Kedves FVF!
Szeretném megkérdezni, hogyha a garanciális műszaki cikk nyugtája nincs meg csak a jótállási jegy és a vásárlásról szóló igazolás, akkor tényleg nem kaphatok csereutalványt hanem csak javíttatni lehet? Előre is köszönöm a segítséget.
Nem, - de ez is előfordult már más helyen - a jótállási igények érvényesítéséhez elegendő a jótállási jegy. Mindemellett nem árt elrakni a számlát-nyugtát, mert a jótállás lejártával a szavatossági igény csak evvel érvényesíttetni.
Tehát ha a nyugta nincs meg csak a jótállási jegy, akkor is jogosult vagyok csereutalványra?
czegledi
2004.11.09, 18:19
Tisztelt FVF
Mit tudok tenni egy garanciális porszívóval, ami szeptember 28.-a óta szervízben van és kb 3 hete megállapították, hogy csereutalványt fogunk kapni, de az még azóta sem érkezett meg. A szervízt nagyon nehézkes telefonon elérni, (megszakad, foglalt, nem veszik fel a telefont) személyesen megígérték, hogy most hétfőre megértékezik a jegy, de szükség van egy engedélyre melyet a garanciális szervíz egy másik szervíztől szerez be (garanciális szervíz szervizéből).
Hogy lehet ezt meggyorsítani, vagy valamit intézni a hosszúr nyúlt idő miatt?
Előre is köszönöm a segítséget
Természetesen van erre határidő, de ennek a betartatása csak bírósági határozattal érhető el, illetve ők tudják kötelezni őket annak betartására. Én azt mondom, hogy egy finom fenyegetéssel lehet a legtöbbet elérni. A teljes ügyintézésnél kell "törekedniük" a 15 napos határidő betartására, amennyiben ezt jelentősen túllépik, mi is bírságolhatunk. Ezt is el lehet mondani. De konkrétan lépni nem könnyű.
Laceszka
2012.04.18, 17:33
Kedves FVF!
Afelől szeretnék érdeklődni, hogy Decemberben vettem egy gorenje kombinált hűtőt, és már több alkalommal nem hűtött. Garanciális a termék, már volt is kint a szerelő, de csak megmozgatott 1-2 vezetéket. Azt mondta, ha újból előfordul motort kell benne cserélni.
A kérdésem az volna, hogy én magamtól tudom azt kérni, hogy adjanak csereutalványt, vagy ezt nekik kell felajánlani.
Váláaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Laceszka
Mozigépész
2012.04.18, 20:34
Sajnos itt már nincs NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság) mert ugye ez a hivatalos neve!
Bocs, de minek a csere utalvány?
Cserét bármikor kérhetsz, de annyit javíthatnak amennyit akarnak.
Cserére bírósági álláspont szerint akkor lehetsz jogosult, ha ugyan az a hiba 3-nál több javítás után is fenn áll (javítás nem jár sikerrel), illetve ha huzamos ideig eltart a javítás.
Mind ezt a bolttal kell intézni, vele vagy jogviszonyban.