legutóbbi apró afférom óta az otp egyre jobban írja le magát a szememben.
igényeltem egy hitelkártyát (én balga), és fizettem is aranyosan. már ott kezdődött, nem voltak alkalmasak a kedves alkalmazottak (nyanyák akiktől idegen a számítógépes ügyintézés) egy levelezési cím beállítására. lehet, hogy a rendszerük ilyen szar, de akkor is. aztán egyszer megcsúszott az átutalás, és késve kaptam meg a fizumat. küldték is a felszólítást az állandó lakcímemre. na aztán mire eljutott hozzám a hír, rám is tettek 2 rugó büntit. mondom bemegyek elintézni. azonban a fantasztikus budafoki fiók (mivel ott nyitottam a számlát, kizárólag ott lehet ügyeit intézni, az a fiókvezető 21. század!!!) kizárólag munkaidőben tart nyitva. ha intézni akarsz valamit kuncsororgjál el a főnöködtől. itt kezdett elfogyni a türelmem. de végül sikerült eljutni. az egyik banya rögzítette is a levelezési címet, de az irányítószámot rutinosan nem tudta rögzíteni (a tökéletes dilettantizmus mutatója üti a skála tetjét, mind a kedves tuskó alkalmazott, mind a csodás rendszer megtervezői részéről). aztán zajlottak az események megszüntettem a számlát amiről az utalás ment, mivel nem kaptam rá pénzt, és a számlavezetési díj meg valami pofátlan összeg volt 1200 Ft vagy valami ilyen. mondom váltsuk ki a dolgot csekken befizetem, ne kelljen bemennem és órákat sorbaállni. nem azt nem lehet. aztán zajlott az életkicsit túlságosan is, elfelejtettem befizetni egy összeget. jön is a levél, fizessek be 10 napon belül. mondom ok, de hohó 11 napja adták fel. itt szól közbe az irányítószám, amit nem tudtak rögzíteni. aranyosan bekaffogtam lurdyba (ahol egyébként fiatalok dolgoznak ügyesen, és emberi módon tudnak beszélni, nem úgy mint a budafoki forkók). közbejött egy sms fizessem be az egészet 10 napon belül. kérdezem a kiscsajt ez mi. ahh semmi hibás...
erre 24-én levél fizessem be az egészet 10 napon belül. levél dátuma 11. ezen kívül fenyegetőzés, hogy behajtócég, meg engem terhelnek a költségek. na mondom telefonálok. természetesen az otp ügyfélszolgálata elérhetetlen, aztán mire egy számot találok nem veszik föl elvégre 17 óra elmúlt. beballag lurdyba mondom a kiscsajnak: lefénymásolja a leveleket, amin vigyorog a posta dátumos bélyegzője és a soxorosan javított irányítószám, elküldi a központba (hiszen már nem dolgoznak ezért nem tudja őket felhívni elvégre elmúlt 17 óra). másnap hív nem még nem hajtják be, de menjek ki budafokra, és meg tudta mondani a telefonszámot. és ő tudta rögzíteni (!!!) egy nem ottani számlához az irányítószámot.
bemegyek reggel nyitásra: szokásos banyafelhozatal. elintézési mód: írjak egy levelet. hiába mutatom, hogy ott a levelük a postabélyegzővel a befizetést igazoló sajtpapír, meg a másik levél. írjak levelet???!!! személyesen bementem, és a banya ennyit mondott, illetve azt ismételgette, hogy én felhasználtam az összeget. én mondtam neki: rendben vissza szeretném fizetni, de ne adják ki végrehajtásra, mert fizetem.
most ott tartok hogy írok egy levelet nekik.
természetesen felvenném a kapcsolatot valami szervvel ami fejükre koppinthat, de nem vagyok tisztában mi az? tud valaki valami tanácsot adni?
Ajánlottan add fel a levelet. Csak ennyi a tanácsom. Esetleg kérheted, hogy mivel a nem fizetés az ő hibájukból következett be, töröljék a tartozásodat. De tényleg mindent írásban...
OFF: Nekem elektronikus számlacsomagom van az OTPnél. Nem állok sorba, telefonon eddig mindent el tudtam intézni. Amig nem ez volt, addig voltak gondjaim. Amig intéztem a csomagot, a fiókban mindig bénáztak. Aztán rájöttem, hogy lehet telefonon is, az viszont nagyon jó. Mindent elsőre jól megcsináltak. Persze ez lenne a természetes, ugy néz ki, hogy de mégsem az.
Szerk: ajánlott tértivevényesen add fel.
Ariadne
2006.05.02, 17:30
PSZAF a felettes szervük, náluk lehet panaszkodni. Én hasonló hozzánemértő nyanyákon felhúzva magam (Astoria fiók) átnyergeltem a CIBre. Azóta nincsenek banki gondjaim.

(itt mondjuk drága a kpfelvét, valamit valamiért) Persze mindenkinek az igényeitól függ, melyik bank a jó, de az OTP-t a sok automatája sem tudná újra csábitóvá tenni nekem....
En /meg

/ nem hagytam ott az otp-t, epp a napokban fogom

/nevetseges kamat, ezzel ellentetes havidij, no meg a penzem sem naluk van mar, csak alvo szamla lenyegeben

/.
(toreki @ 2006.05.02, 10:04)

Ajánlottan add fel a levelet. Csak ennyi a tanácsom. Esetleg kérheted, hogy mivel a nem fizetés az ő hibájukból következett be, töröljék a tartozásodat. De tényleg mindent írásban...
OFF: Nekem elektronikus számlacsomagom van az OTPnél. Nem állok sorba, telefonon eddig mindent el tudtam intézni. Amig nem ez volt, addig voltak gondjaim. Amig intéztem a csomagot, a fiókban mindig bénáztak. Aztán rájöttem, hogy lehet telefonon is, az viszont nagyon jó. Mindent elsőre jól megcsináltak. Persze ez lenne a természetes, ugy néz ki, hogy de mégsem az.
Szerk: ajánlott tértivevényesen add fel.
igen persze, aztán jön a szöveg, hogy benne van a szerződésben, hogy eddigaddig fizessek...
na meg küldtek sms-t is igaz küldtek, de abban mindig csak az összeget semmi egyebet
beleírták még a többszöri megkeresést telefonon. hát biztos, csak engem nem...
nekem is volt elektronikus számlacsomagom, szerintem valami elb@szott drága
de még mindig a legviccesebb a nyanya volt: ön felhasználta azt az összeget. Igen felhasználtam, de szeretném valami kulturált európai emberi formában/módon visszafizetni. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy nem kell a legsittebb bankban számlát nyitnom, nem kell órákat sorbanállni az 1 db környéken még nyitvatartó fiókban.
arra gondoltam, hogy egy példányt (tértivevénnyel) oda egy másikat pedig a misztikus pszaf(ugyanis eddig nem tudtam mi az, de a google a barátod) felé.
Azt azért tudni kell, hogy csányi elvtárs szeretne venni újabb 10.000hektár földet de ehhez ki kell rúgnia egypár alkalmazottat az amúgy is leterheltek közül, akik 12 órában dolgoznak nevetséges fizetésért, túlóra kifizetése nélkül.
Ilyen körülmények között én is nagyívben sz*nék az ügyfelekre, ott dögöljön meg mind aki panaszkodni akar...
(Pjotr @ 2006.05.03, 10:38)

Azt azért tudni kell, hogy csányi elvtárs szeretne venni újabb 10.000hektár földet de ehhez ki kell rúgnia egypár alkalmazottat az amúgy is leterheltek közül, akik 12 órában dolgoznak nevetséges fizetésért, túlóra kifizetése nélkül.
Ilyen körülmények között én is nagyívben sz*nék az ügyfelekre, ott dögöljön meg mind aki panaszkodni akar...
erről csak az a véleményem, hogy mekdonálc-ba mindig keresnek embert, ergo azért fizetik, hogy velem foglalkozzon, ha neki nem tetszik elmehet havat lapátolni... az hogy szar a fizetése nem az én hibám...
ha nem látja el tisztességesen a munkáját, haladjon a proszektúrára belet lapátolni...
egyébként sem azt várom, hogy vörös szőnyeget terítsenek. az alap szolgáltatást... szóval a hiba nem a csányinál van... meg egyébként is közvetve én fizetem a bérüket
szóval a Te hozzáállásod alapvetően rossz
Nem hiszem, egy vidéki városban egy idősebb nő nem kap máshol munkát, ha maradni akar, akkor bizony nyelni kell, meg 12 órát dolgozni, gondolhatod, ha lenne más, akkor nem húznának el azonnal máshová dolgozni...
Ez meg igenis a Csányi hibája, nem a dolgozók találták ki, hogy ki kell rúgni egy csomó embert meg ingyen akarnak dolgozni.
Abban igazad, van, hogy Te mint ügyfél erről nem tehetsz, és elvárod a pénzedért a normális kiszolgálást, én csak meg akartam világítani a másik oldalt is, abba is bele kell gondolni.
(Pjotr @ 2006.05.04, 15:44)

Nem hiszem, egy vidéki városban egy idősebb nő nem kap máshol munkát, ha maradni akar, akkor bizony nyelni kell, meg 12 órát dolgozni, gondolhatod, ha lenne más, akkor nem húznának el azonnal máshová dolgozni...
Ez meg igenis a Csányi hibája, nem a dolgozók találták ki, hogy ki kell rúgni egy csomó embert meg ingyen akarnak dolgozni.
Abban igazad, van, hogy Te mint ügyfél erről nem tehetsz, és elvárod a pénzedért a normális kiszolgálást, én csak meg akartam világítani a másik oldalt is, abba is bele kell gondolni.
Vidéki város? Budafok? Nem érdekel, hogy mit találnak ki a vezetők.... nem érdekel semmi.
szar szolgáltatás, furkó, dilettáns alkalmazottakkal, idióta szabályokkal, lassú ügyintézés soha többé otp, semmi... még y nyugdípénztáramat is átkértem
egyébként beballagtam a erste mammutbeli fiókjába...
azzal kezdték, hogy foglaljak helyet, nekem nem az a fontos hogy egy fiatal, vonzó nő intézze az ügyeimet, de azért jobb. azonban, az ügyintézés módja... hát le a kalappal... ha valaki kíváncsi kifejtem bővebben a tapasztalataimat
A dilettantizmus legfelső fokára sikerült eljutni az otp-nek.
EGyik levélben megszüntetik a számlám végleg. Később írnak, hogy mivel blabla számlamúltjára blabla csökkentjük a hitelkeretét. MIT???!!! A megszüntetett számlámét? Dilettáns bagázs.
De folytatódik a sztori. Bemegyek lurdy fiók. Gyökérgyerek ott ül a pult mögött. Nyissak egy számlát, sok lesz a kamat+írjak levelet... Na itt elakadt a lemez, úgylátszik. Ez is csak ennyit bírt mondani.
Kitaláltam, hogy na elmegy az otp az anyukájába. Összeszedtem a lét. Nem fizetek ezeknek kamatot dögöljön meg ez a banknak látszó csökevény. Bemegyek westen. 25 perc sorbanülés, mert voltak előttem 3-an. Odajutok. Kérdezem mennyi, nemtudja, kolléganő odajön, nemtudja. Megmondom. Meg se kérdezik miért akarom megszüntetni. Pedig elmondanám. Befizetek. Nő papírra másol a monitorról. Rotfl. Papír megkap boldogan eljövök... végre megszabadultam. Pár napra rá papír fizessek be: teljes összeg. Ebből Homár lesz. Majd a költözés után.
Úgyis most volt homáron cikk...
Nem tudja valaki hol lehet utánnanézni a bankközi tiltólistának?
Közelmúltban úgy döntöttem, hogy megszüntetem OTP Banki Lakossági folyószámlámat, annak relatíve egyre kedvezőtlenebb kondíciói miatt.
A számlát kiürítettem, de kevés pénzt hagytam rajta a megszüntetés költségeire, ami 2006.06.27-én az alábbiak szerint történt:
A számla egyenlege: 293,-Ft
Pénztári készpénzbefizetés: 58,-Ft (ezt be kellett fizetni)
Pénztári készpénzkifizetés: 1,-Ft (ennyit kaptam)
Pénztári kpfelvét költsége: 350,-Ft (ezt az OTP nyelte le)
Ha megkérdezték volna, lemondok-e a számlán lévő 293,- Ft-ról az OTP Bank javára, azt mondtam volna, hogy igen, de ez kevés lett volna…! Befizettettek velem még 58,- Ft-ot, hogy az 1,- Ft kifizetéséhez felszámíthassák a 350,- Ft-os kifizetési díjat.
Ariadne
2006.07.12, 13:07
Miért érzem úgy, hogy ez olyan tipikusan OTP-s húzás? Alacsony kamatok, minősíthetetlen kiszolgálás (inkább az ügyfélhez való leereszkedés talán), plusz fillérezés a végén...
Lehet, hogy késő, de van egy nagyon hasznos táblázat a PSZÁF honlapján rengeteg adattal, amelyben minden magyar bankot össze lehet hasonlítani sok szempontból, pl. bankkártya/hitelkártya költsége, folyószámla költségek-kamatok, betéti kamatok, hitelek, szmeélyi kölcsönök, szóval szinte minden.
PSZÁF linkNekem ennek a végigböngészése volt a végső lépés ahhoz, hogy eldöntsem, lépek az OTP-től...
Közelmúltban úgy döntöttem, hogy megszüntetem OTP Banki Lakossági folyószámlámat, annak relatíve egyre kedvezőtlenebb kondíciói miatt.
A számlát kiürítettem, de kevés pénzt hagytam rajta a megszüntetés költségeire, ami 2006.06.27-én az alábbiak szerint történt:
A számla egyenlege: 293,-Ft
Pénztári készpénzbefizetés: 58,-Ft (ezt be kellett fizetni)
Pénztári készpénzkifizetés: 1,-Ft (ennyit kaptam)
Pénztári kpfelvét költsége: 350,-Ft (ezt az OTP nyelte le)
Ha megkérdezték volna, lemondok-e a számlán lévő 293,- Ft-ról az OTP Bank javára, azt mondtam volna, hogy igen, de ez kevés lett volna…! Befizettettek velem még 58,- Ft-ot, hogy az 1,- Ft kifizetéséhez felszámíthassák a 350,- Ft-os kifizetési díjat.
Akkor meselek en is

Majus elejen megszuntettem a szamlamat. Elotte levo ejszaka online elutaltam a masik szamlamra az osszeset /nehogy mar itt utolso lehuzaskent meg kezpenzkifizetes penztarnal-ba essek, mar csakazert se

/. Masnap megyek, mondanom sem kell, a penz ott figyelt a szamlan, es megkaptam kp-ban /jelzem amugy, nekem nem szamoltak fel penzt a love kiadasahoz/. Majd a honap vegen jon az ertesito, melyen szerepel, hogy ropke 15 nappal szamlal megszuntetese utan 99 Ft szerepel a szamlamon. Majd jott a multhavi egyenlegkozlo is, melyben a nem letezo szamlamon levo 99 Ft-ot levontak, OTP direkt havidijkent

Meg lusta voltam erdeklodni, de ra fogok kerdezni naluk, T.A. szavaival elve: -Es ezt igy hogy?
Ercsike
2006.07.12, 13:29
Tudod szégyen nekik, de magyar módra nem tudják összehangolni a dolgokat és nem képesek egymás közt komunikálni a részlegek dolgozói. Vagy nem tudom. Lehet ővék a mol egy része, vagyis jutalékot kapnak abból, hogy rohangálnod kell ami jó sok benzin
Kedves mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. A történet röviden: új lakás vásárlásához a CIB banknál vettem fel hitelt. Kaptam a banktól egy levelet, hogy az utolsó részlet utalásának feltétele, hogy kössek a lakásra biztosítást. Ez még rendben is lenne, de a lakásbiztosításra is szabnak feltételt. Idézném a levélből: a biztosítási díj utalásának bankunnál vezetett számlájáról kell történnie. Nekem folyószámlám az OTP-nél van, erre kapom a fizetésem. Most az OTP számláról utaljam át a CIB számlára a bizti díjat, majd Ők átutalják a biztosító cégnek, természetesen mindkét bank levonja a tranzakció díjját. Ez mennyire törvényes? Bocsi ha nem ide kellet volna írnom, kérlek segítsetek, ha nem ide akkor hová fordulhatók?
Ariadne
2006.07.20, 08:37
Úgy tudom, ez jogszerű annyiban, hogy már aláírtad a lakáshitel igénylésével együtt ezt a kötelezettséget. Bár egyébként sincs nagy választása az embernek a lakáshiteleknél, vagy kérjük úgy, ahogy van, vagy nem, sajnos úgy tudom, változtatni nem igazán lehet rajtuk.
(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a PSZÁF honlap összes bankot összehasonlító táblázata alapján magasan az OTP a legdrágább, a CIB-nél sokkal olcsóbb a számlavezetés, bankkártya, ilyenek - viszont nincs annyi ATM-jük, ez tény. Én is pont egyikről a másikra váltottam, tehát költségeket tekintve szerintem egyébként is jobban járnál azzal, ha a fizetésedet a CIBes számlára utalnád, de ez persze csak az én kéretlen véleményem, ne vedd nyomulásnak, kérlek.

)
Hi.
Nem tudom, hogy jó topic-ba írok-e. Ha nem akkor BOCS.
Nekem az otp-garancia biztosítóval gyűlt meg a bajom a napokban. Lakásbiztosításom van ott kb 5 éve. Július elején villámkárt szenvedett a tv-m amit 2napon belül a biztosítónak jeleztem, ott azt mondták, hogy a kárszakértő majd keres. Vártam kb 1,5-2 hetet, de nem történt semmi. Hívtam ismét a biztosítót ahol a sok káresetre hivatkozva azt tanácsolták vigyem el a tv-t szervízbe, és a számlát, vagy ha nem javítható akkor szakvéleményt vigyek nekik. A szervíz 1 hét után szakvéleményt adott, hogy nem javítható, amit bevittem a biztosítóhoz. Máig vártam aztán felhívtam a területi képviselőt aki hebegett-habogott, hogy a kárszakértőt műtötték, és ő ebben nem tud segíteni. Kérdeztem EHEZ NEKEM MI KÖZÖM, EZ ENGEM NEM ÉRDEKEL. Aztán felhívtam ismét a biztosítót aki a szerződésszámot kért ami persze nem volt nállam mivel napközben én is dolgozom. A válasz: akkor ő nem tud segíteni. LOL. Mintha név és cím alapján nem tudná kikeresni. A kérdésem az lenne, mivel a szerződésben nem találtam meg, a kárszakértőnek hány munkanapon belül kellene a bejelentett kárt felvennie?
Kösz
Ariadne
2006.09.01, 09:35
A biztosító általános szerződési feltételeiben benne kell legyen, azt pedig a honlapjukon pl. biztos megtalálod, vagy a fiókban oda kell adniuk. A PSZÁF-nál lehet panaszt tenni, ha nem tartják be.
OTP-s tapasztalat közben: ma, a 21. században, amikor más bankoknál bankkártyát igényelhetsz egyszerűen a telefon felemelésével, az OTP-nél így megy egy új bankkártya átkérése másik fiókba:
1. páciens személyesen (!) elmegy egy fiókba (OTP fiókban épp csak születési anyakönyvi kivonatot nem kérnek attól, akinek engeded, hogy rendelkezzen a számlád felett, de ezt ő sem kérheti, csak és kizárólag a tulajdonos...)
2. páciens kis kezével levelet ír (szóban kérni nem elég, formanyomtatvány nincs...), melyben kéri, ugyan küldjék már át ebbe a fiókba a kész kártyát
3. állítólag 3 (!) hét alatt át is fogják hozni... (ekkora országban élnük?! Oroszországnál még lehetne ebben realitás, ha Szibériába kérném a moszkvai kártyát, de nálunk? Gyalog hozzák?

)
Ja, és persze mindez azért, mert kártya lejáratkor az új kártyát persze kérdezés nélkül a "számlavezető bankba" küldik atomatikusan, legyen ez akár az ország túlsó felében, ahol egyszer régen, nagyon régen, elhibázott döntés eredményeként megnyitotta az ember...

Ez egyszerűen szánalmas.
Afaik most mar postan kuldik ki az uj kartyat...
Ariadne
2006.09.01, 11:22
Az "afaik" szót ugyan nem tudtam megfejteni, de valóban postán szokták küldeni normálisabb bankok, akik haladnak a korral.
OTP is postán küldi a kártyát, legalábbis 2004 őszén még ez volt jellemző.
Ariadne
2006.09.01, 16:00
Nekem még sose küldték postán az elmúlt 12 évben...

Ehh, megint be kell mennem, megkérdezem. Grrrr....
(Ariadne @ 2006.09.01, 12:22)

Az "afaik" szót ugyan nem tudtam megfejteni, de valóban postán szokták küldeni normálisabb bankok, akik haladnak a korral.

As Far As I Know
Ariadne
2006.09.02, 10:00
(asdf @ 2006.09.01, 19:00)

(Ariadne @ 2006.09.01, 12:22)

As Far As I Know

Khmmm... Izé... Na ezt a rövidítést pont nem ismertem... Köszi...
varangy
2006.09.28, 19:50
Nem feltétlenül az Otp-vel kapcsolatos, minden bankra vonatkozik:
A bankok rengeteget keresnek a vállalkozásokon, akik a különféle Apeh számlákra utalnak minden hónapban. Ez persze még nem tisztességtelen. De van rá törvényes lehetőség, hogy ezt csökkentsük.
Amikor alkalmazottat tartottam, az Apehnak összesen csak 1 számlájára utaltam havonta az összes fizetnivalót, a legnagyobbra, a nyugdíjjárulékra. Minden hónapban utólag beadtam egy átvezetési kérelmet, amivel aztán szétbontottam nekik a bérszámfejtésnek megfelelő adóra és járulékokra.
Ez teljesen legális, semmi bajom nem lett belőle. A mai elektronikus bevallás korszakában meg már a postára se kell bemenni, akár teljesen ingyen és pillanatok alatt elintézheted a havi átvezetést.
(crix @ 2006.04.30, 11:04)

legutóbbi apró afférom óta az otp egyre jobban írja le magát a szememben.
igényeltem egy hitelkártyát (én balga), és fizettem is aranyosan. már ott kezdődött, nem voltak alkalmasak a kedves alkalmazottak (nyanyák akiktől idegen a számítógépes ügyintézés) egy levelezési cím beállítására. lehet, hogy a rendszerük ilyen szar, de akkor is. aztán egyszer megcsúszott az átutalás, és késve kaptam meg a fizumat. küldték is a felszólítást az állandó lakcímemre. na aztán mire eljutott hozzám a hír, rám is tettek 2 rugó büntit. mondom bemegyek elintézni. azonban a fantasztikus budafoki fiók (mivel ott nyitottam a számlát, kizárólag ott lehet ügyeit intézni, az a fiókvezető 21. század!!!) kizárólag munkaidőben tart nyitva. ha intézni akarsz valamit kuncsororgjál el a főnöködtől. itt kezdett elfogyni a türelmem. de végül sikerült eljutni. az egyik banya rögzítette is a levelezési címet, de az irányítószámot rutinosan nem tudta rögzíteni (a tökéletes dilettantizmus mutatója üti a skála tetjét, mind a kedves tuskó alkalmazott, mind a csodás rendszer megtervezői részéről). aztán zajlottak az események megszüntettem a számlát amiről az utalás ment, mivel nem kaptam rá pénzt, és a számlavezetési díj meg valami pofátlan összeg volt 1200 Ft vagy valami ilyen. mondom váltsuk ki a dolgot csekken befizetem, ne kelljen bemennem és órákat sorbaállni. nem azt nem lehet. aztán zajlott az életkicsit túlságosan is, elfelejtettem befizetni egy összeget. jön is a levél, fizessek be 10 napon belül. mondom ok, de hohó 11 napja adták fel. itt szól közbe az irányítószám, amit nem tudtak rögzíteni. aranyosan bekaffogtam lurdyba (ahol egyébként fiatalok dolgoznak ügyesen, és emberi módon tudnak beszélni, nem úgy mint a budafoki forkók). közbejött egy sms fizessem be az egészet 10 napon belül. kérdezem a kiscsajt ez mi. ahh semmi hibás...
erre 24-én levél fizessem be az egészet 10 napon belül. levél dátuma 11. ezen kívül fenyegetőzés, hogy behajtócég, meg engem terhelnek a költségek. na mondom telefonálok. természetesen az otp ügyfélszolgálata elérhetetlen, aztán mire egy számot találok nem veszik föl elvégre 17 óra elmúlt. beballag lurdyba mondom a kiscsajnak: lefénymásolja a leveleket, amin vigyorog a posta dátumos bélyegzője és a soxorosan javított irányítószám, elküldi a központba (hiszen már nem dolgoznak ezért nem tudja őket felhívni elvégre elmúlt 17 óra). másnap hív nem még nem hajtják be, de menjek ki budafokra, és meg tudta mondani a telefonszámot. és ő tudta rögzíteni (!!!) egy nem ottani számlához az irányítószámot.
bemegyek reggel nyitásra: szokásos banyafelhozatal. elintézési mód: írjak egy levelet. hiába mutatom, hogy ott a levelük a postabélyegzővel a befizetést igazoló sajtpapír, meg a másik levél. írjak levelet???!!! személyesen bementem, és a banya ennyit mondott, illetve azt ismételgette, hogy én felhasználtam az összeget. én mondtam neki: rendben vissza szeretném fizetni, de ne adják ki végrehajtásra, mert fizetem.
most ott tartok hogy írok egy levelet nekik.
természetesen felvenném a kapcsolatot valami szervvel ami fejükre koppinthat, de nem vagyok tisztában mi az? tud valaki valami tanácsot adni?
Ariadne
2006.12.20, 13:11
Ezmiez?