Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kinek miért tetszik v. nem tetszik ez a fórum ?
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Fogyasztóvédelem.com
1, 2
Joooe
smile.gif smile.gif

Vannak az információk a fogyasztóvédelemről részben irományaink ("Gyakori Kérdések" sorozat), amolyan összefoglaló dolognak szánt kezdeményezés amit te is hiányoltál. Nem tudom olvastad-e már, örülnék ha elmondanád a véleményed azokról amit én hoztam össze. Itt mindig csak dícsérik (amit egyébként köszi köszi blush.gif blush.gif ) aztán a végén még teljesen elbízom magam biggrin.gif
FVF
Nem, IStván, rosszul jött ki néhány hozzászólás hangulata, elnézést érte, alapvetően teljesen jogos a hozzászólásod, jó helyre írtad, legfeljebb nem mindent látok megvalósíthatónak, vagy jónak belőle. De ez persze mit sem jelent:)
mistvan
(Joooe @ 2006.02.27, 13:23) *

smile.gif smile.gif

Vannak az információk a fogyasztóvédelemről részben irományaink ("Gyakori Kérdések" sorozat), amolyan összefoglaló dolognak szánt kezdeményezés amit te is hiányoltál. Nem tudom olvastad-e már, örülnék ha elmondanád a véleményed azokról amit én hoztam össze. Itt mindig csak dícsérik (amit egyébként köszi köszi blush.gif blush.gif ) aztán a végén még teljesen elbízom magam biggrin.gif

Kösz átnéztem. Sok ismerős volt, tehát már régebben olvastam - sőt le is mentettem, megtaláltam őket doc-ban a gépemen is. De most mindet átolvastam.
Összefoglaló alatt olyasmire gondoltam, hogy egy-egy konkrét ügyben leírásra kerül a panasz, az érdekérvényesítés során megtett lépések, a válaszok lényege, és a végeredmény. Amolyan esettanulmányokat képzeltem el.
S, hogy ne bízd el tovább magad én most nem foglak dícsréni.
(Bár meglenne rá az okom, de egészséges fejlődésed érdekében - ne legyen túl nagy az önbizalom - nem teszem. tongue.gif )
Viszont nem felejtem az ígéretem. grog.gif
Joooe
biggrin.gif biggrin.gif
Köszönöm hogy megnézted.

Sokat filóztunk erről annak idején, hogy hogy is legyen, én amikor elkezdtem, egy ilyen felosztást éreztem jónak. Sok mindent kéne még hozzá írni, akkor talán közelebb lenne a te elképzelésedhez is. Pl ami legjobban hiányzik hozzá szerintem, az a jogorvoslati tanácsok (békéltető testület, bíróság, ilyenek bemutatása, taktikai tippek, kis felkészítés mire számítson és mire figyeljen az ember ha felveszi a kesztyűt.) Egy kedves fórumozó fülét már rágtam emiatt wink.gif, majd vagy lesz ilyen, vagy nem, én nem tudom megírni, nincs tapasztalatom benne smile.gif Nekem is lenne egy csomó ötletem még, hogy miről írnék, de idő és hangulat kell hozzá, mostanában legalább az egyik hiányzik nekem...
Minta eseteket akkor lenne értelme linkelni hozzá vagy ilyesmi, ha az teljesen mintaszerű, megoldással, pozitív végeredménnyel, meg minden. Ilyen nem nagyon van. Azon kívül ott van a kereső, ha valaki hasonló eseteket akar keresni. És kategorizálva van a fórum (igaz kicsit összekuszálódott, de rend lesz).
De az összefoglalóknál más megközelítés lehet jobb lenne, nem tudom.
Volt szó rövid kérdések - rövid válaszok + linkek összeállításról is, az is jó lenne, csak kéne aki megcsinálja.
mistvan
(Joooe @ 2006.02.27, 19:23) *

biggrin.gif biggrin.gif
Minta eseteket akkor lenne értelme linkelni hozzá vagy ilyesmi, ha az teljesen mintaszerű, megoldással, pozitív végeredménnyel, meg minden. Ilyen nem nagyon van.

1-et értünk. Azonban a beidézett részhez csak pici igazítás, akkor is érdemes idecitálni, ha nem pozitív a végeredmény.
És igazatok van, bár így nem mondtátok ki de lehet hogy minden új fórum nyitás technikai feltételének tenném be, hogy megjelenjen a szöveg: "Mielőtt új témát nyitsz, nézd meg nincs-e más a tiédhez teljesen rokon téma, de mindenekelőtt olvasd el a vonatkozó jogszabályok rád vonatkozó részét - itt hivatkozással a szabályok gyűjteményére". Ez lehetne egy felugró popup ablak - jól írom? ennyire nem vagyok képzett - és csak a rákattintás után nyithatná meg az új témát. /Tehát nem kellene ellenőrizni, hogy végigolvassa-e, csak fel lenne hívva a figyelme. Értelmesebb embereknek talán ennyi is elég.)
Már megint beleokoskodtam? blush.gif
Captain Crash
A pop-up blocker-ek pedig röhögve köszönik jól vannak, ma pedig már mindegyik browser fel van szerelve vele. De mondj egy népszerű böngészőt, ami nem. smile.gif
mistvan
(Captain Crash @ 2006.02.28, 21:33) *

A pop-up blocker-ek pedig röhögve köszönik jól vannak, ma pedig már mindegyik browser fel van szerelve vele. De mondj egy népszerű böngészőt, ami nem. smile.gif

Ok. Mondom ebben nem vagyok annyira jártas.
De talán ha az új téma nyitására kattintva, ha előbb egy oldal jelenik meg, amin olvasható a szöveg, és csak annak leokézása után lehet megnyitni a témát - és így nincs popup. Mindenképpen jobban fel kéne hívni a figyelmet a dologra. Most ugye a gombbal áttellenes oldalon, rövid felhívás található a körülnézésre, és ráadásul, ahogy írtam, akár linkkel itt is a jogszabályokra.
Captain Crash
Szerintem éppen megfelelő a célnak Joooe és Ariadne kezdeményezése az összefoglalók tekintetében, nem szeretnék Adminra hárítani extra programozási feladatokat. Nemsokára áttervezem az aláírásomat, hogy minden hozzászólásom végén ott legyenek a megfelelő elérhetőségek. (Kivéve, ahol dierkt kivettem az aláírás engedélyezését.
De_mac
Hello!

Miért fórumozgatunk, ha leráznak a a fogyasztóvédelemnél azzal, hogy menjek polgári perre, meg jelentsem fel a rendőrségen, ha érvényesíteni akarom a jogaimat?

bangin.gif

Ezt nélkülük is tudom. Félnek korrekt állásfoglalást tenni. A rendőrök simán a fogyasztóvédelemhez küldenek, hogy majd ők... 22-es csapdája.

wink.gif
Ariadne
A fogyasztóvédelem segít azzal, hogy elmondja, mihez van jogod. Ők maguk ezt már nem teszik meg helyetted, ezzel is csatlakozni próbálunk Európához (vitatkozni lehet azon, hogy ez jó ötlet volt-e vagy sem, de attól még tény marad). Legtöbbször békéltető testülethez lehet menni, akik ingyen eljárnak, aztán bíróságra, ezek a lehetőségek. A te esetedben viszont gondolom tényleg valami büntetős téma lehet, amin aztán pláne nem tudnak segíteni. A rendőrség pedig nem hiszem, hogy a fogyvédelemhez küldene, ha mondjuk feljelentést akarsz tenni...
Ariadne
Kedves Admin!

Egy panaszom lenne: egyes esetekben a becsatolt képek (smileyk wink.gif ) "click to enlarge" felirattal, kicsinyítve jelennek meg. Lehetséges ezen segíteni úgy, hogy a smileyk (vagy mondjuk a .gif-ek) még rendesen megjelenjenek? Azt értem, hogy a hatalmas képek megjelenésének megelőzésére van ez, de kis vigyorgó kedvenceimnél ez zavaró. rolleyes.gif

Remélem lehet segíteni a dolgon... shifty.gif Vagy egyszerűen szokjak le a smileyk becsatolásáról, tudom... biggrin.gif

(A külső linkelés a magamfajtának kicsit bonyolult, sosem csináltam még, és olyan ideiglenes dolognak tűnik... unsure.gif )

Joooe
Kedves admin!

Nem lehetne, hogy legalább a törzsvendégek nagyobb PÜ ládát kapjanak? Vagy legalább én biggrin.gif biggrin.gif Nem követelőzni akarok, csak nem reagáltál semmit... whistling1.gif
mistvan
"Mielőtt hozzászólnál, vagy új témát indítanál mindenképpen olvasd el ezt a pár sort!" clap2.gif

Kösz Joooe, Te egy varázsló vagy sorcerer.gif
Szerintem egyértelműbb lett. Bárcsak minden elképzelésem ily gorsan valóra válna (no még az is ami nem esik egybe máséval wink.gif).
Kenderice
Nekem pl. azért, mert vagy 2 hónapig nem ment...
Mozigépész
Végre ismét van fórum!!!!!! clap2.gif clap2.gif
cumbuj
Miért nem lehet leírattkozni innen?30perce keresem de nem találom a leírattkozást.Ez tisztességtelen.Kérem leírni engem
Mozigépész
Miről is iratkoznál le? ohmy.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.