Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Whirpool ARC4030-hűtőgép
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
lupko
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni abban a kérdésben, hogy kb. 1 éve vásároltam a téma címében megadott típusú hűtőgépet (Whirpool ARC4030). Meghibásodás miatt már két alkalommal cserélték a kompresszort (főalkatrész). Deresedés miatt az új kompresszorból gázt kellett kiengedni. Most ismét csörög. A szervíz szerint ismét hibás, újabb cserére lenne szükség. Azt tanácsolták, várjunk ameddig lehet, én is jobban járok, mert a garancia a kompresszorra majd a csere napjától újra indul.

Én inkább szeretném kicseréltetni az egész hűtőgépet, tekintettel arra, hogy állandóan gond van vele.
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mikor vagyok jogosult a készülékcserére, ill. hol kell ezt jelezni. Ha nem lehetséges a csere be kell érnem az állandó javításokkal?

Tanácsaitokat előre is köszönöm!
lupko
ermm.gif
Nem ad tanácsot senki. Ez van....
Kompresszort cserélték, gázt leengedtek. Csörög. Szervíz szerint ismét kompresszor csere kell. Éljen a fogyasztói társadalom.
FVF
Azért nem, mert - mint azt már nem kevés hozzászólás esetében leírtam - nincs semmilyen jogszabály, ami őket a teljes készülékcserére kötelezi. BÍróság kötelezhetné őket, de ahhoz Neked kellene bejelentést tenned, pert indítanod. Erre azonban lehet figyelmeztetni a kereskedőt, mert ennyi idő múlva már vélelmezhető, hogy a készülék eredendően rossz. Ezt a cég is tudja, amennyiben keményen kiállsz a jogaidért, és erről a kereskedő is tud.
TheElf
lupko: Egy idő után többet buknak a kompresszor cserén, mint a hűtő cseréjén, nem akarják a végtelenségig, még 5 év múlva is cserélgetni a konmpresszort mert sosem jár le a garanciája. Nem érdekük, és ugye az üzleti érdek dominál, ha nem akarnak cserélni annak többnyire az az oka, hogy a csere után se járnál jobban.
lupko
Köszi
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.