Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kötelező Felelősség Biztosítás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
Ercsike
Sziasztok! Már megszoktam, hogy a témáimra nincs reagálás, de most tényleg szeretném mert az egyik barátomnak kellene segíteni és én sokat nem tudtam. Ja nincs jogsim nézzétek el nekem ha hülyeségeket írok.
Szóval a Gábor most év elején a Köbe biztosítónál kötötte a kötelezőt, 2005-ben Aegon és 2004 ben Guppama.
Most 7.000 Ft lett volna a biztosítása a Köbénél azt hiszem A0, de nem vették fel ebbe csak Mb... -ba (nem értek hozzá) így lett több mint 10.000 Ft. Azért nem vették fel mert kérnek valami kár történeti jegyzőkönyvet amit az Aegontól már persze meg is kért. Most kitalálták hogy a 2004-es évi is kell (pszaf-et megkérdezte és jogos), de viszont a Gruppama meg nem akar ilyet már ki adni és ha ezt jól értettük ez is jogos. Na most akkor mi van???????????????? LÉGYSZI SEGÍTSETEK NEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Captain Crash
Majd imádkozom érte. biggrin.gif Ehhez megmondom őszintén én sem értek.
toreki
Keresse meg a törvényt, ami erre hivatkozik, és dugja a Gruppama üszi orra alá. Ha erre sem reagál, akkor írjon a panaszkönyvbe, és értesítse a felettes szervet. Többet nem tud tenni, illetve fenyegetőzhet a költségei megtérítésével.
Ercsike
Igen, de ha jól értelmeztük amit a nőci mondott a PSZÁF-et felhívva akkor a gruppama-nak is jogos hogy nem ad ki semmit mert már nem állnak Gáborral kapcsolatban és persze a KÖBE is jogosan kéri a papírt mert bármit kérhet. Szóval teljesen botrányos ez hogy a KÖBE ezzel csalogatja a gyanútlan autó tulajokat és a végén meg még többet fizet mintha az Aegonnál maradt volna. Halkan megjegyzem ezt a pszáf-es nő is mondta, hogy sok hasonló panaszt kapnak.
toreki
Ha jogszabály kötelezi a tulajt, hogy igazolja ezer évre visszamenőleg a biztosításait, akkor a biztosítót is kell valaminek köteleznie arra, hogy igazolást állítson ki. (Mert mi van, ha önhibáján kívül megsemmisült az eredeti?)
[Az Aegonnál is meg kell lennie, mert ők megkapták, amikor velük szerződést kötött 2005 elején. Viszont ők max szívességből tennék meg, hoy kiadják.]
localnet
A biztosítók ha jól emlékszem 2 évre visszamenőleg kérik a kártörténetet. Ha ezt igazolod 90 napon belül akkor utólag jóváírják neked az összeget és a bonus-malus fokozatot, viszont ha nem M04 kategóriába kerülsz. Tehát most valószínűleg A00-ra kötöttél biztosítást, viszont ha nem sikerül 90 napon belül leadnod az igazolást, 4 szinttel lejjebb kerülsz és fizethetsz mint a katona. Szerintem vigyél egy formanyomtatványt kitöltve a biztosítóhoz(a 2004-eshez) és próbáld megfűzni az ügyintézőt, hogy járjon el az ügyedben.
Ercsike
Szerencsére megoldódott a probléma és kiállítják a Gruppamánál ezt a kártörténeti micsodát és nagyon szépek köszöni a kollégám a segítséget. Amúgy szerintem sok embernek hasznos lesz ez a fórum ha ide téved!!! KÖSZÖNÖM
Ercsike
Nos most mi történik szerencsétlen kollégámmal kijött egy tájékoztató hogy MB 3-ba került, de az hogy miért????????? Na és hogy fizessen ennyit meg annyit!!!!! Szerintetek? PSZÁF? és még mi?
Ariadne
PSZÁF a kötelező felelősségbiztosításokról Ez talán segíthet, biztos fenn van a PSZÁF honlapján is a jelentés. smile.gif
Matteo
Üdv,

Következő a kérdésem:

Autósba belemegy hátulról a kamionos. (dugóban sávváltással került az autós a kamion elé ez fontos a késöbbiekben)
Kamionos elismeri a helyszínen és aláírja a bejelentőt melyet az autós kitöltött. Egyértelmű a kamionos hiábja. Biztosító hívja autóst és közli, hogy nem fizet, mert a kamionos mégsem ismeri el.??? Nem küldi be a károkozói nyilatkozatot. Illetve ezért az autós a hibás, mert a forgalmi szituáció szerint a kamionos egyenesen haladt és az autós váltott sávot, tehát az autós a hibás. (mivel bizonyítani nem lehet már, ezért ez az alapeset??)
toreki
Most, hogy rájött, mennyibe kerül ez neki, megpróbálja rád kenni. Ne hagyd magad. Bizonyítsa ő (rendőrségi jegyzőkönyv, nyombiztosítók stb. alapján, hogy te hibáztál). Ezt ott, akkor meg lehetet volna mondani, vagy azt is, hogy ő nem figyelt és rádfutott. Azzal, hogy elismerte a hibáját, most meg visszavonta csak azt érhette el, hogy nem hívtatok rendőrt, vagyis a felelősséget nem tudjátok utólag bizonyítani. Jöttek ki rendőrök és vettek fel jegyzőkönyvet?
Matteo
Nyilvánvaló a sunyiság, nagy rutinja lehet a kamionosnak...

A biztosító itt a lényeg, nem ő. Telefonban most is elismeri a vétkét, és őszintén el is mondja, hogy a biztosító felé meg azért nem, mert akkor a cége vele fizetteti meg a növekedő biztosítási díjjat.
Mivel kézségesen elismerte és aláírta a helyszínen ezért nincs rendőrség bevonva...

Mivel a felelőséget így nem tudjuk utólag bizonyítani a biztosító szerint az idevágó szabályok azt mondják, hogy a forgalmi szituációból kell következtetést levonni. Az autós váltott sávot ezért őt hozzák ki hibásnak.
Szerintem ez nevetséges, ahogy az is, hogy a helyszínen aláírt kárbejelentő NEM ÉR SEMMIT! (a biztosító szerint azért mert az autós írta meg, a vétkes "csak" aláírta...)

asdf
(Matteo @ 2006.10.13, 11:14) *

Szerintem ez nevetséges, ahogy az is, hogy a helyszínen aláírt kárbejelentő NEM ÉR SEMMIT! (a biztosító szerint azért mert az autós írta meg, a vétkes "csak" aláírta...)

Ezt most nem is ertem. Balesetnel kek-sargat toltunk, ahol ugye felezve van kozepen a papir, egyik felere az egyik, masikra a masik fel irja, hogy mi tortent...
Matteo
(asdf @ 2006.10.13, 18:58) *

(Matteo @ 2006.10.13, 11:14) *

Ezt most nem is ertem. Balesetnel kek-sargat toltunk, ahol ugye felezve van kozepen a papir, egyik felere az egyik, masikra a masik fel irja, hogy mi tortent...

Az egészet a vétlen autós töltötte ki, ez látszik az írásából is. Ez nem tetszik a biztosítónak, hiába hitelesítette azt aláírásával a kamionos...

toreki
Ha a kamionos beszél magyarul, és beszámítható állapotban volt, akkor tudnia kellett, hogy mit ír alá.
Matteo
(toreki @ 2006.10.16, 19:18) *

Ha a kamionos beszél magyarul, és beszámítható állapotban volt, akkor tudnia kellett, hogy mit ír alá.

Igen, köszönöm ez nyilvánvaló, éppen ezért kérdezném, hogy van az aláírt nyilatkozatoknak van e kötelező érvénye a biztosítóra nézve?
Captain Crash
Van valami fejlemény az ügyedben?
Tori
Sziasztok!
Felmondtam a kfb szerződésemet november 24-én, ajánlottan feladtam, 28-án kézbesítette is a posta és azóta nem kaptam meg a bónuszigazolást.Elmentem a régi biztosítomhoz, hogy mi a helyzet, azt mondták nem érkezett meg a levelem a központba, ezért él a régi szerződésem, hiába kötöttem újat.
Tudom bizonyítani, hogy feladtam, azt is hogy átvették, mégsem törlik a szerződést. Mit tehetek még?
toreki
Ha csak ajánlottan adtad fel, akkor sajnos a posta bármit mond, nem bizonyítható, hogy megkapták. Az ilyen leveleket tértisen kell feladni. Hogy adtad fel?
Captain Crash
toreki:
(Tori @ 2007.02.06, 20:58) *
ajánlottan feladtam
Tori: Szerintem mondd fel személyesen náluk, vagy hivatkozva a korábbi levélre, mégegyszer tértivevényesen feladva! Mostmár legalább megtanultad, hogy ajánlottan szinte semmit sem ér a levél. Tértivevényesen! smile.gif
Tori
Hello!
Sajnos csak ajánlottan adtam fel, de a posta kiállított egy tudakozványt a küldeményemről, ami szerint postafiókba került, onnan pedig csak aláírással vehették ki.Viszont van előbbrelépés az ügyben.Felhívtak a biztosítótól, hogy írjak egy kérelmet és törlik a kfb-t.Ezután mindent csak tértivevényesen adok fel!
Köszönöm a válaszokat! Tori
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.