Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok önökhöz, hogy segítsenek nekem az alábbi ügyben!
Tavaly nyáron vásároltam a Metró áruházban egy REGAL D9-es splitklíma készüléket. Amelynek a hibája csak a hivatalos beszerelést követően jelentkezett, amely már így meghaladta a vásárlástól számított 3 napot. A hibát jeleztem a szervíz felé (FLAG KFT Budapest Práter u 51.), akiktől azt az információt kaptam, hogy szóljak annak a szerelőnek aki felszerelte, hogy szedje ki a vezérlőelektronikát és postázza fel nekik és ők majd külnenek helyette másikat. Ez így is történt. De a csere után a hiba ugyanúgy fennált. Következett az újabb telefon és az újabb csere, és az idő csak telt. Az újabb csere elektronikával is továbbra is fennállt a hiba. Utána a szerelő kérte a pesti főszervízt, hogy komplett belsőrészt küldjenek. Erre egy hónapot kellett várnom, de azt az ígéretet kaptam (persze szóban!), hogyha ez sem lesz jó, akkor csereutalványt kapok. Most amikor be kellett kapcsolnom a készüléket bosszankodtva tapasztaltam, hogy semmivel sem lett jobb. Amikor felhívtam a Pesti szervízt, az őszi ígéretre hivatkozva, mereven elzárkoztak a csere utalvány kiadása elől. A történet ennyi.
Szeretném megtudni hogy van e lehetőség a készülék hivatalos bevizsgálására, mivel másként nem tudom érvényesíteni az engemm megillető jogokat. Továbbá szerintem és a szegedi szervíz szerint ez nem egyedi eset, hanem az egész szériánál jelentkező hiba. Mivel más cég is volt kinn felülvizsgálni a készüléket, de erröl csak késöbb kapom meg a jegyzőkönyvet és az nem hivatalos.
Tisztelettel: Tóth István