Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
4 Szer Gariztatottt Szemüveg
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
BaKeSZ87
Sziasztok.
Ez egy érdekes történet. Októberben elmentem a szemészetre, mondva, elég rosszul látok. Megvolt a vizsgálat, kaptam papírt hogy milyen lencsék kellenek. Elmentem, kiválasztottam a keretet, mondták hogy 1hét mire kész lesz. Egy héttel később elhoztam. 21k-ba volt. Olyan keretet választottam ami igazából nemis keret hanem csak szárak, meg a középső ív, a lencsékhez hozzácsavarozva. Kértem olyan zöldes árnyalatú bevonatot, ami a monitor fényétől nem tom mennyire, de védi a szemet, mert kb 12órát töltök gép előtt naponta. Itthon vettem észre, hogy a lencsén lévő bevonat pöttyös. Nem tudtam mire vélni, hát nővéremmel visszavitettem, mert egyszerre csináltattuk a szemüvegeinket, csak nem tudtam elhozni az övét, mert nem volt nálam annyi kp. Elvitte, a nő áttörölte velemi nemtommivel, és jó lett. Aztán azt vettem észre hogy rosszul van a lencse csiszolva, és nyeklik nyaklik az egész szemüveg. Újra vissza a boltba, mondták hogy nem lehet megcsinálni, mert ha mégjobbanmeghúznák a csavarokat, akkor lehet hogy repedne a lencse. Szóval elhajtottak. Pár hónap múlva visszavittük újra, másik eladónő, mondjuk hogy mi a probléma, erre azt mondja hogy, hoppá, ebből kihagytak 2 alkatrészt, és azért ilyen. Namondom marhajó. Felküldték Pestre, 1hét múlva kész. Elhoztam, felveszem, ferdén áll a fejemen. Leteszem az asztalra, egyki szára kb 4centire az asztaltól, másik leér. Mondom ilyen nincs. Megint eltelt pár hónap, már én szégyelltem magam hogy már megint visszaviszem ezt a szart, mutatom a csajnak hogy mi van, mondja hogy, hát igen ez el van deformálódva. Mondom legutóbb mikor gariztatva volt, így adták vissza. Mondja megcsinálja. JÓ. Hátramegy, visszahozza kb 5perc múlva, nézem, tök jó. úgy áll ahogy kell, és akkor elkezd magyarázni hogy vigyázzak rá jobban, meghogy így meg úgy vegyem le, meg tegyem el, hogy ne legyen baja. Nem akartam vitatkozni, hogy ők adták így ide, inkább megköszöntem hogy megcsinálta, köszöntem majd távoztam. Nem értem miért nem lehet egy szemüveget, 1szer normálisan megcsinálni. Nővérem is visszavitte egy párszor az övét, mert kiesett a lencse. Ujradamilozta vagy mi, aztán megint kiesett, aztán megcsinálták normálisan. Ő 3szor én meg 4szer vittem vagy vitettem vissza az enyémet a boltba. Nemsemmi egy történet.
Ariadne
Valószínűleg érdemes üzletet váltani...

Ezer éve szemüvegesként én is úgy tudom, hogy szépen fokozatosan elferdülhet a szemüveg, ha egy kézzel veszi le az ember, de ezt forró homokszerű cuccba tétellel hamar meg tudják "gyógyítani". Másrészt a keret minőségétől is függ, mennyire bírja a gyűrődést - sajnos ezeknél sincs feltétlenül arányban ár és teljesítmény.
(Békés megyében tudok tuti megbízható optikát, én a fővárosból is odajárok szemüvegért, kontaktlencséért, maximálisan korrektek és még kedvesek is. Az Ofotértet pedig ellenségemnek sem kívánnám, iszonyú drágák és borzalmas a kiszolgálás - szegedi és békéscsabai üzletek tapasztalata...)
BaKeSZ87
(Ariadne @ 2006.06.14, 19:19) *

Valószínűleg érdemes üzletet váltani...

Ezer éve szemüvegesként én is úgy tudom, hogy szépen fokozatosan elferdülhet a szemüveg, ha egy kézzel veszi le az ember, de ezt forró homokszerű cuccba tétellel hamar meg tudják "gyógyítani". Másrészt a keret minőségétől is függ, mennyire bírja a gyűrődést - sajnos ezeknél sincs feltétlenül arányban ár és teljesítmény.
(Békés megyében tudok tuti megbízható optikát, én a fővárosból is odajárok szemüvegért, kontaktlencséért, maximálisan korrektek és még kedvesek is. Az Ofotértet pedig ellenségemnek sem kívánnám, iszonyú drágák és borzalmas a kiszolgálás - szegedi és békéscsabai üzletek tapasztalata...)

Én szarvasi vok, és itt csináltattam. Mikor berakták a kimaradt alkatrészeket, akkor adták úgy vissza hogy el volt ferdülve a szemüveg két szára. Nem én ferdítettem el. Amióta megvan, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor vettem le 1 kézzel, mindig vigyáztam rá.
Ariadne
Akkor nagyon tudom ajánlani azt az optikát, ahova járok, a nevük Junior Optika, Békéscsabán vannak a volt Ifiház mellett, a kórházhoz vezető út mentén. Hétvégén elég sokan vannak, de vagy tíz éve biztos, hogy náluk csináltatok minden szemüveget meg lencsét. Meg az egész családom is. biggrin.gif Ha legközelebb gond van, szvsz próbáld meg őket, szerintem megéri az utazást. smile.gif Ja, és nem rokon vagy pereputty, szóval nem azért...

szerk: Jelenlegi szemcsim jópár éves, nem is volt túl drága keret, és mindig egy kézzel szoktam levenni. Nem szokott elferdülni - bár most leteszteltem, kb. fél centit fenn van a bal szára - viszem is beállíttatni legközelebb.
BaKeSZ87
(Ariadne @ 2006.06.14, 19:47) *

Akkor nagyon tudom ajánlani azt az optikát, ahova járok, a nevük Junior Optika, Békéscsabán vannak a volt Ifiház mellett, a kórházhoz vezető út mentén. Hétvégén elég sokan vannak, de vagy tíz éve biztos, hogy náluk csináltatok minden szemüveget meg lencsét. Meg az egész családom is. biggrin.gif Ha legközelebb gond van, szvsz próbáld meg őket, szerintem megéri az utazást. smile.gif Ja, és nem rokon vagy pereputty, szóval nem azért...

szerk: Jelenlegi szemcsim jópár éves, nem is volt túl drága keret, és mindig egy kézzel szoktam levenni. Nem szokott elferdülni - bár most leteszteltem, kb. fél centit fenn van a bal szára - viszem is beállíttatni legközelebb.

Na ha ez a szemcsi végképp megadja magát /bár most még jónak tűnik/, lehet hogy inkább ott csináltatom meg az újat biggrin.gif Kössz az info-t clap2.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.