Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni abban a kérdésben, hogy kb. 1 éve vásároltam a téma címében megadott típusú hűtőgépet (Whirpool ARC4030). Meghibásodás miatt már két alkalommal cserélték a kompresszort (főalkatrész). Deresedés miatt az új kompresszorból gázt kellett kiengedni. Most ismét csörög. A szervíz szerint ismét hibás, újabb cserére lenne szükség. Azt tanácsolták, várjunk ameddig lehet, én is jobban járok, mert a garancia a kompresszorra majd a csere napjától újra indul.
Én inkább szeretném kicseréltetni az egész hűtőgépet, tekintettel arra, hogy állandóan gond van vele.
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mikor vagyok jogosult a készülékcserére, ill. hol kell ezt jelezni. Ha nem lehetséges a csere be kell érnem az állandó javításokkal?
Tanácsaitokat előre is köszönöm!
Nem ad tanácsot senki. Ez van....
Kompresszort cserélték, gázt leengedtek. Csörög. Szervíz szerint ismét kompresszor csere kell. Éljen a fogyasztói társadalom.
Azért nem, mert - mint azt már nem kevés hozzászólás esetében leírtam - nincs semmilyen jogszabály, ami őket a teljes készülékcserére kötelezi. BÍróság kötelezhetné őket, de ahhoz Neked kellene bejelentést tenned, pert indítanod. Erre azonban lehet figyelmeztetni a kereskedőt, mert ennyi idő múlva már vélelmezhető, hogy a készülék eredendően rossz. Ezt a cég is tudja, amennyiben keményen kiállsz a jogaidért, és erről a kereskedő is tud.
lupko: Egy idő után többet buknak a kompresszor cserén, mint a hűtő cseréjén, nem akarják a végtelenségig, még 5 év múlva is cserélgetni a konmpresszort mert sosem jár le a garanciája. Nem érdekük, és ugye az üzleti érdek dominál, ha nem akarnak cserélni annak többnyire az az oka, hogy a csere után se járnál jobban.