Ercsike
2006.06.20, 13:37
Sziasztok! Már megszoktam, hogy a témáimra nincs reagálás, de most tényleg szeretném mert az egyik barátomnak kellene segíteni és én sokat nem tudtam. Ja nincs jogsim nézzétek el nekem ha hülyeségeket írok.
Szóval a Gábor most év elején a Köbe biztosítónál kötötte a kötelezőt, 2005-ben Aegon és 2004 ben Guppama.
Most 7.000 Ft lett volna a biztosítása a Köbénél azt hiszem A0, de nem vették fel ebbe csak Mb... -ba (nem értek hozzá) így lett több mint 10.000 Ft. Azért nem vették fel mert kérnek valami kár történeti jegyzőkönyvet amit az Aegontól már persze meg is kért. Most kitalálták hogy a 2004-es évi is kell (pszaf-et megkérdezte és jogos), de viszont a Gruppama meg nem akar ilyet már ki adni és ha ezt jól értettük ez is jogos. Na most akkor mi van???????????????? LÉGYSZI SEGÍTSETEK NEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Captain Crash
2006.06.20, 14:03
Majd imádkozom érte.

Ehhez megmondom őszintén én sem értek.
Keresse meg a törvényt, ami erre hivatkozik, és dugja a Gruppama üszi orra alá. Ha erre sem reagál, akkor írjon a panaszkönyvbe, és értesítse a felettes szervet. Többet nem tud tenni, illetve fenyegetőzhet a költségei megtérítésével.
Ercsike
2006.06.20, 17:42
Igen, de ha jól értelmeztük amit a nőci mondott a PSZÁF-et felhívva akkor a gruppama-nak is jogos hogy nem ad ki semmit mert már nem állnak Gáborral kapcsolatban és persze a KÖBE is jogosan kéri a papírt mert bármit kérhet. Szóval teljesen botrányos ez hogy a KÖBE ezzel csalogatja a gyanútlan autó tulajokat és a végén meg még többet fizet mintha az Aegonnál maradt volna. Halkan megjegyzem ezt a pszáf-es nő is mondta, hogy sok hasonló panaszt kapnak.
Ha jogszabály kötelezi a tulajt, hogy igazolja ezer évre visszamenőleg a biztosításait, akkor a biztosítót is kell valaminek köteleznie arra, hogy igazolást állítson ki. (Mert mi van, ha önhibáján kívül megsemmisült az eredeti?)
[Az Aegonnál is meg kell lennie, mert ők megkapták, amikor velük szerződést kötött 2005 elején. Viszont ők max szívességből tennék meg, hoy kiadják.]
localnet
2006.06.24, 02:22
A biztosítók ha jól emlékszem 2 évre visszamenőleg kérik a kártörténetet. Ha ezt igazolod 90 napon belül akkor utólag jóváírják neked az összeget és a bonus-malus fokozatot, viszont ha nem M04 kategóriába kerülsz. Tehát most valószínűleg A00-ra kötöttél biztosítást, viszont ha nem sikerül 90 napon belül leadnod az igazolást, 4 szinttel lejjebb kerülsz és fizethetsz mint a katona. Szerintem vigyél egy formanyomtatványt kitöltve a biztosítóhoz(a 2004-eshez) és próbáld megfűzni az ügyintézőt, hogy járjon el az ügyedben.
Ercsike
2006.06.25, 20:17
Szerencsére megoldódott a probléma és kiállítják a Gruppamánál ezt a kártörténeti micsodát és nagyon szépek köszöni a kollégám a segítséget. Amúgy szerintem sok embernek hasznos lesz ez a fórum ha ide téved!!! KÖSZÖNÖM
Ercsike
2006.08.15, 13:12
Nos most mi történik szerencsétlen kollégámmal kijött egy tájékoztató hogy MB 3-ba került, de az hogy miért????????? Na és hogy fizessen ennyit meg annyit!!!!! Szerintetek? PSZÁF? és még mi?
Ariadne
2006.08.16, 09:27
PSZÁF a kötelező felelősségbiztosításokról Ez talán segíthet, biztos fenn van a PSZÁF honlapján is a jelentés.
Üdv,
Következő a kérdésem:
Autósba belemegy hátulról a kamionos. (dugóban sávváltással került az autós a kamion elé ez fontos a késöbbiekben)
Kamionos elismeri a helyszínen és aláírja a bejelentőt melyet az autós kitöltött. Egyértelmű a kamionos hiábja. Biztosító hívja autóst és közli, hogy nem fizet, mert a kamionos mégsem ismeri el.??? Nem küldi be a károkozói nyilatkozatot. Illetve ezért az autós a hibás, mert a forgalmi szituáció szerint a kamionos egyenesen haladt és az autós váltott sávot, tehát az autós a hibás. (mivel bizonyítani nem lehet már, ezért ez az alapeset??)
Most, hogy rájött, mennyibe kerül ez neki, megpróbálja rád kenni. Ne hagyd magad. Bizonyítsa ő (rendőrségi jegyzőkönyv, nyombiztosítók stb. alapján, hogy te hibáztál). Ezt ott, akkor meg lehetet volna mondani, vagy azt is, hogy ő nem figyelt és rádfutott. Azzal, hogy elismerte a hibáját, most meg visszavonta csak azt érhette el, hogy nem hívtatok rendőrt, vagyis a felelősséget nem tudjátok utólag bizonyítani. Jöttek ki rendőrök és vettek fel jegyzőkönyvet?
Nyilvánvaló a sunyiság, nagy rutinja lehet a kamionosnak...
A biztosító itt a lényeg, nem ő. Telefonban most is elismeri a vétkét, és őszintén el is mondja, hogy a biztosító felé meg azért nem, mert akkor a cége vele fizetteti meg a növekedő biztosítási díjjat.
Mivel kézségesen elismerte és aláírta a helyszínen ezért nincs rendőrség bevonva...
Mivel a felelőséget így nem tudjuk utólag bizonyítani a biztosító szerint az idevágó szabályok azt mondják, hogy a forgalmi szituációból kell következtetést levonni. Az autós váltott sávot ezért őt hozzák ki hibásnak.
Szerintem ez nevetséges, ahogy az is, hogy a helyszínen aláírt kárbejelentő NEM ÉR SEMMIT! (a biztosító szerint azért mert az autós írta meg, a vétkes "csak" aláírta...)
(Matteo @ 2006.10.13, 11:14)

Szerintem ez nevetséges, ahogy az is, hogy a helyszínen aláírt kárbejelentő NEM ÉR SEMMIT! (a biztosító szerint azért mert az autós írta meg, a vétkes "csak" aláírta...)
Ezt most nem is ertem. Balesetnel kek-sargat toltunk, ahol ugye felezve van kozepen a papir, egyik felere az egyik, masikra a masik fel irja, hogy mi tortent...
(asdf @ 2006.10.13, 18:58)

(Matteo @ 2006.10.13, 11:14)

Ezt most nem is ertem. Balesetnel kek-sargat toltunk, ahol ugye felezve van kozepen a papir, egyik felere az egyik, masikra a masik fel irja, hogy mi tortent...
Az egészet a vétlen autós töltötte ki, ez látszik az írásából is. Ez nem tetszik a biztosítónak, hiába hitelesítette azt aláírásával a kamionos...
Ha a kamionos beszél magyarul, és beszámítható állapotban volt, akkor tudnia kellett, hogy mit ír alá.
(toreki @ 2006.10.16, 19:18)

Ha a kamionos beszél magyarul, és beszámítható állapotban volt, akkor tudnia kellett, hogy mit ír alá.
Igen, köszönöm ez nyilvánvaló, éppen ezért kérdezném, hogy van az aláírt nyilatkozatoknak van e kötelező érvénye a biztosítóra nézve?
Captain Crash
2006.11.15, 11:59
Van valami fejlemény az ügyedben?
Sziasztok!
Felmondtam a kfb szerződésemet november 24-én, ajánlottan feladtam, 28-án kézbesítette is a posta és azóta nem kaptam meg a bónuszigazolást.Elmentem a régi biztosítomhoz, hogy mi a helyzet, azt mondták nem érkezett meg a levelem a központba, ezért él a régi szerződésem, hiába kötöttem újat.
Tudom bizonyítani, hogy feladtam, azt is hogy átvették, mégsem törlik a szerződést. Mit tehetek még?
Ha csak ajánlottan adtad fel, akkor sajnos a posta bármit mond, nem bizonyítható, hogy megkapták. Az ilyen leveleket tértisen kell feladni. Hogy adtad fel?
Captain Crash
2007.02.07, 09:55
toreki:
(Tori @ 2007.02.06, 20:58)

ajánlottan feladtam
Tori: Szerintem mondd fel személyesen náluk, vagy hivatkozva a korábbi levélre, mégegyszer tértivevényesen feladva! Mostmár legalább megtanultad, hogy ajánlottan szinte semmit sem ér a levél. Tértivevényesen!
Hello!
Sajnos csak ajánlottan adtam fel, de a posta kiállított egy tudakozványt a küldeményemről, ami szerint postafiókba került, onnan pedig csak aláírással vehették ki.Viszont van előbbrelépés az ügyben.Felhívtak a biztosítótól, hogy írjak egy kérelmet és törlik a kfb-t.Ezután mindent csak tértivevényesen adok fel!
Köszönöm a válaszokat! Tori