Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
KÍnai A Kunde Is?
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
vinczeta
[indent]Lassan három hónapja vettem egy metszőollót, "KUNDE" márkanévvel 12 ezerért.
Az olló két éle kettő nap munka után lekajálta egymást.
Visszavittem és megmutattam az apám 20 éves u.olyan márkájú ollóját is, amely kint töltötte a telet, szüretkor kint maradt. De a két él síkja így is párhuzamosan futott...
A kisker elismerte: ez nem oké, és visszaküldte a vasat a nagykernek, aki -állítólag- a beszállítóhoz küldte vissza, aki meg a "KERMI"-hez küldte bevizsgálásra (ők mondták így). Lassan újra tavasz lesz és kellene metszeni, de nekem jó két hónap után sincs ollóm. Ja, és egy sor sem volt a dobozában arról, hogy ki a gyártó, forgalmazó, stb. Még egy köszönő sor sem , amiért a magmfajta jóhiszeműnek mondott, de ezek szerint tájékozatlan vevő megvette a kínai nagyipar remek termékét...
Miért állítom ez utóbbit?? A keresőbe bepötyögve a kunde szót NEGYEDIKNEK talált egy oldalt, melyet most itt reklámozok: CHANGSNG.COM
A nagyker azt mondta: ez a név nekik semmit nem jelent... bash.gif
Az elmonottak hogyan érintik a fogyasztói jogaimat? Szóval én most mit tehetek?
[size=3]
Ariadne
Először is kérlek, használj rendes nagyságú betűket, ez így olyan, mintha ordítanál...

Másodszor: ha úgy gondolod, hogy hamisítvány az olló, a GVH-nál lehet bejelentést tenni fogyasztó megtévesztése miatt.

Ha tényleg a kermihez küldték, az jó, ők független bevizsgálók, érdemes - bár nem kötelező - elfogadni a véleményüket. Ha nem értesz egyet a véleménnyel, békéltető testülethez, ezt követően bírósághoz lehet fordulni. Ha kiderül, hogy tényleg olyan rossz minőségű az olló, visszakérheted a teljes vételárát.
vinczeta

Köszönöm a választ, és bocs, ha úgy tűnt: ordítok. nem ezt akartam.
vargamac
"Miért állítom ez utóbbit?? A keresőbe bepötyögve a kunde szót NEGYEDIKNEK talált egy oldalt, melyet most itt reklámozok: CHANGSNG.COM"
Kedves Vinczeta!
Én nem találtam meg negyediknek a webhelyet, sőt a www.changsng.com lapot sem. Ettől még lehet az olló ócska, és lehet kínai is, bár a kettő között nincs minden esetben ok-okozati összefüggés biggrin.gif
Ha hibás ki kell cserélniük, ha a KERMI-hez küldik, nekik kerül többe. ( vizsgálati díj, stb.)
vinczeta
(vargamac @ 2006.06.19, 20:39) *

"Miért állítom ez utóbbit?? A keresőbe bepötyögve a kunde szót NEGYEDIKNEK talált egy oldalt, melyet most itt reklámozok: CHANGSNG.COM"
Kedves Vinczeta!
Én nem találtam meg negyediknek a webhelyet, sőt a www.changsng.com lapot sem. Ettől még lehet az olló ócska, és lehet kínai is, bár a kettő között nincs minden esetben ok-okozati összefüggés biggrin.gif
Ha hibás ki kell cserélniük, ha a KERMI-hez küldik, nekik kerül többe. ( vizsgálati díj, stb.)

Bocs, mindenkitől!
Az a helyzet, hogy elírtam a weboldal címét; és egy ideje már nekem sem találja meg a kereső a "KUNDE" kulcsszó alapján.
A pontos cím :
http://changshang.com/
A szépsége az, hogy C S A K kínai jelekkel ellátott linkek vannak. Ha pedig az agol verzióra kattintunk, akkor megkapjuk a cég telefonszámát és emiljét. De ezzel együtt érdemes megnézni a termékpalettát. nuke.gif
Még 1X bocs mindenkitől az elírásért.
vinczeta
Kapaszkodjon meg mindenki!
Ma a kereskedő visszadta az ollóm árát , és a szomszédomnak is. Ez aztán a nagyvonalú és korrekt eljárás. Nem tekintve a közel három hónapos várakozást. HEPI_END_mindenki örül. Érdemes volt várni és szorgalmasan járni a nyakukra. bangin.gif

Csak arra nem kaptam választ, hogy az olló most télnyleg gyenegébb minőségű kínai-e vagy sem...

Kapaszkodjon meg mindenki!!!!!!!!Ma én is és a szomszédom is visszakaptuk az ollóink árát- csak azt nem tudtam meg, hogy most akkor tényleg kínai silány minőségű bér-gyártmánnyal van- e dolgunk. Hiába - "érdemes" volt várni közel három hónapot és járni a nyakukra.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.