Köszönöm a hozzászólásokat. Lehet (sőt biztos) nem fogalmaztam elég világosan. Tehát a probléma a következő.
Régebben forgalmaztuk az a(z)besztes hullámpalát 1000forintos megközelítő áron. Most hogy betiltották, ugyanúgy jön, ugyanaz a méretű hullámpala, aszbeszt nélküli. Ezt már csak 2000Ft körüli áron tudjuk adni. Ezzel ki is békülnénk, de ha egyszer nem engedik be a "rákkeltőt" az országba, akkor miért engedik be a kishatáron 10-20 darabjával.
Tehát az én üzletemet rontják, mivel aki behozza el tudja adni (egyértelműen feketén, mert magánszemélyekről van szó) jóval olcsóbban, mint én az újfajta palát.
Magyarul: így egyértelműen nem tőlem vásárolnak sokan, hanem megjátszva ezt a lehetőséget külföldről hozzák be.
Azon egyértelműen nem akarok vitázni hogy ki a tököm fed palával, és ki nem. Ha ez kell a népnek, akkor ez kell. Én azt árulom/árulnám, amit vesznek.
Törvényszerű ez tehát, hogy pár darab bejöhet az országba, vagy nem. Szvsz pár darab ugyanolyan rákkeltő mint 100000 darab.
A "rákkeltésről" meg annyit, hogy a magánszemély, aki megveszi a 100darabot a házára, egyszer felrakja, és egyszer fogja meg ugyebár, azt teljesen hidegen hagyja hogy mi van vele.
Azt már inkább érdekelheti, aki a gyárban dolgozik egész nap, és a tüdőre lélegzi a porját. Mert tudtommal az a rákkeltő benne.
Az meg hogy azbeszt, vagy aszbeszt nem érdekel.

Köszönöm hogy végigolvastatok