Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Csereutalvány
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
Misi
Kedves FVF! smile.gif
Szeretném megkérdezni, hogyha a garanciális műszaki cikk nyugtája nincs meg csak a jótállási jegy és a vásárlásról szóló igazolás, akkor tényleg nem kaphatok csereutalványt hanem csak javíttatni lehet? Előre is köszönöm a segítséget. rolleyes.gif
FVF
Nem, - de ez is előfordult már más helyen - a jótállási igények érvényesítéséhez elegendő a jótállási jegy. Mindemellett nem árt elrakni a számlát-nyugtát, mert a jótállás lejártával a szavatossági igény csak evvel érvényesíttetni.
Misi
Tehát ha a nyugta nincs meg csak a jótállási jegy, akkor is jogosult vagyok csereutalványra?
FVF
igen
Misi
Nagyon köszönöm a mostani és az eddigi segítségeket is. smile.gif smile.gif smile.gif
FVF
cool.gif
czegledi
Tisztelt FVF

Mit tudok tenni egy garanciális porszívóval, ami szeptember 28.-a óta szervízben van és kb 3 hete megállapították, hogy csereutalványt fogunk kapni, de az még azóta sem érkezett meg. A szervízt nagyon nehézkes telefonon elérni, (megszakad, foglalt, nem veszik fel a telefont) személyesen megígérték, hogy most hétfőre megértékezik a jegy, de szükség van egy engedélyre melyet a garanciális szervíz egy másik szervíztől szerez be (garanciális szervíz szervizéből).
Hogy lehet ezt meggyorsítani, vagy valamit intézni a hosszúr nyúlt idő miatt?
Előre is köszönöm a segítséget wink.gif
FVF
Természetesen van erre határidő, de ennek a betartatása csak bírósági határozattal érhető el, illetve ők tudják kötelezni őket annak betartására. Én azt mondom, hogy egy finom fenyegetéssel lehet a legtöbbet elérni. A teljes ügyintézésnél kell "törekedniük" a 15 napos határidő betartására, amennyiben ezt jelentősen túllépik, mi is bírságolhatunk. Ezt is el lehet mondani. De konkrétan lépni nem könnyű.
Laceszka
Kedves FVF!

Afelől szeretnék érdeklődni, hogy Decemberben vettem egy gorenje kombinált hűtőt, és már több alkalommal nem hűtött. Garanciális a termék, már volt is kint a szerelő, de csak megmozgatott 1-2 vezetéket. Azt mondta, ha újból előfordul motort kell benne cserélni.

A kérdésem az volna, hogy én magamtól tudom azt kérni, hogy adjanak csereutalványt, vagy ezt nekik kell felajánlani.

Váláaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Laceszka
Mozigépész
Sajnos itt már nincs NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság) mert ugye ez a hivatalos neve!
Bocs, de minek a csere utalvány?
Cserét bármikor kérhetsz, de annyit javíthatnak amennyit akarnak.
Cserére bírósági álláspont szerint akkor lehetsz jogosult, ha ugyan az a hiba 3-nál több javítás után is fenn áll (javítás nem jár sikerrel), illetve ha huzamos ideig eltart a javítás.
Mind ezt a bolttal kell intézni, vele vagy jogviszonyban.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.