Sziasztok,
egy érdekes esetet irnák le és a segitségeteket kérném, hogy mitévö legyek.
Kisfiam születése után nemsokkal kaptunk egy levelet postán az Editions Atlas kiadó-tól, hogy kis gyerekeknek készségfejlesztö kártyákat tudnak küldeni utánvéttel havi 1280Ft-ért. Nem tudom hogy találtak meg, de a kisfiam keresztneve nem is az ami a levélen szerepel. Ugy gondoltuk ennyi belefér ezért feladtuk a csekket amin 1280Ft volt. Ezután jöttek a csomagok de 3 hónap múlva az ujabb csomaggal jött egy levél amiben az állt, hogy változtatnak a csomagokon, hogy jól járjunk ezért ezentúl 3 csomagot küldenek egyben és igy csak 3180Ft lesz a 3 csomag ára nem pedig 3840 (-660Ft). Ez a levél persze tartalmazta a 3 csomagot. Fel is adtuk a pénzt, 2hónap mulva megint jött a 3 csomag meg még késöbb megint. De akkor már jött olyan levél is, hogy nem fizettünk vmelyik csomagért. Utólag kiderült, hogy havonta akarják küldeni a 3 csomagjukat ami ügye már havi szinten nem egy olcsó dolog. Na ekkor gondoltam, hogy felhivom öket, de nem lehetett, mert állandóan foglalt volt, vagy nem vették fel a telefont. Nagy nehezen kb. 2hét múlva(napi 2-3 próba volt) végre vki felvette a telefont elmondtam, hogy olyan csomagokért követelnek tölünk pénzt amit meg sem kaptunk és tele van a hócipőm, hogy nem lehet öket elérni ezért le szeretném mondani az egészet. Azt mondta egy nö, hogy OK de kiküldenek egy összesitöt és akkor látni fogom, hogy ök miket küldtek és mikért kapták meg a pénzt.
Na ezt az egyenlegszerüséget megkaptam valamikor februárban ezen 9900Ft tartozás szerepel.
Leirják még benne, hogy mit tegyek, ha:
1. Több befizetéssel rendelkezem mint ami a számlán szerepel.(küldjek fénymásolatot a csekkekröl)
2. Ha a tartozásom egy, vagy több meg nem érkezett csomagból áll.(cikkszámra való hivatkozással kérésemre ujraküldik)
Mivel nekem elegem lett a cégböl és mivel elötte telefonon lemondtam a további csomagokat (amiket nem is kaptam többé) valamint az általam favorizált megoldás nem szerepelt a lehetséges alternativák között.
(Nem kérem a megnem kapott csomagokat, de felejtsük el egymást) ugy gondoltam, hogy ha nem csinálok semmit akkor rendezödik a dolog. De nem.
Itt jegyezném meg, hogy a 2-es pont szerint ha kell ujraküldik a csomagot, tehát az elveszett küldeményeket felválalják ergó gondolom szokványos a dolog. Magyar Posta rulez.
Nemsokár jött egy felszólitás amin érdekes módon már csak 6360Ft szerepelt. Nem foglalkoztam vele.
Nemrég jött a 4. felszólitás ezen már 7860Ft van. (1500Ft kezelési költség gondolom késedelmi kamat)
De ebben a levélben azt irják, hogy több hónapja nem fizettem ezért nem küldtek több csomagot(Ez érdekes akkor nem is én mondtam le?) Valamint ha nem fizetek akkor a jogi osztály közremüködését kérik a behajtás érdekében. A levél végén ez áll: Amennyiben kérdése van, állunk szíves rendelkezésére.
A poén az, hogy most sem lehet felhivni öket de a telefon rendszerük korszerüsödött.
Gépi hang szól, hogy várjak a kapcsolásig, hallom a csörgés visszajelzést, majd kb. 25-30mp múlva közli a gépi hang, hogy foglaltak a vonalak ezért kapcsolja az üzenetrögzitöt.
Felháboritó ez a cég, teljesen palira veszik az embert. Hallom, hogy kicsöng a telefon mégsem veszi fel senki. Ma is legalább 5x próbáltam.
Egyébként a csomagok amiben a csekk is van sima postai levélként lettek feladva.
Ismerösöm azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele ha nem ajánlva küldték nem tudnak semmit sem csinálni.
Az az érdekes még, hogy soha egyik levelük sem volt aláirva semmilyen név nem szerepel egyik levelükön sem. Csak könyvelési osztály, ügyfélszolgálat stb. aláirások vannak.
Kérdésem, mit tehetek, hogy lerázzam végre ezt a céget?
Persze a megnem kapott kártyákra nincs szükségem ezért fizetni sem akarok értük.
Üdv.
Ui: email cimük is van gondoltam, hogy irok nekik panaszt és a cc-be beirom a Fogyasztóvédelmet valamint a Homárt is, de megvárok pár épitö jellegü hozzászólást is.
Ariadne
2006.06.19, 18:10
Kérdés, hogy lehet-e a cégnek bármi papírja, ami azt igazolhatja, hogy megrendeltétek a csomagokat. Valószínűleg nem, ezért itt is érvényes, hogy amit nem rendeltetek meg, azt nem kell kifizetnetek, sőt legjobb át sem venni. Ha meg akarják a pénzt, majd elmennek bíróságra, ott bebizonyítják, ha tudják, hogy tartoztok nekik... Ami elég valószínűtlen.

Szerintem egyszerűen küldjetek nekik e-mailt meg ajánlott tértis levelet is azzal, hogy szerintetek nem tartoztok, nem rendeltetek ilyen kártyákat, és ne is küldjenek soha többet. Az elérhetetlenségüket is ecsetelhetitek, és azt is, hogy ekkor és ekkor telefonon lemondtátok már. És mellékesen fel lehet szólítani őket arra, hogy közöljék, milyen úton és honnan jutottak hozzá a kisfiatok címéhez, nevéhez - ha nem tudnak megfelelő választ adni, beperelitek őket az adatokkal való visszaélés miatt...

Ezzel szerintem mindent megtesztek, ami elvárható...
szerk: FVF-ék becc-zése sokszor hatásos, úgy hallottam. Bár ők biztos nem örülnek ennek maradéktalanul, de ha egyszer hat...
Captain Crash
2006.06.19, 19:36
Az összes postán érkezett ajánlatot, legyen az reluxa, ablakcsere, anyámkínja, dobom egyből a szemétbe. Az ilyen úton az emberek tömegének eljuttatott ajánlattételek, reklámok közismert nevükön a szemét-marketing fogalmába tartoznak. Ezekkel a cégekkel alapvetően nem is foglalkozok, nem is érdekelnek, nem kértem ajánlatot, nem kértem, hogy dobják be a postaládámba, tehát úgy köt ki a kukában, hogy el sem olvasom.
Higyjétek el, ezekkel csak ezt lehet és kell csinálni. De eső után köppenyeg, tehát lássunk valami érdemi választ is.
Egyetértek Ariadne-val abban, hogy ajálott, tértivevényes levélen kell velük közölni, hogy te nem tartozol nekik, mivel nem rendeltél ilyen kártyákat. Ez a legfontosabb. Írd le azokat, amiket Ariadne mondott! Se a telefon, se az e-mail nem túl jó. A tértivevényes levél a jó.
Ami viszont érdekelne, hogy mit jelent az, hogy "havi 1280 Ft-ért"? Akkor ez valami hűségszerződés volt, vagy valami 1 évig járó előfizetés, vagy mi? Nincs meg az, ahol ezt írták? Csak úgy befizettél egy csomó csekket, mert mondták, hogy fizethetsz havonta és küldünk készségfejlesztő kártyát?
Írd meg nekik a levelet!
A csekk befizetése nem lehet ráutaló magatartás, ami feljogosítja a céget, hogy küldje a következőt? Az átvételt viszont nem tudja igazolni, ha csak ajánlottan adta fel, csak ha aláírtad, hogy átvetted. Ugyhogy neked is tértivevényesen ell levelet küldened nekik.
Ha jól emlékszem az elsö levélben(csomagban) volt egy csomag kártya+egy széthajtogatható doboz a kártyáknak +egy csekk. Mivel jónak tüntek ezek a kártyák feladtuk azt az 1280Ft -ot. 1hónap mulva ismét kaptunk egy csomagot benne a csekkel és igy tovább. Nem emlékszem, hogy leszerzödtünk volna velük a teljes készletre, mert akkor gondolom elöre elküldték volna a csekkeket és nem is tudtam volna lemondani a többit. Szóval ha jól gondolom jött a csomag és benne volt az ára.
Érdekes, most néztem az összesitöjüket ebböl kiderül, hogy 28 csomagjuk van és ebböl csak az elsö 3 csomag 1adagos. Az összes többi 3. Tehát Ök elöre tudták ezt. Az elsö 3 csomag volt a beetetés.Ütemezve voltak a 3-as csomagok.
Nem vettünk át semmit ezek a csomagok a postaládánkban hevertek mindig. Ezért mondta az ismerös is, hogy nem tudják bizonyitani azt, hogy átvettem volna ezeket. Az a furcsa, hogy képesek lennének ujraküldeni a hiányzó csomagokat, csak fizessem ki öket.Jó nagy haszonnal dolgozhatnak.
Ezért nem értem, hogy ha nem fizettem szerintük akkor miért küldözgettek továbbra is csomagokat?
De az elérhetetlenségük és a leveleik alapján ez egy lehúzós/átverös cég lehet.
Gondolom a fenyegetésük, hogy a jogi osztályukhoz fordulnak üres duma, gondolom sokan ettöl megijednek és fizetnek. Jogi osztály beszarás.
Na mit találtam beszarás...A Google talált vmi 8 magyar nyelvü honlapot ahol szerepel a cég neve, de semmi több sehol semmi róla.
De az indexen van egy fórum ahol egy PROVEA nevü cég fehérnemüt küldözgetett hasonló elven. A Fókusz-ban is erröl volt szó anno sőt egy RTL Klubbos fickó arról a fórumról toborozta a riport alanyokat. Rendörségi feljelentés is indult az ügyben.
Nos kiderült, hogy ez a cég(PROVEA) nincs is bejegyezve, de a domain bejegyzésböl kiderült, hogy a cég telephelye az Editions Atlas mellett van(svájcban) söt a honlap technikai kontaktja is egy Atlasos fószer.
Szóval büzlik az egész cég.
Ja az indexes fórum:
LinkA levél fejlécében Pesti telefon/faxszám van, de Svájci cim szerepel!Nincs magyar cime a cégnek?
Akkor hova küldjem az ajánlott levelet? Na ez a nagy trükk az egészben.
Ennek fényében már elhiszitek, hogy átverés áldozata lettem?
Beismerem mi hibáztunk az elején, tévedni emberi dolog, de az már pofátlanság, hogy nem tudjuk korigálni a tévedésünket.Mert a cég nem ad rá lehetöséget.
Üdv.
Vazze a levélen nincs is bélyeg sőt előre fizetett felirat sem, csak vmi hasonló franciául.
Akkor ezeket nem is a posta hozta!
Érdekes.
Gondolkoztam mi semmilyen megrendelö lapot nem irtunk alá(hová is küldtük volna?), csak kifizettük az elsö csekket.Hogy mi állt az elsö levelükben, már nem emlékszem, de nem hinném,hogy egy csekk befizetésével egy szerzödés létrejött volna köztünk.
Szal ha irni akarok csak az e-mail maradt.
Üdv.
VAnnak magyar szerződési feltételeid? Tételesen tudod igazolni, hogy amit átvettél, azt befizetted? A Posta által el nem szállítottakkal ne törődj, az nem a Te dolgod, csak az, amit átvettél.
Volt a céggel gond, lehet, hogy fenyegetni is fognak, de ha minden átvett termék után fizettél, a lemondást dokumentálni tudod, akkor nem lehet gond. Úgy emlékszem, van már ellenük peres eljárás.
Nem tudom, mit akarsz tőlünk csatolni, ha csak a levelet "cc-zni", akkor tedd azt a panaszcímen. Választ is kapsz majd rá.
Captain Crash
2006.06.20, 08:07

Én látom, hogy a tömeg újjongásban tört ki. Én biztosan boldog lettem, hogy FVF is hozzászólt.
(FVF @ 2006.06.20, 08:31)

VAnnak magyar szerződési feltételeid? Tételesen tudod igazolni, hogy amit átvettél, azt befizetted? A Posta által el nem szállítottakkal ne törődj, az nem a Te dolgod, csak az, amit átvettél.
Volt a céggel gond, lehet, hogy fenyegetni is fognak, de ha minden átvett termék után fizettél, a lemondást dokumentálni tudod, akkor nem lehet gond. Úgy emlékszem, van már ellenük peres eljárás.
Nem tudom, mit akarsz tőlünk csatolni, ha csak a levelet "cc-zni", akkor tedd azt a panaszcímen. Választ is kapsz majd rá.
A kérdéseidre a válaszaim:
- Semmilyen szerzödést nem irtam alá, mivel nem is tudtam volna hova küldeni(nincs magyar cimük). Azzal indult a folyamat, hogy be lett fizetve az elsö csekkük.
- Nem vettem át tölük semmit, mert a csomagokat(sima boritékban) mindig a postaládában találtam.
- Ugy néz ki szerintem a csomagjaikat nem is a posta hozta.(nincs magyar bélyeg rajta) Megyek ma a postára majd megkérdezem öket.
- A lemondást nem tudom dokumentálni, mert szóban történt.
- Ha irok emailt csak azt akarom, hogy lássák, hogy a FV is kap másolatot belöle.
Üdv.
Csaba_20
2006.06.20, 10:40
Ha nem történt szerződéskötés, amiben te megrendelted az adott csomagokat, akkor a továbbiakban szerintem nincs több dolgod. Olyan termékért, vagy szolgáltatásért a törvény szerint nem kell fizetned, amit nem rendeltél meg. Azt pedig végképp nem tudják igazolni, hogy átvetted a csomagokat, tehát pénzt már csak ezért se kérhetnek érte, mivel a teljesítés így nem történt meg. Az nem teljesítés, hogy ők elküldik, igazolniuk kell, hogy te azt át is vetted. Én úgy látom többszörösen is védve vagy.
A továbbiakban pedig semmi olyan termékért ne fizess íly módon, amit nem rendeltél meg. Ha ők elküldik és küldik vele a csekket, akkor se vagy köteles kifizetni. Hiszen mint már mondtam, nem rendelted meg az adott terméket.
Voltam a postán ott nem tudták megmondani, hogy Ök hozták-e a levelet. Ez külföldi lehet mondta egy postai alkalmazott. De majd megkérdezik a kézbesitöt és holnapra megtudják mondani.
Csináltam képet a boritékukról, elnézést a minöségért, de csak telefon volt a közelben.
Lefényképeztem még a gázszámla boritékát is, mert az is elöre hitelezett, nem bélyeges.
A különbség remélem jól látszódik. Az Atlasoson nincs bélyegzö.
Kiváncsi vagyok a posta válaszára, mert egyre inkább hiszem,hogy nem ök a terjesztök.
Üdv.
Ariadne
2006.06.26, 09:05
Az irányítószám stimmel, Lausanne-ban valóban vannak 1000-es irányítószámú helyek. De további cím nélkül gondolom nem sokat tudnak majd mondani... Nincs rajta semmi más pecsét? Esetleg az egyik csekket meg lehetne nézni, mi szerepel rajta, hátha mond valamit.
szerk: Azt az e-mailt érdemes elereszteni, FVF-ékkel cc-zve - ezek szerint ismerik már őket...
Megint jött egy levél tölük!
Ebben azt irják, hogy 8 napon belül fizessek, vagy kénytelenek lesznek behajtani.
A postán még mindig nem tudják, hogy most ezt ök hozzták-e?
Nem volt kedvem irni nekik e-mailt, de lehet, hogy kénytelen leszek.
Utánna lehet, hogy e-mail-en zaklatnának tovább.
Majd csak leesik nekik, hogy nem fogok fizetni.
Ilyen bunkó céget. Svájci cim magyar telefonszám + email cim.
Üdv.
Az e-mail feladása nem bizonyítható. Tudom hogy drága, de küldj tértivevényes levelet. Esetleg faxot.
Többiek: a faxot elfogadják, mint a tértivevényes levelet?
De hogy bizonyítod, hogy eljutott hozzá a faxod?
Szerintem ez még a szimpla ajánlottnál is gyengébb, nemhogy a tértivevényesnél...
Én sosem faxoltam még, de nekem nem tűnik "erősebbnek" mint egy telefon vagy e-mail...
A tértivevény az mégiscsak egy olyan dokumentum, amit aláír.
A fax által nyomtatott visszaigazoláson van dátum és jobb esetben a fogadó telefonszáma. ezért kérdeztem, mert sok helyen elfogadják, pl mi is.
Értsétek már meg:
Nincs magyar cimük! De van Fax-uk most esik csak le.
Ez áll a levelük cim részénél(bal felsö sarok):
Editions ATLAS
Route des Dragons 7
CH-1033 Cheseaux / Lausanne
Tel: 06-1-888-6288
Fax:06-1-888-6299
Emai:atlas@lineadirecta.hu
Nyitva tartás:
H-Cs:8.30-17.30
P:8.30-15.00
Itt jön a szöveg.........................
Majd egy összesitö...................
Majd a letéphetö csekk.
Szal a levél 3db csekk méretü.
A levél cimzettje (keresztnév) nem is létezik a családban.
Szal kitöl hajtanák egyáltalán be ezt a dolgot. Lusta vagyok irni nekik (vagy inkább kiváncsi)azt várom, hogy mikor esik le nekik, hogy tőlem nem fognak pénzt látni.
Elég kitartóak sajnos.
De ez van hülyék voltunk. Ezért ez a "néha jön egy figyelmeztetés" a vezeklésünk.
Szerintetek megunják maguktól?
Amugy olvastátok a fentebb belinkelt másik fórumos történeteket ami ennek a cégnek egy másik reinkarnációjáról szóllt?
A fönti hozzászólások csak megerösitenek abban, hogy semmit nem tudnak behajtani rajtunk, mert mi(a jog szerint) nem rendeltünk semmit tölük, és nem vettünk át semmit tölük.
Üdv.
A fax visszajelzése is elfogadott a bírósági gyakorlatban, teljes értékűen bizonyítja, hogy te elküldted, olyan mint egy tértivevény.
Valamelyik BH-ban benne van.
(Ha fontos megkeresem)
Csaba_20
2006.08.01, 08:50
(pet @ 2006.07.31, 21:54)

Editions ATLAS
Route des Dragons 7
CH-1033 Cheseaux / Lausanne
Tel: 06-1-888-6288
Fax:06-1-888-6299
Emai:atlas@lineadirecta.hu
Nyitva tartás:
H-Cs:8.30-17.30
P:8.30-15.00
Itt van a cég elérhetősége, referenciáik közt szerepel az Editions Atlas is, szóval ha el akarod őket érni, akkor itt teheted meg:
http://www.lineadirecta.hu/about_hun_iti.htm
Üdvözlet Mindenkinek, szeretnék hozzászólni!
Mi korábban már egyszer próbálkoztunk rendelni Tőlük(1999), de megbízhatatlan cégnek bizonyultak, és csomagvita miatt nagyon durván megszakadt a kapcsolat. Néhány hónapja megint küldtek beetetést, táskával, stb..Azt a dobozt azt hiszem alá kellett írni.Átvettük, kinyitottuk(SAJNOS!), és ezen kívül még egy csomagot megtartottunk, és kifizettük.Utána kézzel visszaküldettem a postással, mert ócska, és igénytelen volt.Ezt néhányszor még eljátszottuk, azután a simán bedobott pakkot sk.vittem vissza a postára és "nem kérte"ill."címzett elköltözött "ill."vissza a feladónak" szöveggel küldözgettem vissza.Jó néhány hónap csend és nyugalom után a múlt hónapban kaptam felszólítást, és tegnap előtt a 2. felszólítást állítólagos csomag ellenértékére 4.080.-Ft, amit követelnek.Nem írtam alá semmit, nem kaptam szerződést és nincs nálam több.Ezután telefonálgattam, de nem kaptam nevet, csak a pénzt követelik.Ma írtam a FVF honalpjára, és a Fogyasztóvédő Alapítványnak is.Azt az info kaptam,hogy egyelőre nem találtak felelőst, de fórumcímeket megadtak, ahol sorstársakkal "találkozhatom".A Nők lapja Cafe-nkeresztül kerültem ide.
(A megadott számon az ügyintéző azt állította,csak 2002 -óta vannak itt, de ez nem igaz,mert a fiamnak gyűjtöttem a régi kártyákat, és akkor még 1-1,5 éves volt.)
Remélem,hogy az itt említett tértivevény beválna, de nem tudom hova küldhetném.Mert svájcba nem fogom,az biztos!
Ariadne
2006.08.09, 17:58
A téma elején pet kérdésére adott válaszom itt is él - amit nem rendeltetek meg, azt ne vegyétek át és nem kell fizetnetek sem ezért. A pénzt követeljék csak nyugodtan, pereljenek be bíróság előtt, ha annyira akarják, és próbálják meg bebizonyítani, hogy megrendelted azokat a dolgokat - nem látok rá nagy esélyt, hogy ez sikerüljön nekik...
Ercsike
2006.08.11, 13:45
Off:
Ennek nagyon örülök! Azthiszem én voltam az aki idecsalt az nlc-ről

.
On:
(GOTES @ 2006.08.11, 13:07)

Mit is csináltál pontosan velük?
Üdv.
Dorotheaas
2006.09.14, 22:05
Helló!
Ahogy a fórumot elnéztem nem csak nekem akadt problémám a céggel. Már előzőleg is rendeltem tőlük egy sorozatot, mely Egyiptommal foglalkozott. Az sem ment simán, de egyszer vége lett. Én nem akarom lemondani a csomagküldést mert érdekel amit rendeltem, de tény, hogy a fizetést nagyon nehéz intézni velük. Nem rendszeresen küldik a csomagokat, most is több hónap telt el, már azt hittem vége is. Most néztem át az összes csekket, meg a kártyák számait, és úgy tűnik van vagy 5 csomagnyi hiányom, mert természetesen nem sorszám szerint küldik a csomagokat, hanem össze-vissza. Azt hiszem 2 éve anyukámmal (mert az ő nevén van az előfizetés) elmentünk a megadott címre a 12. kerületbe, de nem találtunk se cégtáblát, se csengőt. Egy éppen ott dohányzó hölgy engedett be, minket az épületbe, mely több - gondolom - irodának adott helyett. Ebből az Atlasé egy pincehelység volt. Az ügyfélszolgálat maga a telefonközpont,ahol nem lehet ügyfelet fogadni, mert gázol a papírhalmazban. A vége az akciónak az lett, hogy kiderült, hogy a csomagot kétszer kaptuk, meg és a csekkek fényében igazolni tudtuk, hogy nincs tartozásunk. A legutolsó probléma év elején, volt amikor egy majdnem 5000 forintos tartozást akartak a nyakunkba varrni, sikerült nagynehezen felhívni őket, ennek eredménye egy összesített lista lett, ami után ismét tisztáztuk, hogy mi a hiányunk, mert volt olyan is hogy kiszámlázták, hogy tartozunk, 3 csomag árával és közben meg se kaptuk! Mivel az utóbbi időben a magyar cm helyére a svájci került, így nem tervezek utat az "ügyfélszolgálatra". Megpróbálom felhívni őket és faxon elintézni, egyáltalán kideríteni, hogy léteznek-e az általam hiányolt csomagok...Ezek után felmerül bennem, hogy vajon teljes-e az Egyiptomról szóló gyűjteményem
Ghost20
2006.11.30, 20:57
Sziasztok!
Látom több embernek meggyűlt a baja ezzel a céggel. Az én sztorim szinte ugyanaz, mint Pet-é. Ugyanúgy bombáz ez a cég a kiadványaival. De nem engem, a 6 éves fiamat. Eddig oké. Kifizettem, majd amikor a 3 hónapos csomag jött tripla áron, lemondtam. Pár hét múlva újabb csomag. És így tovább. Na, a legszebb a történetben. Jött megint egy csomag, tegnap (TONO International cégtől). Egy férfi méretű alsónemű volt a csomagban! Fiam mérete 6-os. Ez egy L-es gatya volt. Mellékelve egy újabb csekk. Felhívtam az információs hölgyet. Ő közölte, hogy telefonos rendelés történt. Na, itt kiakadtam. Szegény nőn levertem minden mérgem, és követeltem tőle, hogy adja meg azt a telefonszámot, amiről érkezett a rendelés. Erre a válasza, nem megy olyan könnyen, 2 hét múlva majd értesítenek a fejleményekről. Rákérdeztem, hogy honnan van meg a fiam címe. Ő válasza a következő volt: az Atlas kiadótól van meg az adat. Ja, és a Tono cég információs telefonvonala, ugyanaz mint az atlasé.
Jött ma egy újabb csavar. Ma megint hozott a postás egy csomagot. Szintén atlas kiadó. Már ki sem bontottam. mellékeltem egy kis levelet, majd feltettem a postaládára, hogy vigye vissza a postás. Kérdezem én, hogy mit tegyek ezzel a céggel, hogy törölje az adatbázisból a gyerekem nevét, aki 6 éves lévén még kiskorú? Nem védi meg ezeket a gyerekeket senki? Nekik nincsen jogaik?
Dorotheaas
2006.11.30, 21:35
(Ghost20 @ 2006.11.30, 21:57)

Sziasztok!
Látom több embernek meggyűlt a baja ezzel a céggel. Az én sztorim szinte ugyanaz, mint Pet-é. Ugyanúgy bombáz ez a cég a kiadványaival. De nem engem, a 6 éves fiamat. Eddig oké. Kifizettem, majd amikor a 3 hónapos csomag jött tripla áron, lemondtam. Pár hét múlva újabb csomag. És így tovább. Na, a legszebb a történetben. Jött megint egy csomag, tegnap (TONO International cégtől). Egy férfi méretű alsónemű volt a csomagban! Fiam mérete 6-os. Ez egy L-es gatya volt. Mellékelve egy újabb csekk. Felhívtam az információs hölgyet. Ő közölte, hogy telefonos rendelés történt. Na, itt kiakadtam. Szegény nőn levertem minden mérgem, és követeltem tőle, hogy adja meg azt a telefonszámot, amiről érkezett a rendelés. Erre a válasza, nem megy olyan könnyen, 2 hét múlva majd értesítenek a fejleményekről. Rákérdeztem, hogy honnan van meg a fiam címe. Ő válasza a következő volt: az Atlas kiadótól van meg az adat. Ja, és a Tono cég információs telefonvonala, ugyanaz mint az atlasé.
Jött ma egy újabb csavar. Ma megint hozott a postás egy csomagot. Szintén atlas kiadó. Már ki sem bontottam. mellékeltem egy kis levelet, majd feltettem a postaládára, hogy vigye vissza a postás. Kérdezem én, hogy mit tegyek ezzel a céggel, hogy törölje az adatbázisból a gyerekem nevét, aki 6 éves lévén még kiskorú? Nem védi meg ezeket a gyerekeket senki? Nekik nincsen jogaik?
Szia!
Nemrég olvastam egy női magazinban egy hölgy esetéről, csak más cég és fehérneműket árul. Ott utána jártak a dolognak és állítólag az első megrendelés utáni szerződében benne van, hogy írásban kell lemondani a csomagokat, különben továbbra is küldeni fogják őket. Nekem még jönnek a csomik, és úgynéz ki nincs vele gond, elraktam az összes csomag sorszámát, így ellenőrzöm, hogy mi hiányozhat. Csak azt nem értem hogy néha miért küldik 3 hónapos kihagyással a csomagokat!!!!

MAjd utána ismét havonta....na igen..no comment. Ha ez letelik többet nem rendelek tőlük az fíx! De azért sjanálom, mert érdekes sorozataik vannak, de ahogy ezt a csomagküldést intézik...!!!!
Ghost20
2006.11.30, 23:33
Szia Dorotheaas!
Lemondtam még frissen a csomagokat. Szóban is, és írásban is. Az információs hölgy biztosított róla, hogy törlik az összes többi küldeményt. Amúgy rajta volt a papíron, hogy mikorra lehetett volna várni a következő csomit. Hát az februárban jött volna. De nem kell, mert sajnos ez a férfi alsó, ami itt van már, az senkinek nem jó. Egyik férfi családtagnak sem. Fiam kicsi, férjem nagy!
Nálam a szitu:
Kiderült mégis csak a posta hozta a csomagokat, elöször vmi saját teritö emberre gondoltam,mert a postán nem volt ismerös a cég neve.
Ugy derült ki, hogy pont hozta a postás a csomagot.
Mint már irtam a csomag nekünk olyan névre jött amilyen nevü családtag nem létezik. Csak a vezetéknév stimmelt.
Szóval szóltam a postásnak, hogy ezeket a csomagokat miért rakja az én postaládámba amikor ezek nem is nekünk jönnek. Ilyen nevü ember nem lakik itt.
Erre ö azt mondta, hogy oké semmi gond.
Azóta nem jött több csomag.
Ugy gondolom igy is több idöt pazaroltam a cégre mint kellett volna ezért választottam ezt az utat.Ez volt a legegyszerübb. Ha a késöbbiekben lesz még vmi fejlemény akkor majd jelentkezem.
Mivel a cég nem etikus(nincs magyar cimük, de magyar telefonszámuk igen amin nem igazán lehet elérni öket, ez nem gyengén gyanús) ezért szemernyit sem sajnálom öket.
Ha még próbálkoznának pl. behajtó céggel,vagy vmi hasonlóval ugy gondolom nem lenne esélyük.
Üdv.
gabriellamarianna
2008.01.05, 00:21
Bár lassan egy éves az utolsó hozzászólás itt, mégis úgy gondoltam, megosztom veletek amit találtam az EA-val kapcsolatban.
Engem - nem is engem, édesapámat, aki fél éve meghalt, levelei hozzám érkeznek átirányítva- most próbálnak behálózni, második levél érkezett, az elsőt gyanútlanul átvettem. 2, gyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyv volt benne, hozzá a levél, amiben nem volt olyan választási lehetőség felajánlva, ami nem járt volna anyagi következménnyel. Azaz megrendelhettem a továbbiakat, megvehettem ezt és punktum. Vissza nem küldtem (ez a lehetőság nem is szerepelt a levélben) még egy postaköltséget sem óhajtottam ezért feláldozni.
Most jött a második levél, ügyfélkóddal, újabb fizetési felszólítással. Kidobnám a kukába, nem is én vagyok a címzett ugyebár, de iszonyatosan felháborított ez az arcátlan stílusú nyomulás, direkt megtévesztésre irányuló fogalmazás, kicsit utánanéztem - így találtam erre a fórumra is.
No meg a Gazdasági versenyhivatal következő határozatára, amiben elmarasztalja a szóban forgó társaságot és csatolmányait, pénzbírsággal sújtja és eltiltja a hasonló ajánlási gyakorlat alkalmazásától.
http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=72&m5_doc=4934úgyhogy a levelet nem dobom ki, megválaszolom és levelezésünkről tájékoztatom a GVH-t is.
üdv.
G.
(gabriellamarianna @ 2008.01.05, 00:21)

...
http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=72&m5_doc=4934úgyhogy a levelet nem dobom ki, megválaszolom és levelezésünkről tájékoztatom a GVH-t is.
Köszönet minden fogyasztó nevében!
Stelo Malgranda
2008.01.15, 14:50
Sziasztok!
Az én történetem blog szerűen:
Megrendeltük a bemutató csomagot, ami tényleg pazar volt:
30 db kártya
gyűjtőalbum
DVD film
kicsi földgömb.
Még kettő csomag jött, de nem voltam elégedett vele.
Számos helyen hibásan írták ki a földrajzi neveket, így inkább butított és nem okított.
Szeptember 3.-án sürgős jelzésű e-mailt küldtem az ügyflélszolgálatnak, amiben lemondtam a küldeményt.
Pár napra rá landolt a postaládámban a 10 kártya helyett 30!
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol a hölgy azt mondta: sajnálják, de,nem kapták meg a levelem.
Ez felettébb érdekes, hogy egy e-mail nem érkezik meg, de fogjuk rá, elhittem, mert én ilyen naív természet vagyok.
Elfogadták a lemondásom, én pedig postára adtam a csomagot, ajámlottan, 09.14.-én.
Azóta már a második felszólító levelet kapom meg (2007.11.16.), már másodszor hívom az ügyfélszolgálatot, hogy, ne fenyegetőzzenek, mert amit keresnek nincs nálam.
Bár, ahol az ügyfél igényét, kérését semmibe veszik, ott nyugodtan eltünhet egy ajánlott küldemény is.
Valószínű azt hitték, nem tudom bizonyítani a csomag feladását, és még kaszálni akartak egy kicsit, mert kell nekik is karácsonyra a plusz pénz.
(Nah, jó, ez gonosz megjegyzés volt, de, ha van valakinél kis pár doboz Seduxen, léci küldje el.)
(2007.12.04.)Minden esetre elindítom a küldemény keresését.
Ha, tényleg nem kapták meg arról sem én tehetek, ha pedig megkapták akkor csak tovább süllyednek a szememben...bár ennél mélyebbre már nem nagyon tudnak.
A véleményem az, hogy az ügyfél, ne csak addig legyen ügyfél, amíg rendel és fizet, hanem akkor is amikor panasza van.
A cég amit kerüljetek el nagy ívben:
Editions Atlas
Linea Directa Communications Kft.
1097 Bp. Táblás u. 36-38
Levelezési címük:
1476 Bp. Pf. 308.
Nem kaptam újabb felszólító levelet, de nekem lett igazam!
Elindítottam a keresést a küldemény után.
2007.12.21.-én megkaptam a posta válaszát!
Eredeti méretben itt van:
http://www.stelo.extra.hu/img/postav2.jpgA válaszból egyértelmüen kiderül, hogy, egy bizonyos Altmann Marianna átvette a küldeményem, 2007.09.17.-én!
Akkor felhívtam a céget, tájékoztattam őket a keresés eredményéről, illetve elküldtem nekik e-mailben a bescannelt levelet.
Amiben biztos vagyok: Altmann Mariannát enm fogják felelősségre vonni a zaklatásomért.
Abban is biztos vagyok, hogy, nem fognak elnézést kérni.
Végül abban is, hogy, soha többet nem fogok ezzel a céggel kapcsolatba kerülni!
Örülnék, ha a GVH ismét eljásárst indítanna a cég ellen, mert már zaklatásnak minősül, amit tesznek.
Ma (2008.01.15.), kaptam újabb (3. figyelmeztetés) levelet, ahol már nem csupán a vélt tartozás összegét (3690 Ft), hanem plusz 1200 forintnyi kezelési költséget is felszámítanak!
Amennyiben eljárást indítanának, szívesen elküldöm e-mailben de akár levélben is amit kérnek az ügyhöz.Már nem tudom kihez és mihez forduljak.
Ariadne
2008.01.18, 16:20
Az egyetlen bizonyítható módja a lemondásnak ilyenkor a tértivevényes levél (nem ajánlott, hanem tértivevényes).
Stelo Malgranda
2008.02.11, 14:16
(Ariadne @ 2008.01.18, 16:20)

Az egyetlen bizonyítható módja a lemondásnak ilyenkor a tértivevényes levél (nem ajánlott, hanem tértivevényes).
Ariadne! Nekem
nem ezzel van gondom.
Ha, figyelmesen elolvastad, akkor a zaklató, jogtalan díjat követelő levelekkel.
Ma, megkaptam a 4. figyelmeztető levelet, ahol már +1500 forintot, így összességében 5190 forintot követelnek.
Mint már említettem, bizonyítani tudom, és bizonyítottam feléjük, hogy, vissza küldtem a csomagot, ezért jogtalan amit csinálnak.
Sajnálom, hogy erre senki nem reagált érdemben, remélem, találok majd máshol segítséget, tanácsot.
Sziasztok.
Már többször olvastam a hozzászólásokat.
Nekem is küldtek csomagot a jó hírű Editions Atlas.A Világatlaszosat.Még tetszett is a csomag csak én azt furcsálltam hogy nincs a csekken határidő amire be kell fizetni,sőt az sem hogy mikor és mennyi kártya jön.Aztán a neten utána néztem.Hát semmi jót nem olvastam róluk.
Így nem adtam fel a csekket.Aztán egyik nap megint jött egy csomag.Ezt a csekket sem adtam fel,és írtam nekik egy e.mailt hogy többet be küldjenek mert nem rendeltem ilyent.
Olvastam a hozzászólásokba hogy ez nem igazán elég.
Azt szeretném kérdezni hogy mi az igazi címük ahová lehetne küldeni egy lemondó nyilatkozatot.Elég egy levél vagy inkább küldjem vissza az egész csomagot mindenestül,a csekkeket is beleértve!!!
Üdv!
Az EA már a 4. felszólító levelet küldte.
Befizetni nem áll módomban, a csomagokat vissza szeretném küldeni.
Hogy tehetem? Levelezési címük 1476 Bp Pf. 308???
Ha visszaküdöm és igazolom,(másolat a visszárujegyről)vajon tovább zaklatnak majd?
Mit tegyek???
Előre is köszönöm a segítséget!
lazurdeak
2009.04.28, 06:56
(leni @ 2009.04.27, 16:06)

Üdv!
Az EA már a 4. felszólító levelet küldte.
Befizetni nem áll módomban, a csomagokat vissza szeretném küldeni.
Hogy tehetem? Levelezési címük 1476 Bp Pf. 308???
Ha visszaküdöm és igazolom,(másolat a visszárujegyről)vajon tovább zaklatnak majd?
Mit tegyek???
Előre is köszönöm a segítséget!
Kicsit többet írhattál volna a részletekről, így nem tudni, pontosan mi történt.
1. Ha írtál alá megrendelést, szerződést, akkor 8 munkanapon belül lehet visszaküldeni az árut indoklás nélkül. (Postaköltséget te fizeted.) A régebben kapottakat ki kell fizetned.
2. Ha nem kértél ilyen csomagot, nem írtál alá megrendelést vagy szerződést, akkor nincs mit követelniük, írd meg nekik, hogy amennyiben kifizetik a postaköltséget, visszaküldöd az árut. Amúgy küldözgethetik a felszólítást, amit nem rendeltél meg, azért nem kell fizetned.
3. Ha nem vagy biztos benne, mit írtál alá, kérd meg őket, hogy küldjék el a megrendelő / szerződés aláírt másolatát.
Mindezt faxon vagy tértivevényes ajánlott levélben írd meg.
Üdv!
2008. augusztusában kezdődött. Valószínüleg(nem vagyok benne biztos) aláírtam a megrendelést,
mert a bemutató küldemény után sorban érkeztek az új csomagok.(Világatlasz,ajándék földgömb,
elválasztó kártya,cd, stb...) Fizettük is rendesen viszont nem várt anyagi nehézségeink miatt 2008.10.24-től
nem tudtuk tovább fizetni.Telefonon lehetetlen elérni őket, nem tudtuk mit is tehetnénk, hogy mondjuk le
a további megrendeléseket. 2008.10.24.,2008.11.07.,2008.12.05. csomagot átvettük, szeretnénk őket
visszaküldeni.Ezen csomagokkal tartozunk összesen a tegnapi felszólító levélben írt 14250 Ft-tal.
A 4. felszólító levélben már a Jogi Osztály közreműködését kérnék amennyiben nem fizetünk.
Kérik fizessünk,vagy küldjünk visszárújegy másolatot.
Most már késő visszaküldeni?
Mit jelent a Jogi Osztály közreműködése? Be tudják hajtani akkor is ha már nem tudok fizetni?
Vagy inkább fizessük be valahogy???
Mit tehetnénk?
Előre is köszönöm segítségeteket!
lazurdeak
2009.04.30, 09:51
(leni @ 2009.04.28, 09:14)

Üdv!
2008. augusztusában kezdődött. Valószínüleg(nem vagyok benne biztos) aláírtam a megrendelést,
mert a bemutató küldemény után sorban érkeztek az új csomagok.(Világatlasz,ajándék földgömb,
elválasztó kártya,cd, stb...) Fizettük is rendesen viszont nem várt anyagi nehézségeink miatt 2008.10.24-től
nem tudtuk tovább fizetni.Telefonon lehetetlen elérni őket, nem tudtuk mit is tehetnénk, hogy mondjuk le
a további megrendeléseket. 2008.10.24.,2008.11.07.,2008.12.05. csomagot átvettük, szeretnénk őket
visszaküldeni.Ezen csomagokkal tartozunk összesen a tegnapi felszólító levélben írt 14250 Ft-tal.
A 4. felszólító levélben már a Jogi Osztály közreműködését kérnék amennyiben nem fizetünk.
Kérik fizessünk,vagy küldjünk visszárújegy másolatot.
Most már késő visszaküldeni?
Mit jelent a Jogi Osztály közreműködése? Be tudják hajtani akkor is ha már nem tudok fizetni?
Vagy inkább fizessük be valahogy???
Mit tehetnénk?
Előre is köszönöm segítségeteket!
Meg kellene kérni tőlük a megrendelő másolatát (nem lesz könnyű, ha nem lehet őket elérni). Ha tudnak ilyet előkaparni, akkor ők nyertek, de ha nincs meg nekik, akkor sem vagytok egyértelműen nyerők, mert a magyar jogban ráutaló magatartással is lehet szerződést kötni, márpedig az, hogy hónapokig átvettétek a csomagokat és egy részét ki is fizettétek, egyértelműen ráutaló magatartás. Úgyhogy az általad leírtak alapján visszaszívom, amit korábban írtam: a cég követelése jogos, hacsak nem tudjátok bizonyítani, hogy a szerződést októberben felmondtátok. (Ez pedig nem történt meg, ha jól értem.)
Telefonon ne rendelj meg és ne mondj le semmit, mert utólag nem fogod tudni bizonyítani. Tértivevényes ajánlott levélben küldd el a felmondást, melyben leírod, hogy nem kérsz többet az adott áruból, az eddig átvettekkel kapcsolatban próbálj valahogy megegyezni velük. Ha nem akarják visszavenni az árut, akkro szerintem nem marad más hátra, mint fizetni.
He tényleg jogi útra terelik a dolgot, akkor már az ügyvédi költséget is követelni fogják. Igaz, hogy időbe telhet, amíg megnyerik a pert, de utána leverhetik rajtad az összes követelésüket, perköltséggel stb. együtt. Más kérdés, hogy nem minden cég megy el bíróságra, amelyik ezzel fenyegetőzik. Úgyhogy ha szereted a szerencsejátékokat, akkor ne fizess, van esély, hogy egy idő után megunják és békén hagynak. De ne csodálkozz, ha egyszer kezdődik ellened a végrehajtás.
Máskor meg ne vegyél át olyasmit, amiért nem akarsz fizetni, és nem lesznek ilyen problémáid...
Köszi szépen! Megpróbálok intézkedni.
Sziasztok!
Ősszel a kiskegyed nevű újságban találtam egy kupont mellyel gyermekjátékot, valamint gyermekcédét lehetett megrendelni 890 ft-ért. A csomag kb 2 hónap múlva érkezett meg. A mellékelt számlalevél szerint ha nem fizetem ki akkor küldenek egy másik csomagot 2550 ft-ért. Én az összeget nem fizettem ki de a megrendelt csomag soha sem érkezett meg. Körülbelül két hónap múlva a zárt udvaromra be lett dobva egy csomag melyet nem nekem címeztek. Mivel a címzett két utcával arrébb lakott felhívtam telefonon, hogy megérkezett a csomagja, erre ő közölte hogy az én csomagomat ő kapta meg. A csomag átvételekor vettem észre, hogy a dobozt felbontották, de a játékokat tartalmazó zacskót nem. A címzett állította, hogy nem ő bontotta fel. Elhittem mivel az ő csomagja ugyanilyen állapotban érkezett. A csomaghoz mellékelt csekken 5490 ft állt és nem 2550 ft. Az átlátszó zacskóban lévő játékot kívülről megnéztem - nem bontottam fel - feltűnt hogy ezt a csomagot soha nem rendeltem meg. Az ügyfélszolgálatot telefonon megkereste a feleségem ahol a csomagküldést lemondta, megbeszéltük, hogy postán visszaküldésre kerül az 1 db 5490 ft-os csomag. Sajnos a csomag visszaküldéséről elfelejtkeztem. Ezt követően érkezett még egy csomag szintén kerítésen történő átdobás módszerével szintén 5490 ft összeggel.
Ezt a csomagot felbontás nélkül a másik mellé tettem, de újra elfelejtettem feladni.Június hónapban kaptam egy felszólítást és egy csekket 13920 ft-ról. A számlalevélen 1db 2940ft-os és 2db 5490ft-os tétel szerepelt. Az ügyfélszolgálatot telefonon megkerestem ahol azt mondták fizessem be az első 890 ft-os csekket, valamint küldjem vissza a két megérkezett csomagot, illetve levélben mondjam le a további küldéseket. A csekket befizettem, a fénymásolatot a lemondólevéllel együtt a nyitott elsőnek érkezett csomagba tettem, majd lezárva ajánlottan levélként feladtam. A második csomagra ráírtam, hogy nem veszem át és azt is leadtam a postán.
2009.07.29-én kaptam egy csekket 8430 ft-ról, ahol már csak a 2940ft-os csomag(amit soha nem kaptam meg)és 1db 5490 ft-os tétel szerepelt.
A kérdésem az ,hogy mi a következő teendőm?
Milyen jogi lépéseket tehetnek?
Milyen bizonyító erejű a befizetetett első csekk és a feladóvevény?
Miért kell kifizetnem a második soha meg nem érkezett csomagot amikor 5 alkalommal volt reklamációm?
Hol vannak a visszaküldött csomagjaim?
Hogy tudok tőlük végleg megszabadulni?
A fentieket elküldtem a Fogyasztóvédelmi Hatóság részére is emailben.
Ha tudtok segítsetek
Kenderice
2009.07.30, 12:03
Nem kell megijedni, csak azt kell kifizetni amit megrendeltél. Utána hiába küldözgetnek neked bármit is, nem kell sem átvenni sem kifizetni. Mondjuk átveheted, de ha nem fizetsz, nekik kell bizonyítani, hogy te megrendelted, ugyanis ez számít; a megrendelés.
Az első 890.Ft-ot ki kellett fizetned mindenképpen, de a többivel ne foglalkozz...
Üdvözlök mindenkit!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mit tegyek, ha engem telefonon keresett meg ez a cég, elmondta, hogy milyen kártyákat, milyen időközönként, mennyiért küldenek és ha gondolom, akkor az elsőt elküldik, megnézhetem, ha utána nem akarok többet, akkor küldjek nekik lemondást e-mailben, telefonon, vagy levélben. Nagyon a hölgy, akivel beszéltem nem hagyott szóhoz jutni, úgyhogy az aha!, igen?!, értem szavakon kívül nem sokat tudtam a témához hozzászolni, és ezt a beszélgetést állítólag rögzítették, majd most várhatom a küldeményt az egyeztetett címen. (miután elolvastam ezt a sok problémát ezzel a céggel) erősen meginogtam, hogy átvegyem-e a csomgot vagy sem. Hogyan lehetne a dolgot csírájában elfolytani? Valaki tudna tanácsot adni? Előre is köszönöm.
lazurdeak
2009.09.29, 01:03
(kokoka @ 2009.09.28, 16:27)

Üdvözlök mindenkit!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mit tegyek, ha engem telefonon keresett meg ez a cég, elmondta, hogy milyen kártyákat, milyen időközönként, mennyiért küldenek és ha gondolom, akkor az elsőt elküldik, megnézhetem, ha utána nem akarok többet, akkor küldjek nekik lemondást e-mailben, telefonon, vagy levélben. Nagyon a hölgy, akivel beszéltem nem hagyott szóhoz jutni, úgyhogy az aha!, igen?!, értem szavakon kívül nem sokat tudtam a témához hozzászolni, és ezt a beszélgetést állítólag rögzítették, majd most várhatom a küldeményt az egyeztetett címen. (miután elolvastam ezt a sok problémát ezzel a céggel) erősen meginogtam, hogy átvegyem-e a csomgot vagy sem. Hogyan lehetne a dolgot csírájában elfolytani? Valaki tudna tanácsot adni? Előre is köszönöm.
Távközlési eszközön keresztül kötött szerződéstől a vásárló indoklás nélkül elállhat, legkésőbb az átvételtől számított 8 munkanapon belül. A telefonon kötött szerződés is ebbe a kategóriába tartozik. Miután az árut még nem kaptad meg, bőven belül vagy a határidőn.
Ezért írj nekik tértivevényes levelet, amelyben hivatkozol a 17/1999 kormányrendeletre és elállsz a szerződéstől, világossá téve, hogy már az első csomagot sem akarod megkapni. Az elállást nem kell indokolnod.
Ha esetleg a kézhezvétel előtt feladják a csomagot, visszaküldöd nekik. (Ennek postaköltsége téged terhel.)

Üdvözlök mindenkit!
Sziasztok!
Úgyanígy jártam, mint kokoka és az ügyünk ugyanabban a fázisban is tart.
Múlt héten hívtak ettől a cégtől. Kisfiamnak ajánlottak kézségfejlesztő kártyát és mivel tetszett az ötlet, rábólintottam, küldjék. Azt ígérték kb. 1-1,5 hónap múlva kapom meg a csomagot, de előtte még 1 hét múlva küldenek egy visszaigazolást a megrendelésről. Ez még nem érkezett meg.
Időközben olvastam, hogy miket művelt ez a cég és úgy döntöttem,visszalépek.
Mit tanácsoltok, mikor mondjam le? Már most vagy várjam meg a visszaigazolást, ha egyáltalán lesz? Az első csomagot kifizessem?
A tértivevényes levelet erre a címre küldjem?:
Editions Atlas
1097 Bp. Táblás u. 36-38
Levelezési címük:
1476 Bp. Pf. 308.
Segítségeteket előre is köszönöm!!!
lazurdeak
2009.10.02, 06:02
(mada @ 2009.10.01, 17:28)

Üdvözlök mindenkit!
Sziasztok!
Úgyanígy jártam, mint kokoka és az ügyünk ugyanabban a fázisban is tart.
Múlt héten hívtak ettől a cégtől. Kisfiamnak ajánlottak kézségfejlesztő kártyát és mivel tetszett az ötlet, rábólintottam, küldjék. Azt ígérték kb. 1-1,5 hónap múlva kapom meg a csomagot, de előtte még 1 hét múlva küldenek egy visszaigazolást a megrendelésről. Ez még nem érkezett meg.
Időközben olvastam, hogy miket művelt ez a cég és úgy döntöttem,visszalépek.
Mit tanácsoltok, mikor mondjam le? Már most vagy várjam meg a visszaigazolást, ha egyáltalán lesz? Az első csomagot kifizessem?
A tértivevényes levelet erre a címre küldjem?:
Editions Atlas
1097 Bp. Táblás u. 36-38
Levelezési címük:
1476 Bp. Pf. 308.
Segítségeteket előre is köszönöm!!!
Én a helyedben már most cselekednék.
Hivatalosan a szerződéstől való elállásnak nevezik, amir készülsz, ezért ezt a szót használd a levelezésben.
A címüket neked kell kiderítened. (Pl. ha van honlapjuk, akkor onnan, de még biztosabb a cégbírósági nyilvántartásban szereplő székhelyre küldeni. (Ez interneten ingyenesen hozzáférhető.)
Kovikriszti
2010.02.10, 08:56
Sziasztok!
Nem tudom azóta megoldódott-e a probléma, de én már 1 éve kapok tőlük csomagot : Állatok a tanyán című kiadvány-t.
Én rendeltem meg és amikor nem tudtam fizetni felhívtam az ügyfélszolgálatot 06-1-888-62-88 és 3 hónapra szüneteltettem.
Tök normálisak voltak velem, azt mondták, hogy le is mondhatom és ha úgy gondolom később ugyan innen folytathatom.
Nekem eddig (kopp-kopp) nem volt rossz tapasztalatom velük.
Ja és a dobozok nincsenek leragasztva csak becsukva, de nekünk még mindig benne volt minden.
L_Matyi
2010.02.12, 10:31
(Kovikriszti @ 2010.02.10, 08:56)

Sziasztok!
Nem tudom azóta megoldódott-e a probléma, de én már 1 éve kapok tőlük csomagot : Állatok a tanyán című kiadvány-t.
Én rendeltem meg és amikor nem tudtam fizetni felhívtam az ügyfélszolgálatot 06-1-888-62-88 és 3 hónapra szüneteltettem.
Tök normálisak voltak velem, azt mondták, hogy le is mondhatom és ha úgy gondolom később ugyan innen folytathatom.
Nekem eddig (kopp-kopp) nem volt rossz tapasztalatom velük.
Ja és a dobozok nincsenek leragasztva csak becsukva, de nekünk még mindig benne volt minden.
Azt meg tudnád mondani, hogy pontosan mi a cég neve és a honlapjának a címe? Sajnos a google erre a telefonszámra keresve csak elégedetlenkedő vásárlókat talál. Köszi!
völkerball
2010.03.29, 16:00
Sziasztok,
Én egy zsebórát rendeltem az Atlastól neten. (
http://www.editionsatlas.hu/p/261209/Colle...n-Heritage.html )
Az a vicces, hogy egy ismerősöm is rendelt de kb egy héttel előttem én mégis előbb kaptam meg, de hiányosan. A polc és a díszdoboz papírral benne volt a csomagban de a beígért két óralánc nem. Küldtem nekik egy mailt és azt válaszolták, hogy soron kívül feladták a láncokat és elnézést kértek, kíváncsi vagyok mikor ér ide. Közben a haverom is kapta a csomagját, de neki nemhogy óralánc, még a polc sem volt meg, csupán az órát kapta kézhez
Lehet ez benne a trükk... Hiányosan kiküldik és megvárják a 4 hetet mikor már a drágább órával együtt hozza meg a posta a láncokat/polcot hozzá, vagy nemtudom.
L_Matyi
2010.03.29, 17:22
Csak akkor fogsz rájönni, hogy mi a trükk, ha már meghozta/nem hozta. :-)