szerintem ez él IP-címre is. Jogilag érdekes lehet, hogy mi minősül zaklatásnak egy levelezés során. smile.gif
Bal
(Captain Crash @ 2006.04.13, 15:40) *

Bal: Bocsánat, biztos valamit félreértettél, semmivel sem bíztattalak, eszem ágában sem volt bíztatni egyik felet sem.

OFF: Informatikus lévén azonban megütközik a szemem az ilyen láthatóan amatör hozzáálláson, ami azt próbálja sugalni, hogy egy IP-címből bárki bármit is megtudhat a másikról, nyilván nincs tisztában az illető azzal, hogy ilyen információkat nem köteles kiadni a szolgáltató csak úgy. Ahogyan az az adat, hogy az előfizető telefonvonaláról mikor, mely telefonszám hívásával és milyen időtartamban került sor telefonbeszélgetésre, meghatározott természetes személlyel nem hozható közvetlenül összefüggésbe, ezért arról ingyenes tájékoztatás adására az adatkezelő nem köteles, úgy szerintem ez él IP-címre is. Jogilag érdekes lehet, hogy mi minősül zaklatásnak egy levelezés során. smile.gif

Igazad van. Konkretan biztatni nem biztattal semmire; pontosabban fogalmazva: megkoszonted irasomat es felajanlottad segitsegeteket (amire szerencsere - ugy nez ki - pillanatnyilag nincs szuksegem).
Tehat, hogy is mondjam... rolleyes.gif koszonom baratsagos szavaidat smile.gif ! Remelem igy megorizve erzed partatlansagodat smile.gif .

Ami viszont a Suzukis holgyrol altalad irottakat illeti, bizalmat adott, hogy nem csak nekem tunt visszatetszonek az IP szammal valo fenyegeto hadonaszasa...
Iván
CaptainCrash:Örülök neki, hogy írogathatok, bár a helyzet kicsit bonyolultabb, mert bár papíron jogi végzettségem van, nem kívánnék jogászkodni, mert a hivatást talán januárban fogom elkezdeni és egyelőre csak kontárkodnék ami viszont nem biztos hogy jó fényt vetne a fórumra, hiszen általában az a jogász a legrosszabb aki habár végzett még nincsen gyakorlata biggrin.gif ( és jelenleg Angliában vagyok barman egy étteremben, ami igen távol áll a jogtól ) biggrin.gif

Bal: Kezdetben kicsit furcsának találtam levelét, de a mostani kiegészítéseket olvasva, már látom hogy az élet többi részében is igyekszik ezt a tudatosságot továbbvinni, ezt rettentően dícséretesnek találom, és példamutatónak.
Sajnos mint írtam, a forgalmazók még mindig nincsenek tudatában azoknak az alapvető elveknek, amik Nyugat-Európában mérföldkövek, a másik oldalon a fogyasztók azok akik teljesen tudatlanok a saját jogaikat illetően ( de azért árnyalva a kérdést sok részük nem is tesz semmit azért hogy egy kicsit is okosabb legyen ). Ha valaki egy kicsit okosabb azt pedig maga a kereskedő oktatja ki, mit ahogy Önnel is tette. De látom azért sikerült értelmesebbel is leveleznie.

Közhely lenne ha azt mondanám hogy ez a magyar valóság, de mégis, hiszen az egész fórum erre épül, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában az őket megillető jogokkal és lehetőségekkel. A tudatos fogyasztó az némileg tudatos embertípust is feltételez, ez az emberfajta itthon még ritka, bár már létezik.

A kereskedő ezért viselkedhet úgy ahogy viselkedik, mivel tudja azt hogy teljesen mindegy milyen szervizhátteret biztosít egy adott termékhez, ha elég olcsón adja akkor úgyis elviszik, bár igaz ha színvonalas szervízhátteret akar biztosítani az pénzbe kerül, így lehet hogy befektetése később térül majd meg.

Példa erre, hogy egy igen nagynevű fényképezőgépeket gyártó cég egyik forgalmazója itt Magyarországon ezt a taktikát folytatja, egy szervizben javíttat, és a hibák részét nem ismeri el, ezért aki komolyabb gépet akar venni, az már nem Magyarországon teszi, mivel a rendes forgalmazó rettenetesen drága.
Itt a kedves vevő nem teheti meg hogy egy autót,tv-t, drága dolgokat 2-3 évente cseréljen, és ezt a kereskedő is tudja, ennek megfelelő a hozzáállás ( tisztelet a kivételnek).

Azt már viszont bosszantónak találom, hogy amikor megvan a pénzem rá, és magasabb árú terméket vennék, egy adott cég kínálatából, ezeket vagy nem találom, vagy nem kapom meg hozzá azokat a töblettszolgáltatásokat amik járnának az adott termékhez, illetve adott cég nincsen jelen Magyarországon miközben a térség más országaiban működik ( pl. Dell )

Részemről drágább műszaki termékeimet, igyekszem nem Magyarországon venni, mert utálom hogy mindig mindenből egy darab van, és senki sem ért hozzá, és milliókba kerül
( bár mostani laptopom angliai botrányos ügyfélszolgálata azért elgondolkoztat egy kicsit ),

Bocsánat egy kicsit csapongóra sikerültem, második levele elgondolkodásra késztetett engem is, igaz kocsiból a Suzuki már régen kiesett whistling1.gif,

Ariadne
Én csak annyit jegyzek meg, hogy jót szórakoztam a levélen, és megállapítottam, hogy aki egy cég e-mailjeit nézegeti (válaszolgatja), annál alkalmazási feltétel kellene legyen némi humorérzék... Meg egy kis műveltség, hogy ne feladónak (ráadásul kisbetűvel) szólítsa a levél íróját - felénk mondjuk egy "Kedves Uram" vagy "Tisztelt Uram" sokkal megfelelőbbnek tűnik. smile.gif
Pjotr
Nekem nem lenne hozzá türelmem, gyorsan elküdtem volna a levélírót a halál f***ra... smile.gif
ityam
(Pjotr @ 2006.04.14, 19:32) *

Nekem nem lenne hozzá türelmem, gyorsan elküdtem volna a levélírót a halál f***ra... smile.gif

nem akartam elsonek en irni ezt:D
de igy mar nyugodtan mondom hogy csatlakozok:D

ehhez kepest o nem is kuldte el igy elsore mint ahogy en tettem volna. kar volt az elso valaszon felhuznia magat Balnak. mert joval kevesbe volt pimasz mint amilyen serto az o levele volt.

Csaba_20
Aki nem képes egy ilyen levelezést, csak a fent másolt formában lekezelni egy vállalatnál, az ne is foglalkozzon a panaszos levelekkel! Az nem supportos. Így Pjotr és ityam sem alkalmas véleményem szerint support munka elvégzésére. Nagyon sok türelem és önfegyelem szükségeltetik hozzá. A levélváltásból számomra az derült ki, hogy egyik fél se törekedett a konfliktus feloldására, annál inkább az elmélyítésére. Szerintem egyébként én magam is alkalmatlan lennék ilyen munkakör ellátására, bár abban is biztos vagyok, hogy az első levélnél rögtön nem engednék meg olyan hangnemet, amilyet a Henrietta megengedett magának. Egy bizonyos fokig tudom tolerálni mások hülyeségét, de vannak határok.(Épp az előbb küldtem el egy emberkét, aki 101-ik alkalommal jött ide az elmúlt 1 évben nem enyhén ittasan kritizálni a fényeinket, merthogy ő bizony nem tud táncolni mert túl sötét van, de vakítanak lámpáink. Állítólag alacsonyabban vannak azok a fények, amik 5 éve fixen vannak rögzítve, a belmagasság azóta nem változott. No comment...100-szor elviseltem, most finoman megmondtam a magamét, le is kopott.) Remélem legalább mindkét fél kiadta magából a feszültséget.
Bal

Hoppa blink.gif
Szabad tudni miert?
Addig is: csak remelni tudom, hogy nem ugyfelekkel van dolgod a munkad soran smile.gif
Bal
(ityam @ 2006.04.14, 20:51) *

nem akartam elsonek en irni ezt:D
de igy mar nyugodtan mondom hogy csatlakozok:D

ehhez kepest o nem is kuldte el igy elsore mint ahogy en tettem volna. kar volt az elso valaszon felhuznia magat Balnak. mert joval kevesbe volt pimasz mint amilyen serto az o levele volt.

Nehogy mar szegyenloskodj blush.gif ! Kuldjel batran ahova csak akarsz elsonek! Te egy (kisse nyers modoru smile.gif ) forumozo vagy, toled nem veszem rossz neven, ellenben azokkal akiknek a munkajat kene, hogy kepezze az udvarias banasmod...

Meg tudnad jelolni mely ponton talaltad sertonek elso levelemet?
Nehogy mar egy ceg megsertodjon, mert (az anyaceg etikatlan viselkedese miatt!) valaki nem nala kolti a penzet es ezt van mersze meg kinyilvanitani is!
Bal
(Csaba_20 @ 2006.04.15, 00:14) *

Aki nem képes egy ilyen levelezést, csak a fent másolt formában lekezelni egy vállalatnál, az ne is foglalkozzon a panaszos levelekkel! Az nem supportos. Így Pjotr és ityam sem alkalmas véleményem szerint support munka elvégzésére. Nagyon sok türelem és önfegyelem szükségeltetik hozzá. A levélváltásból számomra az derült ki, hogy egyik fél se törekedett a konfliktus feloldására, annál inkább az elmélyítésére. Szerintem egyébként én magam is alkalmatlan lennék ilyen munkakör ellátására, bár abban is biztos vagyok, hogy az első levélnél rögtön nem engednék meg olyan hangnemet, amilyet a Henrietta megengedett magának. Egy bizonyos fokig tudom tolerálni mások hülyeségét, de vannak határok.(Épp az előbb küldtem el egy emberkét, aki 101-ik alkalommal jött ide az elmúlt 1 évben nem enyhén ittasan kritizálni a fényeinket, merthogy ő bizony nem tud táncolni mert túl sötét van, de vakítanak lámpáink. Állítólag alacsonyabban vannak azok a fények, amik 5 éve fixen vannak rögzítve, a belmagasság azóta nem változott. No comment...100-szor elviseltem, most finoman megmondtam a magamét, le is kopott.) Remélem legalább mindkét fél kiadta magából a feszültséget.

Igazad van: nem torekedtem a konfliktus megoldasara; idom volt boven, (cseppet sem voltam feszult) jol elszorakoztam (de mindig csak az erkezo valaszok stilustalansagat vettem alapul) es amint nem lett semmi erdemre valo a holgy leveleben, abbahagytam... Ha a masodik valaszat kaptam volna elsonek, nem feszegettem volna tovabb a temat; sajnalom, hogy nem igy tortent - igazan!
Nekem semmi vesziteni valom nincs az ugyon, max kikialtanak Budapest kotozkodojenek smile.gif Ok pontosan egy kisebb terpjaro ertekenek megfelelo osszeggel lettek szegenyebbek, mar aznap; aztan, ha figyelembe veszed a tobb szaz embert aki a kulonbozo forumokban olvassa e levelezest (es biztositalak: nem mindenkinek jott be a "Gusztavstilus"...)... Haaat, nemtom: megerte e nekik bunkozni... Ugy fest: az ugyfelekkel valo illdomos viselkedeshez vezeto uton el kell szenvedni par veszteseget is... Ez van!

Ime egy hozzaszolas egy masik forumbol amivel valoszinuleg egyetertesz s ami ragyogoan peldazza mi elegitette volna ki tejes mertekben fenemod kenyes vasarloi izlesemet es csillapitota volna remenytelen kotozkodo jellememet:

Én kereskedö vagyok és ez a válaszolgatósdi játék szerintem elfogadhatatlan, veszélyezteti a szakma becsületét. Talán a következö válasz helytálóbb lett volna a kereskedö részéröl:
Tisztelt Uram!
Sajnálattal olvastam levelét és problémáját. Eme reklamációt továbbitom a magyarországi anyacégnek, ahol szívesen megválaszolják kérdéseit. Remélem a jövőben találkozunk Önnel, mint ügyfél.
Tisztelettel: xy

Szerintem ennyi elég lett volna....

Na: szerintem is; se tobb, se kevesebb...

Hagy kerdezzem meg: te ezt az egeszet az en hulyesegemnek tulajdonitod?

OFF - Ha mar emlitetted: milyen klubban dolgozol?

ityam
(Bal @ 2006.04.17, 16:28) *

ez a velemenynyilvanitas amit te tanusitottal a kereskedes fele akkor lenne jogos ha kultek volna neked egy levelet hogy vegyed az o termekuket.
ennek ellenere szerintem egy teljesen gyugodt levelet irtak vissza hogy koszonik a leveled. ha nem tetszik nem kell itt vasarolni, mindenki szuveren joga hogy ott vasarol ahol neki szimpatikus.
hogy erre te miert huztad fel magad azt nem tudom.
ezutan te kezdted oket kioktatni(miutan te vadoltad oket):
Amennyiben a jovoben sikerul egy elfogadhato udvariassagi szintet elernie (amit a kereskedelemben nevezhetunk akar szakmainak is) elkerulheti, hogy beveteltol fossza meg sajat ceget;

sertegetni:
Hogy vegre Onnek is vilagos legyen

meg ezutan is szepen megkoszontek hogy irtal nekik, es tovabbi minden jot kivantak.

ezutan megint jott a fenyegetozesed hogy :
bizonyara On is hallotta mar, azt szoktak mondani: tobb kart okoz egy elegedetlen ugyfel, mint amennyi hasznot hoz szaz elegedett...).

es ezekekutan csodalkozol hogy lassan ok is kezdenek gorombulni....
Csaba_20
ityam: El kéne jutni a "Ha nem tetszik, nem kell idejönni" stílustól(by Mistral) a "Sajnálattal hallom, hogy nem tetszik, reméljük tudunk álláspontján változtatni"-ig. Nem a vevő van az eladóért, hanem az eladó a vevőért. A hölgy személyes sértésnek vette azt, amit az anyacéggel szemben fogalmaztak meg. A fenyegetés fogalmát pedig nem meríti ki szerintem, amit beidéztél. De ha másképp gondolja bárki, terelje jogi útra a dolgot. Szerintem nagyot fog koppani.

Bal: Lényegtelen, hogy mit gondolok, a tények magukért beszélnek. Ebből a cég csak negatívan jöhet ki, akármennyire is sérti a hasonló beosztásban dolgozó emberek lelkivilágát. Amit én tettem, az se szolgálta a munkahelyem érdekeit. Szerencsére tudom, hogy nem kavar sok vizet.
Bal
(ityam @ 2006.04.17, 18:44) *

(Bal @ 2006.04.17, 16:28) *

ez a velemenynyilvanitas amit te tanusitottal a kereskedes fele akkor lenne jogos ha kultek volna neked egy levelet hogy vegyed az o termekuket.
ennek ellenere szerintem egy teljesen gyugodt levelet irtak vissza hogy koszonik a leveled. ha nem tetszik nem kell itt vasarolni, mindenki szuveren joga hogy ott vasarol ahol neki szimpatikus.
hogy erre te miert huztad fel magad azt nem tudom.
ezutan te kezdted oket kioktatni(miutan te vadoltad oket):
Amennyiben a jovoben sikerul egy elfogadhato udvariassagi szintet elernie (amit a kereskedelemben nevezhetunk akar szakmainak is) elkerulheti, hogy beveteltol fossza meg sajat ceget;

sertegetni:
Hogy vegre Onnek is vilagos legyen

meg ezutan is szepen megkoszontek hogy irtal nekik, es tovabbi minden jot kivantak.

ezutan megint jott a fenyegetozesed hogy :
bizonyara On is hallotta mar, azt szoktak mondani: tobb kart okoz egy elegedetlen ugyfel, mint amennyi hasznot hoz szaz elegedett...).

es ezekekutan csodalkozol hogy lassan ok is kezdenek gorombulni....

Szerencsere Magyarorszagon a velemenynyilvanitas meg nincs annyira korlatozva, ahogy azt te szeretned smile.gif
Szogezzuk le: velemenyt akkor es annak nyilvanithatok, nyilvanithatsz, amikor es akinek jolesik. Nehogy mar csak akkor mondahassuk el velemenyunket egy cegnak, ha ez direkt modon szolit meg minket! Mellesleg a nem csekely szamu (Suzuki) hirdetes amivel lepten nyomon talalkozni ugyanugy szol hozzam, mint barki mashoz; ezen kivul a vallalatok is osztokelnek a kapcsolat felvetelre. Erdemes lenne elgondolkoznod azon: vajon miert adjak meg elerhetosegeiket, sokszor pont a reklamokban; olyan elerhetoseggel ugyanis, mely mellett fel lett volna tuntetve, hogy kimeljenek a velemenynyilvaintastol, meg nem talalkoztam smile.gif

Valoban nyugodt levelet irtak - egeszen pontosan nyugodt, pimasz es kioktato volt.
"...ha nem tetszik nem kell itt vasarolni, mindenki szuveren joga hogy ott vasarol ahol neki szimpatikus."; nos: komolyabb cegeknel ez a biztos ut a kirugashoz.

Ki kezdett kioktatni kit??!! Mivel is vadoltam oket??!! ityam, szerintem olvasd ujra a cuccot!
Amennyiben a jovoben sikerul ujra atvenni az anyagot, eszreveheted, hogy csak az o stilisukat ideztem... teehee.gif Csak azt nem ertem, hogy amit az en esetemben kioktatonak, vadaskodonak minositesz, az o esetukben miert nem... Ugyanaz a szoveg minta!!! Nem tunt fol? smile.gif Sot tobb helyen alkalmaztam ezt a technikat, en mar csak ilyen csalafinta vagyok tongue.gif !
"Amennyiben a jövőben sikerül jobban tájékozódnia az ügyben, esetlegesen tudomást szerezhet arról is..."
"...amennyiben mindenáron hangot akar adni véleményének, levelével az esztergomi képviseletet keresse."
"Ne érezze szükségét annak hogy döntését megindokolja (mert nem szükséges)!"
Ez neked a teljesen nyugodt - esetleg udvarias, finom, netan szakszeru - stilus?!
Sertegetni akkor sertegettem volna, ha azt irtam volna a holgynek: on egy bunko p*csa.

A masodik valasza valoban hasonlitott a vallalatoknal szokasos (elvarhato) - professzionalisabb - sablon levelekhez (bar nem valoszinu, hogy ezekben az ajanlott megszolitasi forma - Tisztelt leveliro...); kar, hogy nem azzal kezdte, el lehetett volna kerulni az egeszet.

Amit te fenyegetonek titulalsz, nem az (egyebkent meg mi az, hogy "megint jott a fenyegetozesed"?! Mikor is jott volna az elozo?). Egyszeru tenykozles egy - a kereskedelemben elterjedt, am a holgy altal minden valoszinuseg szerint ignoralt - velekedesrol, ha tetszik - szalloigerol. A levelezes nyomtatott valtozatanak megorzesere es az IP szamom utan valo kutakodasra utalo kitetelek azonban ketseg kivul kimeritik az - akar burkolt - fenyegetozes fogalmat.

Ok kezdtek gorombulni. Nem lasssan; rogton.

baloghhenriett
Személyes vélemény:

Vétsey Bálint alias Boycott alias... ki tudja hány néven írogat még össze-vissza...

EGy mindeféle álnevek, olasz e-mail címek mögé bújó, "angliában tartózkodó", bár máshol Olaszországot is említi... saját személyét fel nem vállaló valaki, aki sem nem valóságos személy (legalábbis hitelt érdemlően bizonyítani nem tudja) sem nem potenciális vásárló, sem más kereskedésnek nem vásárlója, mert hogy terepjárót nem vett sehol, de még egy Trabit sem, arra mérget vehet bárki. :-)

Mindez egyébként legelső leveléből kiderül, így minthogy sem "fogyasztóról", sem "potenciális vásárlóról" nem beszélhetünk, mindösszesen a névtelenül zaklató, beteges személyeknek kijáró válaszban részesült.
Húúú, úgy látom ide is írogatott pár sort...
Részvétem az olvasóknak. crybaby.gif

De a lényeg, ami miatt reagáltam rá...
(természetesen magánszemélyként, mielőtt "senkiházi úr" az alkotmánybírósághoz fordulna... tongue.gif )

Kihasználva az ingyen-reklámot amit nekem csinált, *** Reklám törölve *** (Joooe)

Várok mindenkit a Gusztáv utcába, ahol a TÉNYLEGES vásárlóknak járó kiszolgálás makulátlanságát több száz elégedett vásárló igazolja!!! rolleyes.gif

Üdvözlettel

Balogh Henriett
(a számot kinézhetitek a weblapunkról)
Captain Crash
Kedves Henriett!

Engem hidegen hagy az ajánlatod.
Köszi!
Csaba_20
Kedves Moderátor!

A fórum tudomásom szerint nem használható reklámozási célokra. Szeretném ezért az újonc emberke hozzászólásának törlését elérni. Ha nem tud reklám nélkül hozzászólni, akkor ne is szóljon hozzá.

Thx! Ezt a hozzászólást is törölheted a másikkal(újonc) együtt. Sőt, kérlek töröld is! Ha te nem fogod, majd én később. wink.gif
Joooe
Azért ennyire vérekezű moderétor nem vagyok smile.gif

Kedves Henriett!

Jogosak a fórumozók felvetései, hogy a fórum nem reklám célokat szolgál, kérlek az ilyen jellegű részeket töröld a hozzászólásodból. Az elhangzottakra nyugodtan elmondhatod a véleményed, akár mint magánszemély, akár mint a cég képviselője ha erre fel vagy jogosítva. De ilyen spéci ajánlat poénokat ne már smile.gif

Holnap estig hozd egy kicsit a fórumba jobban illeszkedő formába a hozzászólásod, ellenkező esetben törlöm, ahogy a fórumozók kérték.

De mint magánszemély, azt írsz amit akarsz, ésszerű kereteken belül persze wink.gif

szerk: schcsabi, ha ilyen mazohista vagy, tessék sorcerer.gif biggrin.gif
baloghhenriett

Már bocsásson meg a világ, a szövegemben sem cég mejelölése, sem termék megjelölése nem szerepel...
Aki itt céget nevez meg .... persze továbbra is álnév mögé bújva.... shuriken.gif hmmm... az nem én vagyok...
Hivatalos reklámnak sztem nem minősül. Azaz minthogy csak személyes igéret egy magánszemélytől, legalább annyira jogosan van fennt, mint a nevem a cégem megnevezésével. Gyakorlatilag ezzel nyilvánosságra hozta valaki az én elérhetőségemet, tehát....
És ha rosszintulató személy így megkeres és.... biggrin.gif ??? Akkor ki lesz a felelős???

Akkor kérem a moderátort hogy a nevemet (kivéve a saját hozzászólásaimat) mindenhonnan töröltesse, mert nem járultam hozzá a személyes adataim nyilvánosságra hozatalához. Márpedig a nevem és munkahelyem együttes megjelölése... Hmm.... bangin.gif
Rendben?

Csabának üzenem..

... 20évesen még nagyon távol vagy egy autóvásárlástól, sztem vegyél te is robogót, mint ahogyan "VétseyB" alias "hazudozó senkiházi" is beismerte ezt egy másik forumon, (a terpejárótól amire hivatkozott is legalább olyan messze van mint Olaszország ettől a fórumtól) ezzel maga is igazolta, hogy köze nincs ahhoz a fogalomhoz - nálunk legalábbis - hogy "elveszített, potenciális vagy tényleges fogyasztó".

Jaaaaaaaaa, és ha jogosnak ítéled a felvetést, vedd úgy hogy kaptál egy ilyen levelet:

Szia Csaba!

Csak azért nem kaptál jelest a matekdolidra, mert Józsika kapta az ötöst, amiért többet segít takarítani a suli portásnénijének!

Üdv

Vétsey Krisztina devil.gif

Amennyiben erre így válaszolsz:
Kedves Kriszitna, köszönöm hogy elmondta véleményét, a jövőben teszek ezellen, ugyan semmi köze a takarításnak a matekdolihoz, de igaza van, remélem legközelebb ötöst ad!

Akkor legalább akkora ökör lennél, mint amilyen én lettem volna, ha megadom a kellő tiszteletet egy szánalmas, hazudozó, szerencsétlen névtelen zaklatónak.

Nem fontos egyetértened, de a véleményedet megtarthatod magadnak. rolleyes.gif

Ariadne
A nevedet saját magad tetted közzé azzal, hogy így regisztráltál, tehát önként és dalolva nyilvánosságra hoztad... rolleyes.gif
Másrészt egyértelműen beazonosítható a cég a hozzászólásodból, nem kell, hogy pontos címet írj, ez akkor is reklám.
Nem vagyok abban a helyzetben, hogy eldöntsem, melyikőtök mond igazat. Azt viszont nyilvánvalóvá tetted, hogy másokat "leökröző" személyként nem vagy képes normális, kulturált kommunikációra, ami akkor is rossz fényt vet rád és az üzletre, ha tényleg hazudik a levélíró személy... ermm.gif
baloghhenriett

Bocsi Ariadne ne vedd magadra, nem téged ökröztelek le.

Tudok illdomosan kommunikálni, amennyiben erra érdemleges partnert találok.

A nevem korábban fennt volt ezen a forumon, mint ahogyan én regisztráltam magamat. huh.gif

Ja, és fent említett indokaim ellenére nem tartom jogszerűnek a hozzászólásom törlését, megjegyzem:

akár mint felhasználót is törölhettek, életemben nem lógtam effajta oldalakon, kizárólag egy kellemetlenkedő "senkiházi" miatt regisztráltam most pár fórumra. Számomra ezek ennyiben ki is merültek, véleményem szerint szánalmas dolog ilyen oldalakon lógni naphosszat, akinek ez a legjobb időtöltése, azt csak sajnálni tudom. sad.gif

Ahogy beleolvasgattam párba hát mit mondjak... röhögőgörcs és egyebek kerülgettek.
Sztem titeket vagy nem hallgat meg senki odahaza, nincs nő/férfi aki "lekezeljen" vagy egyéb problémáitok vannak de.... tongue.gif

.... nyugodtan keressetek rám az iwiwen, - mert én tényleges nevet használok és tényleg létezem - ott olvashattok pár szabadidős elfoglaltságról... internetes bújkálás és köpködés helyett.
Jaaaaa, és az arcomat is vállalom, ellenben veletek. Itt csak azért nem, mert nincs kedvem képfeltöltögetéssel vacakolni úgysem maradok az oldalon tartósan.

És egy jó tanács:

Ha veszel egy táskát 3000 Ft-ért (mert ilyen forum is volt... laugh.gif ) amiből kilóg a cérna...
Menj vissza az üzletbe, kérdezd meg kicserélik-e, vagy ha nem, akkor javítsák meg.
Ha megteheted, oda is adhatod vkinek aki nem teheti meg, és vegyél másikat magadnak!!!! Biztos van aki így is örül neki!

De a legszarabb (már bocsánat...) amit tehetsz, hogy nyitsz egy fórumot vmi pihentagyúaknak szánt oldalon, és megkérdezed a többi észlényt, mit tegyél ha lóg a cérna a most vett 3000 Ft-os táskádból...

tongue2.gif

Részemről ennyi.
Joooe
Henriett eszemben sincs belefolyni a dolgaitokba, szóval ne provokálj. Nem olvastam el a levelezéseteket, és nem is fogom, mert nem érdekel hogy ölitek egymást meg ki kezdte, meg hogy ki az ovónéni kedvence.

A reklámnak nincs helye a fórumon, ezért ne vitatkozz, hanem távolítsd el.

Most ezek után, hogy saját nevedet felvállalva hozzászóltál, mi értelme lenne átbogarásznom a másik fél hozzászólásait, azt nem értem... de ha adatvédelmi aggályaid vannak keresd meg hivatalos úton a fórum adminisztrátorát. De felhívnám a figyelmed, hogy a hozzászólás tartalmáért a hozzászóló a felelős. Moderátorként nem a törvényesség vizsgálata vagy betartatása a dolgom, elég vicces lenne laugh.gif Erre jelenlegi államformánkban más fórumok adottak wink.gif
A fórumba nem illő dolgokat távolítom el. A reklám az ilyen. Egy cég által a fogyasztói panaszra válaszként küldött levél tartalma szvsz nem ilyen.
Ariadne
Nem vettem magamra, csak valahogy nem jön be ez a támadó hangnem, ennyi az egész. ermm.gif

Téged nem hiszem, hogy törölnének a fórumról, legfeljebb azt a bizonyos hsz-t. Jó, ha jönnek ide a cégek oldaláról is emberek, sőt - hiszed vagy nem - van pár törzstag, aki a pult túlsó oldalán áll, amikor épp nem fórumozik...

Azt nem tudhatod, kit mi hozott erre a fórumra, de viszonylag hosszú itt-tartózkodásom alapján mondhatom, nem a meghallgatás hiánya motiválja az embereket, inkább a segítő szándék. Legtöbben jártunk már pórul valamilyen termékkel, szolgáltatással, és szeretnénk, ha minél kevesebben járnának így ezután. (Szóljatok, ha nem értetek egyet... smile.gif ) És most már mondhatjuk, hogy rendszeresen találkozunk is jópáran a fórumról, és elhiheted, nem maszkban sörözünk. biggrin.gif

Ha pedig csak egy kicsit is beleolvasgatnál a hozzászólásokba, azt is látnád, hogy az anyagilag kisebb összegről szóló problémák mellett többségében súlyos tíz-, sőt időnként százezrekről van szó. Örülök, hogy neked sosem volt ilyen gondod, vagy ha igen, tudtad, mit tegyél - kívánom, hogy ne is legyen. smile.gif
skorpiolany
Kedves Henriett!

Nem értem a hozzáállásodat.

Még akkor is, ha igazat mondasz, és a topiknyitó valóban hazudott és csak provokált, még akkor is, ha mondjuk kedves édesanyádat emlegette, sőt, még akkor is, ha pisztollyal a szájában fenyegetőzött, hogy lelövi magát, ha nem alázkodsz meg előtte - a hozzáállásod, a válaszaid kérkedők, unintelligensek, pökhendiek, lenézők. Na nem a topiknyitónak írott leveleidre gondolok, hanem arra, amit ide a többieknek írtál.

Nem tudom, hogy hány éves vagy, mennyit keresel, és kinek a kicsodájaként töltesz be állást a kereskedésben, de amit az írásod magadról mutat, az sajnos egy komplett szegénységi bizonyítvány. Ugye nem jutott eszedbe, hogy egy ilyen fórumot nagyságrendekkel többen olvasnak, mint ahányan írnak bele? No, ezek az emberek most viszik sorban a hírét a kereskedésnek. Ja, és nem a jó hírét. És bizony ez a Te hibád. Ugye azt sem jutott eszedbe, hogy nem logikus egyik írásodban potenciális ügyfeleknek tekinteni az ide írókat, a másikban pedig kiröhögni az esetleges gondjaikat, meg azt, hogy internetet használnak?

Képzeld, én is emberekkel foglalkozom nap mint nap, vannak köztük ilyenek is, olyanok is. Nem keresem dögre magam, ergo - nevess csak - 3000 forintos táskát szoktam magamnak venni. De: tudok és akarok udvarias, kedves, szolgálatkész lenni azokkal az ügyfelekkel is, akikkel nem vagyok megelégedve, mert ők hozzák a pénzt, és nekik köszönhetem a fizetésemet. Gondolom, Te nem így vagy ezzel. Lehet, hogy még sokat kell tanulnom, fejlődnöm ahhoz, hogy a szemtelen pökhendiségnek azt a fokát elérjem, ahol most Te állsz, de talán mégse járnék jól.

És egy jó tanács, viszonzásként: normális kereskedő, ügyfélszolgálatos, menedzser, stb. soha, érted? SOHA nem nevezi egyik levélíróját sem senkiházinak, akár igaza van, akár nincs. Remélem, ezzel tanultál valamit a szakma alapjairól.

Üdv,
Skorpiólány

baloghhenriett

Kedves Ariadne!

Meglepődnél, milyen összegű és formájú vásárlásaimnál volt probléma (új lakás, nem kicsi, készpénzes vásárlással, egy év csúszással, stb.stb.)
És még csak fel sem hívtak időközben hogy talán ekkor meg akkor...

De nekem tényleg nem az a módi hogy akkor nyissak egy fórumot és kipanaszoljam a világnak a sérelmeimet... köpködjek a cégre akitől vettem... (hozzáteszem jelen esetben "mesterésegesn idukált" sérelemről van szó) hanem intézem az ügyeimet, ha akarom visszalépek a vásárlástól és bezsebelem a kötbért, stb. ha akarok várok, stb.
Egyszerűen tisztában kell lenni a jogainkkal.
Aki teljességgel tájékozatlan (hidd el volt már dolgom pár tényleg buta emberrel életemben...) azon nem segít egy effajta fórum.

ÉS ez még a jobbak közé tartozik, már abból a párból, amit most volt szerencsém "felfedezni" az ügylet kapcsán.

Sokszor, sok vásárlásnál volt problémám. Megoldottam. rolleyes.gif

És mindezek ellnére, az meg soha eszembe nem jutna, hogy otthon ülve (bár ilyen nem nagyon van... ) más, épp a munkájukat végző, (vagy bármilyen) emberrel, céggel konfliktust indukáljak... Ez sztem beteges.
Captain Crash

Henriett: Nem tudom miből gondolod, hogy jogod van, hogy bárkinek is a személyiségét ily módon becsméreld, de biztosíthatlak, hogy óriási tévedésben vagy! Nem nevezném bátor cselekedetnek, hogy olyan ismeretlen embereket haragítasz magadra, akikről semmilyen információd nincs, hogy kicsodák és milyen pozíciót töltenek be. Ez inkább meggondolatlanság és felelőtlenség. Ameddig erre nem ébredsz rá, sok csalódás fog érni még az életben. A helyedben gyorsan feltenném magamnak a kérdést, hogy vajon kiket sértegettem?!
baloghhenriett

Kedves Skorpiólány!

Tévedsz, én nem nézem le az embereket azért mert szegények és 3000 Ft-os tákát veszenk maguknak.
Magát az ügyletet nézem le, hogy ahelyett hogy bemenne az üzletbe és megkérdezné mit tehetnek az ügyben, fellép valami fórumra, és laikusokat kérdez meg, meg is nevezi az üzletet, ezáltal egyből rossz hírét kelti, miközben egyszerűen csak be kéne mennie, és ellátnák... dry.gif neeeem, nem a baját..... biggrin.gif csak a problémáját.
(ezt viccnek szántam, mielőtt verekedéssel vádolna bárki)

Egyébként egy fizetésből élő senki vagyok, (látod magamat is szívesen nevezem ennek... mert amim van eddig nagyrészt kapott) és ezerszer inkább becsülöm a fizetésből élő senkiket, mint pl. a rosszindulatot!!!
És nem szeretek másoknak ártani véletlen sem nemhogy szándékosan, sőt, megvetem a ilyen személyeket.

Megvetésemet pedig szeretem én is kimondani, mondjon bárki bármit.
Nyilvánvalóan akinek nem inge, nem veszi magára. rolleyes.gif

Ááááá, Vétsey, azaz boycott, azaz CaptainCrash... Mi az, szieszta van Olaszországban? tongue.gif

Lehet beképzeltnek tartasz, de.... Akkor hogyan szoktál vélekni önmagadról???

Megoszthatnád a fórum olvasóival!
Ariadne
(baloghhenriett @ 2006.05.11, 14:36) *

Magát az ügyletet nézem le, hogy ahelyett hogy bemenne az üzletbe és megkérdezné mit tehetnek az ügyben, fellép valami fórumra, és laikusokat kérdez meg, meg is nevezi az üzletet, ezáltal egyből rossz hírét kelti, miközben egyszerűen csak be kéne mennie, és ellátnák... dry.gif neeeem, nem a baját..... biggrin.gif csak a problémáját.

Biztos, hogy nem olvastál bele jobban a fórumba - a túlnyomó többség épp azzal jön, hogy elküldött a kereskedő ezzel meg azzal, mire hivatkozzak, mihez van jogom? Szép új világ lenne, ahol pusztán a kereskedővel való beszélgetés megoldaná a jótállási problémákat...
Joooe
(baloghhenriett @ 2006.05.11, 14:32) *

Akkor olvass egy kicsit figyelmesebben, ugyanis az emberek nagy többsége azután jön ide, hogy panaszát nem megfelelően kezelték. De ha valaki mielőtt reklamálni menne az előtt kér tanécsot abban sem látok semmi rosszat.
Igazából az utóbbi időben rajtad meg a levelezőpajtásodon kívül nem is emlékszem másra aki csak személyeskedni és - okkal vagy ok nélkül - kötözködni jött volna fel... ermm.gif

szerk: egyszerre biggrin.gif Nagyon egy húron pendülünk ma Ariadne wink.gif
baloghhenriett

Várj, felteszem a kérdést kiket sértegettem.

Névtelen és arctalan fantomokkal kommunikálok, köztünk én vagyok az egyetlen aki nevét vállalja, és általad még meg is találhat bárki, mert hát nem nehéz egy kereskedésre rákeresni.

Álláspontom hogy a tisztelet létező személyeknek jár, nem fantomoknak, mint te is például.

Annyit mindenesetre a fantomokból is kinézek, ki tudja szűrni mi az ami rá vonatkozik, mi az ami nem.

De ha gondolod, megbeszélhetjük élőben egy süti mellett.
Szívesen felajánlom, mert tudod.... huh.gif Halvány cseppjét sem nézem ki belőled, hogy vállalnád önmagadat.
Ariadne
OFF:
(Joooe @ 2006.05.11, 14:39) *

szerk: egyszerre biggrin.gif Nagyon egy húron pendülünk ma Ariadne wink.gif

Aha! Legalább nem két egymásnak ellentmondó dolgot írtunk, még az lett volna a szép... biggrin.gif
baloghhenriett

Ez C.Crash-nek szólt.
Captain Crash

Henriett: Se kedvem, se időm nincs találkozni Veled, de inkább kedvem nincs. Ellenben a többiek közül mindenkit várunk hétfőn, a szokott helyen.
skorpiolany
Azért ez így elég vicces! laugh.gif

Kezd olyan érzésem lenni, hogy nem vagy nagykorú. Ilyen sületlenségeket - már megbocsáss - kamaszgyerekek szoktak írni.

A tisztelet az embernek jár, egyrészt, függetlenül attól, hogy itt milyen néven mutatkozol be. Ha ezt magadtól nem tudod, az sajnos megint Téged minősít.

Másrészt ez az internet világa, itt túlnyomó többségében fantomként, nickneveken kommunikálunk. És Te jöttél ide, magadtól, innen meg elég mókás a helyzet, mert gyakorlatialg mindenkit és mindent kritizálsz, ahelyett, hogy beismernéd, hogy nagy baklövés(eke)t követtél el. Egyik ismerősömnek van egy jó szóhasználata erre: tekeregsz. Pedig attól még a baklövés tény tény marad.

Másrészt meg, már megbocsáss, az, hogy Te vállalod a teljes nevedet, az a saját választásod, viszont ettől még nem lettél kiindulópont, amihez képest a többieknek viselkedni (ezesetben: nevet választani) kéne.

Gondold át az álláspontodat, mert akárhova lépsz, valami büdibe nyúlsz... ninja.gif biggrin.gif
baloghhenriett

Hát kedvem az nekem sem lenne max. a sütihez tongue.gif azt elhiheted...

Csupán feldobtam a labdát hogy mered-e vállalni a személyedet dehát.... Nagyjából úgy válaszoltál, (mindegy milyen inkokkal) ahogy az várható volt. Meg sem leptél.

Jéééé, milyen laza emberek vannak itt, hogy csak úgy kiugranak Olaszországba hétfőn, a szokott helyre... rolleyes.gif
Az egész vétsey-boycott-captaincrash-.... jelenség egy óriási hazugsághalmaz, ami már bocsáss meg, további szánalomra és sajnálatra ad okot.
Hál'istennek nekem nincs okom - sem külső, sem belső - hazudni, sem rejtőzködni, mint ahogy nem is tettem eddigi hozzászólásaimban sem, és még kevésbé van okom arra, hogy mindenféle hazug, rejtőzködő embereknek tiszteletet adjak, vagy véleményét figyelembe vegyem.

A szokásos helyre invitálós szöveg (bár nincs kétségem hogy talán ez az egy igaz...) pedig kifejezetten gyenge taktus volt.... rolleyes.gif
Pjotr
A névtelenségről csak annyit, hogy a fórum tagjai teljes nyilvánosságot és az arcukat vállalva megtalálhatóak, sőt szokat is nyilvános helyen előre meghirdetve találkozni....
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...pic=1041&st=195
A laikusság.... ha Te tizedannyit tanultál volna mint akik itt válaszolnak a panaszokra, akkor már rég nem egy kereskedés századrangú alkalmazotja lennél minimálbérért...
De az általad szidott névtelenség veszélyes is lehet, mert nem tudhatod, hogy ki olvassa a fórumot, mert lehet, hogy átszól a szomszéd asztalnál ülő kollégájának, hogy csinálni kéne veled valamit, mert nem felelsz meg a cég által elvárt képnek...szóval sürgősen vegyél vissza, mert ez lesz a vége.
Ezzel a "vétsey-boycott-captaincrash" dologgal is csúnyán mellényúltál...
baloghhenriett

Gyengébbek kedvéért ez megint C.Crash-nek szólt.
Pjotr
Szerintem kevered valakivel....
baloghhenriett

Kedves Pjotr!

Húha, úgy látom összefogtak a régi barátok. Nem baj, elvégre is azért vannak. rolleyes.gif

A laikusságot nem tagadom, mint olvashattad korábbi hozzászólásomból, életemben először léptem fel effajta fórumokra, és nem szándékozom tartósan itt maradni. Valahogy van jobb dolgom is.

A "harmadrangú alkalmazott" szöveggel sztem jó pár embert megsértettél a fórumon aki nem cégtulajdonos vagy vállalatvezető (na most én is kicsit átvettem a ti stílusotokat... júúúj, most megsértettél xy embert...) de ha téged ez megnyugtat, hozzáteszem, engem nem sikerült, mert mondhattam volna azt is, hogy a családom cégénél tulajdonos vagyok... de direkt nem mondtam, mert ez az oldal nem a dicsekvésről, sem a családi vagyon fitogtatásáról szól!!!
Tudod ha én egy napot nem dolgozok tovább életemben, túl nagy bajom akkor sem lesz.

EGyébként te is beszámolhatsz róla, épp húsz és harminc között félúton te vajon mely munkahelyen voltál harmad-negyenrangú alkalmazott. tongue.gif
Figyelem!!! Hazudni bármit lehet!!! clap2.gif

baloghhenriett

Jaaaaaaaaaa, apropó névtelenség. Jó pár embert ismerek, akik saját névvel hasznáják az internetet, legyen szó e-mail címről, chat-oldalról, fórumról, vagy bármiről...
Éééérdekes ilyen is van.

CaptainCrash-t pedig nem keverem senkivel, mert azt sem tudom kicsoda, csak azt tudom hogy egy hazugságra hivatkozva (autóvásárlás, melyet beismert más fórumon) megkereste a cégünket, neeeem nem mint panasztevő, mert nem azt mondta hogy véleménye ez vagy az és továbbítsuk, hanem írt egy levelet, mely egyenlő értékű azzal pl. ha odaállok eléd és a felemelem a középső ujjamat, mindezt sztem álnéven, további hazugsága hogy külföldön van, stb.stb.
Hát akárhogy veszem ez hazugsághalmaz, független attól hogy lehet ő az atyaúristen is.

Captain Crash

Henriett: Biztosíthatlak, hogy összekeversz a fórum Bal néven regisztrált felhasználójával, s innentől kezdve pedig kéretik nem kapcsolatba hozni vele és a véleményével személyemet!
Ariadne
Hm, részemről örömmel fogadnám, ha valaki - jelesül egy modi - elmesélné a mi Henriettünknek a fórumozás néhány alapvető szokását. Úgy tűnik, meglehetősen járatlan ezen a területen...

Henriettnek meg csak úgy egyébként mondom, jó ha tudja, az agresszívkodás és mások sértegetése általában bannolással szokott végződni. Ha jól tudom, erre a mi békés kis fórumunkon még nem volt példa, de ami késik...
baloghhenriett

Óóóóóóó, ezúton elnézésedet kérem, igen, mellénéztem. smile.gif Bocsáss meg.

Ez a "bal-boycott-vétsey-..." akárki sztem az összes létező fórumon fennt van csak eltérő nevekkel, kissé már belezavarodtam.

Ne haragudj, természetesen minden amire azt írtam "CaptainCrash-nek szól" bal-nak szól valójában. smile.gif

Még egyszer elnézést!
Pjotr
(baloghhenriett @ 2006.05.11, 15:38) *

Kedves Pjotr!

Húha, úgy látom összefogtak a régi barátok. Nem baj, elvégre is azért vannak. rolleyes.gif

A laikusságot nem tagadom, mint olvashattad korábbi hozzászólásomból, életemben először léptem fel effajta fórumokra, és nem szándékozom tartósan itt maradni. Valahogy van jobb dolgom is.

A "harmadrangú alkalmazott" szöveggel sztem jó pár embert megsértettél a fórumon aki nem cégtulajdonos vagy vállalatvezető (na most én is kicsit átvettem a ti stílusotokat... júúúj, most megsértettél xy embert...) de ha téged ez megnyugtat, hozzáteszem, engem nem sikerült, mert mondhattam volna azt is, hogy a családom cégénél tulajdonos vagyok... de direkt nem mondtam, mert ez az oldal nem a dicsekvésről, sem a családi vagyon fitogtatásáról szól!!!
Tudod ha én egy napot nem dolgozok tovább életemben, túl nagy bajom akkor sem lesz.

EGyébként te is beszámolhatsz róla, épp húsz és harminc között félúton te vajon mely munkahelyen voltál harmad-negyenrangú alkalmazott. tongue.gif
Figyelem!!! Hazudni bármit lehet!!! clap2.gif

Ez az, látszik, hogy apuka rakott be a céghez, mert ha dolgoztál volna már tisztességes munkahelyen, akkor
tudnád, hogy az ilyen stilus nem engedhető meg...
Dehát hiába is akarnál a Tamás helyére menni pr-esnek a Suzuki RT-hez, oda sajnos nem elég az érettségi meg a szakmunkásbizonyítvány...
(mert azt nem hiszem, hogy Te foglalkoztál volna a A termékfelelősség az EU gyakorlatában és itthon
támájával Miskolcon...
Na mindegy, komolytalan vagy, büszke vagy, hogy a családod egyéb tagjai összesedtek annyi pénzt, hogy eltartsanak, mert az itt elhangzottak alapján nem a munkád viszi előre a céget.
Nem akarok beszámolni, hogy hol voltam alkalmazott, mert úgysem hinnéd el, most saját magam alkalmazom saját magam és másokat is.
Na mindegy, az elején én azt mondtam, hogy a levélírót én előbb elhajtottam volna a fenébe a baromságaival együtt, de most már sokkal jobban idegesítesz Te a kicsinyes dolgaiddal.
skorpiolany
Úlláccik, én is pont egy "jó napon regeltem be ide! tongue.gif Bocsássatok meg, kedves Többiek, de nem bírom szó nélkül hagyni!

Henriett!
Szóval arra vagy büszke, hogy a családi vállakozásotokban vagy tulajdonos? Ezzel kérkedsz? Ezért nézed le a 3000 forintos táskát vásárlókat?

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Hát ez rendesen helyrebillentette a képet! Tudod, kislány, majd ha saját magadtól (!) elérsz valamit, arra lehetsz büszke. Ha mondjuk önerődből eljutsz odáig, hogy bármikor abbahagyhatod a melót, és mégsem viszi el a végrehajtó a kínai vázádat. De könyörgöm, ne arra legyél büszke, amit alád toltak! Én - tudj' Isten, miért - bízom abban, hogy a családod itt jelen nem lévő része egészséges értékenddel rendelkezik. Mutasd meg nekik ezt a fórumtémát, és várd a reakciót! Tutira tanulni fogsz egy-két új kifejezést. biggrin.gif biggrin.gif
Pjotr
Érdekes módon, ahhoz képeset, hogy nem nézegetsz ilyen fórumokat, minden létező helyre beírtad ezt a sablon választ, meg ezt az 50-300.000-es kedvezményes dolgot....
Na mindegy, javaslom, hogy hagyd ott acsládi céget és menj el dolgozni valami komoly helyre egy darabig, csakhogy meglásd, hogy hogyan is kell viselkedni, meg bánni az ügyfelekkel.
Az ilyen embereknek mint ez a levélíró minden olyan cég, ahol képzett alkalmazottak vannak, válaszolnak egy szabványlevelet, mert tudják, hogy a saját önérzetüknél sokkal fontosabb a cégről kialakított kép, hogy tanulj is valamit, a egy cégnél nagyon fontos az un. image ami a szubjektum szűrőjén megszűrt, az észlelések során kialakult tudati képek rendszere, amely magában foglalja (ti. pszichikailag tükrözi) a szubjektum teljes környezetét. Az image tehát nem átgondolt, empirikus vélemények összessége, hanem olyan tudati jelenséget jelöl, amelyet a legkülönbözőbb asszociációk és értékelések együttesen alkotnak. Röviden és tömören fogalmazva tehát, értékítéletek rendszere; vagy a kommunikációelmélet szóhasználatával élve: motivációs információ-hordozó.
baloghhenriett

Kedves Pjotr!

Hát ha már ennyire belemélyedtél hogy nekem ki szerez munkát kicsinyeskedem kicsit. Apa nem beajánlott bárhová, hanem saját vállalkozást ajánlott fel, nem most hanem rögtön 18 éves koromban.
Ez az ajánlata most is él, én mindösszesen elidultam a magam útján (a nehezebbiken) és kitaláltam, hogy saját magam fogom megvalósítani a cégemet, ha elérem, ha nem... visszamegyek a családiba. Ennyi.
Sokan az én helyemben azt hiszem egy percig sem dolgoznának ha így is lehetne.
Ha már személyeskedünk....

Ne aggódj, mire annyi idős leszek mint te, én is a saját embereimet fogom irányítani. Lehet hogy már jövőre... rolleyes.gif

Egyébként ha olvastad, elnézést kértem a barátodtól C.C.-től, mert ténylegesen összekevertem Bal-al. crybaby.gif

Kedves Pjotr!

Ha megnézed eme fórumokat, más hozzászólásom (az ittenin kívül) nemigen volt sehol.
Ennyit a fórumokról.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.