2005 októberében felrakattam kb. 60nm lambériát. Akkor se voltam túlságosan megelégedve a munkával, mert nem volt megfelelően kiszintezve, de kifizettem az embert, mert elég sok bajunk volt az itt dolgozó emberekkel.
Szárított jó minőségű német lambériát vettünk, amire a forgalmazó garanciát vállal.
Valamikor januárban elkezdtük fűteni, persze fokozatosan, a nappalinak szánt helyiségben a lambéria szétnyílt, mert nem volt megfelelően rögzítve. A konyhába észrevettem, hogy a konyhapult felett nincs rögzítve, lóg magában.
Na mindegy nem részletezem, annyira ,csak a lényeget... Nincs rendesen kiszintezve, a párazáró nem megfelelően berakva, valahol 3cm-es lyuk van a lambéria és az oldalfal között.
A munkáról nincs szerződés, számla, viszont van egy telefonos hangfelvételem, amiben elhangzik az összeg, az ember neve is, és eli is ismeri, hogy nem 100%-os a munkája. Lehet kezdeni valamit ezzel?
Fordulhatok a békéltető testülethez, APEH-hez?
Mert emberünk nem akarja ingyen kijavítani a hibát és a javítása miatt keletkező károkat megtéríteni, pl. hogy festeni kell. A szerződést nem hajlandó aláírni, a hibajavításra.
A munkadíjat se hajlandó visszafizetni, ami természetesen nem lesz elég az újra lambériázásra.