Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internetes Bank
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
GoldnerIbolya
Ma kellemetlen meglepetés ért. Amiről azt hittem 2 perc, arról kiderült, hogy 40 perc.

Most csak kérdezni, érdeklődni szeretnék. Az én fejemben van-e a hiba, vagy a banki rendszerben?

Direkt nem írok bank nevet, mert egy általános érdeklődés a célom.

Olyan banki szolgáltatásról van szó, hol eleve internetes bankszámlát akar az ember nyitni.

A kinézett banknál ez így néz ki:

Interneten előre be kell jelentkezni, adatokat meg kell adni. Időpontot előre kell kérni.

A megadott időpont előtt több nappal bementem a bankba ahol minden iratot elvettek, minden t lemásoltak - a személyi igazolványt is beleértve, a lakcím kártyát, a TB kártyát (egy második azonosító).
Megadtam a telefonom, e-mail címem.
A netes azonosítón és pin kódon kívül minden adat ismert volt.

Azt hittem, hogy odamegyek és azt mondják itt tessék aláírni!
De nem. Mintha semmi adatot nem ismernének. Végig kellett várnom, míg különböző helyekről a kisasszony összeszedi a különböző nyomtatványokat. Végig kellett várnom míg begépeli az összes adatot, míg a szükséges - aláírni való - nyomtatványokat kinyomtatja. Ezekután jöhetett az aláírás.

ez kb. 40 percig tartott.

Kérdésem:
miért van szükséges az előzetes időpont egyeztetésre, ha ezzel semmi előkészület nem történik.
ez nekem az ügyfélnel ad sok kellemetlenséget - mert nem biztos, hogy 1 hét múlva pont akkor ráérek.

Ehhez képest egy másik bankban sorbaálltam, odamentem, rögzítették az adataim megnyitották a netes számlámat.

A bankabn kérdésemre azt válaszolták azért nem készíthetik elő, mert mi van ha az ügyfél meggondolja magát?

Azt gondolom nem életszerű ez a kérdés, másrészt a bank kockáztatna egy 40 perces munkát, és kényelmesen kiszolgálná a klienseit.

Ha meg nem akar kockáztatni mi az akadálya annak, hogy odamegyek és prompt nyit nekem egy számlát.
Milyen előkészületeket kellhet csináljon, amihez az kellett hogy legalább 24 órával előtte bejelentkezzek.

Szal csak azt szeretném megérteni miért ott asszisztálnom 40 percet, amíg az adataim beviszik, ha már előre ott van minden adatom?

És van-e olyan bank, ahol mindezt nem kell végigvárnom?
Captain Crash
Én azzal a gyakorlattal nem értek egyet, hogy másolatot készítenek a okmányokból. Általában nem is szoktam megengedni, sem a bankban, sem egyéb helyen, ahol ezt a gyakorlatot követik. Amennyiben valamely szolgáltatást a fénymásoláshoz kötnek egyszerüen nem veszem igénybe, illetve tájékoztatom őket, hogy ehhez nem köthetik a szolgáltatás nyújtását.

Ellenben, hogy a témához is hozzászóljak, én kiváncsi lennék a banknak a nevére is, amelyiknél gyorsan és amelyiknél 40 perc után sikerült elintézni, hogy internetes bankszámlád legyen.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.